View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
darkness Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Jan 10, 2006 7:22 pm Post subject: Sýr Dosyasý |
|
|
From: Our genesis is alien (okatmer) 5/8/2001 8:34 pm
To: ALL
kanaldan kanala zýplarken birde ne göreyim. dünyanýn en iyi dizisinin kopyasý bir yapým.evet "sýr dosyasý"ndan bahsediyorum. kanal6da oynuyo daha evvel izlemiþtim ama o zaman xfilesten haberim yoktu. aa demiþtim ne ilginç konular var. tabii aslýnda izlediklerimin bizi saf sanan bazý akýllý tv yapýmcýlarýnýn oyunu olduðunu düþünmemiþtim. diziyi görünce birkaç arkadaþada haber verdim. ama sakýn açma!!! izleme!!! gibi tepkiler aldým. ok izlemiyorum dedim. ama dayanamadým ve izledim. özür diliyorum. izlerken bol bol güldüm. týp fakültesinden polis teþkilatýna geçen bayan bir doktor (?)... açýklanamaz olaylara meraklý bir polis (?)..aklýma baþka bir dizi geldi ama yok yok olamaz dedim. bu dizidekilerle mulder ve scullyi karþýlaþtýramam.nedense dizideki adamýn duruþu,saçý vsde bana birini hatýrlattý. tabii hatýrladýðým kiþiye benzemek imkansýz. bu açýklanamaz olaylarý araþtýran polisin odasýnýda gördük dizide bana yine bi yeri hatýrlattý özellikle duvardaki UFO resmi ...
haa ilginç bir nokta daha bu polisin açýklanamaz olaylarý araþtýrma sebebi amcasýymýþ (!!!)
aslýnda gözüm sürekli sigara içen birinide aradý ama yoktu..
neyse daha çok þeyler yazýp bu önemsiz diziyi önemsiyomuþum gibi görünmeyeyim. xfilesin yanýnda adý bile edilemez.
bu arada turk.net anketinde dizi 2.sýrada heran 3 olabilir. oy verin verdirin. aslýnda düþündümde 1. olsa ne olucak? TGRT dahamý çok önem vericek? hiç sanmam...
Oðuzhan
From: spooky (spooky_tr) 5/9/2001 4:22 pm
To: Our genesis is alien (okatmer)
aha!!!bu diziyi biliyorum!!!daha önce stardaydý..starda olduðu dönemde benim de daha xten haberim yoktu ve oturup izlemiþtim..hatta deðiþik geldiði ve seyretmek istediðim için yanýlmýyorsam evde bulunmadýðým bi akþam yayýnlanan bi bölümünü videoya kaydetmiþtim..x ortaya çýktýktan sonra da melisle oturup o kaydettiðim kaseti izlemiþtik!!!ama þimdi ben de ne kadar gerizekalý olduðumu görebiliyorum!!! ))) neyse arkadaþlar..insanlar geçmiþte hata yapabilirler önemli olan doðru yolu bulmalarý!!! :PPP ben yolumu buldum valla geriye kalanlar düþünsün ne halt yiyeceklerini!!! )) ama türkiyedeki dizi yapýmcýlarýnýn taklitte ne kadar ileriye gittiklerini görmek açýsýndan yararlý olabilir bi bölümünü seyretmeniz!!! hade öpüldünüzzzz!!!..
"Don't take life too seriously.No one gets out alive anyway."
From: CyBeR_BiTcH~a.k.a ~FiReBiRd (ful_pri) 5/9/2001 9:25 pm
To: spooky (spooky_tr)
usa den ilk geldiim zaman yazdý galiba gecenin bi yarýsý bu sýr dosyasýný görmü$tüm..$ekil olarak ayný karakterler falan ama konu..bence tamamen kültür farkýný ortaya çýkarýyo..amerikada x filesta ufolar,hükümet komplolarý warken bizim kültürün kaynaýndan
dolayý yok cinler periler falan wardý bu sýr dosyasýnda..muhaha yalnýz $aka maka $öle kendini wererek izledinmi geriyodu adamý baya..x ten tek farklý yönü oydu zaten:izleyiciyi psikolojik olarak etkiliyo yoksa konuda bi bok yok..ben hala o diziyi izlediime pi$man falan diilim x çok mükemmel bi$i diil.
sýr dosyasýda bazý konularda(oturup bu konularý yazmýycam) x kadar saçma bence..
From: ratboy___ 5/9/2001 10:42 pm
To: CyBeR_BiTcH~a.k.a ~FiReBiRd (ful_pri)
Walla X yokken izlediðim en dikkat çekici bir programdý bu...
Ders çalýþýrken gizli gizli izlediðimi hatýrlýyorum.Önceden X yoktuki;ama ammada çok uzaylý ve Ufo görüyordum o programý izlediðimde:))
Baya güzeldi. _________________
Live long and prosper |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Jan 11, 2006 11:37 pm Post subject: Sýr Dosyasý Star'da |
|
|
From: volviece 7/16/2003 5:10 pm
To: ALL
Merhabalar dün aksam tanýtýmýný gördüm. Galiba su X Files taklidi Sýr Dosyasý bu aksam Star da yayýnlanacakmýs. Saat 23.45 olmasý lazým.Duyurulur.
Bu arada Murat ýst.e hosgeldin. Bu issizlikte is bulmussun daha ne istiyosun :)) Darýsý bizim de basýmýza.
Gorusmek uzere.
Herkese cok selam.
From: bayzirtapoz 7/16/2003 8:09 pm
To: volviece
ben de bu haberi vermek için foruma girmiþtim
msjýnda sanki negatif etki býrakcak bi yorum var sýr dosyasý hakkýnda ama eðer yeterli rating i bulursa (ki bizden ala rating potansiyeli mi olur) belki devam bölümleri çekilir diye düþünüyorum
aslýnda sýr dosyasý yola türkiye de bi dönüm noktasý olmak için yola çýkmýþ bir dizi
tavsiye ederim
From: VooDoo_83 7/16/2003 9:37 pm
To: volviece
ben ilk yayýnlandýðý zamanlar izliyordum sýr dosyasýný,the x files taklidi falan olabilir ama gene de fena sayýlmazdý yani.mulder ve scully de model olarak benzetmiþler. :))
From: TRARAGORN 7/17/2003 12:08 am
To: VooDoo_83
mavi buro... (x-files burosu gibi)
emniyete yeni giren idealist kadýn doktor... (d c scully)
kel kafalý bir komiser... (skinman)
ve en guseli de ormanda olu bulunan bir genc (billy miles'ýn arkadasý-sezon 1 bolum 1)...
bu dizi cok kaliteli...
From: Uroboros4 7/17/2003 1:20 am
To: TRARAGORN
demin yayýnlandýmýþ olmasý lazým
þimdi gördüm forumda tosun paþadan sonra olacakmýþ tamda tosun paþanýn sonunu gördüm zaplarken, biþi yok diye kapattýydým tvyi
ya walla x-files ile birlikte yayýnlandýðýnda eðlenceli oluyodu hoþumada gitmiþdi dizi yinede bazý oyuncular çok sýrýtýyodu özellikle kötü rolünde olanlar
From: trustno13 7/17/2003 10:36 am
To: Uroboros4
zamanýnda tüm bölümleri izleyen biri olarak diyebilirimki
ilk 2 bölüm dýþýndakiler vasatý geçemiyo. hele o 12'den önce evde ol muabbetini konu alan bölüm...iðrenç ve anlamsýz
yok, amacým diziyi kötülemek deðil, hatta türkiye'de hala daha geçilememiþ bir çekim kalitesi var (asmalý konak dahil) jeneriði hasta derecede güzeldi(demir demirkan saolsun ve fakat o S ile bizim X arasýndaki 7 farký bulana aþkolsun) oyunculukta fena sayýlmazdý, ama özentiliðin daniskasý olduðu için belki de pek tutmadý..yine de heycanla izleyip, sýr dosyasý vasýtasýyla bol bol x-files propagandasý yaptýðýmý biliyorum zamanýnda(SD ilk kez yayýnlanýrken XF daha yoktu türkiye'de)
o cinli ilk 2 bölümde(SD'nin tek mitoloji bölümü) aklýmdan bunca sene sonra hala çýkmayan müthiþ bir süpermarket sahnesi vardýr...tüm marketin elektrikleri kesilir ve kasiyer kýz, galiba bizim scully bozuntusu kýza bi cümle söyler- ki bu cümle kýzýn bi önceki sahnede ya bi cinden ya da böyle gizemli bi olaydan ötürü duyduðu vurucu bi cümledir karanlýkla ilgili...süper etkileyiciydi.
Oturup izlemek lazým yine aslýnda ama devamýnýn çekilmesi bir fanteziden öteye geçemez bence...
Murat
From: bayzirtapoz 7/17/2003 8:47 pm
To: trustno13
yapým yönetim öykü ve karakterler(bu sözcüðe büyük dikkat!!!) durul ve yaðmuur taylan (taylan biraderler)(abi bu bile özenti ya)a ait olduðunu sölemeyi unutmuþum .þimdi bu deha ikilinin yaptðý mevcut dizileri ele alalým.
1.beþik kertmesi
2.baba
star daki bir yýldýz tutuldu"da da bunlarýn parmaðý olduðu konusunda bi koku alýyorum
From: trustno13 7/17/2003 9:59 pm
To: bayzirtapoz
bu adamlarýn bir de "cinler ve periler" adý altýnda "charlie's angels" kopyasý çektiklerini unutmamak gerek. bence sýr dosyasýndan sonra ya cin çarpmýþ bunlarý, ya da beyin transferi falan yaþamýþlar osman yaðmurdereli ile...(2.si daha büyük olasýlýk)
Murat
From: erdemisik 7/18/2003 2:54 am
To: trustno13
BEN ýZLEMEM!!!!!
Çünkü;
Tamam dizi çok kaliteli tekniklerle çekilmiþ, kaliteli bir müziðe, kaliteli yapýmcýlarla çalýþýlmýþ olabilir ama en önemli þey olan senaryosu ve karakterleri taklit. Dahasý sanýrým buradaki herkes Star'ýn x-files'ý almak için gereken parayý vermeyi göze alamadýðý için sýr dosyasýný yaptýrdýðýný biliyor... Ve da en dahasý ben bunu izleyince kendimi x files'a ihanet etmiþ gibi hissedeceðim. ýzlersem her ne kadar bölümlerin isimleri "cinli köy, cinli köyün devamý" gibi olsa da beðenebilirim.
Biz x files'ý neden seviyoruz ve izliyoruz? Sadece çekimleri kaliteli olduðu için mi, hayýr tüm amerikan dizilerini beðenmemiz gerekir o zaman.. Biz bu dizinin ruhunu seviyoruz. Öte yandan adam kalkýyor bu ruhu çalýyor kendi üstüne geçiriyor ve benim karþýma geçiyor. Ben de o ruhun çalýntý olduðunu bile bile izlicem...
yokk öyle ben izlemem kardeþim...
From: Uroboros4 7/18/2003 4:25 pm
To: erdemisik
kýsmen katýldýðýmý söyleyebilirim
ama unutulmamalýki herkez taklit ile baþlar
From: TRARAGORN 7/18/2003 5:49 pm
To: Uroboros4
daha sonra yaptýklarý diziler ve bu taklit meselesi hakkýnda insanlara biraz sans verin,belki b diziyle ilgi goremediler ve o yuzden diger sacma dizilere basladýlar...bir nevi araziye uydular.
bazen insanlar istedikleri sansi elde edemeyebilirler ve istemedikleri seyleri sýrf yasamak,para kazanmak icin yapmak zorunda KALIRLAR...
From: bayzirtapoz 7/18/2003 8:07 pm
To: TRARAGORN
bazen insanlar istedikleri sansi elde edemeyebilirler ve istemedikleri seyleri sýrf yasamak,para kazanmak icin yapmak zorunda KALIRLAR...
sen böyle diyince aklýma fatih solmaz ýn tuzu kurularla ruhsar ý yazmasý geldi
From: Durden38 7/18/2003 11:58 pm
Valla bu dizide kayda deðer tel þey Taner Birsel denilebilir, Mehmet Günsür'de ilk zamanlarýna göre fena deðil.O da inþallah popülarite kurbaný olmazda adam gibi projelerde yer alýr...Bu arada unutmadýðým birþeyde sanýrým 2. bölümde elektrik efekti gibi biþey vardý çizgi çizgi çok komikti:))
From: black_witch 7/20/2003 8:40 pm
To: Durden38
þu bi gerçek ki star veya bi arkadaþýn söyledii gibi skar(ki x files ý almalarý harbi sýkýyo sanýrým),takmýþ kafaya x files ý,hatta çok alakasýz bi haberde fonda x müziði vardý,çok gülmüþtüm.
murat,alemsin ya,harbi cinlerle bozmuþ kafayý herifler,türk halkýnýn zayýflýklarýndan yararlanmaya çalýþtýklarýný da söyleyebiliriz tabi.
bence "izlemem" gibi bi yargýya varmayýn ya,izlerken zevk alýrsýnýz gerçekten,"allaaam,bu kadar da taklit olur mu ya" diye sinirinizi bozmayýn, "puha!bu göya mulder oluyo di mi" diye eðlenin,tamer abi ye ayýp etmiþ olmazsýnýz.bi de dizinin reklamýnda bi sahne var,eðer söz konusu yaratýk vs olucaksa o tamer birsel olur heralde,zira kafasý kadar kulaðý görünüyo.
From: _xxmerlinxx_ 7/20/2003 9:00 pm
To: black_witch
þimdi mulder we scully için adam bulmuþlar iide eðer yanlýþ hatýrlamýyorsam(ki öylemi) bi adam daha wardý galba,o ne fasulyedenmi orada? kimdi o yaw? 3kiþi deðilmidiler bunlar?bileniniz warsa bi anlatýn ben o tipi çözememiþtim
From: Uroboros4 7/20/2003 10:02 pm
To: _xxmerlinxx_
""þu bi gerçek ki star veya bi arkadaþýn söyledii gibi skar(ki x files ý almalarý harbi sýkýyo sanýrým),takmýþ kafaya x files ý,hatta çok alakasýz bi haberde fonda x müziði vardý,çok gülmüþtüm""
forumun derinliklerinde bi yerlerde (yanýlmýyosam) yorumsuz baþlýðý altýnda yazmýþtým, bahse konu olan haber cem uzan'ýn seçim kampanyasý sýrasýnda fon olan xf jenerik müziðini duyduðumda dumur alemine dalmýþtým
From: erdemisik 7/21/2003 7:09 am
To: _xxmerlinxx_
öncelikle; "izlemem" dedim ama ben bölümleri kanal 6'da bilmem kaçýncý kez yayýnladýklarýnda izlemiþtim. eðer x'ý star alýrsa onunda baþýna emin olun ki ayný þey gelecek bilmem kaçýncý kez yayýnlanmak, tarihi zamaný hiç alakasýz olmak, yeni kurulan star kanallarýna boþluk doldurmak için malzeme olmak vs vs... bende popülerite karþýtlýðý var bira bu sebepten þimdi izlemem dedim.
bi de göyaa mulder'ýn yanýnda bir de ortaðý vardý. saç yapýsý alex'in bir zamanlar (scully'nin ablasýný öldürdükleri dönem) ki saçýna benziyor. dizide o da alex gibi çömez belki de ona benzetmek istemiþlerdir?*
From: margi13 7/21/2003 5:19 pm
To: erdemisik
<<bi de göyaa mulder'ýn yanýnda bir de ortaðý vardý. saç yapýsý alex'in bir zamanlar (scully'nin ablasýný öldürdükleri dönem) ki saçýna benziyor. dizide o da alex gibi çömez belki de ona benzetmek istemiþlerdir?*<<
benzer bir yorumu sözlükte de getirmiþlerdi. neden olmasýn diyor insan. bi de yine sözlükte bahsedilmesine göre, (kaynakça belirtiyoruz iþte!!) taylan biraderler bizi x f'a diil ikiz tepelere benzet demiþler... doðruluðundan emin deðilim bunun.
ilk yayýnlandýðý zamaný hatýrlarým bunun. 98 baþýydý.bi sürü reklamýný yapmýþlardý "gerçekleri saklayamazsýnýz " gibisinden bir þeyler söyleniyordu "S" logosu ve siyah ekranla birlikte... O zamanlar popüler olan organize suç örgütleri ve maskülen görünümlü baþ kahraman etrafýnda dizilerden biri sanýp olumsuz ön yargý beslemiþ, hatta sinir olmuþtum...
ilk bölümde de öylesine bir rast gelmiþtik, otopsi sahnesi fazla kaçmýþtý aileyle beraber izlendiðinden. kýsacasý taklit veya deðil, çekim olsun içerik olsun tr sýnýrlarý için yapýlmamýþ, edilmemiþ olandý.
xftan sonra oturup adam gibi tekrarlarýný izledim. doðrusu hiç bir zaman tehdit olarak görmedim. ancak forumda her tekrar gerçekleþtiðinde ortaya çýkan yakýnmalar, çekinceler duymama neden oldu...
Ama Taner Birsel'i severim Mehmet Günsür de iyidir. Ayça Bingölde tiyatro oyuncusu zannediyorum. Ben hoþ bir izlence olarak görüyorum. Hatta makalede de bahsetmiþtim.Bir çeþit model alma bu da. Yani hiç bir ürün, tamamiyle özgün deðildir bana göre...E burada bariz çok sýrýtýyor.Ama beterin beteri var. Bi sürü adaptasyon yaptýlar hiç biri de gerekli deðildi...Ama SD'ýna da kötünün iyisi, hatta çok iyisi deme hakkýný kendimde görüyorum haddim olmayarak:))
From: bayzirtapoz 7/21/2003 8:52 pm
To: margi13
bundan 2 bölüm sonra bir ruhun kadýný hamile býrakmasýyla ilgili bi bölüm var(xfiles ta da ya 2.ci ya 3.cü ya 4.cü sezonda benzer bi bölüm vardý bi yaþlýlar evinde 80 yaþýnda bi adam uykusunda kalkýp hemþireyi bi güzell!!:P)
iþte burda da benzer bi bölüm var (sýr dosyasýnda tcvz edilen taþ gibi bu arada) ama söylemek istediðim þu burda kadýna teavüz eden bu ghost busters çizgi filmindeki avcýlara yardým eden yeþil ruhun aynýsý olmuþ.yani efekt yapabiliyosun diye bmbok etmenin anlamý yok
From: margi13 7/25/2003 7:57 pm
ya sormasý ayýp/kural ihlali olmasýn :pp ama bu çarþamba verildi mi? çünkü o saatte can ataklýyla biþi biþi vardý.sinir oldum:(( |
|
Back to top |
|
 |
patient x Sendika Üyesi
|
|
Back to top |
|
 |
shy_1998 Saha Ajaný

|
Posted: Fri Jul 14, 2006 11:52 am Post subject: |
|
|
Bir sorum olucak sýr dosyasýnýn bölümlerini þuan bulmak mümkün mü? _________________ Bütün sorularý bilmektense bazý cevaplarý bilmek daha iyidir. |
|
Back to top |
|
 |
Qadeer
|
Posted: Sun Aug 20, 2006 2:38 pm Post subject: |
|
|
shy_1998 wrote: | Bir sorum olucak sýr dosyasýnýn bölümlerini þuan bulmak mümkün mü? |
maaLesef...ßen de yeniden izLemek istiyorum ama yayýnLanmýyor...zaten Türk haLkýnýn kaLiteLi yayýnLara gösterdiði iLgi ßu kadar oLur...sadece 5 ßöLüm çekiLdi...ve ßence hepsi harikaydý... |
|
Back to top |
|
 |
margikleinjan Sendika Üyesi

|
Posted: Sun Aug 20, 2006 2:46 pm Post subject: |
|
|
mehmet günsür saçýný krycek gibi düzeltmiþ
teþekkürler oðuzhan |
|
Back to top |
|
 |
guzeldere1 Çaylak

|
Posted: Sun Aug 20, 2006 5:50 pm Post subject: |
|
|
Taner Birsel de tip ve resmiyet açýsýndan Duchovny'ye çok benziyordu  |
|
Back to top |
|
 |
LiveFastDieNever
|
Posted: Sun Nov 05, 2006 2:03 am Post subject: |
|
|
Selam...
Bana göre Sýr Dosyasý,o sýralarda yayýnlanan diðer dizilerden daha güzel bir yapýmdý...
ýzleyenler bilir.Dizinin The X-Files'a benzerliði dikkat çekiciydi...
(The X-Files jeneriðindeki daktiloyla yazýlmýþ izlenimi verilen büyük X iþaretindeki uygulama,Sýr Dosyasýna da SIR kelimesinde uygulanmýþ...
ýsim benzerliðinden bahsetmiyorum bile...)...
Ben bu dizinin adi bir kopya olduðunu düþünüyorum.
Adi diyorum çünkü The X-Files'ýn birkaç bölümüne baðlý kalýnarak ,''sadece ona benzesin de gerisini boþver'' diyerek yapýlmýþ bir diziydi bu.
Sýr Dosyasý'nýn içieriðinin The X-Files'ýn birkaç bölümüne baðlý olduðunu nereden çýkardým?
Bilindiði gibi Krycek bir ara Mulder'ýn ortaðý olarak göründü..
(Galiba dizinin yapýmcýlarý Sýr Dosyasýný çekmeye bu sýralar karar verdi ya da dizinin sadece o bölümlerini izledi.)
Sýr Dosyasý da bunun gibi bölümlerle baþlýyor.
David Duchovny'nin yerinde Taner Birsel,Nicholas Lea'nýn yerinde Mehmet Günsür...
Taner Birsel ve David Duchovny'nin bakýþlarý arasýndaki benzerlik bölüm boyunca ilk göze çarpan özellik.
Aaa tabi bi de Krycek(Nicholas Lea) ve Mehmet günsür arasýndaki benzerlik de dikkate deðer.
...
Derken Krycek aniden maskesini çýkarýr ve çaylak ajan bir gizli örgüt maþasýna dönüþür... Bunun sonucunda Scully geri döner ve mutlu son...
Sýr Dosyasý yapýmcýlarý bakýyorlar bu dizi bir kadýn ajan ortakla daha güzel oldu,hemen Mehmet Günsür yerine baþka bir ajan verdiler....
Zaten Sýr Dosyasý 5-6 bölüm kadar sürdü.Eðer daha devam etseydi galiba The X-Files'daki bütün deðiþiklikler,Sýr Dosyasý'na da uygulanacaktý.
Sýr Dosyasý'nýn galiba en güzel özelliklerinden bazýlarý:
-->Kaliteli oyuncularla çalýþýlmýþ olmasý...
*Taner Birsel
*Mehmet Günsür
*Özge Özberk...
-->Dizinin müziklerini Demir Demirkan'ýn yapmýþ olmasý.
-->Bölüm öykülerinin orijinal olmasý.
(Çok mu uzun yazdým yaaa )
Hoþçakalýn... _________________

Last edited by LiveFastDieNever on Mon Nov 06, 2006 12:25 am; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
patient x Sendika Üyesi
|
Posted: Sun Nov 05, 2006 9:09 pm Post subject: |
|
|
LiveFastDieNever wrote: |
Galiba pek azýnýz hatýrlýcak ama Star Tv'de Sýr Dosyasý adýnda bir dizi vardý.... |
Yukarýdaki mesajlarý okuduysan pek çoðumuzun diziyi hatýrladýðýný farketmiþsindir _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
özge Saha Ajaný

|
Posted: Fri Jan 05, 2007 1:59 am Post subject: |
|
|
valla merak ediyorum diziyi..sadece bi kaç saniye izlesem scully kim mulder kim bakabilsemm.. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
emremektup Çaylak

|
Posted: Tue Apr 10, 2007 8:45 am Post subject: |
|
|
sýr dosyasýnýn yayýnlandýðý gün yanlýþ hatýrlamýyorsam þener þen'in "eþkiya" filmini yayýnlamýþlardý. o bitince hemen ardýndan da sýr dosyasýný koymuþlardý. lakin ben o gün ikisini de izlememiþtim!
o dönemler x files'tan haberim yoktu ( XFÖ /x files'tan önce/). ertesi gün bir iki akadaþ anlattý bölümü. sonra da gazetede sýr dosyasý ile x files arasýndaki benzerlikler anlatýlmýþtý. lakin ben o dönem dikkat etmemiþtim. x files'ý izledikten sonra anladým meðer bu dizi o kýyaslanan diziymiþ diye.
ama yine de güzel bir denemeydi bence. bugün türkiyede yayýnlanan dizilerin %90'ý (hiç abartmýyorum) yabancý dizilerden alýnma senaryolarýn türkiyeye uyarlanmasýdýr. orijinal bir diziye rastlamak çok zor. hal böyleyken sýr dosyasýna kýzmaya gerek yok bence.
x files'ýn yanýnda adý bile edilmez gerçi ama yine de hoþ bir denemeydi. _________________ Hey Scully, ?u ?ey bir UFO mu yoksa yine frizbi mi oynuyorlar? |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Wed Apr 11, 2007 12:58 am Post subject: |
|
|
Vallahi böyle bir dizinin olduðunu forumda öðrenmiþtim ben.Daha sonra bir kanalda reklamýný gördüm,izleyemedim ama iyi ki de görmemiþim,çok sinir olurdum galiba.Bu arada Mehmet Günsur gerçekten de Sleepless bölümündeki Krycek'e çok benziyor (saç stilleri) _________________
"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character" |
|
Back to top |
|
 |
CGBS Saha Ajaný

|
Posted: Tue May 08, 2007 2:49 am Post subject: |
|
|
aslýnda bu dizi þu aralar yapýlmaya baþlasaydý en azýndan dokuzuncu sezona yaptýðýmýz gibi çemkirebilirdik. ben dizi yayýnlanýrken nerdeydim ne yapýyordum hiç bilmiyorum. kaç bölüm yayýnlandý ve yayýnlanan bölümlerin linklerine sahip olan biri var mý(sanmýyorum) varsa þimdiden teþekkür. _________________ kampr |
|
Back to top |
|
 |
safak_xfs Çaylak

|
Posted: Sat May 26, 2007 1:07 am Post subject: |
|
|
Ya ben hatýrlýyorum kuzenlerle oturup izlerdik ama hevesimiz kursaðýmýzda kalmýþtý...Gerçekten keþke yeniden böle bi dizi yapsalar ya  _________________
"A dream is a question to an answer we haven’t yet learned how to ask."
“We all have faith and mine is the truth.”
|
|
Back to top |
|
 |
Halitkin
|
Posted: Sat Jun 02, 2007 1:55 am Post subject: |
|
|
sir dosyasi ilk olarak star kanalinda yayinlanmisti.
ilk bölümü izledigim an x files baz alinarak yapildigini anladim ama hicbir zaman bu dizi x files kopyasi,is yapmaz seklinde düsünmedim.
cünkü dizi o yillardaki kosullara ragmen oldukca iyiydi.gerek senaryo acisindan gerekse özel efetkler acisindan olsun.
ne yazikki sadece birkac bölüm cekildi daha sonra takip edeni az olmaliki yayindan kaldirildi.
tavsiyem;izleme firsatiniz olursa x files kopyasi gözüyle degilde Türkiye'de o yillarda o sartlarda cekildigi gözüyle bakmaniz.
nitekim simdiki Türk dizilerine oranla cok daha kaliteli bir diziydi.
sir dosyasi demisken dizinin müziginede deginmeden gecemem.demir demirkan tarafindan hazirlanmis cok güzel bir müzigi vardi.
keske daha uzun ömürlü olsaydi. |
|
Back to top |
|
 |
|