View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Tue Jan 13, 2009 3:52 pm Post subject: |
|
|
vallabenim klipten görtdüðüm tamamen iyi ve kötünün doðasý ile alakalý bir konu iþlenecek, derinlemesine felsefi olacak gibi duruyor. amerikan popüler TV sahnesinin böyle derune inecek þekilde evrilmesini çok ilginç buluyorum. Popüler sinemanýn bile gelemediði derinlikler bunlar henüz. bir daha böyle bir dönemi yüz yýl yakalayamayýz, hazýr sürerken keyfine varmak lazým. |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Jan 13, 2009 5:18 pm Post subject: |
|
|
Kesinlikle katýlýyorum Sancar. Felsefik açýdan indikleri kadar derine ben inecek miyim bilemem ama anlattýklarý sürüyle TV dizisinin anlattýklarýndan çok numara büyük. Bu bile harika biþi  |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Tue Jan 13, 2009 7:38 pm Post subject: |
|
|
ben merak ediyorum doðrusu ne zaman kendine gelecek amerikan kanal yöneticileri de ne yaptýklarýnýn farkýna varýp bu dizilerin yerine realite þovlarý koymaya baþlayacaklar diye. þuan yaþananlar TV tarihinde görülmüþ birþey deðil çünkü. bu kadar kaliteli, bu kadar pahalý ve senaryo olarak bu kadar sofistike diziler ve hem de kar amacý güden reyting ölçülen ulusal kanallarda yayýnlanýyor. Carnivale özel bir kanal olmasýna raðmen HBO'da bile dayanamamýþtý da iptal edilmiþti. keþke þu furyanýn zirvesinde olduðu günümüzde yayýna baþlasaymýþ bir kaç sene önce olacaðýna. çok acayip günler yaþýyoruz televizyon yayýncýlýðý anlamýnda
ha bir de... uluslararasý TV alanýnda yaþanan þu yaratýcýlýk patlamasýnýn bninde biri de bizim kanallara bulaþsa ya keþke  |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Tue Jan 13, 2009 10:02 pm Post subject: |
|
|
Vaadettiklerini verecek olursa hakikaten herbirinizin söylediði gibi tadýndan yenmeyecek bir seyirlik olacak. Sinyallerini de almadýk deðil.
Bir de yayýn tarihi belli olaydý  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Jan 13, 2009 10:07 pm Post subject: |
|
|
Yok bizim kanallarý geç sen þimdi.. Bizim kanallarda biþi olmaz.. Güzel þeyler oluyor bana kalýrsa ama yok, böyle bu kadar sofistike þeyler falan beklemeyelim, saflýk olur o bence
Senin dediði gibi ayýlma felan olmaz bence. zaten yeteri kadar reality show orda ekranlarý kaplamýþ durumda, bir o kadar saçma salak dizi de var. Allah'tan HBO gibi kanallar var. Onun yanýnda þimdi FX de bu anlamda bayaa iyi olmaya baþladý. Yani öyle özel kanallarýn yöneticilerinin kafasýna toplu halde saksý düþmediði sürece korktuðunun olacaðýný sanmýyorum. Ama tabe her zaman kalitenin düþmesi riski var. Ben korksam asýl ondan korkarým, yani gene biþilerin yapýlmasýndan ama *tam manasýyla* yapýlamamasýndan..  |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Tue Mar 24, 2009 2:57 pm Post subject: |
|
|
auroriel wrote: | Tigh wrote: | auroriel, Caprica müjdesi ver, ne olur  |
21 Nisan'da DVD'si çýkýyor.. |
Dedin, tvde yayýnlanmadan, direk dvd olarak çýkacak yani öyle mi? Ben BSG Miniseries'in geçmiþini de bilmiyorum, o da 2003'te böyle dvd de yayýnlanarak mý çýkmýþtý ilk?
Eðer öyleyse 1 aydan az kalmýþ yahu, aman ne güzel haber Hemen ripleseler bari çýkýnca... _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Mar 24, 2009 3:49 pm Post subject: |
|
|
TV'de yayýnlanmayacak doðrudur. BSG mini dizi olarak 2003'te TV'de yayýnlanmýþtý ama. Yine ayný þekilde bir sene sonra dizi oldu, ekrana taþýndý tekrardan.. (Ýngiliz Sky One kanalý finansal desteði vermeseydi ilk sezon da olmuyordu, altýný çizmek isterim, NBC'yi býrak SciFi Channel'a da güvenmem ben) Caprica'nýn ticari baþarýsý kýsmýsý biraz muallakta heralde ondan yaptýlar. |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Tue Mar 24, 2009 6:43 pm Post subject: |
|
|
direk DVDye çýkmasý kötü ama çok beklemeyecek olmamýz da iyi.
Yamulmuyorsam bir de "The Plan" diye bir saylon TV filmi olacakmýþ; var mý aslý? |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Tue Mar 24, 2009 8:52 pm Post subject: |
|
|
The Plan sonbaharda hazýr olacakmýþ, RDM dediydi, NTV bile haber yaptý hatta _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Thu Apr 23, 2009 7:08 pm Post subject: |
|
|
Yahu Caprica çýkmýþ, ben de indirdim, bekleyemedim daha kaliteli versiyonu. 93 dakikalýk bir video var. Ýzleyen var mý hiç?
Çok merak içindeyim... Kurtlar vadisi mi Caprica mý  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Thu Apr 23, 2009 11:52 pm Post subject: |
|
|
haydaa ne ara çýkmýþ ya? düzgün bir versiyonu mu bari? |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Fri Apr 24, 2009 9:59 am Post subject: |
|
|
21 nisan'da DVD olarak çýkacaktý ki? Nasý kalitesiz versiyonu çýkabilmiþ onu anlamadým  |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Fri Apr 24, 2009 5:22 pm Post subject: |
|
|
Valla ben indirdim dediðim gibi 699 mblik ve 93 dakikalýk bir versiyondu. Demek istediðim 2 gblýk versiyonunu beklemeden indirdiðimdi
Vallahi baktým gayet iyiydi benim indirdiðim 699 mblýk versiyonda, ama malesef izleyemiyeceðim çünkü laptopum hapý yuttu
1 hafta falan yalan oldu... _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Fri Apr 24, 2009 5:37 pm Post subject: |
|
|
vallahi ben dvdrip denilsin yeter 2 gb'a felan tamýyorum
nise benim de aklýmdan çýkacaktý nerdeyse.. iyi ki hatýrlattýnýz, akþama izlemeyi ummaktayým  |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Sat Apr 25, 2009 4:03 am Post subject: |
|
|
Ýzledim!!!
Quote: | R.D.M. yine yapmýþ yapacaðýný!!! saðlam brþey bekliyordum ama BSG'nýn bitiþinden sonra nasýl birþeyle karþýlaþacaðým hakkýnda baya kafamkarýþýktý doðrusu. Bence nefis bir baþlangýç olmuþ. Biz defa dizinin havasýndan tamamen farklý kendi ayaklarý üzerinde duran saðlam bir drama var. BSg'nýn baþlangýcý yumruk gibiydi hop otrutup hop kaldýrýyordu hatýrlarsanýz. Bu ise su gibi, ama iz býrakarak akýp geçiyor. Havasý bana, yer yer Six Feet Under'ý hatýrlattý.
Oyuncu seçimi yine mükemmel. Adama'nýn babasýný oynayan aktöre hayran kaldým. Herþeyiyle WilliamAdama'yý anýmsatýyor ama bir yandan da Lee'den de birþeyler var içinde. Tauronluluk meselesi ve mafya baðlantýlarý güzel detaylar. Dr.Greystone karakteri ise eþsiz. Baltar'ý görüyorum onda zaman zaman ama bir yandan da Kara'yý da anýmsatýyor. Zoe ise bambaþka birþey...Saylon'larýn HAvva'sý...Yýkýmýn gerçek getiricisi...Polly Walker'ýn karanlýk rahibe karakteri de harikaydý. Tek Tanrý tarikatýnýn derununa inmelerini heyecanla bekliyorum. Galactica'nýn sonunda ---SPOÝLERiçinde SPOÝLER, hani BSG'nýn sonunu izlememiþ olan filan varsa diye--- iþlere karýþan hakiki tek Tanrý'nýn meleklerini (ki aslýnda bence seraphlardý onlar) gördük, ama saylonlarýn ve bu ilk bölümde gördüðümüz gibi onlarýn kökenindeki tarikatýn kýskanç, manipülatif,þiddete meyyal ve sinsi "tanrý"sýnýn dizi finalindeki ile ayný olduðunu hiç mi hiç sanmýyorum. umarým Caprica ve The Plan bize nihayet Kobol, ilk Dünya, 12 Kobol lordu ve "saylon tanrýsý" ile ilgili gerçekleri þüpheye yer býrakmayacak þekilde adam gibi açýklar da rahatlarýz.
Not:bu arada CSM'i Savunma Bakaný olarak görüp de gayriihtiyari sevinç nidasý atmayan oldu mu?! keþke hemen öldürmeselerdi de bir iki bölümö daha görüp hasret giderseydik. Neyse bu da biþeydir. bir de Dr.Greystone'un evini acayip Baltar'ýn evine benzettim. acaba ayný ev olabilir mi?
|
þimdi iþin zor kýsmý...2010'a kadar bekleyeceðiz dizinin baþlamasýný...
The Plan ne zaman çýkýcak bilen var mý? |
|
Back to top |
|
 |
|