X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Battlestar Galactica (***spoiler***)
Goto page 1, 2, 3 ... 57, 58, 59  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jan 11, 2006 11:33 pm    Post subject: Battlestar Galactica (***spoiler***) Reply with quote
From: ilkates2000 6/10/2003 11:32 am
To:
ALL

Sevgili Arkadaþlar,

25 sene önce TV de ilk defa yayýnlanmýþ olan BATTLESTAR GALACTICA
Türkiye'ye bir kaç sene sonra teþrif etmiþ ve ilgi odaðýmýz olmuþtur.
X-files dýþýnda bir konu ama Türkiye'de özellikle 80 lerde yaþamýþ olanlar bu diziyi hatýrlarlar. Ancak hatýrlayamayanlar için
aþaðýda benim içeriðini yaptýðým Türkiye'de ilk ve tek Türkçe içerikli
GALACTICA websitesi yayýndadýr :

http://karrknight2000.sitemynet.com

Her ne kadar XF TR sitesi kadar olmasa da basit kendine özgü bir dizayný olan site, en kapsamlý içeriði sunuyor.

-------------------------------
Commander Adama : Fleeing from the Cylon Tyranny, the last Battlestar Galactica leads a ragtag fleet on a lonely quest :
A shining planet known as EARTH :))

From: okatmer 6/10/2003 12:52 pm
To:
ilkates2000

Ben bu diziyi hiç hatýrlayamadým yahuu. 92'de Show TV'de gösterildi yazmýþsýn sitede ama ben hiç bilmiyorum.

Sen bizim sitenin birde ilk hallerini görseydin,bu hale gelene kadar nerdeyse 4 sene geçti :))

Oðuzhan

From: ilkates2000 6/10/2003 2:30 pm
To:
okatmer

Windows Movie Maker ile yaptýðým clibi download
ediniz arkadaþlar :)))

http://members.lycos.co.uk/karrknight

Sevgiler

AND

From: TRARAGORN 6/12/2003 3:04 pm
To:
okatmer

ben diziyi hatýrlýyorum.
92 de gosterilen versiyonunu.
burada starbuck ý oynayan "dirk benedict" buradaki basarýsýyla efsane dizi "the a-team" a-takýmý 'nda rol almýstý.

ayrýca arkadasýn verdigi sayfadaki dizlerin hepsi de severek izledigim dizilerdi.

gemini man:gorunmez adam 1985 trt 1 demissin ,ama buyuk ihtimalle trt bunu tekrar da yaptý cunku ben bu dizinin bazý yerlerini cok iyi hatýrlýyorum.(suyun altýndaki kaza,lab da olan seyler,gorunmez adamýn gizlice etrafta dolastýgý bazý sahneler ) ve ben 81 dogumlu olduguma gore: 4 -5 yasýnda iken diziyi nasýl bu kadar iyi hatýrlýyabilirim ?
buyuk ihtimalle tekrar edildi.

Quantum Leap:xfiles'dan once bilimkurgu alanýnda hicbir bolumunu kacýrmadýgým (tamam,son zamanlarda kacýrdým) bir dizi..ya konu superdi,cok cesitli olaylar oluyordu bir bolumde bizim elemanýn bir gorille yer degistirdigini hatýrlýyorum.cok severdim o diziyi.STAR ýn yaptýgý en iyi seydi...keske ayný mantýk yine olsa da sci-fi dan getirse super dizileri

Ziyaretçiler (V the Series):bu konuda birsey soylemeye pek gerek yok uzun sure bu forumda konusuldu bu dizi hakkýnda. mukemmeldi bence...

Kara þimþek(Knight Rider):michael knight ve KIT ahh ah...

Hava Kurdu(Airwolf):bu diziyi de izlerdim.evet tum dizileri izlerdim ben :)harika bir diziydi.

bir de adýný hatýrlayamadýgým bir dizi daha vardý.bir adam ve týr ý vardý.týrýn arkasýnda bir helikopter vardý...bayýlýrdým o diziye de...

From: desertfo6 Dec-19 1:06 pm
To: ALL

Bu mükemmel bilimkurgu dizisini burada takip eden var mý bilmiyorum. ( Varsa benimle baðlantý kursun msn : merdiolu@hotmail.com ) Battlestar Galactica orjinal versiyonu ilk 1980'lerde TRT'de yayýnlanmýþtý daha sonra da Show TV ilk zamanlarýnda göstermiþti.

Ama þimdi 2003'ten itibaren yeni versiyon bölümlerini çekip yayýnlamaya baþladýlar. ýlk bölümleri ( özellikle senaryonun belkemiði olan üç saatlik pilot bölümünü ) izledim ve harika bir yapým olduðunu gördüm. Tüm hikayeyi baþa alýp tekrardan yorumlayarak ve karakterleri bazý açýlardan deðiþtirerek bize sunuyorlar. Görsel efektler ise süper. Ama bu yeni versiyon Battlestar Galactica'nýn en güzel yaný karakterler , onlarýn geliþimi ve insanlýða yönelik sorgular , eleþtiriler. Cnbce'nin yakýnda Galactica'yý yayýnlayacaðýný duymuþtum ümitle bekliyorum artýk.

From: rukish Jan-9 3:54 pm
To: desertfo6
[/b]
Desertfo kusura bakma sen söyleyince hat1rlad1m basligi.. Duzeltiyorum hatami :))

From: rukish 1:19 am
To: ALL

CNBC-e'nin yeni sezonda bu diziyi yayýnlayacaðý dedikodularý var.. ýlk defa harbi bilimkurgu alanýna geçmiþ olacaklar böylece.. Durum Stargate ve Stargate Atlantis serileriyle devam ederse daha sevindirik olamam herlade :))) ýnþallah niyetlerinde ciddidirler.. Bence izleyicinin olumlu tepkisine þaþýracaklar.. Ben böyle düþünmek istiyorum zira :P

Dizinin baþlamasýndan önce yayýnlanmýþ 2 bölümlük miniseri'lerini izledim.. Star Wars, Blade Runner ve Matrix (bu aslýnda hafifi bir gönderme gibi duruyor ama bu filmi de katmalýyým) gibi benim çok sevdiðim filmlere yakýn havasýyla benden tam puan almýþ bulunuyor. Boþ deðil kesinlikle... ýnsanlýðý sorgulayan göndermelerini çok beðendim...

Yine bir Sci-Fi Channel dizisi.. Eski versiyonu 70'li yýllarda mý ne yayýnlanmýþ.. O zamanlar çok meþhurmuþ Lami ve ýnci hatýrlar siye dþünüyorum :) Yeni versiyon bir ara NBC'e geçmiþ ama iptal edilmiþ, neyse ki Sci-Fi yeni sezona yeþil ýþýk yakmýþ.. Bu da gösteriyor ki ulusal kanallarda bilimkurgu harbiden tutulmuyor ne yazýk.. Nedense hiçbi zaman Star Trek sempatisi uyanmamýþtýr bende ama bu diziyi yazanlar Star Trek'ten gelmeymiþ ..

Konuya da çok ufaktan deðineyim.. ýnsanlýk uzaya daðýlmýþ ve gezegenlerde koloniler kurmuþ. Hayatlarýný kolaylaþtýrsýn diye Cylon denen makineleri yaratmýþlar.. Sonunda Cylon'lar baþ kaldýrýyor insanlýða savaþ açýyor.. Koloniler birer birer yok ediliyor ve kolonilerden birine ait Battlestar Galactica adlý gemi de savaþtan kurtulan insanlarla birlikte kaçmak zorunda kalýyor.. Gerisi spoilr olur diye devam etmeyeyim, ama konu geçrekten ilginç bir hal alýyor, araþtýrdýðým kadarýyla eski versiyondakinden daha heyecanlý daha akramsar bir havada geçiyor bu yeni dizi..

Velhasýl.. þimdiden açayým dedim baþlýðýný.. :)

From: strange83 9:17 am
To: rukish

hadi bakalým olsun tabi ya bilimkurguu
ben bu stargate i merak ediodum bi bölüm indireyim dedim sette yapýlmýþ diziyi anlatan biþey çýktý ama yazmýyordu da öyle biþey sinir olmuþtum böyle bahsedince sen tekrar aklýma geldi yeniden deniyeyim bi yaa...

From: desertfo6 10:13 am
To: strange83

Ben daha önce bu dizinin baþlýðýný açmýþtým ama kimse görmemiþ anlaþýlan.

Neyse efem Battlestar Galactica bizim çocukluðumuzun dizisiydi. Zamanýna göre de efektler , kurgu , yaratýlan atmosfer filan çok baþarýlýydý. þimdi 2003'te baþlayan bu yeni versiyonu da izliyorum ve "aþmýþ" , "olmuþ" kelimelerini fazlasýyla hakettiðini düþünüyorum. Özellikle baþrol oyuncularýndan Edward James Olmos ile Tricia Hilfer'in performanslarýna dikkat. Bu yeniden çevrimdeki savaþ sahneleri ve efektler ise Starwars serisinde ayný konularda çalýþan firma tarafýndan hazýrlanýp düzenlenmiþ ve baya gerçekçi olmuþ. Tabii bilimkugudan bahsediyoruz gerçekçilik kavramý kiþiden kiþiye deðiþir. Sadece kurguda bazý affedilmeyecek hatalar olduðunu düþünüyorum. Kamera kullanýmý ise oldukça deðiþik. Konuya gelince özellikle insanlýðýn kötü yönlerine ve hatalarýna yönelik sorgulamalar güzel. Ama konudan bir anlam çýkarmak isteyenler ilk önce 1. sezondan önce yayýnlanan iki bölümlük mini diziyi seyretmeliler. Bu arada söyleyeyim Sci-Fi channel Battlestar Galactica'nýn ikinci sezon yeni bölümlerini göstermeye baþladý ve üçüncü sezonun da yakýnda baþlayacaðýný açýkladý. Cnbce bir ara bu diziyi alacaðýz demiþti bekleyip duruyoruz iþte.
Back to top
View user's profile Send private message
xjustitia

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 5:21 pm    Post subject: Reply with quote
Merhabalar..Yeni forumda uzun bir yazý yazayým dedim. Very Happy Savaþ Yýldýzý Galactica nýn ilk versiyonunu seyretmiþ biri olarak, adý geçince ben de katýlmak istedim.Bu dizi bizde 80 lerin baþýnda yayýnlandý.O zaman küçüktüm ve ayrýntýlarý hatýrlayamýyorum ama genel konuyu ve diziyi çok sevdiðimi hatýrlýyorum tabii. Bilim kurgu olarak ilk göz aðrýmdý.Star Wars ve Uzay Yolu sonra gelir.Ben alýþtýðým gibi Türkçe adýný kullanýyorum..Öylesi daha hoþ geliyor.Dizilerin adý Türkçeye çevrilirdi o zamanlar.Zaten o zamanlar memlekette halâ Türkçe konuþulabiliyordu.ýnsanlar da yarý ýngilizce yarý Türkçe kelimelerden oluþan tuhaf cümleler kurmuyorlardý Very Happy
Savaþ Yýldýzý Galactica daki konu esas olarak,bizim bildiðimiz çaðlardan önce, insanoðlunun uzaya gidebilecek bir teknolojiye sahip çok geliþmiþ bir uygarlýða eriþtiði , sonra dünyayý terkedip uzayda koloniler kurarak yerleþtiði ama orada yaþamalarý artýk mümkün olmadýðýndan, çok uzun bir zamandan sonra dünyaya geri dönmek için çýktýklarý yolculuktur.Onlar gittikten sonra dünyada ne olduysa, yine ilkel çaðlara dönüþ yaþanmýþ, ancak ondan sonra insanoðlu bugünlere gelebilmiþ.Bazýlarý dünyada görülen bazý olaðanüstü izlerin uzaylýlar tarafýndan býrakýldýðýný ileri sürüyorlar.Bu dizide ise bunlarýn eski geliþmiþ bir insan uygarlýðýndan kaldýðý söyleniyordu.Dizi 90 larýn baþýnda Show tv de gösterildi.Ama hafta içi her gün sabah 9.30 da yayýnlandýðýndan seyredemedim.Ama çok seyretmek istediðim bir tek bölüm vardý neyse ki onu seyredebildim.

Ruki nin yazdýðý açýklamada Cylon lularýn insanlarýn yaptýðý makineler olduðu, sonra isyan ettikleri söyleniyor.Ben onlarý zýrh gibi kýyafetler giyen uzaylýlar sanýyordum.Ama küçüktüm tabii, herhalde yanlýþ hatýrlýyorum.Efektleri, görüntüleri o zamana göre çok iyiydi ama þimdi ayný etkiyi yaratýr mý bilemiyorum.Yeni versiyon bu açýdan daha iyi olacaktýr ama konu ve karakterler ayný olacak mý, oyuncular ayný hayranlýðý uyandýrýr mý bende, bilmiyorum.Tabii cnbc-e yayýnlarsa..

Bu diziyi 2 sene kadar önce netten araþtýrdým.Toplam 23 bölüm çekilmiþ önce 17 bölüm, ara verilip 6 bölüm daha gösterilmiþ.Ara verildiðini hatýrlýyorum ama bölüm sayýsýný bilmiyordum.ýlk bölümler ve karakterler þöyleydi:Komutan Adama, Lorne Greene oynuyordu.Onun çocuklarý Apollo ve Athena, ve benim hayran olduðum teðmen Starbuck..Dirk Benedict oynuyordu, sonradan A takýmýnda Face' i oynadý.Ben en çok onu severdim. Very Happy ýlk dönemde yolculuk, yolculukta karþýlaþýlan olaylar, Cylon lularla savaþlar vardý.Sanýrým her bölümde deðiþik bir hikaye vardý.Bir de çeþitli göndermeler.Mesela Apollo ve Athena isimleri,Yunan mitolojisine göndermeydi.Mitoloji deðil bu uygarlýktan kalma hikayelerdi, þeklinde..Baþka bir ayrýntý:Bir bölümde uzay gemisinde 2 takým halinde oynanan bir oyun gösterilmiþti.Takýmlardaki oyuncular duvardaki halkadan topu geçirmeye çalýþýyorlardý..Basketbol gibi ama halka yan duruyordu.Bu dizi bittikten bir kaç yýl sonra Maya ve Azteklerle ilgili bir belgesel izlemiþtim.Kazýlarda onlarýn oynadýðý bir oyunun kalýntýlarý ve duvarda bir halka, bunu anlatan resimler bunlunmuþtu.O zaman dizide buna da gönderme yaptýklarýný farkettim.Tabii belgeseli setretmeseydim, bundan haberim olmayacaktý.

Sonradan çekilen böülmlerde ise Komutan Adama dýþýnda hiç bir eski karakter yoktu.Starbuck kayýp, Apollo ile Athena ölmüþtü.Belki bu yüzden dizi devam etmedi.Ama aslýnda her zaman kullanýlan bir temayý kullanmýþlardý.Burasý spoiler olabilir, yeni dizide de kullanýrlar belki.

SPOýLER
Quote:

Bu yeni bölümlerde Komutan Adama'nýn yanýnda 12 yaþlarýnda bir çocuk vardýr.Bir dahidir.Kim olduðu, nerden geldiði, belli deðildir.Bebekken bir kurtarma kapsülünün içinde Galactica ya ulaþmýþtýr.Büyüdükçe olaðanüstü bir çocuk olduðu anlaþýlmýþ ve bütün emirler ondan alýnmaya baþlanmýþtýr.Bu çocuðun sayesinde yolculuk tamamlanabilmiþ ve dünyaya gelmiþlerdir fakat dünya berbat bir haldedir.Günümüz dünyasý.ýnsanlar savaþýp durmaktadýrlar ve henüz uzaydan gelenler haberini karþýlayacak durumda deðillerdir.Bu yüzden yavaþ yavaþ, insanlarý ürkütmeden, gizlice dünyaya yerleþmeye baþlarlar.Burada dizi bitmiþti.Ama "Starbuck ýn Dönüþü" diye bir bölüm vardý, sadece onu Show tv den tekrar izleyebildim.Bu bölümde dahi çocuk Dr. Zi 'nýn de kim olduðu açýklanýyordu.Dr.Zi bir gün rüyasýnda her þeyi görür ve Komutan Adama ya anlatýr.Biz de görmüþ oluruz tabii Very Happy Geçmiþe dönülür.Starbuck bir Cylonlu'yla savaþýrken gemisi yara alýr ve ýssýz bir gezegene inmek zorunda aklýr.Cylonlu da inmiþtir, önce kavga ederler, sonra dost olurlar ama Cylonlu ölür.Esas mesele: Orada gizemli bir kadýn vardýr. Angel adýnda.Starbuck bu kadýný korumasýna alýr.Bir gün kadýn ona hamile olduðunu ikisinin bir çocuðu olacaðýný söyler.Starbuck buna çok þaþýrýr, çünkü kadýna elini bile sürmemiþtir.Ama kadýn hakikaten hamiledir..Bu arada Starbuck geminin kurtarma kapsülünü tamir etmeyi baþarýr.Bu arada çocuk doðar.Starbuck kadýný ve çocuðu kapsüle bindirir, koordinatlarý ayarlar.Ama yeterli oksijen olmadýðýndan, kendisi binmez, ýssýz gezegende kalýr.Kapsül yola çýktýktan sonra kadýn kayalýklarda belirir ve "görevin tamamlandýðý, bu ölümlünün çok iyi olduðu" hakkýnda bir þeyler söyleyip kaybolur.Sonuçta kapsül, içindeki bebekle birlikte Galactica ya varýr ve dahi çocuk Dr. Zi olur.Çocuk bunlarý Komutan Adamaya anlatýr ve aðlayarak ona sarýlýr, dizi biter.Bu bölüm gerçekten çok güzeldi ama Starbuck a çok üzülmüþtüm.Umarým yeni versiyon da eskisi kadar güzel olur ve seyredebiliriz..
Çok uzun yazmýþým , epeydir yazmadýðým için herhalde..Bir kaç aylýk kotamý doldurdum sanýrým, ama 7. sezon baþlýyor, dayanamayýp yazabilirim. Very Happy Hoþçakalýn...

Fiat justitia, ne pereat mundus.(Adalet gerçekle?sin ki, dünya batmasIn.)
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 1:54 am    Post subject: Reply with quote
Battlestar Galactica'nin yeni versiyonunu izlemis biri olarak soyleyebilirim ki, yeni versiyon eskisinden cok degisik gelecek sizlere. Eskisinin siki bir hayrani olarak bu yeni versiyondan hic hoslanmadigimi soyleyebilirim. Ama bu sizi hayal kirikligina ugratmasin, cunku yeni versiyon da cok begenildi, hatta en atesli eski hayranlar tarafindan bile. Hatta eski Galactica'da Apollo'yu oynayan Richard Hatch bile yeni versiyonda ikincil bir rol aldi.

SPOILER
Quote:

Starbuck eskisinden cok farkli. Erkek olmamasinin yanisira, eski Starbuck'dan daha dikbasli, asi ruhlu. Sik sik emirlere karsi geliyor.
Yeni Apollo'nun babasi Adama'yla arasi cok iyi degil.

Galacticalilara ihanet eden Baltar Galactica ekibi icinde. Cylonlular insan gorunumundeler. Bas Cylonlu, Baltar'i etkisi altina almaya calisan ve bunu basaran seksi bir sarisin.

Ben izlemeyi reddediyorum, cunku eski tiplemeleri daha cok sevmistim. Mesela yeni versiyonda, Starbuck kadin. Sonra Galactica konvoyundaki nufusu yoneten bir kadin baskan var. Diger tiplemeler de adlari ayni kalsa da, farkli karakterler. Karakterler cinsiyet degistirmisler. Boomer da kadin olmus. Hatta yari Cylonlu oldugunu da farkettim fragmanlarda.

Ama herseye ragmen, bir drama olarak cok begeniliyor. ABD'de gosterildigi SciFi kanalinin Stargate SG-1 ile birlikte ratingleri en yuksek dizisi. Bunun icin de cekilmeye devam ediliyor. Sanirim su anda 2.sezonu yayinda.

auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 8:08 pm    Post subject: Reply with quote
Kaç gündür biþiler yazmak için uðraþýyorum bu dizi hakkýnda ama iþ yüzünden kafamý veremiyorum bi türlü, ayrýca eski forumdakinden daha zor burda adminlik olayý yaf.. :P

Kaç gündür bi þekidle uyku tutmuyo beni, direk BSG izlemeye sardýrdým, ama onu da aðýrdan almam lazým çünkü yayýnlanmýþ bölümlerin bitmesine çok az kaldý be yaf :P

þimdi ýnci'cim, eski bölümleri izlemedim.. O nedenle söylediklerim yanlýþ olaiblir þimdiden belirteyim, ama, tek biþeyi düþünüyorum, Cylon'larýn bu yeni versiyondaki yeni halleri nedeniyle bence makine-insan çeliþkisine getirilen yorumlar eski versiyondan daha güçlü olmalý.. Ve benim de açýkçasý bittiðim tarafý o bu dizinin.. ýnançlarýn sorgulandýðý, alttan alta insanlýðýn irdelendiði, biçok özeleþtirinin, politikadan dine her þeyin farklý bir þekilde tartýþma konusu edildiði, ama herþeyin baþýnda asýl insanlýðýn, insanlýðýmýzýn sorgulandýðý bir dizi bu, ne kadar bilimkurgu olsa da kesinlikle bilimkurgu olmayan yanlarýný güzel yedirmiþ içine.. Harika olmuþ..

Açýkçasý 2. sezonun ilk 3 bölümünü izlerken yukarýda saydýklarýma pek deðinilmedi gibi oldu, yada ben kendimi veremedim bilmiyorum, heyecanlý yanlarý oldukça fazla olmasýna raðmen biraz eksik kalmýþ gibi geldi dizi.. ýlk bölüm süperdi, hele 1. sezon finali öyle bir yapýlmýþtý ki insanlar sezon arasýnda nasýl kudurmuþtur diye düþünmekten kendimi alamadým.. Bayram tatili münasebetiyle sabahlara kadar oturan bendenizin gözünden uyku akarken saat 5'te bitmiþ ilk sezonun ardýndan 2. sezonun ilk bölümünü izlemesem çatlardým heralde :P Velhasýl, sonraki bölümler öylsine geçti sanki, ama dün gece 4. ve 5. bölümleri ile yine kendisinden ne bekliyorsam onu verdi..

Bir ara birilerine bir laf ettim, Star Trek'in kiþiye özel versiyonu gibi biþi bu dizi.. Yolundan inþallah sapmaz da sezonlar boyu izlenilir, izlenmeli..

Daha çok þey söylerim de.. Bilmiyorum dedim ya garip diye, o kadar çok þey var ki, hýzlý izlemenin bu yanýný sevmiyorum iþte, oturtamýyorsun biþiler doðru dürüst..

Bi de müzikelri süper güzel demiþ miydim :PP
Back to top
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 9:15 pm    Post subject: Reply with quote
Eski versiyon BSG çok daha çocuksuydu ve zamanýna göre esaslý olsa da acemice yapýlmýþ gibiydi. Bu yeni versiyon BSG tam yetiþkinlere göre bilimkurgu özellikle 2. sezon ortalarýnda bunu görüyoruz. Gerçekten bilimkurgu veya herhangi bir diðer yapýmda kolay kolay ele alýnamayacak konularý irdeliyorlar. Konularýn ve senaryolarýn yapýsý ve oyunculuk diziyi birinci sýnýf yapýyor kanýmca. Özel efektler , animasyonlar , kurgu da iþin kremasý artýk ve katýlýyorum müzikler çok iyi.

Bu arada rukish sen herhalde þu an Home 1 ve Home 2'yi seyrediyorsun sanýrým. Home 1'in baþlangýcý hoþuna gitmiþtir herhalde.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 11:28 pm    Post subject: Reply with quote
Selam Rukishcim,..Oncelikle yeni forumdan dolayi seni kutluyorum. Cok guzel olmus. Eminim cok yoruldun. Eski forumdan butun o mesajlari buraya tasimak bayagi kulfetli bir is olsa gerek.
Sonra bu "Spoiler" kismi cok iyi. Once anlamadim, ama sonra SPOILER kutusunun icinde 2 kere tikladigimda spoiler gorunur oldu. Harika! Anlamadigim, acaba 2 kere tiklandiginda, butun spoiler gorunuyor mu? Biz bu spoiler kutusunu kendimiz yapabiliyor muyuz? Yoksa sen mudahele mi ettin spoiler'a ve kutuya soktun? Bunu bir aciklar misin?
Bir de en yeni mesajlari en basta gormenin bir yolu var mi? En alttaki "yeniden-eskiye" secenegi devamli kalmiyor ve sayfanin en altina inmek gerekiyor. Bu da biraz zor. Eski foruma cok alismistim da, ondan mi bana zor geliyor, anlamadim.

Gelelim, BSG'ye. Hakli olabilirsin. Yeni BSG'yi cok begeniyorlar. Ben ne yazik ki, artik yakalayamam. En bastan yavas yavas anlaya anlaya izlesem, belki ben de sevebilirim, ama simdiden sonra icimden gelmiyor. 2 sezon cok uzun. Hepsini nerden bulur da izlerim? Smile))

Ilk BSG'nin biraz ilkel ve cocuksu kaldigini kabul ediyorum. Ne de olsa 70'li yillarin teknolojisi. Burda eski BSG de zaman zaman maraton olarak yayinlaniyor. Bakiyorum da, simdi eskisi gibi hevesle ve ilgiyle izleyemiyorum bunu. Eski diziler simdi eskisi kadar ilgiyle izlenmiyor nedense. Eski ilgimle izleyebildigim tek dizi William Shatner'li Star Trek. Smile)
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 11:52 pm    Post subject: Reply with quote
ýnci merhaba,

Spoiler kutucuðu için þu yöntemi kullanabilirsin.

Code:

[quote][color=black]
spoiler buraya yazýlýyor..
[/color][/quote]

Eðer bir baþlýkta sen okuduktan sonra ilk atýlan mesaja gitmek istersen, okumadýðýn baþlýklarýn yanýnda çýkan küçük sarý bayraða týklaman yeterli olacaktýr. Ne yazýk ki, mesajlarý yeniden-eskiye okuyabilmen için her seferind e aþaðýdan seçmen gerek diye biliyorum ama yanýlabilirim.

Pelin

Live long and prosper
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 12:25 am    Post subject: Reply with quote
Spoiler kutucuðu ile ilgili Pelin dediðini yapman gerekiyor..

Daha açýklayýcý bilgi için buraya bakabilirsin ýnci'cim . Sorun olursa ayný baþlýk altýna atarsan en kýsa zamanda cevaplarým Smile

BSG'ye gelince.. Vallahi ben Ziyaretçiler'i yýllar sonra izlediðimde eski tadý almamýþ olsam da nostlaisi vardý, sanýrým asla eskisi gibi izlenemez böle eski diziler..

Yeni versiyon için de doðru diyosun, bi kere býrakýnca yakalamasý çok zor. ýçinden gelmiyosa ýsrarýn anlamý yok tabe, ama içinden gelirse haberim olsun bana PM at, ben sana CD'lerini yollarým.. BSG daðýtýmcýsý gibi biþi oldum zati (Evet millete ýsrarla süper dersen istiyolarmýþ sora , eh istesinler tabe, izlesinler ne güsel dimi? Razz)

ps: evet home bölümlerine geldim Can, ama b akþam izleyemicem sanýrým.. Desem de meraklandýrdýn beni yaa bakiim bari ilk bölüme Very Happy
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 7:54 pm    Post subject: Reply with quote
Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler arkadaslar.
Bir de gecen sefer sormayi unuttugum bir sey var: Neden bazilarinin mesaj sayisi binleri gosteriyor da, benimki sadece 3? Ben de bir eski forum uyesi olmama ragmen, sanki yeni uye gibi duruyorum. Eski forumda ben de 1000 mesaji gecmis olmaliyim. Bunu nasil duzeltebiliriz veya duzeltilebilecek bir sey mi bu? Bu forum daha yeni acildigina gore burda daha kimse 1000 kusur mesaj yazmadi. Oyle degil mi?
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 8:07 pm    Post subject: Reply with quote
inci wrote:
Bu forum daha yeni acildigina gore burda daha kimse 1000 kusur mesaj yazmadi. Oyle degil mi?

ýnci'cim, nickimin altýnda göreceðin üzere kayýt tarihim 9 Nisan 2005 ..Yani forum aslýnda yeni açýlmadý, Nisan'dan beri açýktý ama sadece modlara açýktý..

O tarihten beri eski forumdaki mesajlarý buraya taþýyoruz anlayacaðýn.. Taþýnan mesajlar toplamda 20.000'i geçiyor.. Ancak Delphi'de bir baþlýkta olan mesajlarý toplu olarak taþýdýk ya da 2'ye , 3'e böldük.. Öyle ekledik.. O nedenle 20000 tane deðil de 1000 küsür mesaj görünüyor burada...

Bazýlarýmýz dediðin sadece mod'larýn mesaj sayýsýdýr, o da taþýma iþleminden dolayý fazladýr. Delphi'nin alt yapýsý phpbb olmadýðý için kullanýcý bazýnda taþýma yapamazdýk.. sadece mod'lar tarafýndan yapýldýðý için, her mesaj grubunu gönderen kiþi olarak onlarýn nicki görünüyor Smile Ben gene abarttým tabe her zamanki gibi (çok boþ zamaným var anacým Razz) olay o, eheh..

Last edited by auroriel on Fri Jan 20, 2006 8:12 pm; edited 1 time in total
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 8:10 pm    Post subject: Reply with quote
Anlasilmistir, Rukishcim. Sorun degil. Sadece meraktan sormustum yani.
Yanlis anlama. Smile)
Hepinizin ellerine saglik tekrar. Smile)
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 8:14 pm    Post subject: Reply with quote
Ne demek caným, niye yanlýþ anlayayým.. Biz de anamýzýn karnýndan phpbb bilerek doðmadýk ki Very Happy
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 6:21 pm    Post subject: Reply with quote
Argh! Dememiþ miydim kendime "aman yavaþtan al, hemen bitirme þu bölümleri, zevki çýksýn" diye..

Nerdeee.. Adamlar bir bölüm yayýnlýyor, bir sonrakini izlemezsen gözün arkada kalýyor. Olacak iþ deðil.. Ard arda üç bölüm izledim yaa, kafayý kýrýyodum resmen..

En sonunda ilk iki miniseri bölümünü Pelin'e de izletmeyi baþardým.. Hehe.. (Desem de bu hatunun hiç düþünmediðim yerden girip enteresan argümanlar çýkarmasýna hala sinir oluyorum, elimde deðil -"daha önce ben niye düþünmemiþtim" diye kendime mi sinirleniyim?olmas, bölesi daha iyi- Razz)

Yahu 2. sezona nasý baþlamýþtýk, þimdi nerdeyiz? Her bölüm yeni biþi, her bölüm bir öncekinden konuyu alýyor, daha bir uçuruyor.. Ya çok hastasý oldum da boþluklarý göremez hale geldim, ya da adamlar boþluk býrakmamakta acayip iyiler.. Daha doðrusu geçmiþteki boþluklarý kapatma iþini aðzýmý açýk býrakacak þekilde yapýyolar..

Hala daha inanýlmaz güzel bir konu yakalanmýþ, bir yandan etrafýnda dönüyorsunuz, bir yandan da yeni eklentilerle bir üst seviyeye çýkýyorsunuz ancak gizem hala devam ediyor... Maþallah! Ve lütfen bozmayýn þu diziyi, aman diyim, sevgili yapýmcýlarým Razz

Matrix'ten beri, bir bilimkurgu yapýmýný izleyip arkasýndaki altbaþlýklarý irdelemek için bu kadar kendimi heba etmemiþtim.. Daha ne diyim, süper yaa.. Very Happy
Back to top
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 10:01 pm    Post subject: Reply with quote
Sevaba girmiþ oldun iþte Ruki. Wink

Açýkçasý, çok uzun zamandýr izlediðim en iyi bilimkurgu diyebilirim ve sadece 2 bölümlük mini diziyi izledim henüz. 2.sezona yetiþince sohbeti derinleþtiririz ama þu anda spoiler görmemek için korka korka okuyorum konu baþlýðýný. Bir iki bölüm daha izledikten sonra yorumlarýmý paylaþýrým.

Live long and prosper
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Fri Jan 27, 2006 10:20 am    Post subject: Reply with quote
ya müthiþ bir yapým gerçekten adamlar inanýlmaz bir dizi yapmýþlar. Son yayýnlanan bölüm 2x13 Epiphales'i izledim ve gene aðzým açýk kaldý alkýþ tutmaya baþladým. Battlestar Galactica'nýn ( 2003 yeni versiyonundan bahsediyorum ) tek bölümü bile kaçýrýlmamalý ve sýrayla izlenilmeli yoksa hikaye örgüsünden koptuðunuzu hissediyorsunuz. Battlestar Galactica'nýn ABD'de ve ýngiltere'de raytingleri de tavanda. Zaten artýk Galactica için "yýlýn en iyi yapýmý" , "bilimkurgunun zirvesi" gibi yorumlar yapýlýyor. Bunun da ötesi bir yorum yapýlamaz bu dizi için. Dediðim gibi ABD'de 2. sezon hala devam ediyor. 3. sezon anlaþmasý yapýlmýþ bile.

rukish , pelin lütfen Battlestar Galactica muhabbetlerinden beni mahrum býrakmayýn Smile Bu dizinin dehþetli fanýyým. Zaten bu þaheseri izleyen yok çevremde. Yurtdýþýndaki fanforumlarýnda da Türkiyeyi ancak ben temsil ediyorum. Very Happy Beni de sohbetlerinize katarsanýz sevinirim.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 57, 58, 59  Next
Page 1 of 59

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum