X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Carnivàle (***spoiler***)
Goto page 1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 10:50 pm    Post subject: Carnivàle (***spoiler***) Reply with quote

From: the Unseen, the Eternal... (trustno13) Feb-14 1:02 pm
To: ALL

Oyh...

Ruki sanýrým bahsetmiþti bundan bana..
Yine bir HBO yapýmý.
Yine çok çýlgýn bir konu.
En basitinden 1930'larda geçen Millennium diyebiliriz.
David Lynch tarzý bir yapým olduðu da söyleniyor.
ýyileþtirme güçleri olan bir genç, iþ bulma uðruna tuhaf bir karnaval sirkine katýlýr. Burada olaylarý kendince olmasý gereken hale getirmek için elinden geleni yapan bir rahiple karþýlaþýr, tabi pek çok karakterin yanýsýra (misal komadaki annesinin yardýmýyla fal bakan Sophie, hem geçmiþi hem de geleceði görebilen kör (sanýrým) alkolik Lodz). Yine de sanýrým olaylar özellikle bu ikilinin etrafýnda geçiyor.
ýyinin ve kötünün savaþý kýsaca.
Kýyamet alametleri ne olabilir ki diyenlere ise cavbýmýz þu: Ku Klux Klan'ýn doðuþu, Hitler'in ortaya çýkýþý...
Oyuncular arasýnda Clea Duvall ve Nick Stahl gibi isimler var.
ABD'de 2. sezonunda dizi.
Yönetmenlerden biri ise Nobel ödüllü edebiyatçý Gabriel Garcia Marquez'in (Yüzyýllýk Yalnýzlýk) oðlu Rodrigo Garcia.
5 teknik dalda Emmy kazanmýþ, en iyi cinematography ve art direction dahil.

1. sezon DVD seti ise amazon.com'da.

cnbc-e duy sesimizi?

From: the Unseen, the Eternal... (trustno13) Icon Feb-14 1:17 pm

þu þekilde baþlayan bir diziden kötü olmasýný bekleyebilir miyiz? hayýr:

"Before the beginning, after the great war between Heaven and Hell, God created the Earth and gave dominion over it to the crafty ape he called man. And to each generation was born a creature of light and a creature of darkness. And great armies clashed by night in the ancient war between good and evil. There was magic then, nobility, and unimaginable cruelty.

And so it was until the day that a false sun exploded over Trinity, and man forever traded away wonder for reason..."

yani diyor ki:

"Baþlangýçtan önce, Cennet ve Cehennem arsýndaki büyük savaþtan sonra Tanrý Dünya'yý yarattý ve insan adýný verdiði yetenekli varlýklara tüm hakimiyeti býraktý. Ve her nesil için bir ýþýðýn varlýðý ve bir de karanlýðýn varlýðý yaratýldý. Ve iyiyle kötünün tarihi savaþýnda muazzam ordular gece vakti çarpýþtýlar. O zamanlar büyü vardý; asalet ve hayal edilemez zalimlik.

Trinity'nin üstünde sahte bir güneþin patladýðý güne kadar böyleydi, ve insanlýk sonsuza kadar mucizeyi mantýkla takas etti..."

süper!

From: Those turns were gift for me... (Durden38) Feb-14 2:54 pm
To: the Unseen, the Eternal... (trustno13)

Hýmm, sezon 1'i indirme çalýþamlarýna tüm hýzýyla baþladým..ehehe

From: aethewulf Feb-19 11:41 am

Hýmm...Eylül 2003'te baþlamýþ oldukça güzel bir dizidir..

Benim dizide ilk dikkatimi çeken kiþi Michael J. Anderson oldu. Hatýlarsanýz TXF'ýn Humburg adlý bölümüne konuk oyuncu olarak katýlmýþtý . Sanýrým bölümdeki ismi de Mr. Nutt idi.. ýlk orada dikkatimi çekti, sonra Port Charles'da da Peter Zorin rolü ile izledik kendisini.. Bu dizide de Samson rolü ile çok baþarýlý bir oyunculuk ortaya koymuþ.. Umarým kendisini daha çok beyaz perdede görürüz.. Bu arada kendisini hemen hatýrlamamý saðlayan özelliði bir hopomythumb olmasý.

Ben dizide Rodirigo Garcia'nýn ismini görünce izlemeye karar vermiþtim.. Zira bu adamý tanýmamak imkansýz; (bkz: Boomtown, Six Feet Under, The Sopranos). Ama iþ-güç nedeni ile izleyemedim.. Diziyle ilk tanýþmamsa ilginç oldu. Tezimi tamamlayýp, okula teslim ettiðim akþam eve geldim; limonatamý yudumlayýp TV karþýsýnda 'Yüzyýllýk Yalnýzlýk'ý (Gabriel Garcia Marquez) okurken, teenagerlarýn izlememesi gereken yapýmlarýn kanalý HBO'da, dizinin özel bölümünü gördüm (Making Carnivale: The Show Behind the Show).. Orada Rodrigo Garcia'nýn, Gabriel Garcia Marquez'in oðlu olduðunu öðrendim ve kendisine olan hayranlýðým iki kat arttý. Ondan beridir diziyi büyük bir ilgi ile takip ediyorum.. (artýk takip edemiyorum ama CNBC-e'ye konu ile ilgili msj atmýþtým, belki yayýnlarlar.. yine de elimde 1. sezon DVDleri var)

1. sezon DVDsi olanlar; The Day of the Dead adlý bölüme bayýlacaksýnýz.. Bu arada dizinin ilk sezonunda 12 bölüm var.

Detaylý bilgiler için: http://www.hbo.com/carnivale/

Live long and prosper
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 10:04 pm    Post subject: Reply with quote
From: trustno13 5/13/2005 1:35 pm
To:
ALL

2 sezon...24 bölüm...24 saat...

Carnivale'ý baþka nasýl tanýmlayabilirim bilemiyorum. Tarif edecek kelimeleri bulmakta zorlanýyorum, bu yüzden kime dizinin adýný söylesem, anlatmak yerine elimdeki cd'leri verip sadece "izle" diyebiliyorum. Bu kadar basit bir konsepti, "iyi ve kötünün ebedi savaþý"ný bu kadar orijinal bir þekilde anlatmak, apayrý bir baþarýdýr. Ve bu fikri bulan, diziyi yaratan Daniel Knauf'a en az Carnivale'ýn kendisi kadar hayran kalmamak imkansýz.

Carnivale, televizyonlarýn görüp görebileceði en orijinal dizilerden biriydi, belkide en orijinaliydi. Amerika'da HBO'su olan milyonlarca kiþi, her bölümün sonunda bir yenisini izlemek için pazar günlerini beklerken ben, internetin avantajlarýyla bölümleri üçer beþer indirmeme raðmen, iki bölüm arasýndaki 5 dakikalýk geçiþ sürecine bile dayanamýyordum, hep daha fazlasýný görmek, izlemek için yanýp tutuþuyordum.

Dizinin 2. sezonu akýl almaz bir sonla bitmiþti. 3 kollu bir son, bize her þeyin asýl þimdi baþladýðýný iþaret ediyordu. Herkes 3. sezonun bomba gibi olacaðýný söylüyordu. Yahoo'daki resmi Carnivale grubuna arada sýrada uðrayýp hayranlarla mesajlaþan Daniel Knauf bile her þeyden emindi. Zira kendisi bütün hikayeyi baþýndan sonuna kadar biliyordu. "Carnivale'yi üç tane üçleme olarak düþünün" diyordu hep; "ilk 2 sezon sadece giriþ üçlemesiydi. Asýl olaylar þimdi baþlayacak!" O, Carnivale'yi en az 3 en fazla 6 sezon olarak tasarlamýþtý kafasýnda. 2 sezonu çok aðýr ve detaylý iþlediði için gönlünden 6 sezonun geçtiði de kesindi.

Fakat geçen hafta HBO; bugün bize OZ, Sopranos, Six Feet Under, Angels in America, Sex and The City gibi cesur yapýmlarý sunan, sloganý "It's not TV. It's HBO" yani "Sadece tv deðil. HBO" olan ve paralý üyelik sistemiyle çalýþtýðý için rating kaygýsý diðer kanallar kadar olmayan ve gerçekten de normal televizyonlarda görmeyeðiniz prodüksiyonlarý yapan ve yayýnlayan HBO, Carnivale'ý iptal etti.

Herkes resmen þokta. hala daha. Ve ben, gerçekten de inanýlmaz bir hayran dayanýþmasý gözlemliyorum Yahoo grubunda. HBO'ya atýlan binlerce mektup ve mail; ayný anda HBO üyeliðini "Carnivale'ý iptal ettiniz" gerekçesini not ettirerek iptal eden yüzlerce hayran, televizyonlara, gazetelere, radyo istasyonlarýna yollanýlan basýn açýklamalarý ve uygulamaya konan daha nice fikir gerçekten de olaðanüstü.

Carnivale hayranlarý olarak tek umudumuz, HBO'nun yaptýðý hatayý bir þekilde fark edip, Carnivale'ye bir þekilde er ya da geç "Devam" kararý vermeleri, ya da dizinin bir baþka paralý kanal olan ve HBO'nun en büyük rakibi konumundaki Showtime'a veya buna benzer kanallara geçmesi(gerçi bu çok zor çünkü Carnivale'nin tüm haklarý HBO'ya ait.)

Televizyon yayýncýlýðýnýn dünyanýn her yerinde ne olursa olsun ayný olduðunu ve bir de bu muazzam dizinin yayýndan kaldýrýlmasýnýn acýsýný dýþa vurmak için yazdým.

Ama Daniel Knauf'un dün dediði gibi:

"Carnivale is not dead."

Murat

From: trustno13 Sep-13 9:07 am
To:
ALL

Ve nihayet. 14 eylül çarþamba'dan itibaren her hafta saat 21:00'da Karnavalla tura çýkmaya baþlýyoruz.

Forumda Carnivale için ayrý bir klasör açmayý çok isterdim ancak konsept gereði bu mümkün deðil. Dolayýsýyla Carnivale ile ilgili ne yazýlýp çizilecekse buraya yazýlýp çizilmesini tavsiye ediyorum. Bölümler sonrasýnda izleyen arkadaþlarýmýzýn kafalarýnda oluþabilecek sorularý seve seve cevaplamaya hazýrým, ama pek çok soruya da "bekleyin ve görün" diye cevap vermem muhtemel çünkü ne de olsa her soru iþareti bir baþka bölümde (hatta belki de bir baþka sezonda) açýklanýyor.

Carnivale, izleyip de "ay çok süperdiiiiiiiii" "ben hawkins ne tatlý yaaaaa" gibi yorumlar yapýlabilecek bir dizi deðil. Umarým herkes en az benim kadar keyif alýr bu diziden, izlerken en az benim kadar kafasý karýþýr :)

Carnivale'ýn gizemli ve muhteþem dünyasýna hoþgeldiniz.

Murat

From: rukish Sep-13 11:55 am
To:
trustno13

Pek alakasý yok aslýnda ama DEAN KOONTZ'un "Onlar Yoktu" diye bi kitabý vardý.. Bu dizi her aklýma geldiðinde o kitap ta aklýma geliyor.. Orda insan kýlýðýndaki þeytani varlýklarý görme yeteneðine sahip bi çocuk vardý.. Dizi ile kitabýn baðlantýsý bu yetenek olayý ve kitapta da olaylaýrn bir sirkte geçmesinden öteye geçemiyor tabe.. ama olsun güzel kitaptýr..

Neyse çok geyik oldu bu laflar.. Ama ben o kitabý çok sevmiþtim, bu dizi zaten ilk bölümüyle benim aklýmý baþýmdan almýþtý zati... CNBC-e altyazýsý ile kanýrta kanýrta anlamaya çalýþacaðýzdýr.. Keþke alsaydým divx'lerini dicem kesin ama olsun.. Neyse ki pirimiz Murat'ýmýz var dimi ? :PPP

From: tornadoo Sep-14 12:35 pm
To:
trustno13

valla diziyi büük bir sabýrsýzlýkla bekliodum ama þööle bi sorunum var ki yurtta cnbc-e yok:((((((( izmir buluþmasýnda sadece ilk bölümü seyrettiðim ve muratýn hayran kalma nedenlerini yavaþ yavaþ anladýðým(yalan:))ikinci bölümü izlemek içn öldüðüm ama kendimi kasýp cnbc-e de seyretcem dediðim bir yapým.eðer dizi tahmin ettiðim gibi devam ediyosa ki tahminimin çok üstünde olcaðýný bekliorm süper bi dizi olcak,sakýn kaçýrmayýn:(((

From: okatmer Sep-17 8:35 pm
To:
trustno13

ýlk bölümü tekrarlarýyla birlikte 3 kez izledim. Çok farklý bir konsepti var dizinin,gizemli,merak uyandýrýcý, jenerik muhteþem.. ýlk bölümde karakterleri tanýdýk devamýnda konu derinleþecek sanýrým

Bir sürü soru oluþtu kafamda

1-Ben'in rüyasý neyi anlatýyor?
2-Gücünün kaynaðý ne?
3-Karnaval'ýn asýl patronu kim? Ben'i tanýyormu?
4-Rahip kim?
5-Rahip'le Ben arasýnda neler olucak?
7-Cüce patron'da sanýrým bazý þeyleri biliyor?

Murat belki cevaplarý biliyorsun ama lütfen spoil etme,tadýna varayým :)

Oðuzhan

From: PELIN77 Sep-17 11:30 pm
To:
okatmer

Oðuz, Allah iyiliðini versin. Hem bir sürü soru soruyorsun hem de spoiler istemiyorsun üstüne üstlük sorduðun sorularýn çoðu zaten dizinin belkemiði :)

From: isatay Sep-20 12:23 pm
To:
ALL

dizinin müthiþ atmosferine ve kuvvetli allegorik diline hayran kalmamak mümkün deðil. izlediðim ilk bölümden anlayabildiðime göre Karnaval dünyayý simgeliyor. sürekli bir devinim halinde ve ne geldiði yer belli, ne de gideceði... Karnavalýn birbirinden farklý üyeleri insanlýðýn tüm yönlerinin allegorik birer yansýmasý. Çocuk iyiliði, rahip ise kötülüðü simgeliyor. karnavalýn görünmeyen patronu ise ikisinin de üzerinde bulunan ve gizlice kaderi çizen Gnostik bir Tanrý anlayýþýna iþaret ediyor.

From: okatmer Sep-22 9:07 am
To:
ALL

Bana neler oluyor lütfen biri açýklasýn :p

Oðuzhan

From: BeAtLe_FaN Sep-22 1:50 pm
To:
okatmer

diziyi 2. bölümünün ortasýndan izlemeye baþladýðým için ben de neler oluyor modundayým doðal olarak ama güzel bir dizi olduðu belli yaaa.
þu rahip ilgimi çekti,çocuðun neden özel olduðunu merak ediyorum.
ya her karakter kendi içerisinde çok ilginç,atmosfer çok ürpertici ve karanlýk,sahneler ve insanlar çok ilginç.sevdim bu diziyi.

From: okatmer Sep-24 1:46 pm
To:
BeAtLe_FaN

Dizi hakkýnda derin derin düþününce ilk bölümlerde olanlarýn hepsinin ileride açýklanacaðý kanaatine vardým. Bu yüzden herþeyi zamana býrakýyorum :)

Oðuzhan

From: margi13 Sep-26 6:20 pm
To:
ALL

Clea Du Vall da varmýþ.Tanýyamamýþtým ilk bölümde... Artýk daha da severek izlerim....

From: trustno13 Sep-27 9:42 am
To:
isatay

ýlk bölümden Gnostik göndermeleri yakalaman çok hoþ olmuþ çünkü Carnivale'in dini temeli Gnostisizme dayanýyor. Ama þunu söyleyebilirim ki Management ilk bölümlerde Tanrý gibi görünse de aslýnda hiç alakasý yok. Yani var ama yok..yani aslýnda...eeh izleyelim ve görelim arkadaþlar :)

Murat

From: rukish Sep-27 9:42 am
To:
margi13

Sen de Clea'yý sevenlerdensin ha Nigar?.. :D.. Faculty anýlarým depreþti birden :P

Rolü da bayaðý önemli imiþ valla.. Ayýla bayýla izliyorum ben zaten. eheh

From: margi13 Sep-27 1:24 pm
To:
rukish

bi ara manyaðýydým clea'nýn.nerde çýksa izlemeye falan çalýþýyordum. astranotun karýsýnda,buffy'nin salak bi ilk sezon bölümünde yakalayýnca sevindirik oluyordum...severim oyunculuðunu, faculty'de de hiç fena deðildi. bi de deðiþik bir ifadesi var...

From: trustno13 Sep-27 1:34 pm
To:
margi13

Eh, Carnivale'da süper oynadýðýný söylememe gerek yok sanýrým, üstelik de çokçokçokçokçok önemli bir rolde kendisi :)

Murat

From: strange83 Sep-28 10:16 pm
To:
trustno13

valla ilk bölümünden beri izledim cidden çok güzel yaa bugünkü bölümü gece tekrarýný izlicem inþallah... ya murat hbo durdurdu diodun kaç bölüm izleyebilicez þimdi?

From: okatmer Sep-29 9:03 am
To:
strange83

Ben dýþarýdaydým izleyemedim :(

Oðuzhan

From: okatmer Oct-10 8:41 pm
To:
trustno13

Bu dizinin tanýtýmlarýnda sürekli iyi-kötü savaþýndan bahsediliyor. Ben dizide böyle birþeye daha rastlamadým hala olaylarý,insanlarý anlamaya mý çalýþýyoruz. Artýk icraate geçseler diyorum

Oðuzhan

From: trustno13 Oct-11 9:54 am
To:
okatmer

ýyi ve kötüyü ayýrt etmeden, nasýl savaþtýrabilirsin?

Carnivale'ýn en büyük özelliði yavaþ adýmlarla ilerleyen bir dizi olmasý. Bunu zaten defalarca belirttim, özellikle ilk sezonu izlerken çok sabýrlý olmak gerekiyor. Yayýnlanan 4 bölümü þöyle bir tekrar hatýrlayýn. Ben güçlerinin yeni farkýna varýyor ama neden bu güçlere sahip bilmiyor. Bilen üç kiþi var (Samson,Lodz, Management) e bunlar da hadi aslaným yürü git savaþa dese kime gidecekler? Ben'in rakipleri kim, neyle mücadele etmesi gerek bilmiyoruz.

Justin ise güçlerinin varlýðýndan hala daha bihaber. Sadece Tanrý'nýn onunla konuþtuðunu düþünüyor o kadar. Ha þimdi olaylar bi nebze hýzlanacaktýr onun açýsýndan, zira kilisesi, içindeki çocuklarla yandý.

Carnivale, bu çarþamba yayýnlanacak Babylon bölümünden sonra iyice kopuyor. Asýl þimdi her bölümü pür dikkat izlemek lazým. Sezon finalinde ise göreceksiniz ki her þey ve herkes yerli yerine oturacak ve 2. sezonda iyinin ve kötünün savaþý yolunda ilk ciddi adýmlar atýlacak.

Sonra da dizi bitecek. (ulan hbo...)

Murat

From: rukish Oct-11 10:31 am
To:
trustno13

Ya iþin garip yaný þudur ki bu diziyle ilgili biþi bilmesem iyi-kötü olayý, kesin sürüncemede kalacaðým bir konu olacaktý.. Ben'in kötüye daha yatkýn, Justin'in ise iyiye daha yatkýn olduðunu düþünüyorum kaç bölümdür..

Belki çok yüzeysel algýlýyorum ki zaten benim "þurdan þuna gönderme, burdan buna laf atma" tarzýnda derinlemesine irdeleme mevzusuna karným toktur, Matrix aðzýma etmiþtir, bir daha imkansýz biþi için bu kadar kafa çalýþtýrmam, belki de çalýþtýramam , neyse bunun için Murat var , eheh.. Neyse ne diyodum, belki yüzeysel algýlýyorum ama iþin içindeki ironiye gerçekten hastayým..

Spoiler olur mu? Olabilir aslýnda.. Belki iyi-kötü ayýrdýný daha yapmamýþ olanlar vardýr, yane ne bilim ben muallakta kaldýðýma göre..

ýþin içindeki ironi diyorum, Tanrý'nýn hizmetkarýnýn *kötü* olmasý en büyük ironidir heralde. Kötülere önyargým her zaman vardýr, ama Justin'e sempati duyduðumu inkar etmem aptallýk olur. Hele o yurt yandýktan sonra pek bi afalladým ben de..

Ben'in biraz zorlayýcý bir karakteri var, sessiz ve hatta uyuz biri bence, o nedenle O'nun da *iyi* olmasý beni biraz tedirgin ediyor.. Ne bileyim bir insanýn bu güçlerle iyilik adýna yapabileceklerine dört elle sarýlmasýný beklersiniz, ama bir yönden de haklý tabe, daha ne yapabildiðinin bile bilincinde deðil..

Vehasýl kelam, ne nasýl patlak verecek bilmiyorum ama Murat'ýn bana son söylediðine göre dizide en ufak sahnenin bile bir deðeri var ise, ben anlamak için bayaðý kasacaðým bu diziyi..

Ancak iyi iþleniyor, insana yavaþ gibi gelebilir ama ben öyle düþünmüyorum.. ýnsaný doldurup doldurup yanlýþ köþeye yatýrmak amacýndalar bana kalýrsa, içimize iþletiyolar karakterleri resmen.. Bilemiyorum, týrsmaya bilem baþladým yane..

Biþi daha diycem, son bölümde ben Justin'in kýz kardeþinden fena halde kýllandým, bu yurt yangýnýnda parmaðý oalbileceði kanýsýndayým.. Sevmediðimdendir büyük ihtimal ama , bilmiyorum iþte.. Kýllandým ben bi kere..

From: margi13 Oct-11 5:33 pm
To:
rukish

Bence yurt yangýnýndan da Justin sorumlu. O kadar baðýrdý ya, günah bulaþtýrmayacam bu çocuklara diye... Ama kýzkardeþi sevimsiz mi? sevimsiz...
Justin ilginç bi karakter, bi kaç bölüm önce birini dikizliyordu evinde/banyoda, kimdi o???

Clea!nýn karakteri Sophie'miydi? geçen bölüm ne yapmaya çalýþtý biþi anlamadým...(iki kere izledim bi de tü bana) Ama müzikler süperdi. dinlemeye doyamadým...

From: okatmer Oct-12 9:11 am
To:
margi13

Dikizlediði kýz kardeþiydi. Hatta bölümün sonunda kendini kýrbaçlamýþtý sanýrým bu günahýndan dolayý

Oðuzhan

From: trustno13 Oct-27 10:50 am
To:
ALL

Umarým diziyi izleyenler dün yayýnlanan 7. bölüm "The River"ý kaçýrmamýþtýr. Benim için sezonun en güzel bölümüdür. Muhteþem bir kurgu, oyunculuk ve hikaye... Bu bölüm benim sapýtmama neden olmuþ, ilk izlediðimde etrafta Carnivale nedir, yenir mi içilir mi bilen kimse olmadýðý için hiç kimseye Justin ve Iris'in geçmiþini anlatamamýþ, böyle müthiþ bir sýrrýn sezon ortasýnda açýklanarak gelecek olaylara nasýl etkide bulunabileceðine dair teorileri paylaþamamýþtým. Tek yapabildiðim "hebebdebebdbebed" diye sayýklamaktý. Netekim dün akþam bölümün Avrupa Yakasý'ndan sonraki kýsmýný izlerken tüylerim diken dikendi ve bitene kadar da öyle kaldý.

Carnivale'ý övmek için benim lugatýmdaki kelimeler yetersiz kaldýðý için fazla bir þey yazamýyorum ama þunu tekrar edeyim; TV tarihinin gelmiþ geçmiþ en iyi 3 dizisi nedir diye sorsalar birine kesin Carnivale derim. Hatta birincisi derim.

Murat

From: okatmer Oct-28 1:55 pm
To:
trustno13

"Umarým diziyi izleyenler dün yayýnlanan 7. bölüm "The River"ý kaçýrmamýþtýr"

Ben üzerime alýndým. Hala uydu anteninde problem var, cýldýrýcým açýkçasý

Oðuzhan

From: margi13 Oct-28 2:16 pm
To:
ALL

bende izleyeceðim diye 2'ye kadar bekledim.Ama deðdi doðrusu. Justin ilginçleþtikçe ilginçleþiyor. Ben'inde o kýskançlýðýný gereksiz ve rahatsýz edici buldum...
Birde þu kör adam neydi, Lodz, neden sakallý teyzeyi dövdü? kesin sonraki bölümde açýklanacaktýr oda...

From: okatmer Nov-24 3:42 pm
To:
trustno13

Sanýrým sezon sonunda doðru bazý cevaplar almaya baþladýk. Iris mesela. Kiliseyi yakan meðer oymuþ

Oðuzhan

From: margi13 Nov-25 9:32 pm
To:
okatmer

evet burada yanlýþ bir tahminde bulundum... justini hala ilgiyle izliyorum.
sophie ne olacak birde onu merak ediyorum. ben'in son rüyasýndaki sembolizm harikaydý...

From: rukish Nov-30 10:59 pm
To:
margi13

Ya ben nasý doluyum nasý taþýyorum ama þimdi týkandým nerden nasý baþlar neyi nasýl anlatýrým bilemiyorum..

Hala Justin'e aþýrý sempati duyuyorum.. Adam fýrsat varken hayatýan son verilmesine bile razý oldu. Daha ne diyeyim.. Bir rahip, hemd e kötülüðün vücut bulmuþ hali olan bir rahip.. Ve nasýl bir kördüðümdür içinde bulunduðu, amam ve lakin olay bitmiþtir iþte. Herkes nerede duracaðýný açýk ve net olaak göstermiþtir.

Ben ise, zavallým , safým.. Bir manager'ýn oyununa gelip yakmýþtýr kendisini bana kalýrsa.. Yani tamam Lodz'tan nefret ediyorum zaten ama, ya ama o kadýný da býrak kurtarmayýver be anacým, görmüyo musun , tam da ne güsel çark etmiþin.. Adam kendi boðazýný kesti yaa, daha ne diyeyim ki aslýnda.. Yine de yüreði bu kadar iyilik mi fedakarlýk mý doðruluk mu artýk ne doluyken, bu kadar da saf olmasa þaþardým zaten :P

Sophie'nin intikamýna ise þapka çýkardým hatta önünde yerlere kadar eðildim. Ne kýzmýþ be! Vay be!

Son olarak son sahnelerde çalan müziði THE THIN RED LINE'dan hatýrladým (Az aðlamamýþtým o müzik çalarken filmde :P) Hans Zimmer'a gidiyor sondan bir önceki tebriðim..

Son tebriðim ise tabe ki senaristlere, yönetmene, kýsacasý toptan yapým ekibine.. Yani þu rating kaygýlý iðrenç TV dünyasýna böle yapýmlar getirmeseler þu 2000'li yýllarýn da hiç zevki kalmayacakmýþ.. Zaten 80'leri mumla arar olduðumuz þu dönemde harbiden böle diziler insanýn ruhunu açýyor..

HBO'nun da ciddi ciddi Allah belasýný versin dicem ama neyse kendimi tutuyorum..

From: okatmer Dec-4 1:49 pm
To:
trustno13

þimdi sezon finali sorularýmý yanýtladý,yoksa daha çokmu soru ortaya çýktý,yada ilk baþlardaki sorular önemini mi kaybetti??

Bu dizinin iptal edilmesi gerçekten de çok acý,tamda taþlar yerine otururken. Bu son yayýnlanan bölümde çoðu þeyi anladým ama anladýklarým anlamadýklarým yanýnda ihmal edilebilir boyutta. Herþeyin nedenini öðrenmek istiyorum,her sahne,her konuþma. Carnivale danýþma hattý Murat: lütfen bu bölümü biraz detaylandýrýrmýsýn, ne neden oldu vs :)

Management erkekmi kadýnmý? Sesi kadýn sesi gibiydi,ona prens dedi Lotz (adý yanlýþ olabilir). Sofie'nin annesi ne yaptý,yangýn ne iþ, management o olmasýn (????). Sofie'nin intikamý muhteþemdi. Ben boyunu kestiðinde ortaya çýkan adam kimdi (melekmi)? Avatar ne demekti orda? Bu dizi yamulttu beni resmen

Oðuzhan

From: isatay Dec-5 2:57 am
To:
okatmer

ben de bölüm bittiðinde aynen senin gibi hissettim, galiba yazarlarýn da amacý bu, izleyicileri sarsamak...

Ben'i kurtaran adam Hack Scudder'dý yani Ben'in babasý.

ileriki bölümler hakkýnda hiç bir bilgim yok ama þimdiye kadar izlediklerimden çýkarttýklarýmý ve tahminlerimi yazarsam spoiler sayýlmaz herhalde. yine de sayýlýrsa buradan sonrasýný okumasýn spoiler istemeyenler.

managementýn gnostik bir tanrý anlayýþýný temsil ettiðini düþündüðümü söylemiþtim daha önce; þimdi anlýyorum ki gerçek tam tersiymiþ. Management þeytaný temsil ediyor( bu noktada þeytanýn bir karnaval eþliðinde ülkeyi kasaba kasaba gezdiði ve ruh topladýðý hakkýndaki Orta-Batý Amerika folk öyküleri aklýma geldi, demek bundan esinlenilmiþ). daha açýk konuþmak gerekirse tahminimce Scudder ve Management iyi ve kötünün Ben ve Rahip Justin'den bir önceki bedenlenmeleri. Ben'in önceleri gördüðü rüyalardaki üniformalý adam Management. Rus olduðunu, Justin ve ýris'in babasý olduðunu tahmin ediyorum. Ben'in rüyalarýnda da gördüðümüz gibi Scudder ve M. bir þekilde 1.D. Savaþý sýrasýnda cephede karþýlaþmýþ ve bir þeyler olmuþ. bu karþýlaþmaya ayý oynatýcýsý bir çingene olan Lodz da bir þekilde dahil olmuþ ve gözlerini kaybetmiþ. Scudder ve M.nin anladýðýmýz manada kanlý-canlý hayatta olduðunu düþünmüyorum. hayalet veya onun gibi birþey ikisi de. bir sonraki bedenlenmelere yol göstermek veya saptýrmak için olaylarý etkiliyorlar.

yazdýklarým tamamen tahmin, sonraki bölümler hakkýnda hiçbir önbilgim yok, ama daha önceki bölümlerdeki bir çok ipucu tahminlerimin doðruluðunu iþaret ediyor..

bu arada avatar hindu mistisizminde kutsal bir varlýðýn (þiva, Viþnu gibi) insan olarak bedenlenmelerine verilen addýr. yani bu kutsal varlýk insan olmayý merak ettiði veya bir görevi yerine getirmek için insan olarak doðar, gerçek doðasýndan habersiz yaþar ve ölür ve tanrý olarak yeniden doðar. ayrýca hayvan, dev v.s. olarak da doðabilir. Kriþna Viþnu'nun en önemli avatarýdýr. Buda'nýn son hayatýndan önce 12 avatarý olduðu söylenir. bunlarýn birinde beyaz bir fil, diðerinde ise maymundur.
Carnivale'da sanýrým bu inanca iþaret var. Justin ve Ben iyi ve kötüyü temsil eden iki kutsal varlýðýn avatarlarý. bir önceki avatarlar ise Scudderve Management.

From: fbistop Dec-5 9:48 am
To:
ALL

yukarýda birçok yorum yazmýþsýnýz, ben bunlara göz gezdirmemek için kendimi zor tuttum. dizi cnbc-e'de baþladýðýndan beri bu diziye bi bakayým diyordum. ama baþtan 3-5 bölüm kaçýrýnca sonra aradan girmedim. 1. sezon bitmiþ, yayýn akýþýna göre dizi çarþamba 21:00'de devam ediyor, hemen 2.sezona mý baþlayacaklar? heralde tekrar yapmazlar, keþke biraz ara olsaydý (gerçi siz sabýrsýzlýkla bekliyosunuzdur :) ), 1. sezonu indirip 2. sezonu tv'den takip ederdim.

From: trustno13 Dec-5 10:40 am
To:
ALL

Türkçe altyazýlý ve kesilmemiþ sahneleriyle carnivale'ýn 1. sezonuna ilgi duyanlar clopin@gmail.com dan bana ulaþabilir.

Murat

From: okatmer Dec-6 10:46 am
To:
trustno13

ýlgi duymak ne kelime ölüyorum desem

Oðuzhan

From: rukish Dec-6 10:58 am
To:
okatmer

Bir de buradan istekte bulunayým dimi?

Evet..

From: layaki Dec-17 9:35 pm
To:
rukish

Bence Carnivale, artýk üzerinde ciddi ciddi bir þeyler yazýlacak kývama geldi. ýlk sezonun son bir kaç bölümünden bu yana olaylardaki paralelliðin, olaylarýn geliþimi yönünde aþama kaydetmesi veya bir miktar "bozunmasý" ilgiyi arttýrdý. Seksin ve erotizmin dozunun artmasý(baþlarda sansür filan da olabilirdi tabii), müziklerin biraz daha ön plana çýkmasýyla ve hepsinden önemlisi anlatmak istediðini biraz daha net ortaya koymasýyla tadýndan yenmez kývama doðru ilerliyor dizi. Açýkçasý ilk sezonun ortalarýna dek epey bir "la havle" çekerek izlemiþtim. Bu yönde yazdýklarým bunu kanýtlar. Ama sevgili Murat bir diziye muhteþem diyorsa vardýr bir þeyler dedik ve sabrettik. Sabrýmýzýn ödülünü de alýyoruz ufak ufak. Dizi, ÇR tadýnda oyalayýcý ve geliþen sekanslarla yoluna devam ediyor. Aslýnda daha kýsa ama daha konsantre bir anlatýma sahip olmasýný tercih ederdim. Bu nedenle diziyi sýkýcý bulup baþlarda kaçmýþ olma ihtimali olan izleyiciler elde tutulabilirdi. Neyse bu bizim sorunumuz deðil. Ama "Brother Justin" gerçekten mükemmel bir karakter çiziyor. Sofie, Jonesy filan hepsi çok iyiler. Ama ben en çok Samson'u seviyorum. O bücür inanýlmaz bir çekiciliðe sahip. Oynadýðý rolün içindeymiþ gibi hissettiriyor adama.

Gnostik iyi-kötü çatýþmasý ÇR'larda da zaman zaman karþýmýza çýkar. Özellikle Martin Mystere'de sýklýkla iþlenen hatta Lal Kitap'ýn aylýk dizisinin 41 ve 42. sayýlarýndaki Sator Bilmecesi ismiyle baþlayan öykü direk Gnostik iyi-kötü çarpýþmasýnýn anlatýmýný içerir(bu maceraya daha iyi konsantre olabilmek için AD'den yayýnlanan son sayý Tehlikeli Oyun ve Aksoy'dan yayýnlanan devamý ilk sayý Çýldýran þehir okunmalýdýr önce). Macerayý anlatýp spoiler yapmak istemem. Sadece 2000 yýllýk bir iyi kötü çatýþmasýnda taraf olan tarikatlarýn, kökeni tarihle sýký sýkýya baðlý olan ve Gnostik öðretiler doðrultusunda giriþtikleri bir savaþýn olaðanüstü geriliminin yeraldýðný söylemekle yetineyim. Öykünün giriþinde yeralan ve tarikatlerden birinin öldürdüðü Profesör Condrea karakterinin aðzýndan Gnostik Felsefenin basit tanýmlarý ve kökeni anlatýlýr. Metni olduðu gibi buraya alýyorum:

"Sizlere "iyi" ve "kötü" olarak bilinen soyut kavramlardan sözedeceðim. Modern kültürün tanýmadýðý toplumun algýsýndan silinmek üzere olan kavramlar. Hatta din adamlarý tarafýndan bile ender kullanýlýyor. Yine de bu derste size bu kavramlardan söz edeceðim. Baþlýðýmýz, "Gnosi'den yani kutsal þeyleri ve Tanrý'yý tanýmaktan modern çaða"... Gnosi'nin çok karmaþýk bir dini hareket olduðunu sanýrým biliyorsunuzdur. Önce hýristiyan doktrininin "sapkýn" bir yorumu olarak kabul edildi. Ama daha sonra yapýlan araþtýrmalar, çok daha geniþ bir fenomen olduðunu gösterdi... Kökenlerinin hýristiyanlýðýn kuruluþundan önce, antik ýran dinlerinin ikicilik mitlerine ve Zerdüþt dinine dayandýðý biliniyor... ýKýCýLýK! Evet dünya yaratýlmadan önce iki zýt öge vardý. Biri "ýyi" diðeri "kötü" ve Gnosi'ye göre maddi dünyamýz sonuncusundan yaratýlmýþtýr... Bu, insan hayatýndaki acýlarý ve mutsuzluklarý açýklýyor. Ama baþka bir teori daha var. Buna göre ilahi varlýðýn yüceliði yani EKSýKSýZLýK, dünyanýn yaratýlmasýndan önce, onu meydana getiren ve EONE adý verilen elemanýn bölünmesiyle yýpranmýþtýr. Eone'nin ayrýlmasý ve düþmesi insanoðlunu kötülüðe itmiþtir. ýnsanoðlu, tüm yaratýlan nesneler gibi "KÖTÜ"dür. Gene de içinde kývýlcýmýn küçük bir parçasý kalmýþtýr ve yüce bir varlýða ulaþma çabasýndadýr. Bu da ancak ilahi bir varlýk aracýlýðýyla olur.... MESýH... Ama tüm bunlar, ancak "Gerçek Bilgi"yi öðrenmek isteyen çömezler içindir. Gnosi, tek baþýna çömeze yol göstermeye yeterli deðildir. Gnosi, bir dizi davranýþ normlarý bildirir ve hayatýn maddi yönünden vazgeçmeyi öðretir. Bazý uç noktalarda bu vazgeçme beslenme ve üreme boyutlarýna varýr... Gene de dünyaya hangi gözle bakýlmasý gerektiði pek açýk deðildir. Çünkü kökeninden dolayý insanoðlu "engellidir". O zaman GNOSTýK yani AYDINLANMIþ ýNSAN maddi nesnelere tamamen kapanmalýdýr. Örneðin mahrumiyet aracýlýðýyla öz varlýðýný yok etmek gibi. Bazýlarý da tam aksine dünyanýn sonunun gelmesini hýzlandýrmak isterler. Kýyametten sonra iyiliðin hakim olacaðýna, ýKýNCý BýR YAþAM meydana geleceðine inanýrlar. Yani bir zaman baþlangýcýnda ýLAHý VARLIK henüz..."

Profesörün son sözleri bunlar olur. O anda dersteki öðrencilerinden biri tarafýndan öldürülür ve hikaye devam eder...

Gnostik felseye göre dinler ve dünyanýn geleceði hakkýnda siz ne düþünürsünüz bilmem ama Carnivale artýk ne düþündüðünü çok net koyuyor ortaya.

Devam edeceðiz...
Lami

From: layaki Dec-17 9:54 pm
To:
layaki

Carnivale'nin yazarý(adý Daniel Knauf galiba) dizinin ÇR tadýnda bir hikayesi olduðunu ve ikinci sezondan sonrasýný ÇR olarak devam ettireceðini duyurmuþ. Detaylar ÇR forumunda yeralýyor.

Ben'in(az daha Jim diyecektim) rüyasýnda gördüðü atom bombasý ve daha sonra management'la bomba hakkýnda yaptýðý diyalogu izlerken zevkten dört köþe olduðumu söylemeliyim. Evet iyi kötü savaþýnýn aktarýmýnda böyle gerçekçi yaklaþýmlar insaný heyecanlandýrýyor. O örnekte buram buram Martin Mystere kokan bir yaklaþým vardý. Ben-Management zýtlaþmasý ve sonrasýnda geliþen ortaklaþmasý çok ilginç. Sekansý sonradan vermeleri sanýrým bilerek oldu. Bu sayede Rahip Justin'in kötü tarafta yeraldýðýný sindire sindire öðrendik. Sanýrým Justin, dünyanýn sonunun gelmesiyle yeni bir çaðýn baþlamasýný hedefliyor ve ilk giriþimlere baþladý bile. Cinayetler, dövmeler filan gayet iyi gidiyor. Karizmatik adam!..

Radyocu Tom Dolan'la birliktelerken geçen hafta bir diyalog vardý. "Ben Hearst hesabýna size iþ önerebilirim" gibilerinden bir cümle geçti aralarýnda. Sonra o Hearst'ýn efsanevi basýn imparatoru William Randolph Hearst olduðunu itiraf etti. Hearst ÇR okurlarý için de bir efsanedir. Bilinen anlamda ÇR'larýn basýmýný ilk kez gerçekleþtiren ve 9. sanatý bütün dünyaya yayan adam desek sanýrým pek yanlýþ olmaz. Pulitzer için çalýþan F. Outcalt'ý o zamanki çok sert basýn savaþlarýnýn ortasýnda kendi gazetesi New York Journal'e çekerek adamýn en büyük eseri ve dünyanýn yayýnlanan ilk ÇR'ý kabul edilen Yellow Kid'ini yayýnlatmayý baþarmýþtý. Bu eser sayesinde ÇR'larýn adý comic(Yellow Kid'in komik karikatür kareleri olmasý) ve ÇR'larýn yayýnlandýðý gazetelere "Sarý Sayfalar"(Yellow Kid sarý fon üzerine çiziliyordu) denmiþtir. Sendika savaþlarý, basýn cepheleri filan derken The Phantom'lu Mandrake'li, Flash Gordon'lu, #### Tracy'li bir "Altýn Çað"ý baþlatan en büyüklerden birisidir. Orson Welles'in, ünlü Citizen Kane filminde aslýnda W.R. Hearst'ü canlandýrdýðý ve bu konunun ilginç tartýþmalarý alevlendirdiðini de ekleyelim. O ismin dizide geçmesinin çok tesadüf olduðunu zannetmiyorum.

Evet... Carnivale, sert sahneleri, yoðun mistik anlatýmý ve karakterlerinin gittikçe belirginleþen özellikleriyle büyüyerek yoluna devam ediyor. Can sýkýcý tek þey, Lodz karakterinin üzerinde çok yoðunlaþýlmamýþ olmasý ve biraz erken "harcanmasý" oldu kanýmca. Gerisi mükemmel. Fazlasý var eksiði yok!

Selamlar
Lami

From: okatmer Dec-18 1:47 pm
To:
layaki

Tüm spoilerlarý okuyarak güzel bir olaya imza atmýþ bulunuyorum, aferim bana, bir dizi ancak böyle *oka çevrilir

Oðuzhan

From: blackdew Jan-6 11:45 am
To:
ALL

Lodz'un yokluðu bence dizide artýk iyice hissedilmeye baslandý. çabuk öldü gibi geliyor bana. Daha yapacaklarý vardý :) justin'la Ben'in uyumu bence müthiþ bu diziyi asýl eðlenceli kýlan bu. Bilemiyorum bu dizide her an farklý bir durum yaþanýyor ve kozlar durmadan el deðiþtiriyor. Sophie örneðinde olduðu gibi... Bu dizi gerçekten güzel

From: okatmer Jan-6 12:15 pm
To:
blackdew

Bu mesajýnla ilgili bir spoiler biliyorum ama neyse...

Bende bu diziyi çok seviyorum ama bazý bölümleri kaçýrýnca koptum,sonra gittim herþeyi okudum heyecaný kaçtý. Üstüne üstlük bunlarý yaptýðým için Murat da cdleri göndermiyor bana :(

Oðuzhan

From: blackdew Jan-8 8:54 pm
To:
okatmer

Lütfen anlatma bu konuda bilgisiz kalmayý tercih ediyorum doðrusu :) en iyisi normal seyrinde olacaklarý öðrenmek yoksa dizinin hiçbir anlamý kalmýyor

From: margi13 Jan-9 1:45 pm
To:
blackdew

geçtigimiz hafta (5 ocak) clancy brown'in (peder justin) dogumgünüymüs. geçte olsa kutlayalim:p

bu arada irene'i oynayan hanim ed harris'in karisiymis. benzemiyo mu allah askina!!!seneler geçince mimikleri taklit ettikleri için esler birbirlerine benzerlermis aslinda...

From: okatmer Jan-9 2:33 pm
To:
margi13

Ayný gün benimde doðumgünümdü :)

Oðuzhan

From: blackdew Jan-10 7:51 pm
To:
margi13

Ed Harris'in kardeþi miymiþ. Bende bu kadýn kime benziyor diyip duruyorum ya. Bu kadar benzerlik...

Justin in doðum günü :) evet kutlamalýyýz degil mi ne de olsa o da Allah ýn bir kulu :)

From: emily_71 Jan-12 12:49 pm
To:
blackdew

Dün yayýnlanan bölümde(The Road to Damascus) Sofie babasýnýn annesine tecavüz ettiðini söyledi.Sonra bi ara hayal gördü.ýþte o zaman, o aný gördü sanýrým.Adamýnda sýrtýnda o aðaç dövmesi vardý.O aðaç dövmesini yaptýran adam,o zaman Sofie'nin babasý.O adamda o o zaman.Birþeyler anladým galiba,neyse =))

From: 2shy13 Jan-12 2:29 pm
To:
ALL

Acaba Carnivale'nin bu sezon bölümlerinin tekrarýný verirler mi.Ben ne de olsa okula gidince yarým kalacak diye bu bölümlerini izlemiyorum ki bölük pörçük olmasýn diye...

From: blackdew Jan-12 3:53 pm
To:
emily_71

Ayný seyi düþünmedim deðil. O sahneyi gösterdiklerinde adamýn sýrtýnda aðaç dövmesi vardý. Bu da tek bir sonuca götürüyor. Ama sanki birsey daha hatýrlýyorum doðru mu emin deðilim. Sofie bu imgeyi gördükten sonra tecavüz oldugunu söylemiþ ama birileri itiraz etmiþti. Bilmiyorum karýþtýrýyor olabilirim. þimdi Sofie gitti, Ben zaten önden gitti. :) tekrar nasýl karþýlaþacaklarýný merak ediyorum. Bu arada Justin in Sofie üzerinde olan etkisi tam olarak ne zaman ortaya çýkacak veyahut çýkmaya baþladý da benim haberim mi yok :)

From: gnome115 Jan-12 5:49 pm
To:
layaki

hatta bu william randolph hearst, patty hearst'ün dedesi. patty hearst'ü, ayný adlý alan alan rudolph imzalý filmden hatýrlarsýnýz (cnbc-e zibilyon defa yayýmladý). 'çok zengin bir ailenin kýzý alan patty, sla örgütü tarafýndan kaçýrýlýr. lakin ilerleyen zamanda kýzýn da bu örgütü sempati duymaya baþladýðý anlaþýlacaktýr.' kabilinde bir öyküsü var.

aslýnda benim carnivale'i bu denli sevmemin nedenlerinden biri de dizideki göndermeler: babe ruth, woody guthrie, w. r. hearst, bing crosby vs. bir nevi gilmore girls'ün "great deppression" yýllarýndaki hali (tabi 'trivia' açýsýndan).

öte yandan carnivale ayný zamanda bir dönem dizisi. amerikan tarihinin materyal olarak en az kullanýlan dönemi (zira kuruluþ dönemini ya da soðuk savaþ dönemini anlatan onlarca film-dizi-belgesel izledik), 1930larda insanlarýn nasýl yaþadýðý, ne dinleyip, ne izlediði, hollywood'un ya da radyonun dönem insanýný ne kadar etkilediðini de anlamýþ oluyoruz. o halde carnivale'in ayný zamanda baþarýlý bir dönem portresi çizdiðinden bahsedilebilir.

carnivale'i hangi eserlerle karþýlaþtýrabiliriz :

bence tod browning'in 30larda çektiði korku filmi "Freaks" ilk sýrada geliyor (adýndan anlaþýlacaðý üzere, bir sirkte geçen olaylarý anlatýyor. hem saðlam bir mesajý sahip, hem rahatsýz edici; yani çok çok baþarýlý bir film. tavsiye ederim).
nobel ödüllü john steinbeck'in en iyi romaný "gazap üzümleri" de bir ölçüdüde odak alýnabilir. zira bu derece baþarýlý bir 30lar portresi hatýrlamýyorum edebiyatta ve sinemada...
gnostik ögelerin temel alýndýðý bir epic saga olan; kanýmca stephen king'in en baþarýlý romaný "the stand"i de bir ölçüde carnivale ile karþýlaþtýrabiliriz.
mitolojisinin anlatýlýþý ve tabi ki Humburg bölümüyle The X Files...

liste artýrýlabilir tabi...

aslýnda dizinin son sezonunun yayýnlanmamasýnýn bir de güzel yaný var: 2. sezonu izledikten sonra aklýmýza takýlan sorularýn cevaplarýný vermek tamamen hayalgücümüze kalacak. açýkçasý 2. sezonun tamamýný izlemiþ biriyle tartýþmak isteyeceðim çok yer var. cnbc-e de bitirsin de, bir aydan biraz fazla bir zaman kaldý zaten.

bu arada son sezon yayýnlanmýyor diziyi izlemeyi de kesmiyoruz arkadaþlar; daha öðrenilecek çok þey var. ki bunlardan sofie'nin babasýnýn kim olduðu gerçekten þok edici.

hayýr, kesinlikle spoil etmeyeceðim :). izlemeye devam...
Back to top
View user's profile Send private message
emily

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 6:18 pm    Post subject: Reply with quote
Sanýrým ben yayýnlanan bu son bölümden Sofie'nin babasýnýn kim olduðunu anladým.
Bir sorum var:Carnivale 2 sezonda bitiyor mu?Devam edceðini duydum bir yerden ama emin deðilim.
patient x
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 6:52 pm    Post subject: Reply with quote
Spoilerlerý okumuþtum ama Sofie'nin babasý kimdi hatýrlamýyorum. Dizi 2.sezonunda bitti

http://www.tv.com/carnivale/show/11443/episode_listings.html
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 3:02 am    Post subject: Reply with quote
ýlk mesajim su diziye olsun da, vefa borcumu odeyeyim. Oncelikle varsa "ben spoiler okurum. " diyen buyursun suraya bir baksin ;

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=carnivale%2F%40polifonik+osuruk#cid

Gerek icerdigi spoilerlar acisindan, gerekse usengecligimden dolayi yaziyi tekrar buraya yazmadim. Lakin demek istediklerimin ve simdi diyeceklerimin bir cogu orada yazili.

Carnivale aslinda bircoklarinin bir "Freak Show" olarak nitelendigi bir diziden cok ote olma yolunda ilerleyen, kendi kulvarindaki diger dizilere (ki su anda aklima gelen Rome olmaktadir) acik ara fark atmis , son yillarda yapilmis Nip/Tuck ve 6 Feet Under ile birlikte en iyi dizileden biri olmaktadir. Yukarida verdigim linkteki yazimda yazdigim uzere , HBO'nun aldigi en iyi karar ayni zamanda yaptigi en buyuk gerzekliktir. En iyi karar olarak boyle bir diziyi cekmek , boyle zekice bir senaryoyu, 2 sezon da olsa bu kadar basarili bir sekilde anlatmak ; en buyuk gerzeklik olarak ise "Konu cok basarili bir sekilde baglandi, anlatilacak birsey kalmadi." seklinde bitirmesidir. Aslinda acik acik "Bu diziye daha fazla para vermek istemiyoruz ; hatta o kadar ki her basit tarih kitabinda sonu bulunabilecek olan Rome dizisinin butcesini rahat karsilayabilmek icin bu diziyi bitiriyoruz. Belki paramiz olunca cekeriz. Hail Ceaser !" deseler bu kadar koymaz , bu kadar uzmezdi bizi. Lakin ;

--- spoiler ---
Quote:
Sophie'nin son bölümde Justin'i yarali sekilde bulmasi ve Omega moduna girmis bir sekilde "siyah" gozlerle bos bos bakmasi...

oyle bir son ile bitirdiler ki, hem super ; hem super basarisiz. Eger ki 3. sezon cekilseydi, tahmin ediyorum ki Carnivale Fan Site'leri yerine Carnivalemania gruplari kurulacakti. Lakin olmadi. Saglik olsun diyor , belki ilerde uclemeyi bir film ile ya da cizgi roman serisi ile tamamlayacaklarini umit ederek hayatimiza devam ediyoruz...

"Less Creepy, More Gay..."
Back to top
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Feb 03, 2006 12:18 pm    Post subject: Reply with quote
Yapým ekibinde Emre Sönmez isimli bir Türk var, Key Assistant Location Manager'lardan biriymiþ. Bu bizim XF'teki Timur Karabilgin efsanesi gibi biþey Smile
Back to top
shy_1998
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Sat Feb 04, 2006 2:23 pm    Post subject: Reply with quote
Dizi bitiyor ama ya bak üzüldüm buna þimdi 22 þubatta elvada carnivale üüüühü üüüühüü Crying or Very sad ben sevdim bu diziyi farklý bi havasý vardý o kadar babamla oturup izliyorduk keþke bitmeseydi Sad
Typhoeus
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 2:29 pm    Post subject: Reply with quote
Geçen ay diziye Amerika da son verildiðini öðrenince yýkýlmýþtým.ýzlemeyeyim bari dedim ama býrakamadým.Çok baþarýlý bence.Çok merak ediyorum son bölümü.En etkilendiðim sahnelerden birisi....
Quote:
Justin kendisinin þeytan olduðunu anlayýnca,Norman'ýn eline demir bi þamdan tutuþturup...öldür beni hadi....diye ölüm boyun eðmesiydi Cool

Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 4:22 am    Post subject: Reply with quote
Öncelikle merhabalar.

ýlk mesajýmý nereye atsam diye düþündüm düþündüm,Millennium'da þimdilik yazacak bir baþlýk bulamadým,baþým döndü daha doðrusu.:=)O yüzden canýmýz Carnivale'ýmýzdan gireyim dedim.

Buradaki The X Files sevgisi kadar benim de Millennium sevgim vardýr ve onun üzerine bir dizi gelemeyecek diye düþünmüþtüm her zaman.Kaldý ki Nip / Tuck denmiþ,6FU denmiþ,ama bence Carnivale bunlarýn çok çok çok ötesinde bir dizi olmuþ.Özellikle o muhteþem senaryosu,oturup bana Gnostizmi araþtýrma isteðiyle dolduracak,nereden ne bulsam da iyice içine gömülsem dediretecek kadar etkileyicidir.Biraz da HBO yapýmý olmasý sayesinde bulunan muhteþem oyuncular-gördüðümüz muhteþem oyunculuklar,özellikle Justin karakterinden ne kadar nefret etsem de,dünya'da Clancy Brown gibi bir deha'yý bana tanýtmýþtýr.Daniel Knauf gibi adamlarýn yaþadýðýný ve ileride inþallah ondan birçok malzeme çýkacaðýný ve bizi þenlendireceðini göstermiþtir.Beni tekrar bir diziye aþýk etmiþ ve her bölümünde hop oturup hop kaldýrmýþ,üstüne üstüne izleme isteðiyle doldurmuþtur ve izletiyor da halen.Üstüne üstlük HBO'ya en büyük aðýr sözleri söylememi saðlamýþ,týpký Millennium'un devamý gelecek mi,gelecekse nasýl gelecek diye dönüp durduðum eski günlerime döndürtmüþ,t8e'nin bu bakýmdan kafasýnýn etini yememe sebebiyet vermiþtir.:=))Dönem dizisi olarak da aralara serpiþtirdiði gazete manþetleri,radyo yayýnlarýnda söylenen sözlerle bezemiþ bezemiþ durmuþtur resmen,çok çok çok baþarýlý bu bakýmdan da.

Ne aðdalý sözler,ne 'bilmem ne'ler yakýþmaz,yakýþamýyor,2 sezon'u hak edecek en son dizi bu dizidir.Býrakýn 6 sezonu,bu hikayeden bilmem kaç sezonluk bir dizi çýkardý ama nasýl harcandý,katledildi aklým hayalim almýyor.Rome gibi artýk 'yalama' olmuþ konuya sahip,Carnivale'ýn yapýmýndan daha pahalý bir dizi nasýl bunun üstüne gelir,onu da anlamýþ deðilim,resmen hakaret gibi.Ayrýca Rome'u izlememe sebebimdir,gördüðüm zaman sanki ihanet ediyormuþum gibi geliyor Carnivale'a ve aynen kapanýyor Cnbc-e.Tabi ki bu arada Cnbc-e'nin de almakta en fazla akýllýk ettiði dizidir kanýmca,ne kadar kýzsak da saðolsunlar kendileri.

Önceden verilmiþ mi bilmiyorum,verilmiþse kusura bakmayýn,bunlar da Carnivale'cýlarýn kurtarma çabalarý için açtýðý sitelerdir,ne olursa olsun göz atmakta fayda var derim;

http://www.savecarnivale.org/

http://www.petitiononline.com/bbcarniv/petition.html
Back to top
View user's profile Send private message
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 11:56 am    Post subject: Reply with quote
Nazo hoþgeldin! Carnivale konusunda ayný fikirleri paylaþýyoruz orasý kesinde Millennium'u da ayný cümle içinde kullanýnca beynimde fýrtýnalar koptu! Düþünsene öyle bir dünyada yaþayacaktýk ki Millennium da Carnivale da onlarca sezon sürecekti, hatta MLM'de olaylar dönüp dolaþýp bir þekilde Carnivale'a baðlanacaktý...ah ya nasýl çýlgýn nasýl üstün bir þey olurdu o öyle! Hele MLM'nin 2. sezonundaki konsept ve atmosferle genel olarak Carnivale'ýn birleþtiðini düþünsene..oy oy diyorum baþka bir þey diyemiyorum! Laughing
Back to top
patient x
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 2:20 pm    Post subject: Reply with quote
Nazo sanýrým cnbce forumunda uzun uzun Carnivale yorumlarý yazýyordu. Gerçekten de MLM-Carnivale birleþse mükemmel olurdu. Frank Black, Ben'in torununun torunu falan olsa Smile

Birde offical xfiles forumunda Frank Black ile CSM'in kardeþ olduðu konuþuluyor. Alýn size 3 dizi birleþti
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 3:21 pm    Post subject: Reply with quote
patient x wrote:
Gerçekten de MLM-Carnivale birleþse mükemmel olurdu. Frank Black, Ben'in torununun torunu falan olsa Smile

Birde offical xfiles forumunda Frank Black ile CSM'in kardeþ olduðu konuþuluyor. Alýn size 3 dizi birleþti

Kan baðýndan ziyade mesela Carnivale'de dönen avatar mitolojisi, Matthias ýncili ve Sauniere Parþömeni ile ilgili bir þeyler olsaydý keþke...Kan baðý çok sakat karmakarýþýk bir þey olur çünkü Smile

MLM ve XF'in birleþmesi için yeterince sebep var zaten de Frank-CSM arasýnda nasý bi bað kurmuþlar onu çok merak ettim. Millennium klasöründe konuþalým bunu!
Back to top
patient x
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 3:39 pm    Post subject: Reply with quote
the 8th endless wrote:

MLM ve XF'in birleþmesi için yeterince sebep var zaten de Frank-CSM arasýnda nasý bi bað kurmuþlar onu çok merak ettim. Millennium klasöründe konuþalým bunu!

Detaylý bir tartýþma deðil, sadece "aaa olsa ne ilginç oldurdu " türünden bir söz
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Feb 10, 2006 11:35 am    Post subject: Reply with quote
Murat sanýrým final bölümünde Ben-Justinle karþýlaþacak ve dizi orada bitecek deðilmi?? Aðlarým yahu..
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Feb 10, 2006 12:18 pm    Post subject: Reply with quote
Eheh söylemem söylemem Razz Ama öyle bir þekilde bitecek ki küfür etmeden duramayacaksýn. Dizi bitsin sana hemen tüm bölümleri yollýycam bu arada.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum