View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
desertfo6 Saha Ajaný

|
Posted: Fri Jul 14, 2006 7:23 pm Post subject: Stargate : Atlantis (***spoiler***) |
|
|
Stargate Atlantis'e bu haftabaþý baþladým. ýlk bölümleri hiç de fena deðildi. Stargate serisine taze kan katmýþ gibi görünüyor. Yanlýz anlayabilmek için Stargate serisini az buçuk bilip aþina olmak þart.
Stargate'in bu ilk spin-off'u Samanyolu'nda deðil de Pegasus galaksisinde geçiyor. Antartika'da bir kazýda Kayýp þehir Atlantis'in koordinatlarý bulununca yüzlerce bilimadamý ve askerden oluþan uluslar arasý bir araþtýrma ekibi Stargate aracýlýðý ile Pegasus galaksisindeki bu koordinatlara gidiyorlar. ýþin kötüsü baþka bir galaksiye kapý açmak çok fazla enerji gerektireceði için Pegasus'tan Samanyolu'na Stargate ile ulaþmak mümkün deðil. Yani bu tek yönlü bir seyehat. Giden kolay kolay Dünya'ya geri gelemeyecek. Pegasus galaksisine ulaþýr ulaþmaz Atlantis'i bulan araþtýrma ekibi ayrýca burada Goa'uld'dan çok daha tehlikeli bir düþmanla da karþýlaþýyorlar.
Not : ýlk bölümde X-Files'ýn yeni elemaný John Doggett'ý canlandýran Robert Patrick'i Albay Marshall Summer olarak izlemek çok keyifliydi. Sonradan kadroya Mitch Pieggi de katýlýyor.
Dizi ile þikayetlerim Stargate serisi ile genel olarak ayný : Uzaylýlarýn hepsi hiçbir açýklama olmadan aksansýz ingilizce konuþuyorlar. Ayrýca yapýmcýlar casting'e de pek dikkat etmemiþler. Çeþitli bölümlerdeki pek çok oyuncu daha önce deðiþik karakterlerde Stargate SG-1 dizisinde de rol almýþlardý. Onun haricinde fena deðil. En azýndan ortada uluslar arasý bir araþtýrma ekibi var. ABD Hava Kuvvetleri her seferinde tek baþýna dünyayý kurtarmýyor bu dizide  |
|
Back to top |
|
 |
patient x Sendika Üyesi
|
Posted: Sun Jul 16, 2006 5:26 pm Post subject: |
|
|
Pilot bölümünü film sanarak almýþtým bir zamanlar. Divx'ten bölüm seyretmeyi sevmiyorum,allah rýzasý için bir kanal alsada izlesek doðru dürüst _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
desertfo6 Saha Ajaný

|
Posted: Wed Jul 19, 2006 12:17 am Post subject: |
|
|
Bu dizi gitgide daha iyi ve heyecanlý hale geliyor. Bu yüzden de Türkiye'de bunu doðru dürüst yayýnlayacak çapta bir kanal olduðunu sanmýyorum. Cnbce'de bile bir bilimkurgu düþmanlýðý var.
Stargate Atlantis'te en son 1. sezondan 10. ( The Storm ) ve 11. ( The Eye ) bölümleri izledim. Gitgide sýkýcý ve bayan bir yapým haline gelen Stargate SG-1'ýn tersine baya güzel yapmýþlar. ( gerçi Atlantis'i anlamak için Stargate SG-1'ý da en az sekizinci sezonuna dek izlemek þart ) Özellikle ýskoç doktorla Kanadalý fizik profesörünün sakarlýklarýný veya birbirleri ile dalaþmalarýný izlemek pek hoþ.
Last edited by desertfo6 on Wed Jul 19, 2006 12:59 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
desertfo6 Saha Ajaný

|
Posted: Wed Jul 19, 2006 12:30 am Post subject: |
|
|
Binbaþý John Shephard rolünü oynayan Joe Flannigan ve Kanadalý fizikçi Dr. Rodney McKay rolündeki David Hewett'ýn çok iyi performans gösterdiklerini belirtmem gerek. |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Tue Mar 31, 2009 11:45 pm Post subject: |
|
|
desertfo6 wrote: | Binbaþý John Shephard rolünü oynayan Joe Flanigan ve Kanadalý fizikçi Dr. Rodney McKay rolündeki David Hewlett'ýn çok iyi performans gösterdiklerini belirtmem gerek. |
desertfo6 wrote: | Sonradan kadroya Mitch Pileggi de katýlýyor. |
Sheppard rolündeki oyuncuyu zaten DD'ye benzetiyorum,Pileggi'nin gözüktüðü bölümleri izlemek daha da keyifli oluyor bu yüzden. Neyse ki trt'de yayýnlanýyor da dizi,izleyebiliyoruz (tuhaf saatlerde yayýnlýyorlar ama olsun) _________________
"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character" |
|
Back to top |
|
 |
Anoren
|
Posted: Wed Sep 02, 2009 6:17 pm Post subject: |
|
|
Evet Stargate: Atlantis serisi de 5 sezon ve 100 bölüm ardýndan bitirilmiþ durumda. Stargate: Extinction adlý bir film daha çekilecek ama bu film sadece DVD olarak piyasaya sürülür sanýrým (Stargate SG-1'in üzerine çekilen Stargate: The Ark of Truth ve Stargate: Continuum'da olduðu gibi).
TV'deki Stargate serüveni ise Stargate Universe isimli yeni bir dizi ile devam edecek. 2 Ekim'de (ABD'de 1 Ekim) baþlayacak yeni diziyi heyecanla bekliyoruz. Bu yine tamamen yeni oyuncularla baþlanan yeni bir proje. Web siteleri:
http://stargate.mgm.com/view/series/3/index.html
http://gateworld.net/universe/
bu da ekþi sözlük linki.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=stargate+universe |
|
Back to top |
|
 |
elisa day Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Sep 02, 2009 7:13 pm Post subject: |
|
|
Anoren izlemediysen Farscape tavsiye derim sana... _________________
http://ruyasam.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
Anoren
|
Posted: Wed Sep 02, 2009 7:28 pm Post subject: |
|
|
Farscape'i bir çok yerden duydum ve izlenecekler listeme ekledim. X Files'dan sonra Oz'a geçmeyi düþünüyorum. O bitince sýra Farscape'e gelecek inþ. 3. sýrada ise House var  |
|
Back to top |
|
 |
DarkSpooky Çaylak

|
Posted: Wed Sep 02, 2009 9:40 pm Post subject: |
|
|
House nasýl bir dizi?Çok duyuyorum da? _________________ The Truth Is Out There... |
|
Back to top |
|
 |
the 8th endless Sendika Üyesi

Joined: 11 Apr 2005 Posts: 1460 Location: Gebze/Istanbul & Izmir.
|
Posted: Wed Sep 02, 2009 11:12 pm Post subject: |
|
|
Tamam laf lafý açýyor mesajlarda ama biraz dikkat edelim, duyarlý olalým; forumumuzda heryerde her konu konuþulmasýn, daðýnýklýk oluyor sonra toplamak biz modlara düþüyor. sonra sizlere kýzýyoruz uyarýyoruz falan sonra tatsýzlýklar çýkýyor geriliyor ortam falan filan. (burada bu mesaja ters bir cevap gelince olacaklarý da öngören bir uyarý yazdým.)
House: http://www.thexfiles-tr.net/forum/viewtopic.php?t=965
(spoiler istemiyorsak siyah kutucuklarý highlight etmiyoruz.) |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Thu Sep 03, 2009 12:14 am Post subject: |
|
|
Anoren wrote: | Stargate: Extinction adlý bir film daha çekilecek ama bu film sadece DVD olarak piyasaya sürülür sanýrým (Stargate SG-1'in üzerine çekilen Stargate: The Ark of Truth ve Stargate: Continuum'da olduðu gibi).
TV'deki Stargate serüveni ise Stargate Universe isimli yeni bir dizi ile devam edecek. 2 Ekim'de (ABD'de 1 Ekim) baþlayacak yeni diziyi heyecanla bekliyoruz. Bu yine tamamen yeni oyuncularla baþlanan yeni bir proje. |
O filmin de çekileceði meçhul sanki
SGA'yý Universe yüzünden iptal ettikleri söylendiðinden,daha dizi baþlamadan soðudum. _________________
"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character" |
|
Back to top |
|
 |
DarkSpooky Çaylak

|
Posted: Thu Sep 10, 2009 2:18 am Post subject: |
|
|
the 8th endless wrote: | Tamam laf lafý açýyor mesajlarda ama biraz dikkat edelim, duyarlý olalým; forumumuzda heryerde her konu konuþulmasýn, daðýnýklýk oluyor sonra toplamak biz modlara düþüyor. sonra sizlere kýzýyoruz uyarýyoruz falan sonra tatsýzlýklar çýkýyor geriliyor ortam falan filan. (burada bu mesaja ters bir cevap gelince olacaklarý da öngören bir uyarý yazdým.)
House: http://www.thexfiles-tr.net/forum/viewtopic.php?t=965
(spoiler istemiyorsak siyah kutucuklarý highlight etmiyoruz.) |
O zaman house falan yazmasýnlar hayret biþe ya kim ters cevap verdi ki ben görmedim?Ýyi ki bi sorduk yani.Bahsedilmese sormazdýk dimi??!! _________________ The Truth Is Out There... |
|
Back to top |
|
 |
theredandtheblack Özel Ajan

Joined: 01 Oct 2006 Posts: 485 Location: Caprica City, Before The Fall
|
Posted: Tue Oct 06, 2009 8:23 am Post subject: |
|
|
Baktým SG1'de lafý geçmeye baþlýyor,3 bölüm izledim Atlantis'ten.Bir yandan SG1 8.sezon bitmek üzereyken Atlantis izlemeye çalýþmak deli ediyor bazen beni
Yine de ordan oraya geçip SG1 bitiþini geciktirmek iyi bir þey benim için.Atlantis'e gelecek olursam:
Quote: | SG-1'la gerçekten alakasýzmýþ.McKay olmasa izleyecek sebebim de kalmayacak aslýnda.Çok daha yüzeysel gidecekler gibi,karakterler açýsýndan.En azýndan þimdilik öyle görünüyor.Sheppard tip olarak DD havasýný veriyor,2shy'ýn da dediði gibi ama yine de beni kesmedi açýkçasý.Çok soðuk bir karakter.O'Neill'dan sonrasý yalan geliyor,her ne kadar karþýlaþtýrmak gerekmese de.
Aðzým açýk baktýðým tek bir þey var o da Wraith denen uzaylý ýrký.Þu ana kadar SG evrenindeki en korkunç ýrk olsa gerek.Goa'uldlar komik kalýyor bu Wraithlerin yanýnda.Daha da çok görüleceklerdir eminim.Bakalým nereye varacak... |
_________________ To absent friends, lost loves, old gods, and the "season of mists"; and may each and every one of us always give the devil his due.... |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Tue Oct 06, 2009 5:07 pm Post subject: |
|
|
theredandtheblack wrote: | Baktým SG1'de lafý geçmeye baþlýyor,3 bölüm izledim Atlantis'ten.Bir yandan SG1 8.sezon bitmek üzereyken Atlantis izlemeye çalýþmak deli ediyor bazen beni
Yine de ordan oraya geçip SG1 bitiþini geciktirmek iyi bir þey benim için.Atlantis'e gelecek olursam:
Quote: | SG-1'la gerçekten alakasýzmýþ.McKay olmasa izleyecek sebebim de kalmayacak aslýnda.Çok daha yüzeysel gidecekler gibi,karakterler açýsýndan.En azýndan þimdilik öyle görünüyor.Sheppard tip olarak DD havasýný veriyor,2shy'ýn da dediði gibi ama yine de beni kesmedi açýkçasý.Çok soðuk bir karakter.O'Neill'dan sonrasý yalan geliyor,her ne kadar karþýlaþtýrmak gerekmese de.
Aðzým açýk baktýðým tek bir þey var o da Wraith denen uzaylý ýrký.Þu ana kadar SG evrenindeki en korkunç ýrk olsa gerek.Goa'uldlar komik kalýyor bu Wraithlerin yanýnda.Daha da çok görüleceklerdir eminim.Bakalým nereye varacak... |
|
Quote: | Karakterlerin iþleniþi konusunda çok haklýsýn.Yazarlarýn karakterlere gelince bayaðý tembel olduklarý ortada:(Bu yönden en iyi diyebileceðim sezonlarý 3.sezon galiba.McKay için, eh iþte... Sheppard ile iyi bir ikililer ama solo halini pek çekemiyorum.
Wraith'ler daha bol bol gözükecekler ne de olsa Atlantis evreninin baþ düþmanlarý.Özellikle 2.sezonda Wraith'lerle ilgili olan çok sevdiðim bir bölüm var.Adýný söylemek bile baþlýca spoiler olabilir.Gerçi eminin tahmin edilebilir birþeydir ama... |
|
 |
inci Özel Ajan
|
Posted: Tue Oct 06, 2009 8:50 pm Post subject: |
|
|
Ben SGA'yi son sezonun son 3 bolumune kadar izledim...
Quote: | ... ve hayal kiriklilkari da yasadim. Hele Iskoc doktor ve Elizabeth karakterlerine yaptiklarindan sonra. Hem de sadece hareket olsun diye oldugunu duyduktan sonra gercekten sogudum diziden...Bittigi icin uzgunum. Cok cekici bir evren yaratmislardi oysa. Bir de Carter'in bu diziye ana karakter olarak girmesine cok bozugum. Arasira yardimci misafir oyuncu olarak gelmeliydi. O gelecek diye Elizabeth karakterinden kurtuldular diye geliyor aklima, ve Sam'e sinir oluyorum.
Wraith'lere gelince...Evet, gorunusleri son derece korkutucu. En korkutucu sahneleri de pilot bolumde Robert Patrick'in karakterine yaptiklariydi. Ilk karsilasmamizdi onlarla ve insanlarla nasil beslendiklerini bilmiyorduk ve sahsen ben korkuyla izlemistim o sahneyi. Ama sonradan gorunusleriyle insanlarla beslenmeleri olayinin tam da ortusmedigini dusunmeye basladim. Sadece ellerini insanin gogsune dayiyorlar ve artik ne yapiyorlarsa insanlarin kanlari ekiliyor gibi renkleri falan solmaya basliyor ve aci cekiyormus gibi suratlari degisiyor. O gorunuse daha korkunc bir beslenme sekli yaratabilirlerdi. O sahneyi gormek istedigimden degil, sadece korkunc bir dusman olduklarinin altini daha iyi cizmek icin. Bence Goauld'lar daha korkunc idiler. Dusunsenize, icinizde yasayan yilan gibi bir parazit ve agzinizdan giriyor, icinize yerlesiyor. Bence bunlar Wraith'lerden daha korkunc bir dusman. Ama gorunus acisindan bilim kurgu dunyasinda yaratilmis en korkunc gorunuslu dusmanlardan diyebiliriz kolaylikla. |
_________________ inci |
|
Back to top |
|
 |
|