View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
r.daniel
|
Posted: Fri Oct 30, 2009 12:16 am Post subject: Battlestar Galactica: The Plan |
|
|
Quote: | Bu yorumu filmi izleyip sýcaðý sýcaðýna yazdým.The plan kýsaca kolonilere yapýlan saldýrýyla new capricaya yerleþilen dönem arasýndaki 218 günlük bölümü cylon tarafýndan anlatýyor.
Filmi izleyince cylonlarýn her yaptýðýnýn fan guruplarý tarafýnda haklý çýkarýlmasýný görmüþlerde bunu düzeltmek için mi yapýlmýþ diye düþünüyor insan.En baþýndan soykýrýmýn tamamiyle cylonlarýn yapýsýndaki çarpýklýktan ileri geldiði gözümüze sokuluyor .Cavil brothers larýn son beþlinin içinde olduðu diriliþ havuzlarýnýn söylediði anne baba nakaratý ilk organik cylonlar tarafýndan yaratýlan ikinci kuþaðýn eseri olduðu,öldürmektan zevk alýþlarý,patlayan her nükleer bomba da zevkle sýrýtýþlarý.Kýsaca insanlar la gerzek oðullarý durumu.
Dizide gördüðümüz 12 koloninin yýkýmý þehirlerin yýkýlýþý bombalamadan öncesi ve sonrasý yanmýþ cesetlerle,yaþanan dýramý daha ayrýntýlý bir hale sokmuþ. Tüm bunlarý yapan cylon base shiplerin þekil deðiþtirdiðini görmek ilginç ti.
Ardýndan galacticaya dönüp boomer a konuk oluyoruz.Hatta sahte anýlarýnýn yüklenmeden önceki kýsa bir an bile var.Burda asýl kiþilik kendini gösteriyor yani boomer direkt olarak,sahte anýlarla yaratýlmamýþ.Ýki kiþilik arasýnda sýk sýk çatýþma çýkýyor
.Benim için en ilginç olansa boomer ýn centurion halinden bahsetmesiydi.Acaba organik cylonlara ilk savaþdaki centurionlarýn bilinçleri mi aktarýldý?
Sonuç ta humanoid cylonlarýn kendi varlýklarýna bir anlam kazandýrma.Ne insan ne makine olamamaktan gelen,durumlarýný cavil filmin sonunda söyledikleriyle çok iyi özetliyor.
|
Last edited by r.daniel on Fri Oct 30, 2009 2:20 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Fri Oct 30, 2009 1:04 am Post subject: |
|
|
Quote: | Ben de henüz izlemiþ olmama raðmen yorum yapmayý yarýna býrakmayý düþündmüþtüm hafiften sindirmek için. Lakin madem açýldý, kelam etmek lazým, hakediyor.
Öncelikle söylemem lazým, Razor gibi farklý bir hikayenin ana hikayeye yamanmasý deðildi, ama Pegasus hayraný olduðumdan Razor'u daha çok sevdiðimi söylemem lazým Ama The Plan'i de oldukça sevdim ben. Evet senin de dediðin gibi; dizi bitti nerelerde açýk var da kapatabiliriz olayýný provoke etmiþ gibi duruyor. Yani bir nevi, atýyorum LOST bittene kadar black smoke açýklanmazsa bittikten sonra bir film çevrilip orada anlatýlmasý gibi bir nevi. Tamam, biraz kaçýk bir örnek oldu ama anlaþýlmýþtýr umarým.
Halbuki The Plan'de olay daha da farklý bence. Bu kadar belli belirsiz olay (ilk zamanlardaki) çok fazla mistisizmle karþýmýza çýkmýþtý, arada toplantýlar yaparak durum hakkýnda müdahale yapmalarý doðaldý. Ayrýca Cavil'in Boomer ile iletiþime geçmiþi olmasýný ilk kez görüyoruz, meðerse salt kendi iç conflictionlarý haricinde Cavil'in de bir dürtmesi var ciddi olarak. Ayrýca bu, çok daha sonradan 8'lerin ayrýþmasýnda neden Boomer'ýn Cavil'in yanýnda olduðunu da açýklýyor, bir bakýma en azýndan.
Ayrýca, aslýna bakýlacak olunursa koskoca BSG dizisinin özeti 5 dakikalýk Cavil-six yatak ve içki konuþmasý sýrasýnda özetleniyor: you can't declare war on love. Bu cümleye koptum, aslýnda bütün cylon modelleri özünde insanlar kadar fazlasýyla arýza
Bir de en sonda, bitimden sonra çalan þarký daha önce dinlediklerimizden farklý mýydý? Lords of Kobol parçasýnda söyleyen yumuþak sesli abla söylüyordu ama ben þarkýyý çýkaramadým, farklý bir cover mýydý acep? |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Thu Nov 05, 2009 10:29 am Post subject: |
|
|
auroriel, isatay, 2shy, elisa day ve diðerleri, nerelerdesiniz kuzum  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Thu Nov 05, 2009 1:33 pm Post subject: |
|
|
izleyemedim ben daha izlesem boþ býrakýr mýyým hiç buralarý |
|
Back to top |
|
 |
theredandtheblack Özel Ajan

Joined: 01 Oct 2006 Posts: 485 Location: Caprica City, Before The Fall
|
Posted: Thu Nov 05, 2009 8:15 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Valla ben kocaman bir hayalkýrýklýðý yaþadým ve hala da yaþýyorum izlemiþ olmamýn üstünden 3-4 gün geçmiþ olmasýna raðmen.
Bu kadar "copy-paste" bir film beklemiyordum açýkçasý.
Yeni sahne yok gibi filmde.Olanlar da zaten o kadar sýkýcý ki bunaldým resmen izlerken.Cylonlarýn tarafýnda kalan bazý boþluklarý doldurmuþlar,harika tamam ama " biz bunlarý izliyorken aslýnda þunlar da oluyormuþ" hissi hakim tamamen filme.Bunlarýn birçoðunda da Cavil gibi sivri bir karakter yer alýnca bana biraz çekilmez geldi.Cavil'den iyice nefret etmek için güzel film.
Sam'li kýsýmlar fena deðildi.Son 5'linin hatýrlama anlarý da izlenilesi olmuþ.Ancak yine de yeni sahneler görmek isterdik, diyorum.Kanlý,canlý daha hareketli ve havada kalmayacak bir film olabilirmiþ bu açýdan.Ýzlerken kronolojide kendine yer edinir ama konu bütünlüðünde çok da yer etceðini sanmýyorum bu filmin. |
_________________ To absent friends, lost loves, old gods, and the "season of mists"; and may each and every one of us always give the devil his due.... |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Fri Nov 06, 2009 1:31 am Post subject: |
|
|
Ben hala izleyemedim yaa  _________________
"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character" |
|
Back to top |
|
 |
r.daniel
|
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Fri Nov 06, 2009 4:06 pm Post subject: |
|
|
Vaktim olmamasý nedeniyle adam gibi yorum yazamýyorum, en ksýa zamanda yazýcam.
Þu an için en çok söylemek istediðim, filmin sonundaki muhteþem güzelikteki BSG jenerik müziðinin yeni versiyonu, ya da cover'ý mý artýk ne diyorsanýz o.. Harika olmuþ. Dün sadece BearMcreary'nin bloguna bakmaya fýrsat bulabildim ve herkese hediye ettiði bu son müzik parçasýný mutlulukla kucakladým ) Ne güzel demiþ caným benim " Bu dizi ile ilgili son deneyiminizin mükemmel olmasýný istedim, The Plan bitiþ jeneriðinin *özel* olmasý gerekiyordu" Hakkaten öyle olmuþ.. Hakkaten.. Yani o kadar hislendim ki dinlerken, BSG'nin anlamý sanki notalara dökülmüþtü harikaydý..
Quote: | The melody is recognizably the Gayatri Mantra, and yet the setting is clearly the result of my four years of musical development on this series. It’s Season 1 with a Season 4 spin. It was my gift to Eddie, to the cast, the crew, the producers… and to you guys, the fans. I wanted the last thing you experienced in this series to be great, so The Plan end credits had to be special. |
Filme kýsaca eðilmem gerekirse... EJO bence elinden gelenin en iyisini çýkarmýþ, sahneler arasýndaki kopukluklarý saymazsak bence bütünleyici görevini çok iyi yapmýþ bu film. Bear bloðunda da deðinmiþ, "eski bir bölümden alýndýðýný düþündüðünüz her sahne, aslýnda görsel, duygusal ve yapýsal olarak farklý" .. Evet, ben de böyle düþündüm. Daha dorðusu biçok sahne BSG'nin bölümlerindenmiþ gibi göründü gözüme ama bir farklýlýk vardý ve adýný koyamýyordum, Bear koymuþ oldu. Bu sahneler bir þekilde farklý
Neyse daha sonra devam edebilirim umarým. çok muhteþem bir film deðil ama BSG hayraný bir insan için kesinlikle güzel bir tamamlama bölümü olmuþ, daha da iyi olabilir miydi? sanýrým olaiblirdi? Ama bu kadarý da çok iyi bence  |
|
Back to top |
|
 |
the 8th endless Sendika Üyesi

Joined: 11 Apr 2005 Posts: 1460 Location: Gebze/Istanbul & Izmir.
|
Posted: Wed Jan 27, 2010 4:27 pm Post subject: |
|
|
Quote: | ilk yarým saatte EJO yönetmenlik yeteneðini konuþturmuþ adeta. Cylonlarýn 12 koloniye saldýrýsý ve olayýn dramatizasyonu çok çok iyiydi, her ne kadar cgi'lar biraz sýrýtmýþ olsa da. Hybrid'in o sahnelerdeki konuþmalarý da neler olup bittiðini özetlediðinden heralde tüm BSG dahilindeki en aklýselim sayýklamalarýydý diyebilirim bunlarýn yanýnda, cylonlarýn planýnýn daha alengirli olmasýný beklediðimden "ulan komple soykýrým yapacaktýk da bu 50.000 insanýn kurtulmasý hesapta yoktu" senaryosu biraz hayal kýrýklýðý yarattý. Cavill kadar büyük madýrfrakker olmadýðýný bir kez daha teyit ettik. 6'nýn taþ ötesi taþ, 4'ün aslýnda özünde iyi bir cylon olduðunu gördük. boomer 8'in, cavill tarafýndan yönlendirilmesiyle the manchurian candidate'e selam yollanmýþ, büyük baþkan roslin'in görülmemesi üzücü olmuþ. Leoben'in Starbuck saplantýsý 80'li yýllardaki walkie talkie furyasýnda ortaya çýkan "arkadaþ arýyorum arkadaþ" misali ortaya çýkmýþ, "harbinger of death" aslýnda sanki cylonlar kastedilerek öngörülen bir sýfatmýþ.
|
bir de bear mccreary, sen bir meleksin bebeyim, sana insan diyenin ben...
þimdi Caprica zamaný. |
|
Back to top |
|
 |
|