X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Deadwood (***spoiler***)

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 1:01 am    Post subject: Deadwood (***spoiler***) Reply with quote
From: trustno13 Aug-2 3:13 pm
To:
ALL

Vay be, ABD'de fýrtýnalar koparan bu diziyi, Dizimax'te ya hiç kimse izlemiyor, ya da herkes acaip üþenmiþ durumda :)

Deadwood, bir western dizisi. Kýzýlderili bölgesinde yer alan Deadwood kasabasýna altýn bulma ümidiyle yerleþen ve yaþamlarýný sürdürmeye çalýþan insanlarýn hikayesi kabaca. Ama asýl önemli nokta, bu kasabanýn yerli topraklarýnda yer almasýndan ötürü, Amerikan kanunlarýnýn burada iþlememesi. Dolayýsýyla ne kadar it kopuk varsa soluðu burada alýyor.

Bir HBO yapýmý olduðu için farký hemen fark ediyorsunuz. Oyunculuk, görsellik tavan yapmýþ durumda. Geçtiðimiz yýl ilk sezonu hem eleþtirmenleri hem de izleyiciyi tabiri caizse mest etmiþ olmasýna raðmen 2. sezonu itibariyle Deadwood biraz sendelemiþ durumda, hikayeyi anlatýþ tarzý ve gereðinden fazla hikaye barýndýrmasý eleþtirilerin odak noktasý. Ancak bu, dizinin 2005 Emmy'lerinde En iyi Dizi ve En iyi Erkek Oyuncu gibi baba ödüller dahil 11 dalda aday olmasýna engel olamadý.

þu anki görünümüyle bu yýl sefilleri oynayan koskoca HBO'nun en büyük 3 kozundan biri Deadwood(diðerleri bu yýl son sezonu yayýnlanmakta olan Six Feet Under ve 28 Aðustos'ta baþlayacak olan 100 milyon dolarlýk Rome; The Sopranos ise Mart 2006'da baþlayacak, o da yaratýcýsýnýn caný isterse). Salaklýklarýna doymasýnlar, Carnivale gibi bir diziyi iptal eden kanal, daha beterlerine müstahaktýr.

Murat
Back to top
View user's profile Send private message
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:53 pm    Post subject: Reply with quote
Cocksucker Deadwood'un ilk iki cocksucker bölümünü izledikten sonra, baya bi cocksucking ara vermiþtim. Hem pek sarmamýþtý açýkçasý, hem de kullanýlan inanýlmaz argo kelimeler(cocksucker) yüzünden çok rahat anlayabildiðim bir cocksucking dizi deðildi. Ama biraz cocksucking araþtýrma ve cocksucker cesaretiyle cocksucker Deadwood'un 3. cocksucker bölümünü geçenlerde izledim ve nihayet bu cocksucking dizi sarmayý baþardý beni! Bir kere cocksucking Deadwood kasabasý ve cocksucker karakterler tarihte gerçekten varolmuþ, yaþamýþlar. Cocksucker Calamity Jane falan var en basitinden. Tabi ABD tarihi olduðundan ve de western'le pek haþýr neþir olmadýðýmdan diðer cocksucker karakterlere yabancý kaldým ama hepsi yaþamýþ kiþilikler. Billy the Kid yakýndýr dizide boy göstersin Smile
Dizinin kötü adamý diyebileceðimiz Saloon sahibi en baba cocksucker Al Swearengen'ý canlandýran Ian Mcshane, týpký House'u canlandýran Hugh Laurie gibi ingiliz bir aktör ve seksenlerdeki ünlü Lovejoy isimli dizinin ana baþrol oyuncusuydu. O da ABD'ye transfer olup bir drama dizisinde harikalar yaratmaktadýr ki 2004 emmylerinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kapmýþtýr.

2. sezonu ilkini aratýyor deniyor Deadwood için ama 1. sezonun da giderek güzelleþtiði bir gerçek.

Cocksuckers! hahaha Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Apr 21, 2006 12:12 pm    Post subject: Reply with quote
Oha diyorum oha! bir anda süper dizi mertebesine ulaþmýþtýr deadwood 4. bölümü itibariyle! Durup dururken bir anda dizinin en baba, en aðýr abi karakterlerinden birini, bir hiç uðruna, resmen öylesine harcadýlar! of ki of, ben böyle bir dumuru baþka hiçbi diziyi izlerken yaþamamýþtým diyebilirim! ulan daha 4. bölümde böyle olduysa kalan 8 bölümde kimbilir neler bekliyo beni?(baþka kimse izlemediðine göre heheh)
Back to top
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Mon Oct 09, 2006 11:30 am    Post subject: Reply with quote
http://www.youtube.com/watch?v=f31PLcCXD0U

Deadwood izledikten sonra insanlar ne hale geliyor! yerlere düþecektim gülmekten, þirketteyim, düþemedim. Ama çok komik. Cocksuckers! Laughing

Edit: Spoilersýz'dýr. Merak eden gönül rahatlýðýyla izleyebilir Smile
Back to top
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Oct 02, 2007 4:27 pm    Post subject: Reply with quote
ian mcshane, dizinin cekildigi setin demonte edildigini ve hikayeyi sonlandirmak icin hbo'nun soz verdigi filmlerin hicbir zaman yapilmayacagini uzulerek aciklamistir.
hbo giderek daha da kolpa bir kanal gorunumu vermektedir. buyuk cokusune devam etmektedir.
Back to top
Tigh
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu May 02, 2013 7:24 pm    Post subject: Reply with quote
Çinli Wu Al ile her konuþmasý beni benden alýyor, yarýyor, koparýyor: Cocksuckah!

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum