X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Fringe
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Wed Feb 17, 2010 6:50 pm    Post subject: Reply with quote
elisa day wrote:
Arkadaþlar bence Fringe blinçli olarak X Files'a benzer olarak gidiyor... Virüsle ilgili olan bölümde Samantha ve Agent Pendrell'ý fark ettiniz mi? Bence bilerek bu iki oyuncu konulmuþ Fringe'e... XF'in yolundayýz diyorlar. Bu nedenle Xf ile aralarýndaki benzerlikleri arak saymýyorum ben... Adam XF gibi bir dizi yapmak istiyor gerçekten... Þikayetçi deðilim þahsen ben... Konu bu kadar benzerken aradaki benzerlikleri hoþ görmeliyiz bence...

Orasý çok bariz zaten caným. Fringe baya baya X-Files'ýn "light" versiyonu gibi birþey. Yani çok uzun bölümleri kýsaltýlmýþ, kafa karýþtýracak karmaþýk yerleri törpülenmiþ, bariz kopya olmamasý için saðýndan solundan biraz deðiþtirilmiþ (örneðin Kel ve beyaz bir amir yerine kel ve siyah bir amir konmasý gibi Wink ) bir X-Files. Bu da saklanmýyor, hatta alttan alta vurgulanýyor dizi içinde jeneriðindan baþlayarak. Bu dizide bana orjinal gelen tek unsur aslýnda Walter Bishop ki o da bir "deus ex machina" olarak hafifileþtirilmesine yarýyor öykününü. Þöyle ki; yazarlar her gizem için karmaþýk ayrý ayrý sebepler arayacaklarýna, ve her gizemin çözülmesi için yine aytý ayrý yollar bulacaklarýna, hepsini Walter'a baðlayýp iþi bitiriyorlar. Ve böylece elimizde boyutlararasý portal açabilen makinalar yapan bir biyokimyacý gibi tuhaf bir durum kalýyor.

Ama yanlýþ anlaþýlmasýn, ben de þikayetçi deðilim açýkcasý. Hatta zahiren kýzsam da içten içe hoþuma gidiyor. X-Files'ýn yerini tabi hiçbirþey tutamaz ama koyunun olmadýðý yerde keçiye Abdurrahman çelebi diyoruz mecburen. Wink
Back to top
View user's profile Send private message
derebeyi17_44
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Thu Feb 18, 2010 11:25 am    Post subject: Reply with quote
1 Nisan'a kadar ara verilmiþ, yoðunluktan dolayý bu arada fýrsat buldum 3 gün önceden baþladým. Þu an 1.sezon 9.bölümdeyim. Nisan'a kadar bu arayý kapatýp sizlerle beraber devam ederiz umarým. X Files kadar olmasa da sevdim bu diziyi. John Noble gerçekten de döktürmüþ,sýrf onun için izlenebilesi bir dizi.
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Mon Mar 08, 2010 2:59 pm    Post subject: Reply with quote
yipppiii.. dizinin 3. sezonu da kesinleþmiþ Very Happy

http://www.aintitcool.com/node/44193
Back to top
elisa day
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Mon Mar 08, 2010 8:47 pm    Post subject: Reply with quote
Oleeey çok sevindim!!! Very Happy Very Happy

http://ruyasam.blogspot.com/
Back to top
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Tue Mar 09, 2010 12:36 am    Post subject: Reply with quote
Fox'dan pek ümidim yoktu ama en azýndan bu seferlik gol yemedik. Birsezon daha rahatýz Smile
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Sun Apr 04, 2010 1:14 am    Post subject: Reply with quote
2 x 16 "Peter" :

Wow! Best episode ever!!! Drama iste bu, arkadaslar!

XF'in 4.sezon bolumlerindeki duygusal duzeyde bir bolumdu. 2 aylik aradan sonra gercek anlamda bomba gibi bir mitoloji bolumuyle geri dondu "Fringe"!
Izlemeyen arkadaslar cok sey kacirmis olacaklar. Sirf bu bolumle bile bir odulu hakediyor dizi. John Noble, Walter'in cektigi aciyi verirken harikalar yaratti. Tek basina onun ve kucuk Peter'inin bolumuydu bu!

Peter'in hikayesini ogrendik bu bolumde. Zaten gecen bolumun kaldigi yerde, gelecegimiz noktanin bu oldugunu biliyorduk. Daha azi olamazdi! Mitoloji ilerlemedi oldugu yerden, ama zaten bildigimiz seyin konfirmasyonunu gormus ve en azindan nasilini ogrenmis olduk...hem de en anlatimla!!

YENÝ SORU:
Quote:
"The boy is important!" Peter neden onemli ve yasamasi gerekti? Gozlemciler neden diger Peter'in olmesine izin vermediler? Peter'in mitolojide onemi nerden kaynaklaniyor?

Ek olarak Nina'nin kolunu nasil kaybettigini ogrendik. Gecen sezondan beri yigilagelen buyuk bazi sorularimiza yanit bulmus olduk, aradan sezonlar gecmeden daha fazla. Dizinin senaryosunun zekice kurulmus oldugunu anladik boylece.
XF'le benzesme kuracak olursak eger, Mulder'in Samantha'yi 4.sezon'da bulmasi gibi bir seydi bu bolumde izledigimiz! Smile

Aslinda iste LOST da boyle olmaliydi...6 sezon soru biriktir ve sonra da onlarin hepsine birden yanit vermeyi dene! Hikayeyi sakiza cevirdiler 6.sezonda. JJ Abrams belki de orda hata yaptiginin farkina vardi ve burda dogru yolu buldu. Smile
Ben sahsen bu noktadan sonra baska bir "monster of the week" bolumunu kaldiramam! Daha cok mitoloji istiyorum!

Ha, sahi...3.sezon icin de OK'i cikmis dizinin, evet. Bu da baska bir sevinc kaynagý benim icin! Valla rahatladim yav. Her an iptali karari cikacak diye yuregim gumbulduyordu! Smile

Quote:
Aramizda kac kisi Olivia-Peter shipper'i acaba? Olivia nasil bir yol izleyecek Peter'a karsi simdi? Gecen bolumdeki "near-kiss" olaylarindan sonra acaba?

Yorumlarinizi alayim sizin de....Ya izleyen yok mu "Fringe"??
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Sun Apr 04, 2010 3:13 am    Post subject: Reply with quote
Çok güzel bölümdü. Genç Walter'ý müthiþ baþarýlý yapmýþlar, bilgisayar marifeti midir yoksa makyaj mý merak ettim doðrusu. 80ler havasý estiren giriþ jeneriðini de beðendim.

Gizem olayýný fazla abartmadan güzel bir bölümle açýklama yapýlmasýný ben de beðendim ama yine de huylu huyundan vaz geçmez bence. O yüzden hikayeye, mitolojiye fazla odaklanmadan, gizemlere kafa yormadan, soru sormadan, karakterlerin ve aralardaki etkileþimlerin, esprilerin v.s. tadýný çýkararak izlemeyi salýk veriyorum herkese. Zira iki kere çok fena aðzým yandý Abrams'dan; bu sefer ayný tuzaða düþmemeye niyetliyim. Wink
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Sun Apr 04, 2010 10:29 am    Post subject: Reply with quote
Mitolojisi cok guzel dizinin. Yeni moda "alternate universe" olayi uzerinde guzel gidiyor. Umarim suyunu cikarmazlar simarip da.
Biraz gizem, sorular ve abartmadan bir kac bolum sonra cevaplar...Boyle gitsin iste. Haklisin, sadece sahnelerin tadini cikaralim. Smile
Ben XF'den beri boyle guzel duygusal acilimlar yaratan oykuleri olan dizileri ozluyordum. Iyi oldu, ihtiyacimiz varmis. Yani benim.

Walter'in genclik makyaji sahiden de super olmustu. Birazcik bilgisayar marifeti de olabilecegini dusunuyorum. Makyaj rotuslari olarak yani. Smile Belki kirisikliklari falan silmislerdir. Ama saclari superdi. Smile

Belki asagida yazdigimi okumussunuzdur bir yerlerde ama ben duyunca o bolumu de 4 gozle beklemeye basladim. Smile
Quote:

Bu sezon bitmeden Peter, diger taraftan oldugunu ogrenecekmis! Kimden? Olivia'dan mi, Walter'dan mi?

theredandtheblack
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 9:40 pm    Post subject: Reply with quote
inci wrote:
2 x 16 "Peter" :
YENÝ SORU:
Quote:
"The boy is important!" Peter neden onemli ve yasamasi gerekti? Gozlemciler neden diger Peter'in olmesine izin vermediler? Peter'in mitolojide onemi nerden kaynaklaniyor?

Daha bugün izleyebildiðim için bu soruya ben de cevabý þu þekilde aldýðýmýzý düþündüm:

Quote:
Alternatif evrendeki Peter'ýn aslýnda ölmemesi gerekiyordu.Bu siyahlý adamlardan birinin geliþi ise Walter'ýn ilacýn anlýk doðruluðunu gözden kaçýrmasýna neden oldu.Tedavi bulunmuþtu normalde ve yaþamalýydý Peter.Sonradan siyahlý adamlarýn kendi aralarýnda konuþmalarýndan anladýk ki (ve tabi ki Back to the Future göndermelerinin de etkisi muhteþemdi,o sahneyle örtüþmesi açýsýndan) geleceðin gidiþatýna etkide bulunmuþ oldular istemeden.Tabii ki her uzay-zaman sürekliliðinin gerektirdiði olmazsa olmaz kurala uygun olarak,yapmamalarý gereken en önemli þeyi yapmýþ oldular.O yüzden çocuðun kurtulmasý önemliydi.Peter da bu yüzden önemli olmalý.Ha tabii altýndan yeni bir þey çýkabilir,bekliyorum da bunu ama bu da yeterli neden.Bir de anladýðým kadarýyla evrenler arasý bir denge söz konusu.Burda ölen Peter'ýn orada yaþamasý gerekiyor,yanlýþ anlamadýysam..

Bölümün Fringe mitolojisi açýsýndan efsanevi olduðunu bir de ben eklesem fena olmaz.
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Sun Apr 11, 2010 3:26 am    Post subject: Reply with quote
1. sezon dvd'sini d&r raflarýnda gördüm, diðer pek çok yabancý dizi dvd setinin arasýnda. nolursa olsun, iyi bi þey bu bence.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Sun Apr 11, 2010 4:49 am    Post subject: Reply with quote
Güzel bir haber. Bu arada TNT de bu pazartesiden itibaren yayýnlamaya baþlayacakmýþ Fringe'i. Wink
Back to top
elisa day
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Sun Apr 11, 2010 3:59 pm    Post subject: Reply with quote
Neee neeee Dvd'si mi geldi bize!!!!!!!!!!!!! Obaaaaa!!!!!!!!!!!! Bugün aldýðým en güzel haber!!!

http://ruyasam.blogspot.com/
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 9:58 am    Post subject: Reply with quote
Güzel güzel, artýk yavaþtan yavaþtan DVD olayýný kapmaya baþlýyo bizimkiler sanýrsam.

TNT'deki ilk bölümü dün sanýyodum, biþi çýkmayýnca üzüldüm, bu akþam bakýcam vallahi , nostalji yapiim Wink
Back to top
hakancen
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 3:10 pm    Post subject: Reply with quote
tnt de bu akþam;
20:00
LOST SPECIAL: DESTINY CALLS Dizinin baþlangýcýndan beri meydana gelen olaylarýn genel bir özeti ile adanýn ve ada sakinlerinin gizemli dünyalarýna dair cevap bulmuþ ve hala cevap bekleyen sorularýn gözden geçirildiði özel bölüm.

21:00
LOST 5. SEZON Lost 5. Sezon yeni maceralarla TNT ekranlarýnda.

22:15
LOST 5. SEZON Lost 5. Sezon yeni maceralarla TNT ekranlarýnda.

23.30
FRÝNGE
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Mon Apr 19, 2010 11:44 am    Post subject: Reply with quote
FlashForward'a o kadar yazdým, Fringe'e yazmazsam ayýp olur.. Fringe flashForward'ý döver bi kere Razz

2x16 - Peter bölümü harika ötesi biþeydi.. Etkisinden hala kurtulamadým, gözlerimi bilem yaþarttý.. En son 2x18 bölümü yayýnlandý ki... Ben diyeyim Monday, siz çýkarýn gerisini..

FlashForward'ýn aksine, Fringe ara ara seyriciyi hakkaten iyi doyuruyor, bir de konularýn bir kýsmý standalone olduðu için, öyle izleyeni soðuturum diye bir korku taþýmýyor bence, eh arkada J.J. Abrams'ýn olmasýnýn verdiði bir rahatlýk ta olabilir. Mitolojisi ayrý güzel, onun gidiþatý fevkaladenin fevkinde devam ediyor. Daha çok katman çýkacak yanlýz ortaya orasý kesin..

Quote:
Bir kere Broyles çok arka planda kalýyor ama onun sýrrý herkesinklinden büyük gibime geliyor þu aralar.. Olivia'nýn geçmiþi dolayýsýyla nasýl bir önem arzettiði belli, Peter'da da kesin biþiler var, umarým hakkaten süper biþi olur o kýsým. Razz Walter zaten malum. Ve bu insanlar hiç yoktan birden bir araya geliyorlar, Broyles iþin hamurunu yoðuruyor belli, ama Massice Dynamics'in ne kadar yakýnýnda, ne karýþtýrýyorlar, o kýsmýn aydnlanmasýný bekliyorum. Tabii Peter'ýn olayý nedir? Onu daha çok merak etmekteyim Razz

TNT'de ilk bölümü izledim ya mesela.. John Scott ölmeden önce Olivia'ya "Broyles seni niye o depoya gönderdi bir düþün" demiþti.. Bakalým olayýn içyüzü ne zaman çýkacak ortaya Smile

Haaa, bir de Peter-Olivia kýsmý var ki evlere þenlik. Bir Mulder-Scully dinamiðinden kesin olarak bahsedemeyiz belki ama bazý karakteristiklerini benzetmiyor deðilim. Gerçi Olivia Scully'ye benziyor bazý bazý ama Peter kesinlikle Mulder gibi durmuyor hatta hiç benzemiyor orasý da acý ama gerçek iþte .. Mulder ve Scully gibi ortadaki *elektiriði* görmeden yýllar geçireceklerine Peter saðolsun, tam olarak olmasa da bir netliðe kavuþturdular þimdilik biþileri.. Yani bir benzetiyorum bir benzetmiyorum ama açýkça söyleyeyim, MSR kadar deðerlenmeye baþladý benim gözümde Peter-Olivia shipperlýðý.. ona göre yani ..hehe .. Ama baþtan söyleyeyim, hatta söylemiþimdir kesin, hani MSR ile ilgili bu tür tartýþmaya çok girdik, bu dizide de ayný þey olursa diye þimdiden söylüyorum, Peter Olivia dinamiði dizinin kendisini gölgelemez, böyle olmasýný *ben de* istemem, yapýmcýlarýn yapmayacaðýndan da neredeyse eminim Wink Çok güzel gidiyor þu an için, ama bendeniz, bildiðiniz shipper'ým gene yani Very Happy

Yani dizi pek güzel devam ediyor, standalone bölümleri hala istediðimi veremiyor ama mitolojisi pek yerinde.. Merakla izlemeye devam ediyoruz efenim Smile
Back to top
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
Page 9 of 11

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum