View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
the 8th endless Sendika Üyesi

Joined: 11 Apr 2005 Posts: 1460 Location: Gebze/Istanbul & Izmir.
|
Posted: Tue Jun 17, 2008 10:28 am Post subject: True Blood |
|
|
Deli olacam, bundan nerede bahsettiðimi bulamadým 2 gündür en sonunda ayrý baþlýk açýyorum kimse kusura bakmasýn.
Gelmiþ geçmiþ en iyi 3 TV dizisinden biri olan Six Feet Under'ýn yaratýcýsý Alan Ball'un yeni HBO dizisi True Blood bu sezon nihayet baþlýyor. Nihayet, çünkü en az 1,5 yýldýr bekliyoruz.
Bu dizi, Charlaine Harris isimli bir yazarýn "Southern Vampires" adýndaki roman serisinden uyarlanmýþ. Konu kýsaca þöyle: Sookie Stackhouse telepatik bir garsondur ancak huzuru sadece vampirlerin arasýnda bulmaktadýr çünkü vampirlerin oknabilecek bir beyin aktivitesi mevcut deðildir. Sookie ailesi bir sel felaketinde öldükten sonra kardeþi Jason ve büyükannesi ile birlikte yaþamaktadýr ve telepati yeteneðini onlardan saklayarak hayatýný sürdürmektedir. Japon yapýmý bir tür sentetik kan olan "True Blood" sayesinde vampirler kendilerini açýða çýkartmýþlar ve insanlar onlarýn varlýðýndan haberdardýr. Sookie Merlotte's isminde bir barda çalýþmaktadýr ve barýn sahibi Sam Merlotte'un da bir sýrrý vardýr.
Sookie'yi Anne Paquin oynamakta ve ilk bölüm pre-air olarak bulunabilmekte çeþitli ortamlarda. bu akþam izleyip sizlere rapor edeceðim. |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 11:03 am Post subject: |
|
|
Vay vay vay! AlanBall'un yarattýðý bir paranormal dizisi...hem de vampirler hakkýnda! valla ýsmarlama istesem bu kadar olmazdý heralde.hemen bulup buluþturayým  |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 11:41 am Post subject: |
|
|
Yeni diziler baþlýðýnda bahsetmiþ olman lazým yaf, burada lafý edildiðini ben de hatýrlýyorum... sanki??!!
Alan Ball diyince akan sular durur ancak bu yeni sezon için kararlýyým, pre-air dizi izlemicem, izlememmm
Anna Paquin olmasaydý keþke dicem bi de. o kadar.. nese |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 11:52 am Post subject: |
|
|
yok ya, yeni diziler baþlýðýnda bir satýr deðinmiþim ama ondan daha uzun yazdýðýmý hatýrlýyorum, six feet under baþlýðýnda da yok, eeeaaahh! dedim açtým baþlýðý.
iyi oldu ama, güzel oldu. |
|
Back to top |
|
 |
aky125 Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 8:17 pm Post subject: |
|
|
konusu ilginçmiþ... bekleyelim bakalým... |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Sun Sep 28, 2008 5:09 pm Post subject: |
|
|
Quote: | ne zamandýr aklýmdaydý; dün oturdum ilk üç bölümü izledim. tek kelimeyle mükemmel. heroes saçmalýðýndan sonra ilaç gibi geldi. Alan Ball hayalkýrýklýðýna asal uðratmýyor ve çok sahici, çok matrak, çok tuhaf ve çok ürkütücü bir Amerikan güneyi vampir hikayesi çýkarýyor karþýmýza. karakterler, atmosfer, dialoglar o kadar sürreal ve bir yandan da o kadar tabii ki büyülenip kalýyorsunuz. dizideki tabirle "glamour" çekiyor size Ball. bir de dizinin alttan alttan öyle çarpýk bir karamizahý var ki korkayým mý surat mý buruþturayým yoksa pispis sýrýtayým mý bilemiyorsunuz birçok sahnede. sadece bu kadar da deðil bir de üstüne mesaj kaygýlý bir dizi aslýnda true blood. "vampir" olgusunu amerikan toplumunun özellikle de dýþa pek yansýtýlmayan içteki gerçek amerika'nýn birçok hususiyeti için bir mecaz olarak kullanmakta müthiþ baþarýlý Ball. bunu da özellikle belirtmiþ mülakatlarda. tarihi olmayan amerikan kültürnünün, yerini tutar diye tutunduðu çakma, romantik"güney" nostaljisi de var hikayede, ýrkçýlýk da, cumhuriyetçiler de, güneyli iþçi sýnýfý beyaz erkeklerinin alkol,spor,kadýn muhabbeti üzerine dönen yaþamý da, evanjelistler de...var oðlu var yani.
hele bir de öyle harika karakterler yaratýlmýþ ki! Sookie zaten þirinlik muskasý gibi birþey. direk bayýlýyorsnuz. Anna Paquin bu rolde devleþiyor. hele þükür bu kýz þöyle saðlam bir baþrol aldý diye de seviniyorum. çok baþarýlý olacaðýna þüphe yok.
vampir Bill aristoktarik(drakula),canavar(Orlok) ve bohem(Lestat) olarak kabaca üçe ayýrabileceðimiz vampir arketiplerine de uymayan ve hatta bunlara dördüncü bir tip olarak eklenebilecek kadar özgün bir vampir.karakteri. sanýrým amerikalýlarýn hem bir yandan gizlice sevip, bir yandan da eleþtirdikleri ve korktuklarý kendi iç amerikalarýný, geçmiþlerini ve Güney'i ismgeliyor olmalý. bir yandan iyi aile çocuðu imajý çizen güneyli bir centilmen, öte yandan karanlýk, tehlikeli ve büyük ihtimalle de gizli hesaplarý olan bir canavar. kýyýlarda yaþayan liberal amerikan aydýný için Bush yönetimi ile güçlenen ve modern bir dýþ görünüþle genel akýma sýzmaya çalýþan aþýrý zengin,evanjelist, cumhuriyetçi, Klancý taþralý kesime karþý olan korkularýný olan mý sembolize ediyor acaba diye soruyorsunuz kendi kendinize. Ball vampir" in cumhuriyetçiler için bir mecaz olduðunu da söylemiþ nitekim.
Sookie'nin salak kardeþi Justin, arkadaþý Tara ve patronu Sam de harika tipler. böyle bir hikayede göremeyeceðiniz kadar hakiki,sýradan insanlar bunlar. fakat Sam'in kurtadam olduðundan da þüpheleniyorum.
dizinin bir sevdiðim yaný da ayaklarý yere basacak, gerçekçi olacak diye vampir mitosunu budayýp karizmalarýný bozmamasý. üç aþaðý beþ yukarý efsanelerdeki her özeelkileri var. hatta genelde ilk budanan yarasaya dönüþmek konusunda bile Bill "ben yapamam ama daha yaþlý vampirler yapabilir" diyor.
daha üç bölüm yayýnlanmýþ olmasýna raðmen HBO hemen ikinci sezon sipariþini vermiþ. bu sezon da ekim ayý içinde bitecek yani elinizi çabuk tutun arkadaþlar da kaçýrmayýn bu nefis diziyi.  |
|
|
Back to top |
|
 |
elisa day Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Sep 30, 2008 2:44 am Post subject: |
|
|
Ýlk bölümü izledim biraz evvel ve diziyi çok beðendim... Tek komik gelen diþ olayý oldu... Ama onun dýþýnda zaten vampir seven bir insan olarak Bill'in hastasý oldum!!!
Quote: | Markette gördüðümüz vampirin diþleri zýpt die çýktý ya... Çok kötü be... Bari bööle yavaþça uzasa ne biliiim... Ki bence zaten uzun kalmasý gerekir... Dizideki kadar uzun deðil tabi...
Ya buarada Sookie'inin olayý ne ööle yaw? Vampirlerden baþka þeyler de görücez heralde.. ) Süper süper çok heyecanlandým walla... |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Wed Oct 01, 2008 1:39 pm Post subject: |
|
|
1x04
Quote: | gitgide daha da nefaset kazanýyor bu dizi. Vampir barýndaki yaþlý vampir hakkaten mükemmeldi. umarým bu kadakteri daha fazla görürüz ilerde. artýk dalalým karanlýk dünyasýna vampirlerin.
Justin karakterine çok gülüyorum. Alan Ball'un böyle bir kardeþi, arkadaþý veya erkek arkadaþý filan varmýþ heralde onun intikamýný alýyor bu karakter nezdinde. adamýn baþýna gelenler piþmiþ tavuðu býrakýn çölde kutup ayýsýnýn baþýna gelmedi.
Sookie-Bill mevzusu güzel ama umarým bütün diziyi bu ikisinin cinsel ve duygusal gerilimine fazlaca takýlýp diziyi bunun üzerine kurmazlar. bilirsiniz uzadýkça tadý kaçar böyle senaryolarýn sakýz misali. bir Buffy-Angel veya Buffy-Spike daha görmekistemem doðrusu:? yazarlarýn hikayeyi düzgün biçimde ilerletip, ilerki aþamalara taþýmalarýný umuyorum
bu bölümden sonra Sam'in kurtadam olduðuna hiç þüphem kalmadý. ufak bir oyun yapýldý acaba katil mi havasý yaratmak için ama hiç zannetmem. bu kadar erken vermezler katilin kimliðini.
Katilden bahsetmiþken eðer katil Bill çýkarsa hiç þaþýrmam açýkçasý.Fazla iyi çocuk hali gösteriliyor þu anda. bunu ne kadar abartýrlarsa ilerde yansýtacaklarý karanlýk tarafý da o kadar büyük olacak demektir. daha önce 3 vampir tipine girmediðini söylemiþtim. bence Bill Hampton dördüncü bir tipin temsilcisi ki bu da "sosyopatik vampir" diyebileceðimiz bir tip. ilk üç tip aristokrasi, insanoðlunun tarihöncesi korkularý ve bohemlik gibi kavramlarý simgelerken bu yeni tip çaðdaþ þehirli toplumun seri katillerde hayat bulan modern korkularýný temsil ediyor. |
|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Oct 14, 2008 9:37 pm Post subject: |
|
|
1x05 ile kalbimi tamamen fethetmiþtir artýk bu dizi. Lafým kimseye deðil, kiþisel husumetim var biliyosunuz; Buffy falan gibi saçmalýklardan(Angel her ne kadar daha karanlýk olsa da sonuçta Buffy'den türemeydi) sonra þöyle old-school, adam gibi bir vampir yapýmýný sinemayý da geçtim televizyonda görmek çok sevindirici.
Damarlarýnda karizma dolaþan vampirimiz Bill, "adamým" aþçý Lafayette(ki bu bölümde Alan Ball torpili vardý sanýrým karaktere eheh), Olaylarý kontrol altýna almaya çalýþtýkça daha da bocalayan seksimsi Sookie, ve sevgili büyükannesi Adele...baþý dertten kurtulmayan Jason, her zaman didiþtiðiniz dost kontenjanýndan huysuz ve "tipik" Loisiana'lý Tara, iþlenen seri cinayetler, sentetik kan, gerçek vampir kaný ve Anne Rice olmadý Bram Stoker sayfalarýndan fýrlamýþcasýna saðlam, vampir gibi vampirler!
1x05 öyle bitti ki, yaþattýðý dumur Deadwood'un 4. bölümde yaþattýðý ile neredeyse aynýydý. Bill'in geçmiþi ise cabasý. süperdi süper! |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Tue Oct 14, 2008 11:46 pm Post subject: |
|
|
1x5 hakikaten dizinin kýrýlma noktasýydý. ilk sezon sonu kalibresinde bir bölümdü. insan düþünmeden edemiyor 5. bölümleri böyleyse finali nasýl yapacaklar diye. beklentilierimi çok yukarý çekti bu dizi doðrusu. bütün karakterlere þapka çýkarmakla beraber özellikle Sam karakterinin hikayesinin nasýl geliþeceðini merak ediyorum. |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Oct 15, 2008 11:52 am Post subject: |
|
|
Hakkaten bölümün sonunda aðzým açýk kaldý. Bir de kaç bölümdür izliyorum, bölümler öyle bir bitiyor ki insan kalakalýyor. Finalde de böyle yaparlarsa yedik ayvayý yaa
Lafayette hakkaten bu bölümde kendini bir baþka gösterdi. Ancak bu bölümde bir numaram tabii ki Bill'li kýsýmlar oldu. Özellikle geçmiþi ile ilgili olan kýsýmlara bayýldým Vampirlerle ilgili süper ayrýntýlara bayýldýðým gibi
Sookie'ye ben bir türlü alýþamadým bu arada.. Güneyli mi kuzeyli mi bu þeyleri hep karýþtýrýrým ama Güneyli diycem ben, yanýlýyorsam düzeltin. Neyse iþte Amerika'lýlarýn bu güneyli kesiminin abartýlý davranýþlarýna hiçbi zaman ýsýnamadým ben zaten. Sookie de bu dizideki en abartýlý güneyli.. Öyle diyeyim. Geri kalan karakterlere laf etmiyim, Tara da Sookie'den az deðil ama hiç olmazsa eðlendirici bir karakteri var. Sookie bazan sinirlerimi zýplatacak kadar tutucu oluyor bir de, ona da kýl oluyorum..
Sancar Sam diyorsun, ben de *evet evet Sam* diyorum. Tahmin ettiðim doðru çýkarsa "lan bu Sookie'ye bu kadar bal nerden geliyo be?" diyip dumurlardan dumurlara sürüklenicem.
Quote: | Sam kurtadam çýkmazsa, ben harbiden bitaraflarýmdan anladým bu adamýn hikayesini demektir  |
|
|
Back to top |
|
 |
margikleinjan Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Oct 15, 2008 2:10 pm Post subject: |
|
|
auroriel wrote: | Yeni diziler baþlýðýnda bahsetmiþ olman lazým yaf, burada lafý edildiðini ben de hatýrlýyorum... sanki??!!
Alan Ball diyince akan sular durur ancak bu yeni sezon için kararlýyým, pre-air dizi izlemicem, izlememmm
Anna Paquin olmasaydý keþke dicem bi de. o kadar.. nese |
preair'in farký nedir ki californicationlarý preair buldum ama bakmadým daha
bi de anna paquin'i neden istemiyosun ruki? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Oct 15, 2008 2:29 pm Post subject: |
|
|
pre-air'ler genellikle ayný çýkýyor tv'de yayýnlanan bölümlerle ama mesela true blood'ýn pre-air'i iki sahnesi daha çekilmemiþken düþmüþtü ortamlara. diziyi izlerken birden siyah bir ekranda "BURAYA RÜYA SAHNESÝ GELECEK" yazýsýyla karþý karþýya kalmýþtým. ama bu istisnaydý sanýrým çünkü diðer dizilerin pre-airinde böyle eksiklikler yoktu. |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Thu Oct 16, 2008 12:40 am Post subject: |
|
|
Vakti zamanýnda Heroes'un preair'ini izleyip sonra normal halindeki sürüyle deðiþiklik görünce kalmýþtým da, ondan izlemiyorum Nigar'cým Ne olur ne olmaz, preair'i izlerim sonra asýl yayýnlanan bölümü izlemem, sonra biþiler deðiþmiþ olur, ben mal gibi kalýrým korkusu .. ne olur ne olmaz
Anna Paquin'i teee oscar aldýðý zamandan beri izliyorum da bir türlü ýsýnamýyorum yaa.. X-Men'de Rogue olarak izlediðim zaman en fazla ýsýndýðým zamandýr heralde. oyunculuðu iyi þüphesiz, ama canlandýrdýðý her karaktere uyuz oluyorum sanki.. True Blood'da daha uyuz oldum, belki ilerde olmam, ne bileyim  |
|
Back to top |
|
 |
margikleinjan Sendika Üyesi

|
Posted: Thu Oct 16, 2008 1:42 pm Post subject: |
|
|
heh çok teþekkür ederim bölümleri tamamladým preairsiz olmasýna özen göstererek, izlemesi kaldý tek. anna paquin'e de ikircikli duygular içerisindeyim, sevebilirim de, sevmeyebilirim de... bi ara türkiye'ye gelmiþ miydi kendisi sanki? a yok dominique swain'di o  |
|
Back to top |
|
 |
|