View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
darkness Sendika Üyesi

|
Posted: Sun Apr 17, 2005 9:50 pm Post subject: Six Feet Under (***spoiler***) |
|
|
From: the Unseen, the Eternal... (trustno13) Jan-28 9:37 pm
To: ALL
Yýllardýr merak içinde yanýp tutuþtuðumuz, içimizin içini yediði, duydukça, hakkýnda yazýlanlarý okudukça, kazandýðý ödülleri, aldýklarý övgüleri gördükçe "ulan yok mu bir babayiðit bu diziyi yayýnlayacak" derken öðrenmiþ bulunuyorum ki cnbc-e pek yakýnda Six Feet Under'ý yayýnlayacakmýþ!
American Beauty'nin senaryo yazarý Alan Ball'un elinden çýkan bu dizi, cenaze iþleriyle geçimini saðlayan bir ailenin etrafýnda dönen olaylarý konu alýyor. Her bölümünde cenazesi kaldýrýlacak kiþinin adýyla baþlayan SFU, kara mizahýn doruklarýnda, zaman zaman sosyal eleþtiri dozunu yükselten bir yapým. Týpký American Beauty gibi. Amerika'da HBO'da yayýnlamasý ise, söyleyeceklerini sansürlemeden söylediðinin bir iþaretidir ki iþte bu noktada, dizide ki her türlü "aykýrý" karakter ve hadisenin yaþandýðý düþünülürse aklýma yine HBO yapýmý olan ve cnbc-e'de yayýnlanýrken sansür hýþmýna uðrayan Angels In America aklýma gelir ve bu nadide diziyi kýrýlmýþ bir vaziyette izlemekten korkarým.
Amerika'da 5. ve son sezonu Haziran ayýnda baþlýycak, ilk 3 sezonun bölümleri mevcut, her sezon ise 13 bölüm.
ýlk bölümünü bir þekilde netten bulup izlemiþtim ve diyebilirim ki mükemmel. Ayrýca Thomas Newman'ýn eþsiz müziði ile süslenmiþ jeneriði, bence tüm zamanlarýn en müthiþ dizi açýlýþýdýr, sýrf onun için bile izlenmeye deðer.
NOT: Bu arada dizinin baþladýðý bilgisini sinemafanatik.com forumundan izinsiz alýntý yaparak kullandým, o 3-5 kelime dýþýndaki her þey benim beynimden çýkmýþtýr ve izinsiz kullanýlamaz.
From: Commala Come Come (rukish) Jan-29 4:08 pm
To: the Unseen, the Eternal... (trustno13)
Ah ah... Yani sevindim sevinmesine de.. Neden billimkurgu dizileri tutmuyo bunlar bir de onu anlasam...
Nese.. ýyi haberler bunlar, hiç olmazsa umutlanýyo insan..
From: the Unseen, the Eternal... (trustno13) Icon Feb-27 1:05 pm
heley heley heley!!! six feet under 6 mart'tan itibaren her pazar saat 23:00'da cnbc-e'de!!
From: Overkill (Vincent_Vega) Mar-1 6:41 pm
Dizi hakkýnda hiçbir bilgim yok fakat heyecanla bekliyorum. Gelsede CSI ile south park arasýna köprü olsa..
From: aethewulf Mar-5 10:21 pm
Screen Actors Guild Awards (Oyuncular Birliði) 2004
Frances Conroy (En ýyi Kadýn Oyuncu)
En ýyi Kadro (Drama)
Screen Actors Guild Awards (Oyuncular Birliði) 2003
En ýyi Kadro (Drama)
Emmy Awards
Outstanding Casting for a Drama Series
Outstanding Directing for a Drama Series
Alan Ball (director)
Outstanding Guest Actress in a Drama Series
Patricia Clarkson
For playing "Sarah O'Connor".
Outstanding Main Title Design
Outstanding Main Title Theme Music
Thomas Newman (main title theme by)
Outstanding Makeup for a Series (Prosthetic)
Golden Globe
Best Performance by an Actress in a Television Series - Drama
Frances Conroy
Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television
Rachel Griffiths
Best Television Series - Drama
From: Patient X **Truth wants to be known** (okatmer) Mar-11 9:53 pm
Tepe alýþveriþ merkezi Megavizyon'da sezon 1 türkçe altyazýlý dvd var, 89 milyondu sanýrým
Bu arada daha bir bölümü yayýnlanan dizinin boxsetini getiren tiglon zihniyetini kýnýyorum, tamam getirsinde xfilesda var yani lütfen
Oðuzhan
From: black_witch Mar-14 2:33 pm
To: Patient X **Truth wants to be known** (okatmer)
sanýrým cmt ilk bölüm tekrarýný sabahýn 3 ünde(veya 4?)görmem tesadüftü,zira programda yoktu tekrar,yani sadece pzr gününe tabiyiz sanýrým.
çok güzel,çok güzel,çok güzel.
(tabi ki)x files dan sonraki 2.favorim oldu cnbc e de(ztn pek de bi þey kalmadý cnbc e de,neyse o bu tartýþmanýn konusu diil).
güzel özelliklerinden biri de 15-20 sn arayla geri planda ince ince bi müziðin ötmemesi.tamam var tabi ama daha ayarlý;yerine göre.
pek umudum da yoktu,'levazýmatçýlýk gibi rahatlatýcý bir tema(þaka yapmýyorum)kim bilir nasýl laçka edilmiþtir'endiþem vardý ama þükür ki haklý çýkmadým.(yine de umarým gidiþatý da iyi olur)
hayýrlý,uðurlu olsun diyorum.
From: PunisherBird Mar-14 6:27 pm
To: black_witch
Kesinlikle muhteþem bir dizi... Benim de favorilerim arasýna girdi. Benim jenerikte ilk dikkatimi çeken nokta Co-Producer olarak görünen Lori Jo Nemhauser oldu. Yanlýþ hatýrlamýyorsam The X Files'da da görevliydi.
Dizinin þu an ABD'de tekrarlarý yayýnlanýyor bildiðim kadarýyla...
Her neyse Michael J. Hall (Dave) ve Peter Krause (Nate)'ý oldukça beðendim. Oscar Ödüllü Alan Ball gerçekten çok marjinal bir dizi yaratmýþ. Cenaze levazýmatçýlýðý yapan bir ailenin maceralarý . Övülebilecek olan noktalardan biri de 'X Generation' olarak nitelendirilen yeni nesille ilgili atýflardý (uyuþturucu, her önüne gelenle yatma vb.). Aklýma bi süre sonra bölümlerin tekrar etmesi geliyor, umarým yanýlýyorumdur... Temennimiz ilk bölümde aralara yerleþtirdikleri 'Fisher and Sons' þirketinin reklamlarýný vermeye devam etmeleri...
Bu bölümde ölen kiþi:
Chandler James Swanson, Jr
July 29, 1967 - January 8, 2001
Senaryo dýþýnda, gerek fondaki sesler olsun, gerek editing olsun herþey bir harika. Mesela bölümün bi yerini sessiz çekmiþlerdi. Her sezonda 13'er bölüm olduðunu düþünerek hesap edersek (5 sezon), daha iþimiz var bu diziyle...
From: Commala Come Come (rukish) Mar-25 5:54 pm
Yayýn akýþýna þöle bi bakýyodum da Six Feet Uner tekrarlarý Cumartesi geceleri 03:00'te imiþ.. Pardon sabahlarý
From: Overkill (Vincent_Vega) Apr-14 5:03 pm
To: Commala Come Come (rukish)
ýlk bölümden itibaren severek izliyoruz. Fakat neden izliyoruz onu anlamadým. Dizide ne x-files'ýn gizemi ne 24'ün heyecaný ne de seinfeld mizahý var. Senaryosuda senaryo yazarýnýn müthiþliðine raðmen müthiþ deðil açýkçasý. Fakat insan bir kere seðrettimi baðýmlýsý oluyor. Bu bakýmdan nip/tuck'a çok benziyor. ýnþallah nip/tuck gibi erken veda etmeyiz..
From: Commala Come Come (rukish) Apr-14 5:37 pm
To: Overkill (Vincent_Vega)
Nip/Tuck ile dönüþümlü yayýnlanacak diye biliyorum ben.. Hayýr efenim Nip/Tuck bitmedi, bittiyse de ben kabul emtiyorum,tabe alýþtýk CNBC-e'nin yamuklarýna ya neyse..
Six Feet Under'a gelince, sen diyince uyandým sanki.. Ben hiç irdelememiþim bu diziyi aslýnda.. Anlatýmý hoþuma gidiyo, garip insanlarý sevmem normalde(Allie McBeal mesela) ancak bu dizideki karakterler de týpký Nip/tuck'takiler gibi, çok uçuk þeyler yaþýyolar ama özünde hepsinin sýkýntýsý ayný, mutlu olmak, hayata biyerlerinden tutunmak, sevmek, sevilmek vs.. yaþamak yani.. Nip/Tuck'ý gerçekçi ve samimi bulduðum için severim, bu diziyi de ayný sebeplerden seviyorum..
ýyi bir senaryo yazarý bu basit hikayeyi ustaca anlatýp insaný TV karþýsýna oturtabiliyo iþte, diðer dizilerden ve XF'tan farklý tabi konsepti, ama çok iyi
From: the Unseen, the Eternal... (trustno13) Apr-14 10:05 pm
Six Feet Under: Hayatýn kara mizahý
Daha baþka nasýl anlatýlabilir bilmiyorum
From: Patient X **Truth wants to be known** (okatmer) Apr-15 9:05 am
Nip/Tuck bana hiçte gerçekçi ve samimi gelmiyor açýkçasý. Çerez diye nitelendirebilirim. 6 Feet Under'ý da birkaç kez izledim ama pek umduðum gibi olmadý,sevemedim. Bugün ne kadar negatifim sabah sabah alalal
Oðuzhan
From: maybe there is hope (sedab) Apr-15 10:32 pm
To: Patient X **Truth wants to be known** (okatmer)
aynen katýlýyorum  _________________
Live long and prosper |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Thu Jan 12, 2006 12:51 am Post subject: |
|
|
From: trustno13 Dec-29 5:18 pm
Özletmiþti kendini!... :)
Six Feet Under 2. Sezon bölümleri 8 Ocak 2006'dan itibaren her pazar 23:00'da!
Oley oley oley!!!
Murat
From: lithiumxf Jan-2 4:54 pm
þu nip/tuck iyice saçmalamaya baþlamýþtý, iyi oldu six feet under'ýn geri döndüðü. ama öyle uzun bir ara oldu ki unuttuk ya nerde kalmýþtýk hatýrlatacak olan yok mu? bu kadar uzun ara olmasý iyi olmuyor. bari nip/tuck'ýn nerede kaldýðýý unutmayým :) ekranlarýn en bunalým dizisi baþlýyor :) |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Jan 17, 2006 10:06 pm Post subject: |
|
|
From: gnome115 Jan-12 1:17 am
six feet under -bence- tv tarihinin en kaliteli dizisidir... dizinin bu derece baþarýlý olmasý; hikayenin anlatýmýndaki sinemasal ton ("rodrigo garcia faktörü"), alt-metinler ve yan karakterlerin senaryoya çok iyi eklenmesi, iþlediði konu ("ölüm versus yaþam", --son bölümdeki çin damasý sahnesini hatýrlayýn), öykünün kendini tekrarlamamasý (en azýndan izlediðimiz 2 sezondur) ve çok gerçekçi diyaloglar...
saydýðým tüm bu özellikler "rodrigo garcia - alan ball kombosu" olan bölümlerde 2 katýna çýkýyor.
six feet under'ýn kurgusu ile yarýþabilecek dizi carnivale'dir. hatta carnivale'in öykü anlatýmýndaki ustalýk, yer yer six feet under'ý geride býrakmakta diyebiliriz --rahatlýkla diyebilirsiniz azizim, çekinmeyin.. þahsen her iki diziden de aldýðým sinemasal tad eþit (konunun anlatýmý, zamana yayýlmasý vs.).
öte yandan iki dizi bir hayli farklý konularý iþliyor. bu haliyle iki dizinin saðlýklý bir karþýlaþtýrmasýný yapmayý zorlaþtýrýyor.
sonuç olarak; büyük çoðunluk dizilerin anlatýmýndaki baþarýyý takdir etse de, hangisini daha çok seveceði tamamen kiþisel zevklerle alakalý... bir bilim-kurgu faný için carnivale bir adým önde olsa da; ben six feet under'ý tercih ederim.
gelelim six feet under ile nip/tuck'ý karþýlaþtýrmaya :
nip/tuck harika bir dizi olmasýna raðmen, çok büyük handikaplarý var --six feet under'a kýyasla.
nip/tuck'ý en iyi tanýmlayacak iki sýfat: "all-in-one" ve "striking".. (niye ingilizce demeyin, kelimenin türkçesi yanlýþ anlaþýlmalara yol açabiliyor :P). kan, sex, drama...
bir bölüm içinde çok fazla olay oluyor. doðru, hepsi de çok iyi planlanmýþ ve insaný dizi bittikten sonra bi 10 dk ekrana mýhlayacak cinsten ama bu ayný zamanda dizinin en büyük handikapý. dizinin etkileri kýsa vadeli (yine six feet under'a oranla). six feet under geride daha "sinemasal" ve uzun vadeli bir etki býrakýrken, nip/tuck anlýk tatmine odaklý.. zira, six feet under'da asýl öykü nip/tuck'a göre oldukça aðýr ilerliyor...
öyküleri baz alýrsak; six feet under daha genel anlamda hayat ve hayatýn anlamýyla ilgilenirken, nip/tuck iliþkilere odaklanýyor. yine tercih meselesi olmakla beraber, ben bu alanda da six feet under'a sayý yazmak isterim. nip/tuck sanki ilk sezonunda daha ciddi, felsefi deðeri yüksek bir diziydi :P. 2. sezonla birlikte bu özelliðini yitirmeye baþladý. artýk senaristler, "bu bölüm izleyiciyi nasýl ters köþe yaparýz?" diye düþünmeye baþladýlar kanýmca.. ha bu dizinin kalitesini düþürür mü, tamamen size baðlý...
tüm bunlarýn ýþýðýnda; six feet under'ýn "hbo standartlarý"ný ("A show with great writers and even better acting, this is what shows on netwlork television should ook like") benimsemiþ tarzýyla :P, felsefi ve estetik açýdan nip/tuck'a oranla daha aðýr bastýðýný düþünüyorum.
carnivale'in, nip/tuck'ýn, x files'ýn vs. kendilerine özgü farklý tadlarý var ama bana açýkçasý en büyük hazzý veren six feet under (oehh...).
bu arada 2. sezona da çok hoþ bir bölümle giriþ yaptýlar. hadi bakalým, ailecek beðeniyoruz...
Saygýlar,
Özer.
From: trustno13 Jan-12 2:37 am
To: gnome115
Hayat ve yaþam farklý þeylerdir.
Six Feet Under, cnbc-e tanýtýmlarýnda da söylendiði üzere "hayata dair" bir dizidir. Nip/Tuck ise o hayatý nasýl yaþadýðýnýza bakar, "yaþama dair" bir dizidir.
Nip/Tuck çarpýcýdýr, ani etki gösterir; Six Feet Under ise vurucudur, anlatmak istediðini anladýkça daha da derine batarsýnýz hayatýn anlamýný arama yolculuðunda.(Buna en güzel örnek 2. sezon ilk bölümdeki Ölüm/Hayat *düzüþmesiydi*. Muazzam bir anlatým vardý hiç tartýþmasýz.)
Six Feet Under karamsar, depresif, bunalým bir dizidir; Nip/Tuck ise karanlýktýr, çaresizdir.
Daha özele inecek olursak, Nip/Tuck'ýn 2. sezonu bence ilk sezona kýyasla çok daha derin ve felsefiydi. Birinci sezon yüzeydeki yaralarý kapamaya yönelikken, izlemeyi bitirdiðimiz sezon ruhtaki yaralarý onarma çabasý üzerineydi.
Six Feet Under 5. sezonuyla ekranlara veda edince, meydan Nip/Tuck'a kaldý. Bunu daha önce de yazmýþtým. Ama Six Feet Under bitmeseydi, Christion Troy ve Sean McNamara yaþamlarýný düzene koymak için Six Feet Under izlerdi kesinlikle. Bugün yetiþkinler için dizi dünyasýnda kral artýk Nip/Tuck'týr diyorum ama Six Feet Under'a yetiþmesi için daha kýrk fýrýn ekmek yemesi gerekiyor.
Carnivale'a gelince...tamamen ayrý bir konsept, 6FU ile karþýlaþtýrýlmasý imkansýz içerik olarak...sinema sanatý açýsýndan bakarsak eðer, o zaman her þey deðiþir, Carnivale'a rakip bulmak imkansýz olur o zaman. Bence bugüne kadar yapýlmýþ en iyi dizi Six Feet Under olabilir ama en orijinali kesinlikle Carnivale'dýr. |
|
Back to top |
|
 |
the 8th endless Sendika Üyesi

Joined: 11 Apr 2005 Posts: 1460 Location: Gebze/Istanbul & Izmir.
|
Posted: Mon Jan 30, 2006 12:30 pm Post subject: |
|
|
Cnbc-e "bu diziyi çocuklarýn ve gençlerin ve gençlerin izlemesi sakýncalýdýr" diyor. Çok doðru, gencecik yaþta insaný depresyona sokmanýn bunalýmlara sürüklemenin alemi yok. Ekleme yapmak istiyorum: "Bu diziyi çocuklarýn ve gençlerin; bir de ruhsal durumlarý deðiþken kiþilerin izlemesi sakýncalýdýr."
Çok fazla bir dizi 6FU. ýstemeden de olsa Nip/Tuck'la karþýlaþtýrýp aralarýndaki farký iyice görmek ve anlamak istiyorum(6FU'a en çok yaklaþan dizi ne de olsa o); dün geceki bölümle Six Feet Under bunu yapmam için bana bir fýrsat daha verdi. Nip/Tuck en uç noktalardan, en ekstrem olaylardan yola çýkarak gerçeðe yaklaþmayý tercih ediyor, dolayýsýyla o kadar da deðil artýk tepkileri zaman zaman ortaya çýkabiliyor. Oysa Six Feet Under gerçeklerden yola çýkýp, herkesin yaþayabileceði olaylardan hareket ederek, yine gerçekliðin sularýnda dolaþýyor, ve asýl rahatsýz edici, asýl etkileyici, asýl izleyiciyi karamsarlýða sürükleyici özelliði de bu iþte.
Her hafta ekrandan hayata ayna tutan bir þey bu. bakmadan ve görmeden ve anlamaya çalýþmadan yapamýyorsun. |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Mon Jan 30, 2006 12:40 pm Post subject: |
|
|
Valla onu bunu bilmem, Pazar geceleri senin olduðun net ortamýna adým atmam ben bi daha Murat Six Feet Under izleyip, depresifleþip bize çatýyosun... Hayýr kendine gel, öle gir MSN'e fln diye diyorum.. Yazýk yane, kendine ediyosun
Ayrýca Nip/Tuck ile ilgili deðerlendirmene katýlýyorum , belki de "yok olmaz artýk o kadar" dediðimden daha kolay izliyorum, belki Six Feet Under da senin gibi yapacak beni diye týrsýyorum.. Olamaz mý, olaiblir vallahi  |
|
Back to top |
|
 |
shy_1998 Saha Ajaný

|
Posted: Wed Mar 01, 2006 11:20 pm Post subject: |
|
|
Geçen gün tvde çok komik bir þey gördüm trtnin spor programýnda akþam six feet under'ýn jenerik müziðini çaldýlar ben ne oluyoruz yav falan deyip gittim birde ne göreyim tuncay þut çekiyor koptum futbolla siX fet under ne alaka ise helal olsun o þarkýyý koyanlara o programa  _________________ Bütün sorularý bilmektense bazý cevaplarý bilmek daha iyidir. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Apr 11, 2006 11:57 am Post subject: |
|
|
Ya ben ne diyeyim, nasýl anlatayým bu dizinin güzelliðini, muhteþemliðini, ölümü ve hayatý olduðu gibi göstermesinin ardýndaki çarpýcýlýðýný, biraz daha zorlarsa beni aðlatacak tek dizi, film herneyse olacaðýný...anlatamam, izlemeyen hiç kimseye Six Feet Under'ýn hissettirdiklerini, yaþattýklarýný, sorgulamama neden olan þeyleri açýklayamam.
2. sezon finaliyle adamakýllý mahvetmistir bünyemi. (buradan sonrasý spoiler)
Quote: | Nate'in bir kaç bölümdür ziyaret ettiði AIDS hastasý Aaron'un daha bölümün hemen baþýnda resmen allak bullak eden ölümü, yanýndaki Nate'in çaresizliði , korkusu, akýttýðý gözyaþlarý...sýrf bu bile, hatýladýkça boðazýma birþeyler düðümlenmesine sebep olan bu açýlýþ sahnesi bile Six Feet Under'ýn gücünü anlatmaya yeter.
Nate'in AVM hastalýðýný tedavi etmek için ameliyat olmaya karar vermesi, bunu ailesine duyurmasý, her ihtimale karþý kardeþi Dave'den cenaze hazýrlýklarýný yapmasýný istemesi...ama tüm bunlar olurken yaþadýðý ölüm korkusu, annesi Ruthie'ye adeta günah çýkarýrcasýna sen bana çok iyi annelik yaptýn diyerek kucaðýnda hüngür hüngür aðlamasý...2 sezon boyunca baþýna neredeyse hiç iyi þey gelmeyen Claire'in nihayet güldüðünü görmek, iþlerin onun için iyi gittiðini bilmek, ama yine de babasýnýn ardýndan hiç yas tutmamasýnýn bedelini gitme ihtimali olan üniversitede yaptýðý mülakatta ödemesi...Dave'in yaþamýný olabildiðince normal bir þekilde yürütmek için Keith'i hep alttan almasý ancak birbirlerinin sorunlarýný paylaþmamalarý için geirlen iliþkileri e sonunda bu gerilimin ters tepmesi...Federico'nun, geçen hafta Fisher ailesine nasýl gönülden baðlandýðýný görmemizle iyice ýsýndýðýmýz bu sevimli latino'nun zor zamanlarýnda Nate ve Dave'e yardým etmesiyle nihayet Fisher & Sons'a ortak olmasý ve hak ettiðini almasý...Ruthie'nin en doðrusunu yaparak Nikolai'den ayrýlmasý, tam bir kontrol manyaðý olmasýna raðmen çocuklarýnýn ona gösterdiði ilgisizlikle her geçen gün içten içe yýkýlmasýna raðmen dik duruþu ve ilk torunu Maia'da aradýðý huzuru Lisa sayesinde bulmasý...Nate'ten ayrýlan Brenda'nýn sekskolik olduðunu kabul etmesi, Nate'le son ve umutsuz bir konuþma yapmasý, ve pýlýsýný pýrtýsýný toplayarak yola koyulmasý...Ve en sonunda ameliyata giren Nate'in narkoz aldýktan sonra gördüðü hayal, bomboþ yolda yürürken yanýnda duran bomboþ otobüsün(babasýna çarpan otobüs, ölüm) kapýsýnýn açýlmasý ve Nate'in otobüse binip boþ direksiyona ve boþ yolcu koltuklarýna bakmasý, ölmeyi mi yoksa yaþamayý mý seçeceðini beklerken beyaz fade-outla bölümün sessizce bitmesi, yazýlarýn sessizce akmasý... |
Hepsi bir saat içinde hayatýnýzý gözden geçirmeye neden oluyor, ben olsam ne yapardým diye sorduruyor. apayrý bir deneyim, bambaþka bir dizi. Nip/Tuck'mýþ falan hepsi yalan... Alan Ball'a ne kadar teþekkür edilse azdýr. |
|
Back to top |
|
 |
44murat44 Çaylak

|
Posted: Tue Apr 11, 2006 5:27 pm Post subject: |
|
|
hiç izlemedim mereklandýrdýnýz beni bu pazar bakýyým  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
stalker Çaylak
|
Posted: Tue Apr 11, 2006 10:32 pm Post subject: |
|
|
yine insaný moody hale sokan bir sfu bölüm sonu vardý bu hafta, üstelik bir de sezon finaliydi, herþeyin toplanýþýydý bir yerde.
Quote: | en etkilendiðim sahne brenda ve nate'in karþýlýklý oturup birbirlerini konuþtuklarý sahneydi. brenda'nýn hali çok üzücüydü, nate'in brenda'nýn geçen hafta söylediklerini kabul etmesi - ki nate dizide en sevdiðim karakter olsa da brenda'nýn dediklerinin doðru olduðunu düþünüyorum, nate farketmeden bile olsa brenda'nýn dediði gibi bir herkesi koruyan kollayan bir kahraman kimliðinde, ki bunu claire konuþmalarýnda claire de belirtti -, brenda'nýn hasta olduðunu anlatmasý, nate'in operasyonda brenda'nýn onun yanýnda olma isteðini geri çevirmesi, aslýnda ben sahnede ikisinin sarýlýp aðlamasýný bekledim ama belki de yeri deðildi. ve nate'in iliþkinin askýda olduðuna ve aradaki uzaklýða dair verdiði iþaretler, belki de brenda'nýn kaçýþýný tetikleyen þeydi.
ilk sahnede nate'i görünce korktum. "ne oluyo yaa" dedim içimden. tabii aaron'u görünce kimin gideceði belli oldu(aslýnda 5. sezondaki fotoðraflarýný görmüþ olmasam bölüm sonu itibariyle nate'in de ölüp ölmediðini bilemeyecektim). giriþ sahnesi de çok vurucuydu aslýnda, aranýzda bir bað geliþen birini (öleceðini bile bile bað kurduðunuz birini) ölüm anýnda sakinleþtirmeye çalýþmak, çok zor gerçekten. bir de o kiþiyle özdeþ durumda. hem ona hem kendisine aðladý.
ben otobüs sahnesinde olmasa da bölümün sonuna doðru nathaniel fisher'ýn çýkýp "þimdi" diyeceðini düþündüm, zamanýnda kendisi nate'in ölümü düþündüðü, yol kenarýnda arabalarýn geçti bir yerde(böyleydi galiba, yanlýþ mý hatýrlýyorum yoksa), nate'in hayallerinde "þimdi deðil" demiþti.bu arada otobüsün de natahaniel fisher'ý ezen otobüs olduðunun farkýna varmamýþtým. |
çok yaþamsal olan, insanýn içini hoþ eden bir 1. sezon finalinden sonra, baþlangýcýyla, ortadaki sahneleriyle ve sonuyla çok ölüme dair bir sondu 2. sezonun sonu. hemen 3. sezona geçiyoruz. acaba biraz ara olsa mýydý diye düþünmüþtüm ama bu cnbc-e aralarý belli olmaz, hem de daha 3 sezonumuz var  |
|
Back to top |
|
 |
Maybe there is hope Saha Ajaný
|
Posted: Wed Apr 12, 2006 4:36 pm Post subject: |
|
|
dizi 5.sezondan sonra çekilmedi mi ya,yarým kalmýþ,üstelik tamda yerinde
kayýtlara geçsin brenda ölsün nefret ediyorum ondan  _________________ MULDER: You were my friend, and you told me the truth. Even when the world was falling apart, you were my constant... my touchstone.
SCULLY: And you are mine.
 |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Apr 12, 2006 6:52 pm Post subject: |
|
|
Maybe there is hope wrote: | dizi 5.sezondan sonra çekilmedi mi ya,yarým kalmýþ,üstelik tamda yerinde
|
alakasý yok, dizi 5. sezonunda bitti ama planlý programlý bir þekilde bitti. hatta aldýðým duyumlara göre gelmiþ geçmiþ en mükemmel dizi finaliymiþ 5. sezonun son bölümü. |
|
Back to top |
|
 |
shy_1998 Saha Ajaný

|
Posted: Wed Apr 12, 2006 7:55 pm Post subject: |
|
|
vay be özledim birden Six Feet Under'ý  _________________ Bütün sorularý bilmektense bazý cevaplarý bilmek daha iyidir. |
|
Back to top |
|
 |
canan Çaylak

|
Posted: Thu Apr 13, 2006 1:16 am Post subject: diyaloglar |
|
|
six feet under'da geçen diyaloglarý buraya yazabilecek olan var mý?claire'in arkadaþlýkla ilgili bir cümlesi vardý.tam hatýrlamýyorum ama arkadaþlar ve dolgu malzemeleriyle alakalýydý. |
|
Back to top |
|
 |
stalker Çaylak
|
Posted: Mon Apr 17, 2006 12:41 am Post subject: |
|
|
3. sezon'un bu ilk bölümü benim için tam bir hayal kýrýklýðý oldu.
wrote: | baþlangýç çok güzel ve nate'in adýný o beyaz ekranda görmek bir o kadar üzücüydü. ama beyaz ekran ikinci kez gelip deðiþtikten sonrasý bir kabus gibiydi. lisa'yla evlenmiþ ve maya'nýn babasý olmuþ, hayatýnda herþeyi deðiþtirmiþ bir nate vardý karþýmýzda. lisa'yla evlenmesi deðildi aslýnda önemli nokta, 2 sezondur hayatýný daha çok sorgulayan, evliliðe ne kadar hazýr olduðu tartýþýlacak olan bu adam, birdenbire bir ailesi babasý oluvermiþti. elbette bu önceki hayatýna taban tabana zýt olduðu anlamýna gelmiyor ama geçirdiði ameliyat sonrasý birden böyle bir hayata adým atmasýný kabul edemedim. ayný zamanda bölüm, six feet under'ýn her zaman bize verdiði derinlik hissinden çok uzaktý. sanki fisher ailesi herhangi bir amerikan ailesiydi. bu derinlik yoksunluðunu sanki ifade eder bir þekilde, sonda david'in þarkýsý bölümün kabusluðuna tuz biber ekti.
sürekli nate'in yaþadýðý geri dönüþlerle aslýnda bunun bir rüya olmasýný bekledim. son kýsýmlarda iyice umutlanmýþtým ama hepsi gerçekmiþ bir de lisa bile lisa deðildi. farklý yaþam tarzýyla sevdiðim bir karakter olan bu kadýn bile herhangi biriydi bu bölümde, bu evlilik, hem nate'in hem de lisa'nýn önceki yaþamýný ortadan kaldýrmýþ. nate motosikletini satmýþ
bu arda þimdi hbo'nun sitesinde bölüme göz attým ve bölüm özetine baktým, belki de anahtar nathaniel fisher'ýn nate'e ölü olup olmadýðý ile ilgili sorusuna verdiði cevaptaydý, "bazý yerlerde ölü olmasý, bazý yerlerde diri olmasý". belki bu nate'in baþlangýçta hayatýna dair olabileceklerle ilgili gördüðü rüyalarla ilgiliydi, belki de yaþamaya baþladýðý yeni hayatýyla ilgili. belki bu bölümün ikinci yarýsýnda yaþadýklarý onun ölü kýsmýydý, ve ileride onun diri kýsýmlarýný görmeye baþlayacaðýz yeniden. |
|
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Apr 19, 2006 1:53 pm Post subject: |
|
|
Arkilerim, LOST'un yayýnlanmamýþ bölümlerini konuþuyosunuz orda spoiler uyarýsý yapýnýz tamam da burda yapmanýza gerek yok, hatýrlatayým..
2. sezon son bölümünü izlemeyi becerebildim, ardýndan 3. sezona atladýk derken ben hala daha Nate'in komada olup olmadýðýný çözemedim, tamam biliyorum Nate dýþýndaki insanlar hayatlarýna devam ettiklerine göre öyle olmalý ama garip bu yaa, vallahi anlayamadým ben..
Nate'in geçridiði ameliyat neticesinde durgunlaþmasý aslýnda mantýklý olsa da garip, cidden garip, hayatýný sorguladýðýnda çok hzlý yaþadýðýný düþünüp bir fren yapmýþ gibi ama yani þimdiki hali Nate deðil ki???
David'i daha çok sevmeye baþladým sanki bi de o var ... Keith ile iliþkilerinin benim açýmdan çok garip bir çekimi var kabul ediyorum (çarpýlcam fln dermiþim , yok o deil de heralde homofobik bi tarafým kalmýcak yakýnda, du bakalým), Keith ne kadar sert olursa, David'in de O'nun karþýsýnda yeteri kadar saðlam durabilmesini cidden takdir etmekteyim..
Bilmiyorum, rüya deyin bana gene de ya.. Nate'i böle görmek istemiyorum, bu mülayimlik mutlu olduðu anlamýna gelmiyo sanki benim gözümde, aman bilmiyom öff |
|
Back to top |
|
 |
|