X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Terminator : The Sarah Connor Chronicles (***Spoiler***)
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu May 24, 2007 8:00 am    Post subject: Terminator : The Sarah Connor Chronicles (***Spoiler***) Reply with quote
Resmen yýl oldu bekleyeli ama Ocak'a az kaldý sayýn izlekler.. Görüntüler nete düþtü, izlerken zevkten dört köþe oldum. Sarah Connor'ýn gerçek Sarah Connor ile pek deðil hiç alakasý yok resmen.. Thomas Dekker de bir Edward Norton deðil belki ama John Connor rolüne daha bi yakýþmýþ karþýlaþtýrma yaparsak..

Karþýnýzda Sarah Connor Chronicles : Allah diyorum, sallayýn oynayanlarý, Terminator Theme'i duymak yetiyo da artýyo bile.. (Bi de efektler harika olmuþ yahu, aman aman gözlere þenlik, yihhuuuuu Very Happy)

http://www.youtube.com/watch?v=Bc7mzoqHahU

Her bölümünü izleyip coþacak, her bölüm için biþiler yazacak kadar hiperaktif hissettiðimden yeni bi baþlýk açtým bu diziye.. Hem Terminator'den bahsediyoruz sonuçta demi? Very Happy

Ya süper olmuþ diyorum trailer, dedim dimi , hehehehe

"They will keep coming for him..
keep trying to kill him...
but until that day,
it's gonna be one hell of a dark fight!!! "

boink! boink! boink! boink !

Last edited by auroriel on Sun Dec 21, 2008 11:07 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Nom Anor
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu May 24, 2007 4:34 pm    Post subject: Reply with quote
Amanýn Shocked þimdi kendimi resmen fransýz hissettim; çünkü bu mesajý okuyuncaya dek Sarah Connor Chronicles diye birþeyin yapýlacaðýndan, yapýlmakta olduðundan veya yapýldýðýndan(Öehhh!) haberim bile yoktu. Tüylerim diken diken oldu be. Çok iyi görünüyor! Cool
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu May 24, 2007 4:53 pm    Post subject: Reply with quote
Ben þüphe ile bekliyorum. Yüzlerine gözlerine bulaþtýrýrlarsa gidip FOX'ý dövmeye hazýrým.

Live long and prosper
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu May 24, 2007 5:36 pm    Post subject: Reply with quote
Fox söz konusu olduðunda herþeye þüpheyle bakmak lazým, bu konuda sana katýlýyorum Pelin Smile.. Ben de hiç güvenmiyorum ama Terminator lafýnýn cazibesine kapýldým bi kere Very Happy
Back to top
marajade
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu May 24, 2007 6:45 pm    Post subject: Reply with quote
Ben dün küçük bir preview seyrettim. Sarah Connor olarak seçtikleri kadýný beðenmedim ama Thomas Dekker fena olmamýþ. (Tabii Heroes'tan sempati duyuyor olabilirim kendisine Razz )

Yine de çok ümitli deðilim. Bir kere ikinizin de söylediði gibi Fox faktörü var. ýki üç bölümden sonra iptal edilmesi çok mümkün. Umarým adam gibi bir þey yapmýþlardýr.
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Tue Jun 19, 2007 6:18 pm    Post subject: Reply with quote
sarah connor'ý oynayan 300'deki kraliçe gorgo.bende preview'ýný izledim.gerçekten insan terminator theme'i duyunca irkiliyor.bence öyle þaheser biþey olmayacak ama gene de izlenmeye deðer güzel bir yapým olur diye düþünüyorum.öykü zaten çok güzel bi de özel efekt ekledin mi tamamdýr Smile
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 6:23 pm    Post subject: Reply with quote
ohoooyyy!!!

Dizinin müziklerini Bear McCreary (Battlestar Galactica) yapýyomuþ! Bu, bu diziye aþýk olduðum andýr, evet!
Back to top
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 7:23 pm    Post subject: Reply with quote
tüh acayip heyecanlanmýþtým ama youtube'dan kaldýrmýþlar videoyu. azmedip arattým kaldýrýlmayan bir tane video bulabildim ama o da rusça:

http://www.youtube.com/watch?v=ZnD7KB_lMD0

bu baþlýðý görene kadar benim de Cem gibi hiç haberim yoktu böyle bir projeden. rusça trailerdan da pek birþey anlamadým. dizi midir, film midir, mini dizi midir, konusu nedir, ne menem birþeydir bilen varsa anlatsýn. Neutral
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 8:50 pm    Post subject: Reply with quote
Aaaa.. lütfen efenim.. Hemen buluruz linkleri ayýp ettiniz.

Bu trailer (Terminator theme diyorum baþka biþi dememe gerek vaa mý? Razz)

http://www.movieweb.com/video/V07E9efhouxHLU

Bunlar da diziden iki adet klip:

http://www.movieweb.com/video/V07E19hjnpsxGK

http://www.movieweb.com/video/V07EdkqruvCNSU

Konuya gelince... Terminator 2 ve 3 arasýnda geçen dönemi anlatýyor dizi. Ana-oðul Connor'larýn peþinde Gene terminator var. Ve onlara yardým eden bir Terminator daha var. Gerisi spoiler olacaðýndan belirtmek istemiyorum þu an için, bence izleyin, güzelliði bozulmasýn, tabe bazýlarýnýz trailer'dan çakabilir köfteyi Wink

Kliplerden özellikle ilkinden anlaþýlacaðý gibi dizi, John'ýn gelecekteki görevine adapte olmaya çalýþmasýný anlatýyor denilebilir. Tabii benim ve herkesin bildiði çok küçük bir ayrýntý olabilir bu, çünkü bir hikaye örgüsü yaratmak için Skynet'i fln doðal olarak konuya dahil edecekler. John kaçarken bir yandan da dünyanýn geleceði için çabalayacaktýr kesin, vs..
Back to top
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 12:06 pm    Post subject: Reply with quote
Arkadaslar ilerisi spoilerli olabilir.

Az once Sarah Connor Chronicles'i izleyip bitirdim. ( Ilk bolumu Fox Channel bugun verdi ) Iste yorumlarim:

Maalesef cok cok olumlu seyler soyleyemeyecegim bu dizi hakkinda. Yanlis anlasilmasin. Eger diziyi Terminator franchise'indan ayri tutarsak Sarah Connor Chronicles eli yuzu duzgun bir yapim. Aksiyon fena degil. Son 10 dakikada senaristlerin cektigi numara beni oldukca da sasirtti ve heyecanlandirdi ( biraz Journeyman havasi aldim sanki )

Sorun zaten cok iyi yapilmis ve bence Terminator 2 ile bitirilmis bir hikayenin sirf ticari nedenlerden ve film/dizi sektorundeki yaraticilik yoksunlugundan gereksiz yere uzatilmasi ve hikayenin onceden kurulmus temelleri ile iyice tutarsiz hale getirilmesi. Mesela terminatorlerimizin hepsi eski model. Halbuki ta ikinci filmde sivi metal T-1000 tanitilmisti. Ustelik zaman yolculugu kavrami cok basite indirgenmis. Elbisesiz tak diye bir yerde bitiveriyorsun o kadar iste. Bunu bir kenara birak terminatorler sarjorlerini bosalttiklari halde hedeflerini vuramiyorlar. "Aman canim bir sey olmayacak vurulmayacak kurtulacak iste" deyip mutfaga gittigim oldu yanilmadim da. Ilk iki filmdeki mukemmel gerilim ve bilinmeyen unsuru hic kalmamis gibi birsey. Bir de ilk iki filmin yonetmeni James Cameron'un mukemmel bir gorsel vizyonu vardi Terminator serilerinde. Cameron o goruntulerle bir de mukemmel alt mesajlar verir , adim adim yaklasan kiyameti betimler hisederdik. En basta yoldaki arabalar , mahvolmus sehirde insanlarla makineler arasindaki savas , atlikarincadaki cocuklar ve cesetleri , o nukleer patlama ve sehirlerin alevler ve sok dalgalariyla mahvolmasi , T-1000'in sekilden sekle girerek olmesi ve o harika arka plan muzigi....burda yok. Kalmamis. Hele bu dizideki arkaplan muziginden resmen igrendim. Metalicca ile hafif pop muzigi karisimi birsey.

Oyunculuk deseniz maalesef o konuda da pek ovguleyici seyler soyleyemem. Karakterlerin hepsi bize ilk iki filmde tanitilandan cok ama cok farkli ve filmlerle kiyaslayinca cok tutarsiz gorunen sekilde resmedilmisler. Filmde Linda Hamilton tarafindan mukemmel sekilde resmedilen Sarah Connnor'un neredeyse aklini kacirmis paranoyak , gelecege yonelik korku dolu ama ayni zamanda oglunu korumak ugruna her seyi goze alan guclu , kararli , azimli bir havasi vardi. Silah , alet erdevat , yakin dovuste kendini uzmanlastirmisti.

Quote:

Dizide Sarah Connor'u bu defa Lena Headey canlandiriyor ve her ne kadar Headey yetenekli bir oyuncu olsa da Sarah Connor'un bu defa umitsizce imkansiz sartlara karsi mucadele eden kadin havasi cok daha az yansitilmis. Thomas Dekker'in canlandirdigi John Connor deseniz ayri bir dert. "Ben hayatimi yasamak istiyorum. Normal olalim , kimse pesimizde degil" diye kafa utulemek disinda hicbir sey yaptigi yok. Bu mizmiz 16 yasindaki cocugun gelecekte insanligin lideri ve tek umidi olacagina inanmak mumkun degil. Hele dizideki Terminatorler bence tam anlamiyla birer facia. Kotu terminator "Cromatie" rolundeki David Kilde'nin anlik yerde durduk yere kaslarini catmasi , lise ogretmeni pozunda sinifa girip iki metre otedeki John Connor'a tabancasini bosaltip vuramamasi ( ki bu mukemmel(!) nisancilik performansini sonra disarida da surduruyor ) sonra da siralarin altina saklanmis ogrencilere "sinif dagilabilir" diye yersiz igrenc bir espiri yapmasi yuzunden neredyse kanali degistirecektim. Daha beteri cikti. Iyi terminator Cameron rolunde Firefly dizisinden asina oldugum Summer Glau vardi ki resmen sac bas yoldurdu. Glau'nun Firefly'da iyi ama hafiften deli River rolundeki harika performansindan burda eser yok. John Connor'un lisede potansiyel kiz arkadasi olarak goruluyor. Sonra Cromatie'yi kamyonetle ezip gayet John Connor'a gayet kotu bir ses tonuyla klise "Come with me if you want to live" deyince iyi terminator oldugu meydana cikyor. Cromatie'a "Neat trick isn't it" gayet anlamsiz bir laf sokuyor. Cromatie'i alt ettigi halde imha etmeyi akil edemiyor. Tabanca tutmasini bilmiyor. Mahser Gunu'nun ayrintilarindan habersiz. Ciplak olarak gorunup kavga ettigi kisimda ise gozlerimi yuvarladim artik, Resmen hormonlari gelisen yeniyetme cagindaki potansiyel izleyicileri ekrana cekmek icin getirilmis belli. Dizide biraz Buffy havasi var zaten.
[/quote]

Kisacasi umdugumu pek bulamadim. Bakalim yarin ikinci bolum var belki onda iyi birseyler cikarirlar. Su haliyle kacirirsaniz birsey kaybetmezsiniz. Benim icin Terminator ilk iki filmdi ve ikinci filmle bitmisti. Demek ki neymis : James Cameron'un ustune is yapilmazmis.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
marajade
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 10:33 am    Post subject: Reply with quote
Uzun bir aradan sonra, foruma beni bu dizi döndürdü Smile

desertfo6, eleþtirilerinde sana katýlamayacaðým, çünkü benim için bu dizi senenin dizisi konumuna yerleþti.

Quote:
Baþta çok þüpheyle yaklaþmýþtým, kesinlikle yapýlmasýný istememiþtim ama þu anda ikinci sezon çekilmezse Los Angeles'a bizzat giderek Fox stüdyolarýný basmayý düþünüyorum.

ýlk bölüm çok mükemmel deðildi evet ama dizi ilerledikçe mükemmelleþti (tabii sadece benim fikrim). Terminator franchise'ýna yakýþýr bir hale geldi.

T3'ü seven nadir insanlardan biriyim ama T3 evrenini hiç kaale almayarak, direk T2'den devam etmeleri de hoþuma gitti açýkçasý.

Cameron nefis bir karakter. Derek Reese'e baþta çok ön yargýlýydým ama Brian Austin Green - hiç beklemediðim bir þekilde- rolün hakkýný öyle bir verdi ki, saðolsun hastasý oldum. Thomas Dekker de John Connor olarak süper. Lena Heady'e Sarah Connor olarak hala çok ýsýnabilmiþ deðilim ama ilk bölüme göre çok çok daha iyi, yavaþ yavaþ role oturuyor.

Sarah Connor, T2'de çok daha diken üstünde, çaresiz, yarý deli, herþeyi göze alan bir tipti evet ama T2'nin toplam 2 günde geçtiðini, Sarah Connor'ýn o sýrada hakikaten hafiften kafayý üþüttüðünü unutmayýn. Buradaki Sarah, iki sene boyunca ayný yerde yaþamýþ, biraz daha sakinleþmiþ, Kýyamet Günü'nü engellediðini düþünen bir Sarah. Zaten en ufak bir tehlike sinyali alýnca, yine eski paranoyak, panik hali canlanýyor.

Zaman yolculuðunu da ben o kadar basit bulmadým açýkçasý. Filmlerde de bu konuda pek bir þey göstermiþ deðillerdi ki? Burada en azýndan nasýl yaptýklarýný gördük. Ayrýca geçmiþe, gelecekten adam gönderip, makineyi parça parça kurmak fikri de süperdi bence.

Sevmediðim karakter yok dizide. John/Cameron arasýnda -Cameron'ýn bir terminator olmasýndan dolayý çok geleneksel, çok romantik olmasa da - birþeyler olacak gibi. Derek ve Sarah için çýldýran bir sürü insan gördüm internette. Buna o kadar sýcak bakmýyorum ama çok da karþý deðilim. Gerçi benim için en büyük aþk Kyle Reese ve Sarah Connor aþkýdýr o evrende.

Sözün kýsasý, kalp çarpýntýlarý içinde Fox'un kararýný bekliyorum. Uzun zamandýr, Heroes hariç hiç bir diziye bu kadar baðlanmamýþtým. Bionic Woman'ýn eline yüzüne bulaþtýrdýðý konsepti, Terminator: The Sarah Connor Chronicles þahane bir þekilde kullanýyor bence. Basit ama bir taraftan son derece kompleks, metaforlar kafanýza kafanýza inmiyor.

desertfo6, bir anlaþamadýðýmýz nokta da Summer Glau. Ben Firefly'da kendisinden nefret eden bir insandým, burada taptým resmen. Tek kelimeyle nefis. Bir rol bu kadar iyi oynanabilirdi. Zaten dizinin tüm eleþtirilerinde, Summer öve öve bitirilemiyor. ýlk bölümde, doðal olarak aptal liseli kýz görünümündeydi, John'u kandýrmasý gerekiyordu. Sonra ise "I am different" diyerek olayý açýkladý. Cameron bambaþka bir model, farklý bir terminator. Ondan diðer terminatorler gibi davranmasýný beklemiyorum. Çýplak sahnede ise ben açýkçasý çok eðlendim.

Ha bir de desertfo6, müzik konusunda da katýlamayacaðým. Son derece iyi müzikler bence.

Teenager'lar için yapýlmýþ görüþüne de katýlamayacaðým. Teenager'lar OC seyreder, One Tree Hill seyreder ama bu diziden bir þey anlamaz. Belki Thomas Dekker için seyreden kýzlar vardýr ama dizinin bütünü teenagerlara (tabii tipik Amerikan gençliðinden konuþuyorum) aðýr gelir. Yani sezon finalindeki, Johnny Cash eþliðindeki o muhteþem baskýn sahnesini ortalama bir Amerikalý teenager, býrak takdir edebilmeyi, anlamaz bile.

Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 12:24 am    Post subject: Reply with quote
Very Happy Yani tamamen ayrý fikirdesiniz Elifcim.

Açýkçasý T3'ten bile hiç hiç hoþlanmayan bir insan olarak, Sarah Connor olarak göremediðim bir kadýn, üstüne de Summer Glau- ki bilirsin Firefly kadrosunun tamamý (fanlarý ve yapýmcýlarýyla beraber) ne düþünürüm- Terminatör koyunca, sýrf müziði terminatöre benziyor diye izleme niyetinde deðildim hem de hiç. Brian Austin Green Sarah'nýn love interest'i mi oluyor...Hiiiiiiiiiii! Kimse Kyle'ýn yerin, alamaz...nayýýýrrr

Belki bir bakabilirim bu diziye ...belki...

Ama daha New Amsterdam diyorlar, daha izleyemediðim eski diziler var....Acaba kollarýmý kýrýp 3 ay evde mi yatsam? Razz

Live long and prosper
Back to top
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 7:42 am    Post subject: Reply with quote
yanlýþ hatýrlamýyorsam Sarh Connor Chronicles'ýn reklamý çýkmýþtý geçtiðimiz aylardaki cnbc-e dergi sayýlarýnýn birinde "yakýnda" þeklinde. ama sonra hiç ses soluk çýkmadý. bilen var mý cnbc-e'de yayýnlanacak mý bu dizi?
Back to top
marajade
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Tue Mar 18, 2008 6:36 am    Post subject: Reply with quote
darkness wrote:
Very Happy Yani tamamen ayrý fikirdesiniz Elifcim.

Açýkçasý T3'ten bile hiç hiç hoþlanmayan bir insan olarak, Sarah Connor olarak göremediðim bir kadýn, üstüne de Summer Glau- ki bilirsin Firefly kadrosunun tamamý (fanlarý ve yapýmcýlarýyla beraber) ne düþünürüm- Terminatör koyunca, sýrf müziði terminatöre benziyor diye izleme niyetinde deðildim hem de hiç. Brian Austin Green Sarah'nýn love interest'i mi oluyor...Hiiiiiiiiiii! Kimse Kyle'ýn yerin, alamaz...nayýýýrrr

Belki bir bakabilirim bu diziye ...belki...

Ama daha New Amsterdam diyorlar, daha izleyemediðim eski diziler var....Acaba kollarýmý kýrýp 3 ay evde mi yatsam? Razz

Valla benim Summer Glau, Firefly ve Joss Whedon'a ne gözle baktýðýmý, ne hisler beslediðimi çok iyi bilirsin. Anla ki Summer Glau ne kadar iyi. Kýza acaip haksýzlýk ettiðimi düþünmeye baþladým.

T3'ü sevmiyorsan, bu dizi tam sana göre, çünkü zekice bir twist ile T3'ü hiç olmamýþ gibi bir kenara itiyor Very Happy Olaylar tamamen T2'den sonra devam ediyor yani. Ben ki T3 severim, dizinin T2'den devam etmesine çok memnunum.

Lena Headey için ben de hiç iyi þeyler düþünmüyordum ama özellikle son 5 bölümde gayet oturdu rolüne. Adam gibi iþ çýkarmaya baþladý. Tabii gönlümde hiç kimse Linda Hamilton'ýn yerini alamaz ama bence çok zor ikonik bir rolün üzerinden geliyor.

Brian Austin Green'de ise hayatýmýn þokunu filan yaþýyorum desem daha doðru olur. Yapýmcýlara da ayný þoku yaþatmýþ zaten. Audition kasetini seyreden yapýmcý Josh Friedman "Aman Allahým, Brian Austin Green'i dizimde oynatacaðým! ýnanamýyorum!" demiþ Laughing Yazarlar "Sen manyak mýsýn? Baþka adam mý yok?" diye kazan kaldýrmýþlar, ama adamýn audition tape'ini gördükten sonra herkes "Elimiz kolumuz baðlý, Brian Austin Green bu rolde oynayacak" demiþ. TWOP'da insanlar "Allahým Brian Austin Green hayraný oluyorum, vurun öldürün beni" gibilerinden tepkiler veriyorlar. Ayný tepkiyi ben de verdim, anla yani adam ne kadar iyi Laughing

Sarah ve Derek arasýnda hiç bir þey yok henüz, endiþelenme Very Happy Hiç de bir þey olmayabilir. Birbirlerine en ufak bir ilgi göstermiþ deðiller. Sarah'nýn baþka bir erkek arkadaþý/niþanlýsý vardý, onu da býraktý gitti zaten. Smile Kyle'dan da her zaman büyük bir saygýyla ve sevgiyle bahsediliyor. Yani Sarah'nýn onu asla unutmadýðýný anlayabiliyoruz. Sadece internette böyle bir fan group'u oluþtu. Ama yapýmcýlarýn pek o yöne gideceðini zannetmiyorum.

ýlk iki bölüm biraz zayýf gelebilir, seyredeceklere tavsiyem, sabretmeleri. 22 bölüm olarak planlayýp, Fox yüzünden 13 bölüme indirmelerine, ve grev yüzünden onun da 9 bölümünü yayýnlamalarýna raðmen, kesinlikle baþtan savma deðil. Geçenlerde bir convention'da yazarlarýndan biri "Biz kesinlikle diziyi basitleþtirmeye, rating için aptallaþtýrmaya çalýþmadýk, seyircinin zekasýna güvendik" demiþ. Bence doðru da söylemiþ.

Ha bir de BSG sevenler genelde bu diziyi seviyorlar gözlemlediðim kadarýyla. ýzleyenlerin ve bayýlanlarýn yarýsýndan çoðu fanatik BSG'ciler.

New Amsterdam'ý seyretme fýrsatým olmadý, nasýldýr bilmiyorum açýkçasý ama hakkýnda pek de iyi þeyler duymadým. Bi de ölümsüz karakterler, vampir dedektifler, ölümsüzlerin ölümlülerle aþklarý, bu yüzden bitmek bilmeyen yakýnmalarý, mýzýldanmalarýndan bay geldi bana. O yüzden, elimdeki diziler bitmeden, yani çok çaresiz kalmadan seyretmeyi düþünmüyorum Very Happy

Sarah Connor Chronicles'ý seyretmeni ise tavsiye ederim. Sen bilirsin tabii ama bence þans verilmeye deðer. ýlk sezonda tabii ki aksaklýklar, geliþtirilmesi gereken yönler var ama eðer Fox bir adilik yapmazsa ve ikinci sezon gelirse, çok çok daha iyi olacaðýný düþünüyorum.

Eðer diziyi yenilemezlerse ben zaten Los Angeles'a Fox'u basmaya gidiyorum. Artýk hapishaneye gelir, bana çiçek, yemek filan getirirsiniz Laughing
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Mar 18, 2008 6:54 am    Post subject: Reply with quote
Ben yenilenecek haberi geldi diye duymuþtum aslýnda

Live long and prosper
Back to top
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 1 of 7

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum