X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Caprica (***Spoiler***)
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 12:17 pm    Post subject: Caprica (***Spoiler***) Reply with quote
Caprica, henüz duymayanlar varsa, Battlestar Galactica'nýn prequel'i olarak çekilen ve BSG minidizide 2. Saylon savaþýnýn baþlamasýndan 50 yýl öncesini anlatan SciFi'ýn yeni mini dizisi. Bu mini dizinin de BSG gibi uzayarak normal akýþlý bir dizi olmasý bekleniyor hatta ve hatta gelen dedikodulara göre ilk 13 bölüm kesinleþmiþ bile ancak bu resmi makamlarca henüz doðrulanmadý.

Spoiler'a girmeden konuyu özetlemek gerekirse, Caprica Greystone ve Adama ailelerinin baþýndan geçen olaylarý anlatýrken Humanoid Saylonlar'ýn ortaya çýkýþlarýna ve ilk saylon savaþýnýn baþlamasýna deðinecek. RDM dizi için - kendisi BSG'nin dahi yaratýcýsý olur bilmeyen varsa - "BSG 'Black Hawk Down' ise, Caprica 'American Beauty'dir." gibi manyak bir laf edip beni benden almýþtýr. Daha sonra "Caprica, uzayda science fiction Dallas'týr" demiþtir ama ben Dallas'tan çok American Beauty'i tercih edeceðim. Kýsacasý elimizde bir science-drama var. BSG'den daha da karakter odaklý olacaðý söyleniyor.

Çok umut verici karakterleri var zaten RDM'den daha azýný beklemiyordum. Özellikle benim tanýþmak için ölüp bittiðim biri var ki sormayýn. Adý Adama. Joseph Adama. Savunma Avukatý. Kiþilerin hareketlerinin ardýndakileri aramaya ve görmeye niyetli bir adam. Ýki çocuðu var. Biri 9 yaþýnda bir oðlan. William.

Very Happy

Sanýrým favori Adama'm olacak. Ýçimde öyle bir his var. Genlerini seviyorum adamýn.

Cast'a gelirsek. Cast muhteþem. Resmen dibim düþtü cast'a.

Hemen baþlayalým.

Daniel Greystone ...... Eric Stolz

Eric Stolz'u tanýtmaya gerek yok herhalde. Benim en sevdiðim karakter oyuncularýndan biridir. Mask'dan Memphis Belle'e, Pulp Fiction'dan Rob Roy'a House of Mirth'e uzanan harika bir filmografisi var ve Daniel Greystone hakkýnda okuduklarýma bakýlýrsa muhtþeme olacak bu rolde.

Joseph Adama.........Esai Morales

Esai Morales de o her zaman yüzünü hatýrladýðýnýz ama ismini hatýrlayamadýðýnýz karakter oyuncularýndan biri. Son zamanlarda aklýnýza gelebilecek en hatýrlanacak yer Jericho'da oynadýðý Albay rolü. Ben Joseph Adama için harika bir seçim olduðunu düþünüyorum. Kendisini NYPD Blue veya Vanished'den de hatýrlayabilirsiniz.

Amanda Greystone.......Paula Malcomson

Daniel'ýn karýsý Amanda'yý oynayacak Paula Malcomson'ý resimden de anlaþýlabileceði gibi Deadwood'dan tanýyoruz (deðil mi Murat? Wink ) Orada da harikalar yaratýyordu. Azýcýk izlemem raðmen aklýmda yer etmiþtir. ER, Lost, Six Feet Under, NYPD Blue gibi dizilerden de gözünüz ýsýrýyor olabilir.

Rahibe Clarice Willow .........Polly Walker

Evet hemen anlaþýlacaðý üzere Polly Walker'ý da Rome'da izliyorduk. Ben sanýrým kendisiyle ilk Patriot'dan hatýrlýyorum. Daha sonra Emma'da da görmüþtüm. En sevindiðim casting'lerden biri oldu.

Zoe Greystone .........Alessandra Toreson

Daniel ve Amanda'nýn kýzlarý Zoe'yi oynayan Allessandra -adýyla hitap etmeyi uygun gördüm - JAG, MAlcom in the Middle, Arrested Development ve son olarak Terminator: The Sarah Connor Cronicles'da konuk oyuncu olarak görülmüþ. Kendisinin tarihi bir rolü var burada.

Tamara Adama .......Genevieve Buechner

Joseph'in büyük çocuðu Tamara'yý oynayan Genevieve henüz 17 yaþýnda. Supernatural'ýn bir bölümünde konuk oyuncuymuþ ama takip edenler sanýrým 4400'den hatýrlayacaklardýr.

Ben Stark .............Avan Jogia

Zoe'nin erkek arkadaþý Ben'i oynayan Avan henüz 16 yaþýnda Smile Çýkýþýný bu dizi ile yapacak sanýrým.

Sam Adama ...........Sasha Roiz

Josep'in karanlýk erkek kardeþi. Ben kendisini þimdiden sevdiðimi tüm foruma ilan etmek ve karanlýk adam görmek istediðimi belirtmek istiyorum. Ani bir sevgi doldu içime anlatamam. Razz

Ýsminin deðiþebileceðini düþünüyorum. Ýki Sam ayný evrende biraz fazla. Her ne kadar zaman farklý olursa olsun.

Þimdi gelelim spoiler içeren konuya (ben biraz þüpheyle bakýyorum açýkçasý ama bunun saylonlarýn nasýl humanoid olabildikleri ile ilgili spoilerlar olduðunu þiddetle hatýrlatýrým!)

Quote:

Zaman 2.Saylon savaþýndan 50 yýl önce Caprica, insanlar barýþcýl sayýlan bir ortamda yaþýyorlar. Daniel Greystone bilgisayarlar ve robotlar konusunda tam bir dahi ve uçsuz bucaksýz bir serveti var. Karýsý Amanda alanýnda çok baþarýlý ve ünlü bir cerrah. Ancak kocasýný aldatýyor ve bundan da suçluluk duyuyor. Kýzlarý Zoe babasýnýn zekasýný almýþ ayný þekilde bilgisayarlar konusunda müthiþ bir yeteneði var. Zoe'nin erkek arkadaþý Ben Stark tam bir dini fanatik. Tek Tanrý inancý onu bir intihar saldýrýsýnda Zoe'yi kurban etmesine kadar uzanýyor. Ancak bu Zoe kendisinin bazý temel karakter özelliklerini ve DNA'sýný bilgisayara yüklemesinden sonra oluyor. (dan dan dan!) Zoe böylece dijital bir ikiz yaratýyor kendisine. Zoe-A.

Zoe'nin ölümünden sonra acýsýný bastýrmaya çalýþan Daniel bu verileri buluyor, bunlara çalýntý teknolojiyi de ekleyerek kendi yasýnda kýzýný tekrar canlandýrmak için bir robot versiyon yapýyor. Zoe-R. Saylon Havva. Türünün ilk örneði.

Tüm bunlarla Joseph Adama'nýn ne ilgisi var peki. Joseph ayný saldýrýda karýsýný ve kýzý Tamara'yý kaybediyor. Tamara, Zoe'nin arkadaþý ve bu dini söylemlere onun tarafýndan bulaþtýrýlýyor. Kendi acýsýyla Daniel'ýn ki biraraya gelince ikisi kýzlarýný geri getirmenin yollarýný arýyorlar ve Joseph kýzlarýn robot versiyonlarýný gerçekleþtirebilmesi için Daniel'a yardým ediyor. Burada sanýrým çalýntý teknoloji Joesph'dan geliyor çünkü Bay Adama'nýn Caprica Mafyasý ile güçlü baðlarý var. (Kardeþi Sam'den ileri geliyor olabilir) Mafya Joseph'in tüm eðitim masraflarýný karþýlamýþ zamanýnda. Ancak Joseph kendi kýzýnýn robot versiyonu karþýsýnda ahlaki bir ikileme düþünüyor ve yaptýklarýndan piþmanlýk duyarak bu iþe arkasýný dönüyor. Oðlu ile annesi ve ablasýnýn ölümünden sonra iyice yakýnlaþýyorlar.

Live long and prosper

Last edited by darkness on Wed Jul 23, 2008 10:54 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
theredandtheblack
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 12:54 pm    Post subject: Reply with quote
Cast harika görünüyor(Eric Stoltz heyoo) ve dizi de ilaç gibi gelecek sanki.BSG deyince bile bu ara gözlerim doluyor,aklýma son sahneler geldikçe.meraktan ölmek üzereyken eðer verilen araya denk geliyorsa bu Caprica,çok sevineceðim demektir.
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 1:27 pm    Post subject: Reply with quote
Esai Morales'te kalmýþým ben yaf Smile Eric Stoltz'u görünce gözlerim pörtlüyodu RazzP

Bu dizide çok iþ var. RDM'nin Caprica'yý Amerikan Beauty'ye benzettiði lafýný duyunca bitmiþti olay zaten... Karakterleri biliyodum da konuyu hiç bilmiyodum saol Pelin Very Happy..

Off hemen çekilse de izlesek yahu
Back to top
View user's profile Send private message
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 1:54 pm    Post subject: Reply with quote
Minidizinin çekimleri Vancouver'da devam ediyor. Ekim'de yayýmlanmasý düþünülüyor. Aradaki boþluðu onunla doldurabiliriz biraz ancak bana saylonlarýn orijinini ve ilk humanoid saylonlarýn yaratýlmasýný anlatacaðý konusu þüpheli geliyor. Dizi bir hikaye anlatacak kesin ama insanlarýn gördüðü/bildiði versiyonla gerçek arasýnda çok fark olabilir. Þahsen ne RDM'nin ne de SciFi'ýn büyük bir merak ve ilgi ile beklenen BSG'nin finalinde açýklanmasý beklenen ve dizinin en önemli sorusu "Saylonlar gerçekte ne ve nereden geliyorlar? Amaçlarý ne?" sorularýnýn asýl dizinin finalinden rahat bir 7-8 ay önce yayýmlanmasýna izin vereceklerini sanmýyorum. Burada yazan spoilerlar/dedikodular doðru olsa bile buna baþka bir açýklamasý olacaktýr BSG'nin o yüzden. Caprica'yý izleyip BSG için spoiler alýrým gibi bir duruma düþeceðimizi sanmýyorum. Yani umarým.

Bundan daha fazla bir açýklamaya ihtiyacýmýz var.

Live long and prosper
Back to top
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 4:38 pm    Post subject: Reply with quote
darkness wrote:
... bana saylonlarýn orijinini ve ilk humanoid saylonlarýn yaratýlmasýný anlatacaðý konusu þüpheli geliyor. Dizi bir hikaye anlatacak kesin ama insanlarýn gördüðü/bildiði versiyonla gerçek arasýnda çok fark olabilir. Þahsen ne RDM'nin ne de SciFi'ýn büyük bir merak ve ilgi ile beklenen BSG'nin finalinde açýklanmasý beklenen ve dizinin en önemli sorusu "Saylonlar gerçekte ne ve nereden geliyorlar? Amaçlarý ne?" sorularýnýn asýl dizinin finalinden rahat bir 7-8 ay önce yayýmlanmasýna izin vereceklerini sanmýyorum. Burada yazan spoilerlar/dedikodular doðru olsa bile buna baþka bir açýklamasý olacaktýr BSG'nin o yüzden. Caprica'yý izleyip BSG için spoiler alýrým gibi bir duruma düþeceðimizi sanmýyorum. Yani umarým.

Bundan daha fazla bir açýklamaya ihtiyacýmýz var.

benim de ilk aklýma gelen bu. BSG'da saylonlarýn orjininin arkaplanýndaki o karanlýk ve mistik olduðunun sürekli altý çizilen sýrrý bir yana býrakýp taamen farklý bir hikaye yaratacaklarýný sanmýyorum açýkçasý. bir çok þey havada kalýr o zaman. hoþ R.D.M.nin devamlýlýk denen hadiseyle arasý zaten pek iyi deðil ama biz seyircilere böyle bir haksýzlýk yapmamasý lazým. bütün BSG hikayesi bariz biçimde serpahlara ve ships of light a doðru giderken bir sapma olacaðýný zannetmiyorum. olsa olsa DAniel Greystone'a görünüp yaptýðý þeyi yapmasý içinaklýný çelen bir hayalet bir 6 numara misali bir hayalet filan koyacaktýr hikayeye.
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 11:07 pm    Post subject: Reply with quote
Belki de 50 yýl öncesinden de öncesini devreye katarak BSG ile aydýnlanacak biþi yaparlar.. kim bilir?

BSG'de önemli olan son saylon'un kimliði olacak bence.. Ve tabii ki insan/cylon birliðinin saðlanýp saðlanmayacaðý. BSG ile sonu yapacaklarýna inanýyorum. Asýl olan neymiþ o BSG'de açýklanacak. Ama baþlangýç Caprica'nýn konusu olacak. Star Wars'ýn ilk üçlemesini izleyip sonucu gördüðümz halde son üçlemede daha da öncesine gittik ve izledik dimi? Caprica'nýn da böyle bir misyonu olabilir ki o da ayýla bayýla izletir.

Beni cylon'larýn nereden geldikleri ya da ne olduklarý ilgilendirmiyor. Cylon'larýn nasýl böyle bir bilinç düzeyine eriþtikleri ile ilgileniyorum. Bu da Caprica'nýn konusu olacakmýþ gibime geliyor. BSG'niin misyonu daha çok insanlýðýn kurtuluþu üzerine... Cylon'larla ilgili ne kadarýný verirlerse versinler, kesin Caprica dizisinde daha fazlasý olacaktýr .. bence Smile
Back to top
Maybe there is hope
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Wed Jul 09, 2008 10:57 am    Post subject: Reply with quote
üüüüüühüüü
süper kadro aðlamak istiyorum
yine indirmek göründü bana Crying or Very sad
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 12:38 am    Post subject: Reply with quote
http://www.latimes.com/video/?autoStart=true&topVideoCatNo=default&clipId=2714859

Ýlk trailer'ý görebilirsiniz. Çok güzel görünüyor ancak benim hala kafam almýyor nasýl olacak bu Cylon iþi (BSG'yi bozmadan)

Live long and prosper
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 12:49 am    Post subject: Reply with quote
hiiiiii... Of of çok hoþuma gitti trailer çokkkk Smile Cylon iþi ne olacak dersen Pelin, valla o kýsmý düþünmeyi býraktým ben ne yalan söyleyeyim.. of offf.. süper geliyor bu dizi o kadarýný söyleyebiliyorum sadece Very Happy
Back to top
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 12:59 am    Post subject: Reply with quote
Bence de süper.....Very Happy

Ama ama saylonlar!....saylonlar!....

Mr. Green

Live long and prosper
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 1:07 am    Post subject: Reply with quote
Bence Caprica'daki saylonlar ile BSG'deki saylonlar arasýnda ciddi fark olacak. O kadarýný görebiliyorum ufukta ancak Wink
Back to top
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 3:55 am    Post subject: Reply with quote
Moore çok çok iyi bir yazar amam birçok iyi yazar gibi daha önce yazdýklarýnýn kýsýtlamasýnda kalmak istemiyor. yaratýcýlýðýný kýsýtlamamak için BSG'de söylediklerini boþverip devamlýlýk ve içtutarlýlýðý kurban edebilir gibi geliyor bana. en kötü ihtimalle A.C.Clarke gibi "her romaným bir öncekinini devamý olsa da aslýnda o evrenin paralelindeki bir evrende geçmektedir o yüzden tutarsýzlýklar beni baðlamaz" diye iþin içinden çýkabilir. canýmýzýnsýkýlmamasý için biz de böyle bakmaya çalýþalým derim ben.
Back to top
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 10:58 am    Post subject: Reply with quote
Ýnþallah bozulmaz, RDM'ye çok güveniyorum bu konuda bozacaðýný ve bu kadar derin bir þekilde devamlýlýðý kýracaðýný düþünmüyorum. Benim asýl derdim "gerçeði" BSG finalinden önce Caprica'da öðrenmek ama zannetmiyorum RDM bu kadar rahat davransýn. Çok heyecanlýyým Caprica için konu harika.

Bu arada Caprica'da olaylar BSG mini dizinin 51 yýl öncesinde geçiyor. Daniel Greystone Bill Gates'e çok benzeyen ama ondan çok daha zengin olan bir adam - Eric Stoltz'un dediðine göre.

Live long and prosper
Back to top
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 11:01 am    Post subject: Reply with quote
Trailer zaman zaman sanki bir dönem filminin fragmanýný izliyormuþ gibi hissettirdi bana. yine çok kaliteli bir þey olacaðý açýk, ve ailelerin üzerinde çok durmuþ olmasý RDM'nin American Beauty benzetmesine uyuyor. Tabi bunda daha dizinin efektler aþamasýna gelemeyecek kadar ön yapým sürecinde olma ihtimali de var tabi Smile

"sometimes fate can be victim of chance" diye bir laf da geçiyor en sonda, otur saatlerce konuþ üzerinde yani.
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 11:49 am    Post subject: Reply with quote
Bi dakka yaaa konuyu tekrrar okudum da, BSG'de çözülmesini bekliyo muydunuz bilmem ama, bir mevzu var ki Caprica'da felaket bi þekilde irdelenecekmiþ gibi duruyor. Daha yeni uyanýyorum, kendime de bravo demek istiyorum.. yuh! Razz

Quote:
Bariz saylonlarýn tek tanrý inancýna sahip olmasýnýn sebebi Zoe... Zoe sonuçta o inanç yolunda erkek arkadaþýnýn eyleminde ölmüyo mu.. ? Dolayýsýyla saylonlarýn bu inanýþý benimsemelerinin sebebi zaten açýklanmýþ olur. BSG'de bu konuda söylenecek biþi kalmaz, söyleneceklerin Caprica'da söylenmesi mantýk kazanýr. Sonuçta tek tanrýlý inanýþa tee 50 yýl önce kaymak isteyen insanlar bu döngüyü baþlatmýþ oluyor. Off offf, çok aðýr þeylerden bahsedecek bu dizi, çok manyak olacak çok..

Þimdi Murat kýzacak ama Carnivale izleseydim din, inançlar vb. mevzularý ile ilgili RDM neler yapar, heralde daha iyi anlardým.. Sad
Back to top
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 1 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum