X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Stargate Universe
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Sun Oct 04, 2009 4:23 pm    Post subject: Stargate Universe Reply with quote
Evet, yýllar sonra Stargate franchise'ýna dönmeme sebep olacak bir dizi olarak Stargate Universe'e hemen bir baþlýk açayým dedim. Normalde izlemeden etmeden böyle bir þey yapmam ama daha fragmanýndan BSG havasýnda biþiler olacaðýný sezinlediðimden, þimdiden yaptým, hadi hayýrlýsý Smile

Cuma günü Amerika'da ilk iki bölümü yayýnlandý. BSG'den esinlenilmiþ yanlarý olduðu izleyenlerin görüþleri ile de kesinleþti.. Tabii bazý negatifliklerden de bahsediliyor ama ben umutluyum..

Öyle çok büyük umutlarla beklememeye çalýþýyorum ama umarým hiç olmazsa SG-1 ve Atlantis'teki gibi *stüdyoda çekildiðini baðýran* bir havasý yoktur.

Ýzleyenlerin görüþlerini bekleriz. Spoiler'lara dikkat diyeyim son olarak Wink
Back to top
View user's profile Send private message
2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Mon Oct 05, 2009 12:10 am    Post subject: Reply with quote
Quote:
Öncelikle kesinlikle diðer 2 diziden oldukça farklý (SG-1 hakkýnda Atlantis kadar bilgim yok ama her iki dizi arasýnda çekim--yani set vs-- yönünden fazla fark olduðunu düþünmüyorum açýkçasý)
Diðer iki diziden artý yönü,zaten yapýmcýlarýn baþtan bu yana söyleyip durduklarý üzere karakterlere daha fazla odaklanacak gibi gözükmeleri.Bana göre Atlantis'in en büyük problemi buydu.Karakterleri sevmeme raðmen yazarlarýn onlar hakkýnda pek fazla birþey vermemelerini hep can sýkýcý buldum.
Tabi Universe de BSG-vari iþlenmiþ karakterlerle tanýþtýrmýyor ilk bölümde.Ancak daha ilk bölümü olduðu için konuþmak erken.Benim ilgimi çeken iki karakter var,Doktor Rush ve Eli.Özellikle Eli biraz kliþe bir karakter olarak ortaya çýksa da fena deðil.Lou Diamond Philip ve Ming Na fazla gözükmüyorlar.Ama dediðim gibi Rush'ý her kim canlandýrýyorsa çok iyi (aksanýndan mýdýr nedir bu kadar ilgimi çekmesi Razz )
Set söylendiði gibi karanlýk,diðerlerinin aksine pýrýl pýrýl bir ortam yok ve Destiny gemisinin tasarýmý da yapýmcýlarýnýn tabiriyle pek "havalý".Görsel efektleri tartýþacak kadar sci-fi ehli olduðumu düþünmüyorum ama onlar da çok iyiydi bence.Ne yalan söyleyim bazý sahnelerde Bear McCreary'nin müziðini duymak istedim.
Rush'ýn dünyayla iletiþime geçtiði sahnede olup biteni anlamadým doðrusu,ayný þekilde saldýranlarýn kim olduðunu da...Türkçe altyazýsýyla bir daha izlemeyi düþünüyorum.
Hayran kitlesi prömiyer öncesi ikiye bölünmüþ durumdaydý.Aslýnda ikiden fazla gruba...Sg-1'in her zaman en iyi olduðunu ve Universe'in Stargate ile uzaktan yakýndan ilgisi olmadýðýný söyleyen grup,Atlantis SGU yüzünden iptal edildi diye sýzlanan grup-ki ben de buraya dahilim Razz ve rahat olun gýcýr gýcýr Stargate dizimiz var keyfini çýkarýn diyen grup.Dizinin ilk bölümünden sonraki yorumlar da aþaðý yukarý ayný þekilde bölünmüþ durumda.
Scott karakterinin malum sahnesine kafayý takanlar var."Ne alemi var bunun Stargate'de" diyerek ama B.Wright ve Cooper zaten farklý olacaklarýný söylemiþlerdi,beni fazla þaþýrtmadý.
Kendi adýma ilk bölümü beðendim.Muhteþemdi diyecek kadar iyi berbattý diyecek kadar kötü deðildi.Birazdan önyargýyla izlemeye baþladýðýmý hesaba katarsak...Ama BSG gibi olabilmesi için epey çaba göstermeleri gerekir.
Muhtemelen gidiþatý sarpa sarmadýkça izlemeye devam ederim.

"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 4:54 am    Post subject: Reply with quote
Evet, nurtopu gibi yeni bir Stargate'imiz oldu!!!! Smile Ilk defa gecen hafta fragmanini gormustum ve heyecanla bekliyordum. Su anda ilk 15 dakikayi izlemis bulunuyorum. Heyecanlanip bir iki cumle yazayim dedim. Siz ne dusunursunuz bilomem, ama bana yillar yillar onceki "Space 1999" adli diziyi hatirlatti. Aranizda hatirlayanlar olabilir: Hani Dunya"nin yorungesinden kopan Ay ve uzerinde olan Ay Ussu Alpha uzayin derinliklerinde surukleniyor ve cesitli maceralar yasiyorlardi. Bu Stargate Universe de ayni o konseptte ilerleyecek gibi, degil mi?
Tabii ben BSG'yi izlememis oldugum icin onunla kiyaslama yapmak durumundayim. Ama belki de aska gelir butun BSG serisini de tamamlarim. Smile
Ne dersiniz? Acaba BSG'ye de baslasam mi? Smile Biraz gec sorukmus bir soru mu acaba? Smile
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 10:39 am    Post subject: Reply with quote
inci wrote:
Tabii ben BSG'yi izlememis oldugum icin onunla kiyaslama yapmak durumundayim. Ama belki de aska gelir butun BSG serisini de tamamlarim. Smile
Ne dersiniz? Acaba BSG'ye de baslasam mi? Smile Biraz gec sorukmus bir soru mu acaba? Smile

Kýzarým! Razz Geç bile kalmýþýn yani.

BSG'ye benzeyebileceðini düþünmüyorum SGU'nun ama etkilendiði söylentileri bile bir göz atmama yetiyor. Boþ olmasýn, tek istediðim bu Wink
Back to top
Anoren

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 1:36 am    Post subject: Reply with quote
Quote:

Ben de dizinin ilk bölümünü izledim. Baþlangýç olarak biraz karanlýk ve yavaþ baþladý diyebiliriz. Hatta -baþlangýç bölümü olarak- çok tutmadým desem yeri. Diðer SG dizilerine çok benzemeyecek orasý kesin. Ama iyi veya kötü konuþmak için de erken. Dizi kesinlikle BSG'ya benziyor bu arada. Sanýrým yapýmcýlar BSG'nin baþarýsýndan etkilenmiþ. Gerçi gezegenlere Stargate'ler vasýtasýyla inilmesiyle Stargate ile olan baðý da kurmuþlar gibi.
Bu arada ilk bölümde SG-1 karakterleri (O'Neill, Sam ve Daniel Jackson) bölümde görünüyorlar ama figuran olarak diyebiliriz. Hikayeyle baðlantýlý önemli bir rol oynamýyorlar (RDA baya kilo almýþ bu arada Shocked )
Karakterler ve konuyla ilgili daha ayrýntýlý post hazýrlarým gibi daha sonra, ama þimdilik 2 soru vardý sanýrým onlarý cevaplayayým. Rush'ýn Dünyayla nasýl görüþtüðünü anlamamýþ bir arkadaþ, kullandýðý alet SG-1'da daha önce kullanýlan aletlerden birisi. Kullanýldýðý zaman baþka birisiyle ne kadar uzakta olursa olsun zihinler deðiþebiliyor. Aletin bir eþi de Dünya'da Dr. Bill Lee'de vardý muhtemelen, Bill Lee ve Rush'ýn zihinleri yer deðiþtirdi onun aracýlýðý ile Rush Stargate Command ile iletiþim kurdu. Üsse saldýranlar ise Lucian Alliance idi yine SG-1'a gitmek gerekirse, kaçakçýlar tarafýndan kurulmuþ, zamanýnda Tau'ri (Dünya) ve Jaffa'lar ile savaþmýþ bir ittifaktýr kendileri-.
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 4:18 am    Post subject: Reply with quote
Ya benim de anlamadigim bir sey var:
Quote:
Jack O'Neill SG-1: Continuum'da olmemis miydi? Yanlis mi hatirliyorum? Baskasi miydi olen? Tam da izlemedim onu ama...

auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 2:28 pm    Post subject: Reply with quote
Hýmmm... Heyecanla takip ettim pilot bölümünü aslýnda, ama sonu itibariyle böyle biraz endiþeye kapladým nedense, *öbürlerine benzemez inþallah* diye. Yanlýþ anlamayýn SG-1 ile alýp veremediðim yoktur genelde, Atlantis'e bir türlü ýsýnamadým ama..Evet SGU kesinlikle havasý açýsýndan, iç mekan görüntüleri açýsýndan diðerlerinden farklý durmuþ.. Ama gene de endiþe etmeden edemedim, ne bileyim inþallah sadece benim kuruntumdur..

Beklediðim kadar vardý dizi aslýnda, evet beðendim yaaa, karanlýk havasýný beðendim, olaylarýn gidiþatýnýi yaratýlan hikayeyi beðendim... Karakterlerin oturdukça daha iyi olacaklarýna da inanýyorum ..

BSG'den esinlenme farklý, kopyalama tamamen farklý biþi yanlýz.. Bikaç yerde o havayý aldým, sevmedim. Beðenmediðim yönler daha az olduðu için hemen onlara deðineceðim.

Quote:
1. Ben kesinlikle her mevzunun kameraya kaydedilmeye çalýþýlmasýndan, böyle arþiv olsun falan mantýðýyla ekrana bakýlýp ahkam kesilmesinden sýkýldým. Yapmasýnlar! Yapýlacaksa da göz önünde bulunmasýnlar!

2. Acýk daha kassalar Dr. Rush tamamen bir Gaius Baltar olacakmýþ. Çok yaklaþmýþlar ama.. Bu beni rahatsýz etti, ilerleyen bölümlerde umarým karakteri tam oturturlar, yani bilmiyorum adamda tutarsýzlýk seziyorum, sanaki karakteri farklý, tavýrlarý karakterinden de farklý..

3. Diyaloglar pek hoþuma gitmedi ve sonra farkettim ki hala daha BSG'nin aðýr etkisindeyim ben Smile Bu diyaloglar, senaryo hafif geldi bana.. Kesinlikler ileriki bölümlere ihtiyacým var, Stargate SGU'yu þu an kendi yapýsý içinde deðerlendiremiyorum bence. Yani kafamda oturmadý daha dizi.. BSG ile karþýlaþtýrmak istemiyorum, bir SG spinoff'u olarak görmek ve öyle deðerlendirmek istiyorum. Buna zaman var anladýðým kadarýyla.

Negatif yanlar böyle, zamanla düzelir diye umuyorum.

Anoren bu arada bilgilendirici bir mesaj olmuþ, benim sorularýmýn bazýlarýný cevaplamýþýnn teþekkür ederim. Ben SG-1 ve Atlantis takipçilerine boþluklarý doldurmalarý açýsýndan bikaç soru daha sormak istiyorum:

Quote:
1. Ben bu Stargate'in sembollerinin olayýný tamamen unutmuþum galiba. 9. sembol en son bulunan sembol dediler ama yýldzý geçidi çalýþmadý diye "dünya deðil baþka bir þey seçildi" diye bir mevzu oldu. Ben orada koptum. Dünya terimi Dünya'nýn sembolü olmalý deðil mi? 9. sembol ne peki? Stargate'i açmak için ne yaptýlar tam olarak anlamadým benn yaa Sad

2. Bir de bayaa bi süre baþka bi gezegende olduklarýnýn farkýna varamadým, varýnca da hangi gezegen olduðunu felan anlamadým, biraz arap saçýna döndü bu kýsýmlar, gezegen hakkýnda biþi denilmiþ te ben kaçýrmýþ olabilir miyim?
Back to top
2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 3:54 pm    Post subject: Reply with quote
Anoren wrote:
Quote:

Rush'ýn Dünyayla nasýl görüþtüðünü anlamamýþ bir arkadaþ, kullandýðý alet SG-1'da daha önce kullanýlan aletlerden birisi. Kullanýldýðý zaman baþka birisiyle ne kadar uzakta olursa olsun zihinler deðiþebiliyor. Aletin bir eþi de Dünya'da Dr. Bill Lee'de vardý muhtemelen, Bill Lee ve Rush'ýn zihinleri yer deðiþtirdi onun aracýlýðý ile Rush Stargate Command ile iletiþim kurdu. Üsse saldýranlar ise Lucian Alliance idi yine SG-1'a gitmek gerekirse, kaçakçýlar tarafýndan kurulmuþ, zamanýnda Tau'ri (Dünya) ve Jaffa'lar ile savaþmýþ bir ittifaktýr kendileri-.

Quote:
Teþekkürler.Ýlki az çok düþündüðüm gibiymiþ ama saldýranlar konusunda en ufak bir fikrim yoktu Smile

"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character"
Back to top
Anoren

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 8:10 pm    Post subject: Reply with quote
auroriel wrote:
Hýmmm... Heyecanla takip ettim pilot bölümünü aslýnda, ama sonu itibariyle böyle biraz endiþeye kapladým nedense, *öbürlerine benzemez inþallah* diye. Yanlýþ anlamayýn SG-1 ile alýp veremediðim yoktur genelde, Atlantis'e bir türlü ýsýnamadým ama..Evet SGU kesinlikle havasý açýsýndan, iç mekan görüntüleri açýsýndan diðerlerinden farklý durmuþ.. Ama gene de endiþe etmeden edemedim, ne bileyim inþallah sadece benim kuruntumdur..

Beklediðim kadar vardý dizi aslýnda, evet beðendim yaaa, karanlýk havasýný beðendim, olaylarýn gidiþatýnýi yaratýlan hikayeyi beðendim... Karakterlerin oturdukça daha iyi olacaklarýna da inanýyorum ..

BSG'den esinlenme farklý, kopyalama tamamen farklý biþi yanlýz.. Bikaç yerde o havayý aldým, sevmedim. Beðenmediðim yönler daha az olduðu için hemen onlara deðineceðim.

Quote:
1. Ben kesinlikle her mevzunun kameraya kaydedilmeye çalýþýlmasýndan, böyle arþiv olsun falan mantýðýyla ekrana bakýlýp ahkam kesilmesinden sýkýldým. Yapmasýnlar! Yapýlacaksa da göz önünde bulunmasýnlar!

2. Acýk daha kassalar Dr. Rush tamamen bir Gaius Baltar olacakmýþ. Çok yaklaþmýþlar ama.. Bu beni rahatsýz etti, ilerleyen bölümlerde umarým karakteri tam oturturlar, yani bilmiyorum adamda tutarsýzlýk seziyorum, sanaki karakteri farklý, tavýrlarý karakterinden de farklý..

3. Diyaloglar pek hoþuma gitmedi ve sonra farkettim ki hala daha BSG'nin aðýr etkisindeyim ben Smile Bu diyaloglar, senaryo hafif geldi bana.. Kesinlikler ileriki bölümlere ihtiyacým var, Stargate SGU'yu þu an kendi yapýsý içinde deðerlendiremiyorum bence. Yani kafamda oturmadý daha dizi.. BSG ile karþýlaþtýrmak istemiyorum, bir SG spinoff'u olarak görmek ve öyle deðerlendirmek istiyorum. Buna zaman var anladýðým kadarýyla.

Negatif yanlar böyle, zamanla düzelir diye umuyorum.

Anoren bu arada bilgilendirici bir mesaj olmuþ, benim sorularýmýn bazýlarýný cevaplamýþýnn teþekkür ederim. Ben SG-1 ve Atlantis takipçilerine boþluklarý doldurmalarý açýsýndan bikaç soru daha sormak istiyorum:

Quote:
1. Ben bu Stargate'in sembollerinin olayýný tamamen unutmuþum galiba. 9. sembol en son bulunan sembol dediler ama yýldzý geçidi çalýþmadý diye "dünya deðil baþka bir þey seçildi" diye bir mevzu oldu. Ben orada koptum. Dünya terimi Dünya'nýn sembolü olmalý deðil mi? 9. sembol ne peki? Stargate'i açmak için ne yaptýlar tam olarak anlamadým benn yaa Sad

2. Bir de bayaa bi süre baþka bi gezegende olduklarýnýn farkýna varamadým, varýnca da hangi gezegen olduðunu felan anlamadým, biraz arap saçýna döndü bu kýsýmlar, gezegen hakkýnda biþi denilmiþ te ben kaçýrmýþ olabilir miyim?

Tabi, bildiðim kadarýyla cevaplayayým hemen:
Quote:
1-Normalde Stargate'de 7 sembol vardýr malum. Gezegenlere geçit açabilmek için sembolleri belli sýra ile seçmek, çevirmek gerekli (Dial dedikleri olay). Yani telefonda numara çevirmek gibi iþte.. Dünyanýn da kendine has 7 sembollü bir kodu var. Belli bir sýra ile girilince dýþarýdaki bir Stargate ile Dünya'daki Stargate arasýnda Solucan Deliði (Worm Hole) kuruluyor. Þimdi SG-1'da bildiðimiz olay buydu SG'de 7 sembol var. Buna Stargate Atlantis'de 8. sembolü eklediler. Bu ek sembol ile farklý galaksilere de geçit açýlabildiðini öðrendik. Yani diðer galaksilere gitmek için 8 sembollü bir adres girmemiz gerekiyordu. Bu da çok fazla enerji gerektiriyordu ve Ancient'larýn yaptýðý ZPM (Zero Point Module) denilen çok güçlü bir enerji üreteci ile anca bir geçit kurulabiliyordu. Bu diziyle birlikte buna bir de 9. sembol eklendi.. Bu sembol þimdilik öðrenebildiðimiz kadarýyla özel, ve Destiny isimli gemiye ulaþabilmek için 9 sembollü kod lazým. Bu þekilde baþka gemi veya baþka 9 sembollü kod ile gidilecek yer var mý meçhul. Ayrýca geçit açabilmek için çok, çok enerji gerekiyor çünkü aradaki uzaklýk muazzam.
Þimdi dizide bahsi geçen duruma gelince, saldýrýdan kaçmak için direk olarak Dünyanýn 7 sembollü kodunu girip Dünya'ya kaçmak istediler ama Rush saðolsun, 9. sembolle nereye gidileceðini bulmak için baþka þansý olmadýðýna karar verdi ve doðru adresi çevirerek Destiny isimli gemiye geçit açtý.
2-Gezegen meselesine gelince, bu gezegen SG-1 ve Atlantis'te hiç bahsi geçmeyen bir gezegen öncelikle. Varlýðýný ilk kez burada görüyoruz. Olayý ise 9. Sembolü çevirebilmek için gerekli muazzam enerji ihtiyacýný karþýlayan bir kaynaða sahip olmasý idi. Ama iþte Lucian Alliance saldýrýsý saðolsun, sahip olduðu enerji ile kendisini mahvetti, Destiny gemisine gidenlere de o gezegeni çevirip Samanyolu Galaksisine dönme þansýný býrakmadý þimdilik.
Back to top
Anoren

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 8:22 pm    Post subject: Reply with quote
inci wrote:
Ya benim de anlamadigim bir sey var:
Quote:
Jack O'Neill SG-1: Continuum'da olmemis miydi? Yanlis mi hatirliyorum? Baskasi miydi olen? Tam da izlemedim onu ama...

Quote:
Doðru Jack O'Neill ölüyordu ama geçmiþe giderek olaylarý düzelttiler ve normale getirdiler.. Dolayýsýyla O'Neill þu anda sað. Olan ise Cameron Mitchell'a oldu. Onlarý kurtarmak için kendini feda etti. Ama tabi bu arada kendi gençliðini de kurtarmýþ oldu. Aslýnda burasý biraz Paradoks gibi. Bir Mitchell geçmiþte kaldý, gelecekteki Mitchell'ýn ise hiç bir þeyden haberi yok.
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 8:37 pm    Post subject: Reply with quote
Cameron Mitchell ile ilgili...ve baska seylerle...
Quote:
Smile Ben o Cameron Mitchell'i hic sevememistim, ne yalan soyleyeyim. Keske bu SGU'da Daniel Jackson da olsaydi. Smile Ben en cok onu seviyordum. Burdaki Dr.Rush bana da hic guven vermiyor. Her an degisecekmis gibi duruyor adam. Bu SGU'nun Daniel'i Eli olacaksa, hic olmasin daha iyi. Bence hikayenin zayif yani bu. Siradan bir geek SGU'da ne yapabilir ki? Bence Eli yerine tam ne yaptigini bilen veya fikir yurutebilen Daniel gibi bir uzman gerekliydi bu diziye ve gordugum kadariyla boyle biri yok su anda. her seyi sans eseri kesfediyor durumdalar ve bu da beni biraz rahatsiz ediyor.

auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 11:12 am    Post subject: Reply with quote
Anoren çok saðol bilgi için, doðru anlamýþ mýyým?

Quote:
7 sembol kullanýlarak farklý gezegenlerdeki Stargate'lere ulaþýlabiliyor; 8 sembol farklý galaksilere kadar gidiyor. Atlantis'e sanýrým o þekilde ulaþýldý, izlemediðimden bilmiyorum ama düþüncem o yönde.

Bu 9 sembol olayý da daha uçuk biþi oluyor yani, galaksiler arasýndan da uzak mesafeler var ortada..

Neyse, bakalým ne çýkacak ileriki bölümlerde. Destiny gemisinin asýl amacý biraz daha farklý hissiyatýndayým.

Ýyi iyi, bilerek takip etmek en güzeli, saðolasýn Smile
Back to top
Tigh
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Fri Oct 16, 2009 10:06 pm    Post subject: Reply with quote
Quote:
BSG'msi bir Stargate nasýl olur ahan da böyle olur Very Happy

Ama kötü mü olmuþ, hayýr. Oldukça kendini izlettiren bir hikayeye büründürmüþler hem de iyi olmuþ bence. Lakin benzerlikler çok, survival durumundan Gaius Baltar'a benzeyen Dr. Rush'a (tabi hareketleri daha dengeli ve en azýndan uçkur düþüklüðünü þimdilik göremedik Razz), yaylý çalgýlarla ani vuruþ bezeli müzikler ve tabi can damarý gibi görünen gemi plot'u vs. vs.

Tabi ki birebirlik tartýþýlmaz, söz konusu da deðil, Stargate'in 12 senelik bir geleneði ve geçmiþi var. Ama o geçmiþten oldukça sert özelliklerle ayrýlan bir dizi olmuþ bu. Örneðin, eski Stargate dizileri oldukça steri ortamlarda geçerdi, halbuki bu dizi için bu söz konusu deðil, çok daha farklý atmosferler, karanlýk mekanlar (ortamýn ýþýðýnýn az olmasý deðil, sýkýntýlý olmasý daha çok) ve kamera çekim tekniklerinin deðiþmesi. Hem SG-1'de hem de Atlantis'de çok benzer kamera yerleþim düzenleri vardý; olayý gör, kamerayý sabitle, hikayeyi izle. Bu versiyon ise biraz daha RDM tarzý, olay neyse içine gir, kamera hareketin içinde olsun. Þahsen benim de sevdiðim bu.

Dizi þu haliyle bayaðý bir potansiyel barýndýrýyor, hem Stargate geleneðinin geniþliðinden hem de yeni bir bakýþ açýsýnýn getirdiði potansiyel diziyi sürükleyebilir... Ayrýca BSG'nin gününde yayýnlanýyor o da güzel, uðuru onu da yakalasýn inþallah Very Happy

Çaylak
Çaylak

PostPosted: Sun Nov 22, 2009 3:21 pm    Post subject: Reply with quote
Yahu bu dizinin nereye gittiðini ben anlayamýyorum, anlayan varsa bir zahmet anlatsýn. Beklenti içine girmeli miyim girmemeli miyim onun bile farkýnda deðilim. Þuursuzlaþtýrdý bu dizi beni çok :S
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Wed Nov 25, 2009 8:21 pm    Post subject: Reply with quote
Benim tek beðendim bölümü Time oldu þimdiye kadar,onun dýþýndakilerin çoðu sýkýcýydý Neutral

Back to top
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum