View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Tigh Çaylak

|
Posted: Thu Sep 17, 2009 12:37 pm Post subject: |
|
|
Açýkçasý Doctor Who'yu seyrettikçe SG-1'ýn da cazibesi gitmeye baþlýyor gözümde bazý açýlardan. Yoksa gitmemeli mi, o da erken dönem bir dizi gerçi aslýnda ama bazý karþýlaþtýklarý toplumsal olaylar (kulaklýklar ile insanlarýn etkilenmesi vs gibi) çok benzerlik gösteriyor ne yalan söyliyim...
Ama üslüplarý çok çok farklý, orasý da ayrý hikaye tabi  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
theredandtheblack Özel Ajan

Joined: 01 Oct 2006 Posts: 485 Location: Caprica City, Before The Fall
|
Posted: Thu Sep 17, 2009 4:52 pm Post subject: |
|
|
Tigh wrote: | Açýkçasý Doctor Who'yu seyrettikçe SG-1'ýn da cazibesi gitmeye baþlýyor gözümde bazý açýlardan. Yoksa gitmemeli mi, o da erken dönem bir dizi gerçi aslýnda ama bazý karþýlaþtýklarý toplumsal olaylar (kulaklýklar ile insanlarýn etkilenmesi vs gibi) çok benzerlik gösteriyor ne yalan söyliyim...
Ama üslüplarý çok çok farklý, orasý da ayrý hikaye tabi  |
SG-1 gitmemeli,gitmez.Doctor Who'yu bilmem ama 10 sezonluk,her sezon kendini biraz daha yenileyen,karakterleri british british gezmeyen bir dizinin cazibesi gitmemeli  _________________ To absent friends, lost loves, old gods, and the "season of mists"; and may each and every one of us always give the devil his due.... |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Thu Sep 17, 2009 8:07 pm Post subject: |
|
|
Doctor Who birazcýk daha eski kalýr SG-1'den, ne de olsa 1963'ten beri yayýnlanan ve Guiness Rekorlar Kitabý'na göre dünyanýn en uzun süredir devam bilimkurgu dizisi  |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Thu Dec 10, 2009 11:33 pm Post subject: |
|
|
5. sezon gelecek mi acaba, bilen var mý? En son waters of mars çýktý bir de xmas special bölümleri ve en son 1 ocakta bir özel bölüm görünüyor imdb'de.
Ekstra bilgisi olan? _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Mon Dec 14, 2009 11:52 am Post subject: |
|
|
Hýmmm. Sanýrým Torchwood'un yeni sezonu olacak, hatta eminim. Ama Dr. Who konusunu tekrar araþtýrmam lazým. |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Mon Dec 14, 2009 12:24 pm Post subject: |
|
|
auroriel wrote: | Hýmmm. Sanýrým Torchwood'un yeni sezonu olacak, hatta eminim. Ama Dr. Who konusunu tekrar araþtýrmam lazým. |
Ýlk defa duyuyorum Torchwood'u, Doctor Who'nun spin off'u gibi biþi olsa gerek. Ufak biraz netten bakýp öðrendiðime göre Harkness var diðerlerini pek tanýyamadým. Ýzleyen varsa izlenilebilirliði üzerine biraz bilgi verebilir mi? Diðer baþlýklara baktým ama pek biþi göremedim. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Mon Dec 14, 2009 8:19 pm Post subject: |
|
|
Torchwood'u bir ara trt vermiþti galiba ama izlemedim.Yeni doktoru þu oyuncu oynacaktý en son duyduðumda... _________________
"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character" |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Mon Jan 04, 2010 10:51 pm Post subject: |
|
|
Doctor Who - The End Of Time - Part I Special (2009) Spoiler...
Sondan baþlýcam ama, tüm Gallifrey ahalisinin geri dönüyor olmasý fikri pek sýcak gelmedi bana nedense, her ne kadar narrator rolündeki Gallifrey'li amcamýn sesi çok kýyak olsa da. Bilmiyorum bana biraz garip geldi, o zaman bizim doctor'ýn unique durumu biraz sekteye uðrar mý uðramaz mý düþünceleri içindeyim ama yine de eminim ki güzel bir yere baðlanacaktýr, beklemedeyim.
Yaþlý amcamýz da "heart of coinsidence" oldu, ahaha süper Eh kendi içinde de oldukça mantýklý neredeyse tüm xmas speciallarýnda gördük ve son sezonda da oldukça baskýndý.
Ve dizinin kendine has anlatýmý yine vurdu tabi. Master, dünyayý etkileyip hükmedecek görüþü hakimken, hikaye yine yapacaðýný yaptý ve herkes Mater oldu, ahahahaha beklenmedik biþeydi benim için, hoþuma da gitti, kanýrtacaklar þimdi biraz _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Thu Jan 07, 2010 11:26 am Post subject: |
|
|
Doctor Who - The End Of Time - Part I I Special (2010) Spoiler
Yani açýkçasý beklentilerimi karþýlamadý pek. Fazla sulugöz haldeydi. Onun haricinde Gallifrey kýsmý da biraz premature gibi geldi bana. Belki Master kýsmýný olgunlaþtýrsalardý daha keyfli birþey çýkabilirdi ortaya. Neticede ne öðrenmiþ olduk; Gallifrey Daleklerden de, ya da evrendeki birton dðer canlýdan da daha betermiþ, onu gördük. Þahsen, Next Doctor xmas special'ýnýn ardýndan beðenmediðim ikinci special bölümü oldu Doctor Who'nun.
Öte yandan, ilk bölümde olmayan ama bu bölümde bolca olan Star Wars A New Hope esintileriydi Mesela Harkness'ýn daha önce dizide ortaya çýkmýþ bir sürü yaratýk ile birlikte içki içtiði mekan Mos Eisley Cantina'yý fazlaca andýrdý Hatta Dr. Evazan çýkacak diye týrsmadým deðil Ayrýca yeþil dikenli türün gemisindeyken Wilf ve diðer yeþillinin gelen füzelere iki farklý yerden lazer atýþlarýyla düþürmeleri Milennium Falcon'da Luke ile Obi Wan'ýn TIE'larý avlamalarýna benzedi fazlasýyla
Bir de Tennant'in 2005 1 ocak tarihinde Rose Tyler'ý görme durumu var ama eski Rose nerdee bu Rose nerdee, alakasý yok, kýz gençleþmiþ (yaþlanmýþ demeyelim ) ve büyük ölçüde deðiþmiþ eski hatýrladýðýmýz halinden.
Yeni doktora gelirsek, hem Ecclestone hem de Tennant'dan esintiler taþýyýp üzerine koymasý gerekiyor, yani yeni gelecek doktor böyle olmalý bence. Ama ilk görünüþ itibariyle direk Tennant taklidi gördüm ben. Doktor rolü derin ve zor bir rol bence, House kadar zor hatta. Çok iyi oyunculuk gerekiyor, zaten dizi oyunculuklarla gidiyor, bilim kurgu olmasýna raðmen dýþ etkenler çok fazla deðil. O yüzden umarým ilk görüntü aldatmýþtýr, umarýz iyi olur o da  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Tue Jan 26, 2010 10:26 am Post subject: |
|
|
Doctor Who'nun 5. sezon ilk bölümü 13 martta geliyormuþ  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Sun Jul 04, 2010 3:40 pm Post subject: |
|
|
Garip bir sezon finali miydi neydi, anlamadým ki
Yeni doktor, eski doktora benzeme uðraþýnda gibi geldi bana hep. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
The11thDoctor
|
Posted: Fri Sep 02, 2011 1:41 pm Post subject: |
|
|
Doctor Who en sevdiðim dizidir.Ve burada yazdýklarýnýzý okuyunca þok oldum.Ne 20.Doctor'u?
Doctor Who 1963 yýlýnda baþlamýþ bir bilim kurgu dizisidir.Doctor bir Zaman Lordu.Halkýndan TARDIS adlý Zaman Makinesini ''ödünç'' alarak uzayda ve zamanda seyahat edip,çok büyük yýkýmlara engel olmaktadýr.
Doctor þimdiye kadar 10 kez rejenerasyon geçirmiþtir.Ve 11 tane Doctor vardýr.Þu anki Doctor 11.Doctor'dur.11.Doctor'u Matt Smith canlandýrmaktadýr.Ve dizinin toplam 32 sezonu vardýr.
Doctor'un kendisiyle seyahat eden yardýmcýlarý olur genellikle.Þimdiki yardýmcýlarý karý koca olan Amy Pond ve Rory Williams. _________________ Silence Will Fall. |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Sat Sep 03, 2011 12:13 pm Post subject: |
|
|
Açýkçasý beni ilgilendiren 6 sezonu var ya ben giderek son sezondan soðuma aþamasýndayým.
Matt Smith'e zaten kýlým ama buna raðmen 5. sezonda Russel T. Davies ve Steven Moffat'ýn görece yine iyi senaryo ve plotlarýyla olayý kotarmýþlardý. Ama 6. sezonda herþeyden çark edilmiþ gibi gözüküyor. Doctor Who'nun o alýþtýðýmýz yapým anlamýnda düþük kaliteli (derken çok kötü deðil ama CGI ile aþýrý oynamayan bunun yerine gerçekçi makyajlarla olayý daha tatlý hale getiren) ama plot olarak çok zeki ve akýcý giden bölümleri gitti, yerinde photography olarak belli bir kalite içeren ama içi boþ bir dizi haline geldi, en azýndan benim için. E hal böyle olunca ve Matt Smith'in de diziyi kotaracak bir karizmasýnýn olmayýþýndan ya da dizi ekibi tarafýndan bu yatýlabilemediðinden, dizi bence fazlasýyla sýkýntý çekiyor.
Dalek yok ya, daha ne olsun... _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Sat Sep 10, 2011 2:20 pm Post subject: |
|
|
Eh, en azýndan River Song kimmiþ onu öðrenmiþ olduk 6.sezonda...  _________________
"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character" |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Sat Sep 10, 2011 6:49 pm Post subject: |
|
|
Kim takar River Song'u afedersin
Asýl daha çok merak edilecek Doktor'un kendi kýzý var 3. veya 4. sezonda. Bölüm sonu kaçýp gitti, ne olduðu belli deðil. Dönmediler de bi daha... _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
|