View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Fri Oct 02, 2009 4:03 pm Post subject: |
|
|
Apollo her daim þahane
Sancar'cým duvara sürüyolar diyosun da 13. bölüm neydi o zaman? Herþeyden biraz göstermelerini geçiyorum, bence adam akýllý bu hikayenin üzerinde nasý çalýþýlmýþ onu gördük.. Ha her bölümde bir olay yaratmalýlar ki bir yandan da dizi ilerlesin deðil mi? Bu baðlamda ana hikayeden ayrý takýlan ve Echo üzerinden verilen yan hikayeleri pek kaale almadýðýmý söylemek isterim. Hatta o konuda söylediklerine katýlabilirim bile... Belki de o Echo'nun her bölümde farklý tiplere girmesi kýsmýnda fazla düþünmüyorlardýr, olabilir. Ben þahsen bütün olarak baþarýlý buluyorum vallahi, en iyiaþi öyle diyeyim
Neyse gerisini izleyeceðiz göreceðiz artýk, bakalým hakkaten çuvallýycaklar mý yoksa hakkaten güsel bir sonu olacak mý  |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Fri Oct 02, 2009 8:14 pm Post subject: |
|
|
13. bölüm diziden ayrý düþünülebilir kanaatimce. Zati ana hikayeye önemli bir yeni katký yapmýyor. Ama diðer yandan hikayeyi yine köþeye sýkýþtýrýyor; Bunu mazur görüyorum zira final olarak düþünülmüþ ve küçük küçük de olsa tüm karakterlere, öykülere bir baðlanma saðlanmak istenmiþ ama di,zxi bitmeyince bu final ayaklarýna dolanacak çok fena. þimdi karakterleri o üstünkörü sonuçlara göre yazmaya devam etmek zorundalar, öyküyü o gelecek vizyonundaki, hale doðru evirmeye mecburlar, halbuki birçok baþka açýlýma imkan veriyordu öykü, kendi elleriyle kapatmýþ oldular o yollarý maalesef. aslýna bakýlýrsa Whedon'un önünde bu bölümü yoksaymaktan baþka bir seçenek görmüyorum. Amerika'da da o yüzden yayýnlanmadý sanýrým. |
|
Back to top |
|
 |
desertfo6 Saha Ajaný

|
Posted: Fri Oct 02, 2009 9:27 pm Post subject: |
|
|
13. Bölüm olur a yenilenmezse diye final olarak düþünülmüþ evet amma burada kesinlikle bir köþeye kýstýrma durumu yok. 13. bölüm canon yani dizi içierðine dahil , Epitaph'takilerin hepsi olacak þeyler....( Joss Whedon Comi Con'daki Dollhouse panelinde açýkladý bunu ) Ve bu köþeye kýstýrma deðil tam tersine Joss Whedon burada benim çok sevdiðim türde bir script editi ve hikaye örgüsü yazmýþ þöyle ki : Ben bu diziyi ve hikayesini planladým ilerleyecek birkaç sezonda nasýl gideceðini kafamda tasarladým yazdým çizdim. diyor. E1 finalin kýrýntýlarýnýn gösterilmesiydi maksat a) eðer dizi iptal edilirse elde bir final olsun b) eðer devam eder de yenilenirse seyirciyi adým adým ben bu noktaya nasýl geleceðim karakterlere ileride o zamanda o ortamda ne olacak diye meraklandýrmak. Whedon E1'de gördüðümüz anýlarýn gerçek olduðunu ama aný olduklarýndan ve yoruma açýk olduklarýn kiþisel önyargý taþýyabileceklerini de söyledi. Tamam sen bunu beðenmeyebilirsin ama þu an her sezonu her sene ayrý ayrý yazýlan ve baþlangýç sezonu ile sonu tutmayan dizilere ( isim vermiyorum kavga çýkmasýn ) göre çok daha baþarýlý ve yaratýcý bir çalýþma bence....Dediðim gibi tekrarlýyorum BABYLON 5'te Joe Michael Straczyski de böyle birþey denemiþti ve sonuç þahane olmuþttu gene...( Hikayeyi önceden kafanda yaz baþlangýcý geliþmesini sonucunu bitir sonra sunmaya baþla. Sonra da geleceðe yönelik olaylarla seyirciyi yemle... )
Karakterler konusunda çoðunlukla katýlýyorum. Amy Acker en iyi performans veren oyuncu zira profesyonel oyuncu ama bir yandan da eline oynamasý için verilen materyal çok iyi. Enver Gjokaj , Olivia Williams , Fran Kranz da çok iyi iþ çýkartýyorlar. Eliza Dusku da iyi elinden geleni yapýyor çok daha kötü bir oyuncu seçimi yapabilirlerdi ve Eliza þimdilik iyi götürüyor bence...( Dusku ayrýca dizinin yardýmcý prodüktörü ) Boyd karakterine gelince. Daha herkesin amacý niyeti açýk ve kesin deðil bence Boyd'un da Dollhouse da bir hedefi var o yüzden orada çalýþýyor. Daha Boyd dahil çoðu karaktere tam ýþýk tutulmadý. Ciddi bir esrar havasý kararlýlýk var Boyd'da. Zaten bu özelliði Ballard karakterine yediremedikleri için Tahmoh Penikett oldukça tutuk...
Rukiye'nin de dediði üzere her bölüm Echo'nun ayrý bir stand alone macerasý konularýný ben de fazla. beðenmiyorum evet. Alias'ta da vardý bu ve sonuç berbat olmuþtu. Dahasý her stand alone diziye ucuz bir 1980'ler deddektif-ajan-macera dizisi havasý veriyor. Umarým Whedon müthiþ bir ilgiyle izlediðim ana hikaye örgüsüyle stand alonelara raðmen diziyi ayakta tutar...
Öte yandan maalesef þu var..Dizinin bu kadar yaratýcý olmasý ve iyi düþünülmüþ olmasý onun alehine. Standart basit izleyici kitlesinin kaldýramayacaðý konularý içeriyor Dollhouse ( Bana göre televizyonda bilimkurgu son yedi sekiz yýldýr adým adým geriye gidiyor zaten çoðu dizi iyi baþlasa bile kötü bitiyor. Dollhouse umarým bitene kadar kalitesini korur. ) O yüzden fazla izleyici çekmez orasý ortada ama ben hiçbir zaman herkes izliyor ya da çok büyük fan kitlesi var diye bir diziyi de takip etmedim... |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Sat Oct 03, 2009 1:16 pm Post subject: |
|
|
Heh iyi saðolasýn Can, biraz daha rahatladým
Reyting konusu kötü gidiyor 2. sezonda, içimde endiþe var ama devam eder düþüncesindeyim. |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Sat Oct 03, 2009 7:30 pm Post subject: |
|
|
2.sezonun 2.bölümünü izledim bugün.
Quote: |
Amy Acker yoktu; umarým gidiþi kalýcý olmaz; zaten konuk oyuncu statüsünde olmasý kuþkulandýrýyordu beni. Þu an diziyi üç aþaðý beþ yukarý onun karakteri için(ve Summer Glau diziye katýlacak dendiði için, hoþ daha ortaya çýkmadý ama) izliyorum zaten diziden çýkarsa pek anlamý kalmayacak Dollhouse'ýn benim gözümde. |
|
|
Back to top |
|
 |
desertfo6 Saha Ajaný

|
Posted: Mon Oct 26, 2009 11:30 pm Post subject: |
|
|
2x04 "Belonging" bölümünü izledim ve bir "OHA" çekmiþ durumdayým. Ulan böyle harika drama mý yazýlýr ? Joss Whedon aklýný mý kaçýrdý ? Tam BSG tarzý karanlýk karakter drama havasýna girmiþler....
Quote: | Bölüm bittiðinde ne düþüneceðimi þaþýrdým resmen. Sierra/Priya'nýn Nolan denilen o insan müsveddesinin elinden çektikleri mi desem , herifi sonunda delik deþik etmesi sonra da kendi yaptýðý kuþ temalý resimin önünde kanlar içinde durmasý mý desem , Topher'ýn ilk ahlaki çeliþkisini mi yaþamasý desem , Adelle'in Victor ile ilgili sýrlarý mý desem ve Rossum Þirketinin yavaþ yavaþ Epitaph One'daki "anatomi güncellemeleri" iþine baþlamasý mý desem , Boyd'un duruma el koyup kurtarmasý mý desem , Echo'nun yavaþ yavaþ uyanmasý ve Memento benzeri notlar almasý mý desem... |
"Belonging" bölümü Star Trek : The Next Generation ( Uzay Yolu : Yeni Nesil ) baþrol oyuncularýndan Jonathan Frakes tarafýndan yönetilmiþ bu arada. Kendisi ile Comic Con 2008'de tanýþmýþlýðým vardýr. Beraber çektirdiðimiz resmi Genel Tartýþmalar bölümündeki "Comic Con 2008" baþlýðýnda görebilirsiniz. Çok yetenekli bir oyuncu ama daha da önemlisi çok çok daha yetenekli bir yönetmendir ve Star Trek The Next Generation'ýn pek çok bölümünü artý iki Star Trek sinema filmini yönetmiþtir. |
|
Back to top |
|
 |
inci Özel Ajan
|
Posted: Thu Oct 29, 2009 8:01 pm Post subject: |
|
|
"Belonging"i ben de cok begendim. Umarim iptal edilmiyordur bu dizi. Aralik basina kadar ara verilecek gibi gorunuyor episodeguide'da. Echo'nun cok az gorunmesi de guzeldi. Cunku cok hoslanmiyorum onun karakteriinden.
Topher acilimi iyi verilmisti. Ben ne zamandir bekliyordum boyle bir sey. Cunku cok umursamaz gidiyordu karakteri. _________________ inci |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Mon Nov 09, 2009 12:55 am Post subject: |
|
|
Açýk ve net konuþayým, Fringe, FlashForward deðil de, en çok bu dizi iptal edilirse üzüleceðim... Kesinlikle çok iyi bir bölümdü Belonging..
Quote: |
Priya'nýn manyaðý Nolan'ýn nasý bi manyak olduðunu gördük ama tabii ki önemli olan Topher'ýn olayý nasýl bir yere getirdiðiydi, ondan da önemlisi, Topher'ýn iç karmaþasý, birþeyler yapma çabasý ama etik açýdan çok matah olmayan karakteri nedeniyle yaptýklarýnýn sonuçlarýný düþünememesi ve sonunda kaldðý durum, bana kalýrsa muhteþem yansýtýlmýþtý.
Artýk her bölümü, 13.bölümde gördüðümüz geleceðe karakterlerin nasýl adým adým yaklaþtýklarýný düþünerek izliyorum. Victor ve Sierra da Echo gibi genelden ayrýlmaya baþladýlar. Boyd zaten Dollhouse'taki durumu baþýndan beri tasvip etmeyen bir havadaydý ve hemen durumu ele aldý, Topher'ý kurtardý, iþleri ayarladý, vs.. DeWitt'in eli kolu baðlý durumda kalmasý ve kendisini içkiye vermesi de ayrý bir hikaye.. En son onun ikna olacaðýný seziyordum, bu bölümdeki halleri de bu sezgimi kuvvetlendirdi iyice.. Ballard'ýn olmamasý hoþume gitmedi açýkçasý, keþke o da ucundan tutsaydý bu durumun...
Bunun dýþýnda Amy Acker'ýn kesinlikle dönmesi gerekiyor diziye.. Çok daha güzel olacak o zaman...
|
Þu Fox bir kere de beni þaþýrtsa yaaa, yazýktýr vallahi güzelim diileri harcýyor, yazýktýr ya  |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Mon Nov 09, 2009 1:09 am Post subject: |
|
|
auroriel wrote: |
...Bunun dýþýnda Amy Acker'ýn kesinlikle dönmesi gerekiyor diziye.. Çok daha güzel olacak o zaman...
|
Tüm kalbimle katýlýyorum. Ucundan Amy Acker'ý görürüm diye devam ediyorum diziyi izlemeye  |
|
Back to top |
|
 |
the 8th endless Sendika Üyesi

Joined: 11 Apr 2005 Posts: 1460 Location: Gebze/Istanbul & Izmir.
|
|
Back to top |
|
 |
inci Özel Ajan
|
Posted: Thu Nov 12, 2009 2:02 am Post subject: |
|
|
Ya madem iptal edeceksiniz, ne 2.sezona basliyorsunuz? Di mi?
Ama 4 Aralik'tan sonra kalan bolumler yayinlanacakmis. Bu ne demek? 2.sezonda kac bolum olacak yani?
Amaaaan ya! Kirk yilda bir seye takildim, o da iptal oldu! Ayni "Vanished" gibi!  _________________ inci |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Thu Nov 12, 2009 4:36 am Post subject: |
|
|
Bir daha FOX dizisi izlemiycem  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Nov 12, 2009 12:48 pm Post subject: |
|
|
Joss Whedon vs. Bryan Fuller: Güreþe doymayan maðlup pehlivanlarýn ölümüne dövüþü.
Bak Fox bunu iptal etmez iþte sdkfjsd 
Last edited by the 8th endless on Thu Nov 12, 2009 1:21 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Thu Nov 12, 2009 12:59 pm Post subject: |
|
|
Peki bu Summer Glau hanýmkýzýmýzýn bahtsýzlýðý nedir ya... Firefly iptal edildi TSCC iptal edildi, Dollhouse'a gelecekti, daha kýz diziye baþlayamadan dizi iptal edildi. Fox gýcýk mý bu kýzcaðýza?  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Nov 12, 2009 1:25 pm Post subject: |
|
|
summer iyidir ya. evime gelsin bir buçuk sezon bakabilirim kendisine. sonra iptal ederim ama kibarlýk olsun diye 2 sezona tamamlarýz, o kadar da güzel deðil bence çünkü sdhfkjsd |
|
Back to top |
|
 |
|