X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
House (***spoiler***)
Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 1:12 am    Post subject: House (***spoiler***) Reply with quote
From: trustno13 5/4/2005 11:38 am
To:
ALL

Fox'da bu sezon yayýnlanan, tuttuðu için de yeni sezonu çekilecek olan "garip" bir hastane dizisi. hayýr, doktor dizisi.

Dr. House'a gelen hastalar ve vakalar, ya týbbýn çözüm bulamadýðý, ya da ölümle sonuçlanmasý kaçýnýlmaz türden. fakat House ve ekibi, "sonuca giden her yol mübahtýr" mantýðýyla hastalarý tedavi etmek için ne gerekiyorsa yapan türden doktorlar. illa týp þart deðil. ve fakat House zor bir adam, pek kimseye güvenen bir tip deðil, hele ekibine hiç deðil.

Genel hatlarýyla konu böyleyken iþin içine mizahýn da girmesi scrubs+er+güzel bir þeyler daha formülünü getiriyor akla. ben edonkey'den bölümleri indirirken Digiturk'u olanlar Dizimax'ten takip edebilirler. Bu ay yeni baþlayacak dizilerden.

Murat

From: strange83 5/5/2005 1:23 pm
To:
trustno13

bende dergide gördüm ama bilmiyorum biraz þey buldum ama nasýl buldum bilmiyorum doðru kelimeyi bulamadým neyse izleyince belki deðiþir düþüncem onu bilemem:)

From: trustno13 5/6/2005 10:37 pm
To:
ALL

ýlk bölüm çok farklý, biraz aykýrý ama çok güzel.

Bu arada söylemeyi unuttuðum bir diðer bilgi ise dizinin yapýmcýlarýndan biri Brian "X-MEN" Singer olduðu. Netekim ilk bölümün yönetmenliðini de kendisi yapmýþ.

13 Mayýs'ta dizimax'te baþlýyormuþ. ýlk bölümü izleyenler, sucuk salam ve bilimum þarküteriden tiksinebilirler, bu da size spoiler olsun.

Murat

From: strange83 5/20/2005 9:51 pm
To:
trustno13

ilk iki bölüm de süperdi çok beðendim dizi farklý doktor house çok farklý bir tip cidden kesinlikle diðer bölümlerde neler diyecek neler yapacak diye insaný merakta býrakýyor

From: PELIN77 5/22/2005 12:43 am
To:
strange83

Harika bir dizi, bayýlýrým bu kadar bela, ukala, iþinin ehli zor adamlara. Bu sezon en favori dizim olacak gibi

From: trustno13 Aug-2 3:27 pm
To:
ALL

Kesinlikle muhteþem bir dizi, insaný paranoyak yapmasý da cabasý...her bölümün sonunda "ulan bir daha sucuk yemiycem", "gripken kimseyi öpmiycem", "terli terli soðuk su içmiycem" diye telkinlerde bulunuyorsunuz! Ayrýca Hugh Laurie'ye hayran kalmamak imkansýz. ýngilterede komedyen olarak ün salmýþ bu aktörün Amerika'daki ilk büyük oyunculuk denemesinde böylesine zor bir karakteri olaðanüstü þekilde canlandýrmasý gerçekten inanýlmaz. House 5 Dalda 2005 Emmy'lerine aday, bunlardan biri de takdir edersiniz ki Hugh Laurie'nin.

Murat

From: emily_71 Aug-2 5:00 pm
To:
trustno13

Offf ne yazýk ki bizde digiturk olmamasý nedeniyle cnbc-e'nin yayýnladýðýndan baþka hiç bir yabancý dizi izleyemiyorum :(

From: PELIN77 Aug-3 6:10 pm
To:
emily_71

Kesinlikle sezonun en iyi dizisi. Senaryo, akýcýlýk, yaratýcýlýk ve en önemlisi oyunculuk yakanýza öyle yapýþýyorki býrakmak imkansýz. Hugh Laurie'yi hep çok sevmiþimdir ama buradaki rolü ile artýk yere göðe konulamayacak bir hale ulaþtý. Muhteþem. Kesinlikle kaçýrýlmamalý.

From: rukish Sep-27 7:45 pm
To:
PELIN77

Hayatýmda böyle bir kurgu, böyle bir anlatým tekniði, böyle bir oyunculuk, oyunculuklar, böyle garip hastalýklar, böyle hastane dizisi görmedim ben..

Nerden buluyolar konularý, nasýl bir zekanýn ürünüdür bu kurgu, nasýl böyle dudak uçuklatacak þekilde anlatýlýr bir dizi.. Yarýsýna kaar güldürüp yarýsýndan sonra boðazýmý düðümledi terbiyesizler..

Önünde eðilesim var yaratanlarýn hepsine.. Olamaz böle biþi yaaa.

Ah ulan Digiturk, süründüre süründüre aldýrcaksýn kendini be!Allah tependen baksýn.. Ucuzlatýn þu tarifeleri biraz be.. ühühühü

From: incig Sep-28 6:25 pm
To:
rukish

Yapma ya, Rukish, boyle seyler soyleme...HOUSE'u izleyemedigime yandiriyorsun beni. Ilk izledigim bolumlerde ben de bu dizinin bir garip oldugunu farketmistim, ama senin su dediklerinden sonra acaba daha da mi cigrindan ciktilar diye dusunmeye basladim valla.
Doktor olan kardesim, ki hic hastane dizilerini sevmez ve izlemezdi ER dahil, bu dizinin hastasi olduguna gore var bisiler...:))

HOUSE'un 2.sezonunu mu gosteriyor su anda Digiturk? Yoksa hala 1.sezon mu? 2.sezon daha yeni basliyor burda da...

From: rukish Sep-28 7:22 pm
To:
incig

Orda yeni baþlýyosa burda kesin 1. sezon gösteriliyodur ýnci'cim.. 21. bölüm diye aklýmda kalmýþ valla.. House'ýn geçmiþi ile ilgili sürüyle þey öðreniyorsun...

Eski kýzarkadaþý geliyor bunu görmeye vs. vs.. Ama þimdi öyle bir konu ki spoil edesim hiç yok... Çok garip yerlerden garip yerlere atlatýp ne kadar afallatabilirse son raddesine kadar afallatýyo alimallah..

Aklýma geldikçe "vay be" diyesim geliyo.. Fýrsatýnýz varken kaçýrmayýn bak.. ;))

From: PELIN77 Sep-28 10:50 pm
To:
incig

Bir kez daha söyleyebilirim ki HOUSE bu senenin en iyi dizisidir. Deadwood'la çekiþir sanýrým ama onu tam izleyemedim. Kesinlikle kaçýrýlmamasý gereken bir týbbi dedektiflik dizisi.

Muhteþem.
Back to top
View user's profile Send private message
reason
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 3:17 am    Post subject: Reply with quote
Hugh Laurie bu seneki Golden Globe ödüllerinde Televizyon dalinda En iyi erkek oyuncu ödülünü almistir bu dizi ile.

Canlandirdigi karakterin en eglenceli ozelligi hastalarin yalan soyledigini dusundugu icin, hicbir zaman hastalari ile konusmayan bir doktor olmasidir. Lakin suraya kadar ;

--- spoiler ---
Quote:
Sezon 1 ; Senatorun hastalandigi bölüm. Dr. House senator ile konusmaktadir. Bunu goren Wilson (tahminimce) atlar ;

Wilson : well what happened to "all patients lie" ?
House : i lied.

Bir de super komik bir adamdir ki, koydugu teshisler ile yarip bitirir ;
Quote:

Sezon 1 ; 4. Bölüm ;

hasta: son günlerde eklemlerim aðrýyor ve çoðu zaman hastayým. belki çok fazla çalýþýyorum. günde 16km maraton yapýyorum fakat zayýflayamýyorum.
gregory house: kollarýný kaldýr..(bakar).....sende parazit var.
hasta: tenya ya da baþka bir þey gibi mi? bir þey yapabilir misiniz?
gh: sadece ilk birkaç ay. sonralarý bir kaç eyalet dýþýnda almak yasa dýþý oluyor.
hasta: yasadýþý?
gh: üzülme bir çok kadýn bu paraziti sevmeyi öðrenir.ona isim verirler, küçük giysiler giydirip diðer parazitlerle oyun günleri ayarlarlar.
hasta: oyun günleri...
gh: (kadýna ultrason ekranýný gösterir) gözlerini senden almýþ..

Boyle de komik bir adamdir ; boyle de spoiler verme manyagi bir adamimdir.

"Less Creepy, More Gay..."
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 10:52 am    Post subject: Reply with quote
Hoþgeldinis efenim.. Murat Bey.. Razz

Spoiler manyaðý olduðun doðrudur (bi de sözlüðü geçiniz efenim, bu forumda spoiler uyarýsý öle deil editlediðim gibidir ), ayrýca Carnivale son bölümünü spoil ettim senin mesajýnla en sonunda, daha ben sana ne diyim (tamamen uyuzluktan)

Hugh Laurie, Golden Globe töreninde sanýrým ödülünü en fazla hak eden adamdý.. Ödül konuþmasýnda da yardý..

House'ý sýk izleyemiyorum.. Ama izlediðim her bölümde dizi kendini aþýyor kanaatindeyim.. Bilemiyorum *ismi lazým olmayan* biri House bölümlerini paylaþýma açarsa yararlanmayý düþünmüyo deðilim. Hadi bakalým..
Back to top
View user's profile Send private message
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 12:53 pm    Post subject: Reply with quote
Ne entersandýr ki ismi lazým olmayan birinin house bölümleri, adaþýnýn sevdiceðindedir. sýrayla arkadaþým...lost var dedim istemedin, house var dedim istemedin, carnivale var dedim istemedin..sonra gudik bi zamanda yüzsüzce isteyince avcunu yalarsýn tabi...sýrayla evet. dellendirmeyin Evil or Very Mad
Back to top
reason
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 9:05 pm    Post subject: Reply with quote
Ilgincmis ortamlar. Hakkaten o House bölümleri kimde ? Bi bana gelmedi daha... Hayir gelse de atsam bir dvd'ye... (ohahaha)

Back to top
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:43 pm    Post subject: Reply with quote
House ayný tempoyla devam ediyor. 2X08 The Mistake isimli bölüm, Three Stories'den bu yana en farklý anlatýmý ve kurguyu içeren bölüm oldu. Ve dizi için bir ilk olduðunu söyleyebilirim:

Quote:
Chase'in yaptýðý bir hata yüzünden hasta ölüyor. bölüm Hastane kuruluyla görüþecek olan Chase'in Hastane avukatý ve House'un eski karýsý Stacy'le yaptýðý hazýrlýðý anlatýyor ve olaylar flashbacklerle gösteriliyor.

House'u izlemeyen çok þey kaçýrýyor. ýçiniz rahat olsun, aðýr týbbi terimleri zaten çok az kiþi anlýyor. Siz izlerken kendinizi olaylarýn akþýna býrakýn ve bu týbbi dedektiflik dizisini, sýrf 21. yüzyýlýn Sherlock Holmes'u Gregory House'a hayat veren Hugh Laurie'nin performansý için kaçýrmayýn!
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 11:45 pm    Post subject: Reply with quote
Selam. Digiturk'te HOUSE bolumleri devam ediyor mu? Ediyorsa, kacinci bolumdeler? Siz netten mi indiriyorsunuz?

Dun aksamki "Safe" (2x16) adli bolum de superdi. Smile) Buffy'nin kizkardesini oynayan oyuncu vardi guest star olarak. Soniki bolumdur House tam bir detektif gibi calisiyor ve herkesi hayretler icinde birakiyor valla. Ben bu adami sevmeye basladim. Ama birlikte olmasi zor bir adam. Smile

Su ayaginin aksamasi duzelecek mi, ne dersiniz?
agharta
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Apr 06, 2006 12:03 am    Post subject: Reply with quote
the 8th endless wrote:
Ne entersandýr ki ismi lazým olmayan birinin house bölümleri, adaþýnýn sevdiceðindedir. sýrayla arkadaþým...lost var dedim istemedin, house var dedim istemedin, carnivale var dedim istemedin..sonra gudik bi zamanda yüzsüzce isteyince avcunu yalarsýn tabi...sýrayla evet. dellendirmeyin Evil or Very Mad

bende mi houselar?? hiç sanmýyorum dostum onlarýn çoktan benden çýkmýþ olmasý lazým.

reason wrote:
Ilgincmis ortamlar. Hakkaten o House bölümleri kimde ? Bi bana gelmedi daha... Hayir gelse de atsam bir dvd'ye... (ohahaha)

sevdicek insaný kendisine çektiðim filipis marka dvdleri beðenmediðinden ona gitmiþ olmasý lzm. bi arþivinizi kontrol edin beh.

neyse

yeni bölümleri de beklioz murat bey.. Rolling Eyes (yüzsüzüm ewt)

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Apr 06, 2006 8:20 am    Post subject: Reply with quote
Kankicim her þey kontrol altinda merak etme, o mesajlar eskiden yazilmisti eheh, yeni bölümler de yakýnda Smile
Back to top
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Jun 16, 2006 11:36 am    Post subject: Reply with quote
muazzam bir dizi. mükemmel hikayeler, harika oyuncular (baþta hugh laurie elbette), kusursuz atmosfer...her hastalýðýn sanki bir suçluymuþcasýna ele alýnmasý, ve doktorlarýmýzýn da birer dedektifmiþ gibi hareket etmeleri, öte yandan aralarýndaki iliþkilerin ufak detaylar olarak görünmesine karþýn önemli faktörler olarak karþýmýza çýkmasý...oy ki oy. 2. sezonun 20 ve 21. bölümleri, yani Euphoria part 1 ve Euphoria part 2, resmen koltuðumda oturtmadý beni, kimi zaman dehþet içinde, kimi zaman kederle, hüzünle, kimi zaman heyecanla izledim bu iki bölümü ve hiç bitmesin istedim. Dizinin en farklý, en güzel bölümlerindendi Euphoria'lar. sezon finalinin de en az bu bölümler kadar olduðunu bilmek feci meraklandýrýyor açýkçasý.
Back to top
reason
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 10:36 pm    Post subject: Reply with quote
Senaryosunun ve kurgusunun yaninda super soundtracklere de sahip bir dizidir. Dizide iki sezonda calinan sarkilalrin listesi cesitli kaynaklar kullanilarak tarafimdan derlenmis olup, su asagidakilerden olusmaktadir ;

Songs from House M.D. by reason

Taj Mahal - Hony Tonk Woman
Christina Aguilera - Beautiful
Damien Rice - Delicate
Dave Matthews Band - Some Devil
Goldfrapp - Crystalline Green
Gomez - Get Miles (s2e12 / House "high" oldugu zaman calan sarki. superdir)
Korn - Word Up
Suzzane Vega - Blood Makes Noise
Pink Floyd - Breathe
Pink Floyd - On The Run
Otis Redding - Pain in my Heart
Blind Willie McTell - Little Delia
Ryan Adams - Desire
Al Green - Love and Happiness
The Rolling Stones - You Can't Always Get What You Want
Jeff Buckley - Hallelujah
J.S. Bach - Partita No.5 in G Minor Allegrano (House kendi evinde pianoda calmaktadir bunu)
Diana Krall - Deed I Do
Joe Cocker - Feelin Allright
Oscar Peterson - Hymn To Freedom (House bunu da kendi evinde pianoda calmaktadir)
Marc Cohn - One Safe Place
Earlimart - It's OK To Think About Ending
Bird York - In The Deep
Vice Guaraldi Trio - Christmas Time Is Here (A Charlie Brwon Christmas OST)
The Byrds - Stranger In A Strane Land (Instrumental)
Fluke - Atom Bomb
Aretha Franklin & Mavis Staples - One Happy Day
Alexi Murdoch - Orange Sky (Garden State Soundtrack'indendir arada)
Amos Lee - Colors
Massive Attack - Teardrop (Dizinin jeneriginde calmaktadir. Hatta o ilk anca gorunen tomografi ve House surati ilik bölümün ilk "differential" kismindan alinmistir)
Luciano Pavarotti - Nessun Dorma (No One Sleeps)
Rickie Lee Jones - On Saturday Afternoons in 1963
Solomon Brocuke - None Of Us Are Free
The WHo - Baba O Riley (CSI NY'nin jenerik muzigidir ayni zamanda. Kullanim kismi ise ilk sezonda Vogler House'un odasinda girdiginde House'un masayi piano olarak kullanarak calmakta oldugu sarkidir. Yani House bu sarkiyi calmaktadir kendi capinda. Super sarkidir.)

Degisik bir kaynaktan buldugum kadari ile de sekil yapayim ve birisinin yapip internete koydugu House M.D. Soundtrack - Blood Makes Noise kapagini da paylasiyim... Buyrunuz ; http://www.flickr.com/photos/lannadelarosa/35003313/

Ucuncu sezon 5 Eylul'de baslicakmis, ilk iki bölümün isimleri de belliymis.. Ne guzel adamsin sen..

Back to top
reason
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 11:03 pm    Post subject: Reply with quote
Bir de ilginctir, bölümleri izleyip de anlammayanlar icin yad a reklam arasi baslamadan tuvalete gdip bir kismini kaciranlar icin soyle bir site yapmis arkadaslar ; http://www.housemd-guide.com/

Bu sitede her bölümdeki, her ayrintiyi yakalamak mumkun... Soyle ki, bölümün scripti dahil olmak uzere su ayrintilar veriliyor ;

Yayin Tarihi
Yazar/ Yonetmen
Hasta
House'un olaya nasil bulastigi
Ozel hayata tecavuz edilme sekli/Etiklerin cignenme sekli (evet her bölümde en az bir kere oluyo).
Yanlis tedavi/dianose'lar
Son tedavi/diagnose
Klinkteki hastalar
Diger bilgiler

Kacirilmamasi gereken bir House Ansiklopedisi ! Sadece 29 kupona !

Back to top
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Mon Sep 11, 2006 11:11 am    Post subject: Reply with quote
Son iki yýlýn en sevdiðim dizisi House 3. sezonuyla geçen hafta ekranlara döndü. ýlk bölüm itibariyle her zamanki gibi güzel bir bölüm izlemenin yanýsýra bazý ilginç deðiþiklikler de söz konusu. mesela:

Quote:
iyilik yapmaya çalýþan, bastonsuz ve vicodn kullanmayan bir House gibi. Bu önemli çünkü dizi tamamen House'un kiþiliði üzerine kurulmuþtur desem yalan olmaz. bu sezon bu durum ne kadar devam eder bilemiyorum

Neyse, bu salý 2. bölümün konusu ise-sýký durun- uzaylýlar tarafýndan kaçýrýlýp üzerinde deneyler yapýldýðýný ve boynunda bir metal olduðunu iddia eden bir gençle ilgili. oy oy oy diyorum sadece, House'tan x-files göndermesi gelmezse ne olayým! Cameron muhtemelen Scully damgasý yiyecektir ama Mulder kim olur bilemiyorum. ahahaha!
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Thu Sep 14, 2006 12:21 am    Post subject: Reply with quote
Murat, ben izledim bu bolumu dun aksam! Smile Aklima hep XF geldi ve butun o kacirilmalar! Ah ah...Yani butun o uzaylilar tarafindan kacirildiklarini iddia edenlerin iddialarini tibbi olarak curutecekler mi? Ilgincti cok! CSI takip edenler bilirler...Galiba 3.sezonda bir bolumde de bir katilde benzer bir tibbi durum vardi.
House'u butun killigina ragmen sevmeye basladim, ama onun yuzunden kabloda CSI'in izleyemedigim son sezon finalinin rerun'ini kacirdim!! Smile
Izleyenler var mi burda nette?
Memento Mori
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu Sep 14, 2006 10:03 am    Post subject: Reply with quote
cam, fore ve chase içeri girer,

cameron - we have a rectal bleeding...

house - what, all of you?

ben bu adam için daha ne diiiim? þu replik her þeyi anlatmýyor mu.....
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Next
Page 1 of 14

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum