X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
The Pacific
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 5:43 pm    Post subject: The Pacific Reply with quote
Yine Band of Brothers yapýmcý kadrosu.. (Tom Hanks, Steven Spielberg..) yine çok baþarýlý olacak bir miniseri..

The Pacific efenim. 14 Mart'ta yayýnlanmaya baþlýyor.

Sayfasýnda videolar, resimler bulunmakta..

http://hbo.com/the-pacific

Bi de Facebook sayfasý var:

http://www.facebook.com/?ref=home#/thepacific?v=wall&ref=ts

Çok muhteþem bir promo da þuradan izlenebilir

http://www.youtube.com/watch?v=B0POWk_LO9A&feature=player_embedded
Back to top
View user's profile Send private message
Tigh
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 7:28 pm    Post subject: Reply with quote
Daha önce de söylediðim gibi süper bir haber. Ama aklýma direk olarak acaba pasifik deniz savaþý muhabbetlerine ciddi anlamda gircekler mi sorusu geliyor. Tamam Band of Brothers daha çok Easy Company üzerinden gidiyorduysa da Avrupa cephesinin gidiþatý hakkýnda genel bir bilgiden çok fazlasýný içeriyordu dizi ve fazlasýyla doyurucuydu.

Promo da oldukça tini mini þeker Very Happy biraz gemileri, hücumbotlarý görüyorum ama umarým sýk yer alýrlar her nekadar 3 marine'den söz ediliyorsa da.
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Sat Jan 23, 2010 1:04 pm    Post subject: Reply with quote
Ek olarak; dün akþam Letters From Iwo Jima'yý izledim. Açýkçasý ne diyeceðimi çok fazla bilmiyorum, Clint Eastwood ve Steven Spielberg yapýmcýlýðýnda ve Eastwood'un yönettiði bir filmin ne kadar saf Japon yargýlarýný içerdiðini düþünebilirim diye aklýmdan geçirsem de oyuncularýn hepsi Japon nihayetinde ve olayýn Japon tarafýný anlatýyorlar fazlasýyla. Tamam, Japonlar psikopattýr, onurlarýyla ölme sevdalýlarýdýr, bunlarýn hepsi tamam da, olaylarýn aslýný ciddi þekilde bilemediðim için kesin birþey söyleyemem. Ama þu sonuç çýkýyor biraz, Amerika'da okumuþ subaylar haricinde Japonya'nýn subaylarý yobazmýþ Very Happy Eh bu kadar bir genelleme çýkar en fazla Very Happy Genellemelerin dýþýnda oldukça iyi bir filmdi aslýnda, bir genelleme yüzünden koca filmi çöpe atamam, beðendim oldukça, hatta ciddi þanslarý vardý güney tepesini tutsalardý adam gibi Very Happy

Ha þimdi neden Iwo Jima'dan bahsettim bu kadar; The Pacific'in de 8. bölümünün adý Iwo Jima, muhtemelen bu üç marine'in gözünden Iwo Jima çýkartmasýný göreceðiz, bakalým onlar neyi nasýl anlatacaklar onu da merak etmekteyim...

auroriel baþýma çok fena bi bela sardýn, alcaðýn olsun Razz
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 1:16 am    Post subject: Reply with quote
Flags of Our Fathers'ý izledin mi Thigh? Letters aslýnda o filmin devamý gibi, Flags'deki olaylarý japonlarýn gözünden anlatýyor. ikisini birlikte deðerlendirmek daha doðru ve verimli olabilir
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tigh
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 2:20 am    Post subject: Reply with quote
Hmm hemen inceliyim, tavsiye için teþekkürler Wink
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Wed Feb 03, 2010 11:59 am    Post subject: Reply with quote
Açýkçasý Flags of Fathers bence o kadar iyi deðil. Letters from Iwo Jima çok daha iyi çekilmiþ bir yapým. Sanýrým bunda Saigo ya da General gibi basit karakterlerle daha aþina olabilmemiz yatýyor...

Not : Iwo Jima'da Japonlarýn durumu ümitsizdi gerçi. Hava desteði yok , donanma desteði yok....Amerikan ateþgücü altýnda metre metre savunma yaparak ellerinden geleni yapmýþlar...Zaten 22.000 kiþilik Japon garnizonundan 300 kiþi sað kalýp esir düþebildi sanýrým...Biraz baðnaz olmak gerekiyor yani...

The Pacific'e gelince...Bu sanýrým Band of Brothers'ýn Pasifik versiyonu olacak..Ama bir bölük yerine 3-4 kiþiye odaklanacaðýz...Guadalcanal muharebesini merak ediyorum ben burda...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Tigh
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Sat Feb 13, 2010 11:39 am    Post subject: Reply with quote
Flags of Our Fathers'ý çok oldu indireli de izleyemedim bir türlü bakýcam ama aklýmda Very Happy

http://www.tvguide.com/detail/tv-show.aspx?id=14189380

Burada making of the pacific 15 þubat diyor acaba ne iþ? Daha önce Band of Brothers baþlamadan bir ön bölüm olarak asýl savaþan yaþlý amcalarla bir anlatým olmuþtu 45-50 dakka, acaba öyle birþey mi yoksa, yapýmcýlari yönetmenler, oyuuncular biz nasýl yaptýk hede hödö ettik mi diyecekler?

Bilgisi olan, auroriel, nerdesin caprica'ya da yazmýyonuz zaten Razz

Edit: Bunu yazdýktan sonra izledim filmi, ve katýlýyorum evet Iwo Jima daha iyi anlatýlmýþ bir filmdi, lakin olayý Iwo Jima ile karþýlaþtýrýlmasýndan kurtulmak için bence bayraklý kahramanlar hikayesini de koymuþlar filme. Yoksa salt bir Iwo Jima Amerikalýlar'ýn gözünden durumu yoktu filmde. Ama þu var, bu film biraz daha uzatýlsaydý ya da 3-4 bölümlük dizi halinde olsaydý çok daha etkileyici olabilirdi, çok çabuk geçilmiþ birçok þey.

Neyse 8 mart'a az kaldý bekliyoruz Very Happy
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Sun Mar 28, 2010 1:46 pm    Post subject: Reply with quote
The Pacific'in ilk iki bölümü izledim. Bir Ýkinci Dünya Savaþý faný olarak fena deðil derim. Ama açýkçasý dizi ilk baþta yavaþ ilerliyor...Karakterler mesela bir "Band of Brothers"daki ( Kardeþler Takýmý ) gibi kolay ayýrt edilir aþina tipler deðil. Arka plan geçmiþleri çok iyi iþlenmiþ denemez. Band of Brothers'ýn giriþ bölümü olan Currahee bu açýdan karakterleri tanýmamýz ve olaylara giriþ açýsýndan çok daha baþarýlý ve daha iyi oyunculuða sahip bir bölümdü mesela. Tabii bunlar The Pacific'in daha ilk bölümleri. Ýleride büyük çapta karakter ve olay örgüsünün tarihi savaþlarýn arka planlarýnda irdelenmesini bekliyorum. Sonralarý Leckie , Sledge , Basilone kimdir nedir necidir iyice bir öðrenicez sanýrým. Ha bir de gerçekten tarihi yaþamýþ bir karakter olan Albay Chesty Puller rolünde emektar oyuncu William Sadler'i görmek de güzeldi....

Ama giriþ introsu güzel vesselam.Ve tabii ilk iki bölüm olan "Leckie" ve "Basilone" bölümlerinde 1942'deki altý ay süren meþhur Guadalcanal Savaþýný gördük bir. Henderson havaalaný savunmasý , "Alligator Creek" ve "Kanlý Sýrt" çarpýþmalarýný gece karanlýðýnda výzýr výzýr geçen mermilerle birebir yaþadýk. Özellikle "vurun beni vurun beni" diye el kol hareketleri yapan Japon subayý koydu bana....
Back to top
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Sun Mar 28, 2010 10:36 pm    Post subject: Reply with quote
savaþ filmlerini çok severim. A Bridge Too Far gibi çok karakterli, savaþý sahne sahne, muharebe muharebe, tüm yönleriyle, destansý olmak, romantik olmak tuzaklarýna düþmeden nerdeyse belgesel gibi anlatan filmlere, dizilere hele bayýlýrým. Ama son zamanlarda "kahraman" amerikan askerlerinin hamaset destanlarýný artýk izleyemez oldum. Ýdeolojik bir duruþ da deðil bu; kendimi zorlasam da ana karakterler amerikalý olunca empati kuramýyorum, bir bakýyorum karþý taraf askerlerine tezahürata baþlamýþým. Sýrf bu yüzden iki üç kere Black Hawk Down'ý izlemeye çalýþýp býrakmýþltým.

Hele ki Pacific Japonya-Amerika çarpýþmalarýný anlatýyor ki Ývo Jima'dan itibaren Pacific çarpýþmalarýnýn Japonlarýn vatan müdafaasý haline gelmesini ekleyince insanýn Amerikalýlarýn açýsýndan bakmasý hakkaten çok zorlaþýyor. Bir de bunun üstüne Hiroþama, Nagazaki ve Amerika iþgali altýndaki Japonya'yý filan düþününce aðzýmýn tadý iyice kaçýyor. Confused
Back to top
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Mon Mar 29, 2010 7:50 am    Post subject: Reply with quote
Evet Amerikan milliyetçiliði kokan filmlerden ben de nefret etmiþimdir hep. ( Hangi ulus olursa olsun milliyetçilik kokan filmlerden nefret ederim aslýnda. ) Özellikle "ABD Ordusu Ortadoðu'da fanatik aþýrý dinci teröristlerle savaþýyor , demekrasi/özgürlük getiriyor "edebiyatý görünce çok sinir olurum...Ama öte yandan inanýr mýsýn þu ana dek olan bölümlerde The Pacific hiç öyle deðildi...Daha çok karakterlerin savaþta yaþadýðý zorluklar , çileler , kiþisel baskýlara yönelikti. Hatta saydým iki sahne dýþýnda ABD bayraðý yok , vatan/millet edebiyatý yok þu ana deðin....Film tarihi gerçeklere uygun. Hatta yapýmcý Tom Hanks bir talk showda Pasifik Cephesini anlatýrken "Japonlar çok vahþet yaptý ama biz de onlara karþý çok çok acýmasýzdýk ve o dönemde onlara karþý savaþýrken cephede / cephede gerisinde ýrkçýlýk derecesinde kötü þeyler yaptýk" dedi televizyonda ve ABD'de þimþekleri üzerine çekti. Ha bir de Amerikan deniz piyade karakterleri melek deðil bu dizide. Ýþkence yapma , yaðmalama sahnleri var....

Tarhi açýdan bakarsak Iwo Jima'dan itibaren Japonya iþi vatan savunmasýna dökmüþ gibi görünüyor olabilir ( aslýnda 1944'teki Saipan savaþýndan beri böyleydi bu durum ) Ama Japonlarýn kendileri bu dönemde Naziler kadar olmasa da oldukça kötülerdi diyebilirim. 1931'den savaþýn sonuna dek Kore'yi , Çin'i , Mançurya'yý iþgal altýnda tutuyorlardý. Mesela 1937'deki meþhur "Nanking Katliamýnda" 350.000 Çinli sivili tavþan avlar gibi öldürmüþler. ( Japon subaylarý kendi aralarýnda "kýlýçla kafa kesma yarýþmalarý" yapacak kadar sapýtmýþlar ) Birim 731 denilen Japon Biyolojik Savaþ Birimi de sivilleri canlý kobay olarak kullanýyordu bu dönem. Ýþgal ettikleri diðer topraklarda yaptýklarý da anlatýlýr gibi deðil....
Back to top
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Mon Mar 29, 2010 7:56 am    Post subject: Reply with quote
A Bridge Too Far'ý ben de çok severim. Yýldýzlarla doludur o film....( Michael Caine , Robert Redford , Ryan O'Neal , Gene Hackman , James Caan , Sean Connery , Edward Fox , Anthony Hopkins ) üüü daha bir yýðýn sayamadým þimdi. Cornelius Ryan'ýn ayný adlý Market-Garden Harekatýný anlatan tarihi kitabýndan uyarlanmýþtýr.
Back to top
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Apr 02, 2010 12:25 am    Post subject: Reply with quote
18 nisan'dan itibaren cnbc-e'de. radyo eksen, the pacific'in gazýyla geçiþ jingle'larýný 2. dünya savaþýndan gerçek seslerden oluþturmuþ. "bugün hiroþima'ya ilk atom bombasýný attýk", "ingiltere almanya ile resmen savaþ halindedir" gibi 10-15 saniyelik duyurular'ý gerçek kayýtlarýndan duyabiliyoruz. tabi cnbc-e dergi de bu sayýsýnýn 20 sayfasýný diziye ayýrmýþ, bir de 2. dünya savaþý dönemi þarkýlarý albümü hediye etmiþ. sýrf o cd için almaya deðer.
Back to top
Tigh
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu Jun 24, 2010 12:15 pm    Post subject: Reply with quote
Dizi biteli baya oldu ama takip pek yok sanýrým Smile

Neyse, ben de çok gecikmeli baþlayabildim, ama þu an 4. bölümdeyim.

Band of Brothers ile karþýlaþtýrmak ne kadar doðru bilmiyorum ama insan oturunca aklýna ilk olarak BOB geliyor doðal olarak ve de The Pacific de ayný hazzý ve tadý göstermedi þimdilik bana. Ki aslýnda (çok fazla bilgi birikimim yok, þurdan burdan okuduklarýma göre) Pasifik cephesi, deniz savaþlarý çok çetin geçen cepheler. Baþta subay taktiðin Japonlarý altedecek silahlarý olacaðýný söylemiþti, ama þimdiye kadar pek de taktiksel bir vizyon göremedim dizide(tabi yine BOB ile karþýlaþtýrýyorum). Japonlar alla alla diye saldýrýyor, marineler de otomatik ile tarýyolar, bütün olay bu (þimdilik).

Ha, bir de 3. bölümde Melbourne'deki Yunan diasporasý konuk oldu ve Türkler'in Ýzmir'i 1922'de yakýp yýktýðýndan dem vurdular. Bilen biri varsa söylesin, ciddiyim. Ýzmir'i kim yakmýþ yahu, Türkler mi Yunanlýlar mý? Vallahi ciddiyim, ben artýk herþeyden þüphe eder oldum. Bizde anlatýlan Venuzelos demeyenin baþýný uçurmuþlar, onlar da Türkler Ýzmir'i yaktý diyor. Nasýl iþtir anlamadým...
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Jun 24, 2010 10:54 pm    Post subject: Reply with quote
tarihsel gerçekleri ben de pek bilmiyorum ama yangýnda bizim de payýmýz olduðuna dair görüþler var. öte yandan pacific'teki mevzuya bakýnca; yýllarca o þehri evi bellemiþ yunan kadýnýn tutup "ya iþte, bizi de denize döktüler ama hak etmiþtik yani þimdi doðruya doðru iyi oldu aslýnda eheh" demesini beklemek saçmalýk olurdu. evet dizinin genel gidiþatýyla alakasýz bir sahne, evet arkasýndan kopartýlmaya çalýþýlan fýrtýna çok büyümeden mesele unutuldu gitti, fakat her zamanki gibi son derece gereksiz ve gerzekçe bir polemik malzemesi oldu.
Back to top
derebeyi17_44
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Fri Jun 25, 2010 12:32 am    Post subject: Reply with quote
ilk 4 bölüm hakikaten berbattý, 5.nci bölümde Fringe'deki Olivia'yý fahiþe rolünü görünce tam býrakacaktým ki sonradan toparlanmaya baþladýlar, ama bana göre Bands of Brother'la kýyaslamamak gerek.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum