X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Stargate : Atlantis (***spoiler***)
Goto page Previous  1, 2

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 10:51 pm    Post subject: Reply with quote
inci wrote:
Ben SGA'yi son sezonun son 3 bolumune kadar izledim...
Quote:
... ve hayal kiriklilkari da yasadim. Hele Iskoc doktor ve Elizabeth karakterlerine yaptiklarindan sonra. Hem de sadece hareket olsun diye oldugunu duyduktan sonra gercekten sogudum diziden...Bittigi icin uzgunum. Cok cekici bir evren yaratmislardi oysa. Bir de Carter'in bu diziye ana karakter olarak girmesine cok bozugum. Arasira yardimci misafir oyuncu olarak gelmeliydi. O gelecek diye Elizabeth karakterinden kurtuldular diye geliyor aklima, ve Sam'e sinir oluyorum.

Quote:

Doktor Beckett'a yaptýklarý daha da sinir bozucuydu,evet Evil or Very Mad Yerine gelen doktoru da hiç sevemedim:(
Wraith'ler hakkýnda beni en çok þaþýrtan insanlardan aldýklarý hayat enerjisini tekrar verebildiklerini öðrenmek olmuþtu.

"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 12:36 am    Post subject: Reply with quote
Quote:
Ya, valla Doktor Beckett'i oldukduklerine pisman oldular ki sonradan onu nasil diziye geri sokariz diye de 40 takla attilar! Sinir bozucu olan bu! Sonradan tukurdugunu yalamak niye? Dizideki en sevimli karakterlerden birini gozlerini bile kirpmadan olduruyorlar! O oyuncunun yerinde olsam ben donmezdim diziye!
Elizabeth ise Shepard'in karsisinda diziye biraz ciddiyet getiriyordu, gitmesi yazik oldu. Hayranlar onu geri istediler diye geri getirmek istemisler ama aslanim aktris (adini unuttum) teklifi geri cevirmis. Al sana! Oldurur musun onu yok yere?! Yok, oldurmediler, oldurmekten beter ettiler kizcagizi! O yapilmazdi ona valla. O da zaten yapilana sinir olmus ve donmemis diziye! Afferin! Gururluymus.

2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 3:50 pm    Post subject: Reply with quote
inci wrote:
Quote:

Elizabeth ise Shepard'in karsisinda diziye biraz ciddiyet getiriyordu, gitmesi yazik oldu. Hayranlar onu geri istediler diye geri getirmek istemisler ama aslanim aktris (adini unuttum) teklifi geri cevirmis. Al sana! Oldurur musun onu yok yere?! Yok, oldurmediler, oldurmekten beter ettiler kizcagizi! O yapilmazdi ona valla. O da zaten yapilana sinir olmus ve donmemis diziye! Afferin! Gururluymus.

Quote:
Kesinlikle.Diðerlerinin askeri kimliðinin aksine farklý bir hava katýyordu.Gerçi çok fazla gözükmüyordu diðerlerinin yanýnda ama Elizabeth odaklý bölümleri epey güzeldi.
Torri Higginson'ýn geri gelmek istemediðine þaþmamalý.Tamam Atlantis'i kurtarmýþ oldu karakteri ama sonuçta dediðin gibi ölmekten beter etmiþ oldular Weir'ý Sad

"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character"
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 8:47 pm    Post subject: Reply with quote
Elizabeth ile ilgili...

Quote:
Ben SG haberlerini Gateworld sitesinden takip ediyordum, hala oyle. Elizabeth'i oynayan Tori H.ile yapilmis bir roportaji okumustum orda da, Tori H. oyle diyordu Elizzabeth'e yapilana isyan etmis, beklemiyormus bu sonu onun icin ama yapimci kararidir demis boyun egmis. Ama geri donmesi istendiginde yapilani kendine yediremedigi icin geri donmenin iyi bir karar olmayacagina karar vermis.

Dr,Beckett'i oynayan oyuncu da kendisine doktoru oldurmeyi dusunduklerini soyledikerlinde cok fena sasirmis, cunku karakter dizide iyi gidiyormus, setten memnunmus ve neden olmesi gerektigini anlamamis ve oylece kalakalmis. Hayran destegini almak da cok hosuna gitmis, geri donmesi istendiginde de sevinerek geri donmus.

Yapimciyla yapilan roportajda ona neden doktoru ve Elizabeth'i oldurmeyi sectikleri soruldugunda, izleyicilerin dizide her an umulmadik seyler olabilecegini gormeleri icin oylesine bir kararla bu kararlari verdiklerini soylemis. Yani nedeni yok. Hani oyuncu ayrilmak ister falan...Oyle bir sey yok yani. Bu cok can sikici. Kimsenin yerinin saglam olmadiginin gostergesi. hayranlarla boyle oynanmaz bence.

2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 12:50 am    Post subject: Reply with quote
Quote:
Bu kadar saçma sapan bir açýklama duymamýþtým doðrusu.Sýrf þok edici bir an yaratacaðýz diye 3 sezonluk karakterleri harcamanýn mantýðýný çözebilmiþ deðilim.Herneyse...Paul McGillion(Beckett) çok tatlý biri,DragonCon videolarýndan izlediðim kadarýyla Razz
Karakterinin geri geleceðini biliyorum ama henüz o bölümlere gelmedim.

Elizabeth'in adý geçmiþken ben karakterin ilk kez SG-1'de gözüktüðünü biliyordum ama farklý bir oyuncunun canlandýrdýðýný yeni öðrendim.

Back to top
theredandtheblack
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Sun Dec 06, 2009 11:42 pm    Post subject: Reply with quote
Az önce 4.sezonun ilk 2 bölümünü bitirdim.Birkaç yorum:

Quote:
Elizabeth yorumlarýnýzý da okuduktan sonra rahatlýkla size katýldýðýmý söyleyebilirim.Aslýnda hiç rahat deðilim tabii,hiç beklemiyordum böyle bir ayrýlýþý.Resmen replicator'larýn eline býraktýlar kadýný ve bu diziden ayrýlýþýn sebebini de okuyunca kýzmamak elde deðil.

Dumur etmek istemelerini anlýyorum evet ama bunu 5 sezon sürecek bir dizide ana karakterlerden birine yapmak pek mantýklý deðil.Yani genelde fazlaca þaþýrtma unsuru bulundurmayan bir kurgu için böyle bir uygulama bir karaktere yapýlmamalýydý.Wraith'ler,replicator'lar ve de uçan Atlantis'le yeterince þaþýrýyorduk biz zaten,sevilen bir karakter ölmese de olurdu.

Beckett'ýn ölümü daha bir fenaydý.Bir sezonda(neredeyse 1 sezon içinde) iki ana karakteri yollamak hiç yakýþmadý Atlantis'e.

Tek sevinebileceðim nokta Sam'in geliþi.Her zaman için ilk sýralardaki favori karakterim olduðundan,bu kayýplarý biraz da olsa görmezden gelmemi saðlayacak bir karakter.Özellikle McKay'le yapacaklarý beyin fýrtýnalarýný sabýrsýzlýkla bekliyorum Smile McKay de olmasa zaten iyice küsebilirdim diziye...

Bir Teyla veya özellikle Ronon gibi bir karakteri yollamalarýný tercih ederdim.

Son olarak,bu Replicator kurgusu sýkmaya baþladý.SG-1'daki halleri çok daha iyiydi bence.P-90'lerle iþ çözülüyordu en azýndan:P

2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Mon Dec 07, 2009 12:54 am    Post subject: Reply with quote
theredandtheblack wrote:
Az önce 4.sezonun ilk 2 bölümünü bitirdim.Birkaç yorum:

Quote:
Elizabeth yorumlarýnýzý da okuduktan sonra rahatlýkla size katýldýðýmý söyleyebilirim.Aslýnda hiç rahat deðilim tabii,hiç beklemiyordum böyle bir ayrýlýþý.Resmen replicator'larýn eline býraktýlar kadýný ve bu diziden ayrýlýþýn sebebini de okuyunca kýzmamak elde deðil.

Dumur etmek istemelerini anlýyorum evet ama bunu 5 sezon sürecek bir dizide ana karakterlerden birine yapmak pek mantýklý deðil.Yani genelde fazlaca þaþýrtma unsuru bulundurmayan bir kurgu için böyle bir uygulama bir karaktere yapýlmamalýydý.Wraith'ler,replicator'lar ve de uçan Atlantis'le yeterince þaþýrýyorduk biz zaten,sevilen bir karakter ölmese de olurdu.

Beckett'ýn ölümü daha bir fenaydý.Bir sezonda(neredeyse 1 sezon içinde) iki ana karakteri yollamak hiç yakýþmadý Atlantis'e.

Tek sevinebileceðim nokta Sam'in geliþi.Her zaman için ilk sýralardaki favori karakterim olduðundan,bu kayýplarý biraz da olsa görmezden gelmemi saðlayacak bir karakter.Özellikle McKay'le yapacaklarý beyin fýrtýnalarýný sabýrsýzlýkla bekliyorum Smile McKay de olmasa zaten iyice küsebilirdim diziye...

Bir Teyla veya özellikle Ronon gibi bir karakteri yollamalarýný tercih ederdim.

Son olarak,bu Replicator kurgusu sýkmaya baþladý.SG-1'daki halleri çok daha iyiydi bence.P-90'lerle iþ çözülüyordu en azýndan:P

Quote:
Sam için fazla umutlanmaman senin için daha hayýrlý olur galiba,yani Elizabeth'in gözüktüðü kadar bile gözükmüyor. Smile Sezon sonlarýna doðru falan eh iþte.Þimdi bu karaktere böyle soðukken SG-1'i izlemeyi daha da erteleyesim geliyor (zaten büyük ihtimal RDA için seyredeceðim gibi onu da)
4.sezon bazý noktalarda diðer sezonlara nazaran daha iyi gibi ama birþeyler yine de yerinde deðil gibi (ki bence bu Elizabeth'in eksikliði çoðunlukla,yani dizide nasýl ele alýnýþý.Herneyse Sad
Teyla konusunda katýlýyorum,ama Ronon'ý sevdiðim için o konuda katýlamayacaðým.Aslýnda sinir bozucu olan bu karakterlere gerçekten de çok az malzeme verilmesi.Hoþ Teyla'ya 4.sezonda biçilen rol de biraz sinir bozucu ama...
Þu McKay'i bir de ben sevebilsem keþke ya Very Happy

Back to top
theredandtheblack
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Mon Dec 07, 2009 5:52 pm    Post subject: Reply with quote
Aslýnda Sam kesinlikle soðuk bi karakter deðil;ancak SG-1'dan farklý olduðu da bir gerçek.SG-1'ý bu yüzden ertelemen yanlýþ Smile Bence zaten ilk o izlenmeli,sonra Atlantis.

RDA da mesela,Atlantis'te 2-3 kere oynadý ama bildiðimiz O'Neill gibi deðildi zaten.Aldýðý kilolar haricinde de epey farklý olduðunu düþünüyorum Razz

Bence sen bu kararý en güzel SG-1 izleyerek verebilirsin ki eminim Sam'i ve diðer karakterleri de çok seversin.

McKay sevmiyorsan bir þey diyemem tabi,o kadar zeki olmasa ben de bu kadar seveceðimi sanmýyorum:)

Bir de ben Wraith'leri çok da etkileyici ve heyecanlý bulduðumdan ,Atlantis'in kurgusunu SG-1'ýn Goa'uld bölümlerinden daha bir sevdiðimi söylemeliyim.Belki bu anlamda SG-1'ýn her gezegende benzer yaratýklarla karþýlaþmalarýný garipseyebilirsin..
2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Tue Dec 08, 2009 4:16 pm    Post subject: Reply with quote
Kesinlikle önce SG-1'i izlemek gerekiyordu ancak Atlantis ile baþladýk bir defa,bu yüzden hala tuhaf geliyor diðerleri(Yalnýz Sg-1'in Children of Gods'ý izledim sonunda ve hoþuma gitti, umarým gerisi de öyle olur)

Sam konusunda,soðuk olan karakter deðil,Weir'ýn yerine kim gelirse gelsin ben yine de ayný hissederdim galiba...

McKay ise daha önce de söylediðim gibi Sheppard ile gözüktüðü her sahnede gayet iyi, bir de arada güldürmeyi baþaran yorumlarýyla (Bu bir þehir,yo-yo deðil! Mr. Green ) Ama favorim olduðu söylenemez yine de.

Back to top
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum