X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
Stargate SG-1 (***spoiler***)
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Wed May 17, 2006 11:57 am    Post subject: Stargate SG-1 (***spoiler***) Reply with quote
þu aralar Stargate SG-1 dizisine baþlamýþ durumdayým. Dikkatli bilimkurgu izleyicileri ta 1995'te bu isimli ( Stargate ) bir film olduðunu hatýrlayacaklardýr. Televizyonda da verildi. hatta bu film. Baþrollerinde Kurt Russell ve James Spader oynuyordu.

Stargate SG-1 ise bu filmin dizi versiyonu. Ta 1997'de baþlamýþ ve ABD'de biricik bilimkurgu kanalýmýz Sci-Fi Channel'da yayýnlanýyor. Temmuz'da 10. sezonu baþlayacak. ( yanlýþ duymadýnýz 10 sezon ! ) Kurt Russell ve James Spader rollerini Richard Dean Anderson ( McGywer dizisinin baþrol oyuncusu ) ve Michael Shranks'a devretmiþ durumdalar. Hatta bu dizinin ilk sezonu TGRT'de 2000 yýlýnda ( hani X-Files , Star Trek The Next Generation'ý ilk aldýklarý dönem ) yayýnlandý ama TGRT her zamanki gibi devam ettirmedi. Sonraki kilit bölümlerinden bazýlarýný da Digitürk'te yakalamýþtým. Stargate'in Nebula ve Saturn dallarýnda pek çok ödülü var. Aslýnda X-Files'ýn sofistikasyonuna ve konularýna sahip bir yapým deðil. Farscape'in karakter derinliðinin ve konu bütünlüðünün yakýnýndan bile geçemez. Ama oldukça heyecanlý , maceralý ve enterasan konulara ( eski dünya uygarlýklarýnýn uzaylýlarla iliþkisi , uzaylý uygarlýklarýnýn ve eski dünya kültürlerinin etkileþimi gibi. Senarist bu açýdan Erich Von Daniken'in "Tanrilarýn Arabalarý" kitabýndan esinlenmiþ kanýmca ) sahip. Efektler ve kurgu da fena deðil. Neyse izlemeye baþladým ve þu an 3. sezondayým. ýlgilenen varsa.

Not : Bu arada Stargate SG-1'ýn 2004 yýlýnda baþlayan bir de spin off kardeþ dizisi var. Stargate : Atlantis. Birkaç ay sonra da ona baþlýycam.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
patient x
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed May 17, 2006 12:38 pm    Post subject: Reply with quote
TGRT ilk sezondan birkaç bölüm vermiþti. Filmine de hasta olurum ayrýca
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Wed May 17, 2006 6:13 pm    Post subject: Reply with quote
Eski forumda bu konu baska bir baslikta tartisilmamis miydi? Yamuluyorsam duzeltiniz...

Back to top
View user's profile Send private message
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Tue Jun 20, 2006 4:31 pm    Post subject: Reply with quote
Stargate SG-1'ýn 6. sezonuna baþlamýþ durumdayým. En son 6x06 "Abyss" bölümünü izledim. Dizi kahramanlarýnýn günümüz dünyasý ve teknolojileri ile diðer gezegenlerde karþýlaþtýklarý antik dünya kültürleri ve bu kültürlerden esinlenmiþ olan bazý aþýrý geliþmiþ uzaylý ýrklarla ve birçok geri kalmýþ uygarlýkla baþa çýkmasýný izlemek ilginç oluyor gerçekten. Yanlýz þu var ki uzattý ve sýktý artýk bu yapým. Dizi kahramanlarý her bölüm veya üç-dört bölümde bir günü kurtarýyor. þimdiye dek bilmkurgu yapýmlarýndaki her türlü kliþeyi de denedikleri için ( zaman yolculuðu , alternatif paralel gerçeklikler , ayný günün tekrarlanmasý vs ) dizi kendi kendini tekrara baþladý. Hayýr bunu bir tarafa býrakalým. Karþýlaþýlan çoðu yabancý uygarlýðýn ingilizce konuþmasý bir noktada ingilizcenin gerçekten de evrensel bir dil olduðunu vurgular nitelikte ! Laughing ( Mesela Farscape'de böyle birþey yoktu. Orada konuþulanlarý anlamamýzýn çok mantýklý bir gerekçesi vardý. Stargate'de bu yok ) Onca þeyle uðraþmalarýna raðmen ana karakterlerden hiçbiri ölmedi de ( daha doðrusu kalýcý olarak ölmedi ). Sadece bazýlarýný canlandýran oyuncular 7-8 sene sonra "yeter artýk" deyip emekli oldular.

Yanlýz hakkýný yemeyelim. Düþman uzaylýlar çok karizma gerçekten. þimdilik dizide en baþýndan beri kötü taraf olan Gou'old denilen uzaylý ýrk var mesela. Aslýnda yýlan benzeri larvalar. Ama bir insanýn veya herhangi bir canlýnýn içine girip , sinir sistemi ve beynini ele geçiriyorlar ve o bedeni "konakçý" olarak kullanýp , parazit olarak yaþamlarýný sürdürüyorlar. Özellikle insanlarý konakçý veya köle olarak kullanmayý pek seviyorlar. Teknolojileri aþmýþ. Ha'tak denilen dev uzay gemileri piramit þeklinde ( ki diziye göre eski Mýsýr'daki piramitleri de bunlar inþa ettirmiþ ) Sesleri de dijitalize edilmiþ gibi korkutucu. Gou'oldlarýn "sistem lordu" olarak bilinen ve herbiri týpký ortaçaðdai feodal beylikler gibi galaksinin geniþ kýsýmlarýna hükmeden liderleri var. Eski zamanlarda bu sistem lordlarý teknolojileri sayesinde dünyada eski pagan tanrýlarý gibi davranmýþlar ve isimlerini de bunlardan almýþlar. ( Ra , Seth , Heu'ur , Sokar , Hathor , Cronos , Nurtii , Apophis , Anubis , Osiris , Tanith ,Yu , Zipacna.....) Baþkalarýyla olduðu kadar gene derebeyleri gibi biribirleri ile de savaþýyorlar. Bazen öyle þerefsizlikler yapýyorlar ki artýk rüyamda Gou'old larvalarý görmeye baþladým.

Buna karþýlýk biz garip dünya insanlarý da ABD hükümeti tarafýndan , 1929'da Mýsýr'daki Giza platosunda bulunan Stargate ( uzaylý teknolojisi ile yapýlan ve galaksideki deðiþik gezegenlere açýlan bir geçit kapýsý ) sayesinde kurulan Stargate Command aracýlýðý ile bunlarla baþa çýkmaya çalýþýyoruz. Stargate ekipleri baþka gezegenleri ziyaret ederek yeni teknoloji kaynaklarý bulmaya ve dost insan/uzaylý uygarlýklarý ile ittifak kurmaya uðraþýyor. Bir yandan da Gou'old'larýn dünyayý ele geçirme veya üzerindeki tüm canlýlarý silip süpürme planlarýný engellemeye uðraþýyorlar. Bir de üstüne üstlük bu projenin halktan gizli tutulmasý gerektiði için Stargate Command bir yandan bu projenin varlýðýný gizlemeye ve örtbas etmeye çalýþýyor. ( tanýdýk geliyor mu acaba )

Last edited by desertfo6 on Wed Jul 05, 2006 1:01 pm; edited 1 time in total
Back to top
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Wed Jul 05, 2006 12:56 pm    Post subject: Reply with quote
Hayýrlýsýyla bu dizinin 8. sezonunu da bitirdim. Daha da izlemiyorum artýk. Yeter ama ya. Sýktý. Temada hiçbir deðiþiklik yok. Hep ayný

Quote:
Tanrý rolünü oynayan uzaylýlar ( Gou'old'lar ) her sezonun baþýnda veya sonunda dünyanýn baþýna bela olurlar. Ya Stargate Command'ýn temsil ettiði dünya tarafýnda ya da Gou'oldlarýn elinde muhakkak Ancientlardan kalmýþ bir süper silah vardýr. ( ya da Gou'oldlar bir istila filosu ile gelmektedirler ) Sonuçta daimi kahramanlarýmýz olan SG-1 muhakkak bu süper silahý kullanarak Gou'old tehditini bir sonraki sezona dek ortadan kaldýrýr. Yeter þu süper silahlar muhabbeti. Her sezon bir süper silah buluyor adamlar. Diziyi uzatacaðýz diye konu bulamýyorlar anlaþýlan. Bir de herþeyin üstesinden hep bu SG-1 ekibi geliyor. Koca ABD Hava Kuvvetlerinde baþka tim kalmamýþ olacak ! Bir de aradan sekiz yýl geçmiþ olmasýna karþýn hepsi de maþallah hala sapasaðlam. Bir aralarýnda Dr. Daniel Jackson ölmedi de ulu bir varlýk olup göðe yükseldi. Ben dedim "tamam iþe þimdi biraz drama katacaklar" Ama adam ertesi sezon tekrar insan olup geri döndü. Roland Emmerich'in 1994'te ortaya çýkardýðý muhteþem Stargate fenomeni resmen kuþa çevrilmiþ kardeþim.

Bir de dizinin bence ruhu olan Richard Dean Anderson da 8. sezon sonunda ayrýlmýþ. ( týpký David Duchovny'nin X-files'ta yaptýðý gibi ) O olmadan Stargate'in tadý tuzu kalmýyor. Yerine Farscape dizisinden Ben Browder ve Claudia Black getirilmiþ ki bunu duyunca sigortalarým iyice attý. Farscape'in zamansýz iptali yeterince kötüydü bir de onun oyuncularý boþ kalmasýn diye farklý karakterler olarak iyice kalitesiz hale gelen Stargate'e mi aktarýlmýþ ? Yok kardeþim olmaz , izlemiyorum ben bunu. Ben ve Claudia Farscape'e aittir ! ýþte o kadar !
Back to top
patient x
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jul 05, 2006 1:03 pm    Post subject: Reply with quote
Ne zaman bu postta mesaj görsem nedense "hah dizi cnbce'de baþlýyor" haberi geldi herhalde diye heyecanlanýyorum :)
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Jul 14, 2006 10:29 am    Post subject: Reply with quote
Ya harbiden bi kanalda gösterilmezse ben bu diziyi izlemek için kasmýycam..

Aslýnda bugün 10. sezon baþlýyor diye meraklandým ama yani yorumlarý görünce pek te adým atasým gelmiyo..

o deðil de Mitch Pileggi ne zaman Stargate Atlantis'e gitti yaf?? Ünifarmlar içinde gördüm adamý "nassý yaaa?" dedim birden. Bu Stargate Atlantis'in görüntüleri beni çekiyor açýkçasý..

Neyse yaa.. Download için kasamam ben, CNBC-e yayýnlasýn.. Ama bundan önce BSG'yi yayýnlasýn.. Zaten yayýnlancaksa The X Files gibi yaymalarý sakat olur, 10 sezon var ya..
Back to top
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Tue Aug 22, 2006 11:22 am    Post subject: Reply with quote
10. sezonuyla iptal edilmiþ efenim.. SG Atlantis için 4. sezona yeþil ýþýk yakýlmýþ ancak SG1 iptal..

Üzüldüm de diyemem hani.. Ortamý BSG'ye býrakýn bakim ! Very Happy
Back to top
inci
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Tue Aug 22, 2006 7:05 pm    Post subject: Reply with quote
Aa, valla cok sasirdim. Artik kemiklesmis bir dizi diye dusunuyordum Sci-Fi icin. Ama 10 yil olmustu, artik bitmesi de gerekiyordu bir bakima.

Islerin pek de parlak gitmedigini Richard Dean Anderson'in diziden ayrilmasindan anlamistim ben zaten. Kiziyla daha cok vakit gecirebilmek icin diye bir bahane sallamisti, ama ben ytmamistim bunu. Adamcagiz yeni bir seyler yapmak istiyordu belli ki artik. Bu Jack O'Neill karakteri, ona Kaptan Kirk'un W.Shatner'a ve Fox Mulder'in DD'ye yapismasi gibi yapismisti artik cunku.
Gecen hafta 200. bolum yayinlandi buyuk umutlarla ve bu bolum icin R.D.Anderson da geri dondu bir bolum icin. Ben de buyuk umutlarla oturmustum ekran karsisina. Cok sevdigim Jack yine var diyerekten, ama yapa yapa bir parodi bolumu yapmislar. Senaryoyu hic begenmedim. 200.bolum icin daha can alici bir senaryo beklerdim onlardan.Zaten ratingler de yatmis. Bu da herhalde bardagi tasiran damla oldu dizi icin. Yazik...

Stargate Atlantis'e gelince, mitoloji olarak ilginc yine. Her bolumde ilgi son ana kadar ayakta oluyor. Burdaki dusman irk insanda kusma duygusu yaratiyor ama. "Wraith" dedikleri insan yiyerek yasayan bir irk bunlar. Gorunusleri de oldukca irkiltiyor insani. Yaratilmis en irkiltici dusman alienlardan biri diyebilirim onlar icin.

Mitch Pileggi, Atlantis'in ilk sezonundan beri var dizide. Ama oldukca yaslanmis gorunuyor gozlukleri olmadan yuzunde. Gozleri iceri cokuk cokuk olmus artik. Dunyanin intergalactic uzay gemisi Daedalus'un komutani rolunde.

Atlantis'in ilk sezon premiyerinde Robert Patrick de vardi ve Wraith'ler tarafindan olduruldu. Atlantis'e gonderilen ilk bilimsel gruptaki askeri lider rolundeydi. Ama arkadaslari icin kendini feda ederek oldu. Duygusal bir sahnesi vardi dusman Wraith ile. Uzuldum ben dizide regular bir rolu olmadigi icin.

Kisacasi Rukicim, bence Atlantis icin gec kalmis sayilmazsin. Daha 3.sezonun ortalarindalar. Yakalayabilirsin. Pisman da olmazsin yani. Smile))
desertfo6
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Tue Aug 22, 2006 9:19 pm    Post subject: Reply with quote
Stargate SG-1'ýn iptalini ben de duydum ama ne þaþýrdým ne de üzüldüm. Sci-Fi Channel genelde herhangi bir yapýmla veya stüdyo ile uzatmalý anlaþmalar yapmaz. Popüler bir yapým var mýydý hemen satýn alýr , reytingleri iyi olduðu sürece oynatýr , ileriki bir sene sonraki sezonun yayýn haklarýný satýn alýr , reytingler düþtü mü kapýnýn önüne koyar böyle ( aynen Farscape'de yaptýklarý gibi Evil or Very Mad )

Ve Stargate SG-1 gidici olduðunu son birkaç sezondur ( 8. , 9. ve 10. sezonlar ) açýk açýk belli ediyordu artýk. Dizinin formatý kusura bakmayýn çok berbatlaþmýþtý. X-Files'ýn en ters bölümlerini içeren 6. ve 7. sezonlarýný 100 ile çarpýn onun gibi birþey iþte. SG-1'da son vakitler kendisi ile dalga geçen , parodili bölümler nedense fanlarý tarafýndan el üstünde tutuluyordu. Halbuki sci/fi-action deyince millet biraz ciddiyet görmek ister. Bu tür bölümler de çok yavan ve kliþe olmuþtu artýk. Dizi ekibi her bölüm olmasa bile 3-4 bölümde bir dünyayý kurtarýyordu. Artýk bir sonraki bölüm veya sezonlarda dünyaya birþey olmayacaðýný ve kötü uzaylýlarýn her nasýlsa bir þekilde ( büyük bir olasýlýkla birden bire ortaya çýkan yeni bir Ancient silahý ile ) ABD Hava Kuvvetleri tarafýndan yenileceðini ve Stargate programýnýn gizli kalmaya devam edeceðini biliyorsunuz. Hele 8. sezonu güç-bela bitirebildim. Bir de düþman uzaylýlar gitgide PC oyunlarýndaki god-mode'lara bürünmüþlerdi. Dizi boyunca yapýlan ultra ABD milliyetçiliði de cabasý.

Sevindiðim tek nokta hem Ben Browder'ýn hem de Claudia Black'in artýk serbest olmasý. Ufukta yeni bir Farscape projesi mi belirdi acaba ? Rolling Eyes Rolling Eyes

Stargate Atlantis fena deðil. Düþüncelerimi Stargate Atlantis baþlýðýnda belirtmiþtim zaten. Devam etmesi iyi olmuþ. SG-1'a kýyasla daha iyi bir yapým. Wraith'ler ve hive-shipleri gerçekten korkunç. Bir de insanlarý trolle balýk avlar gibi toplayýp , kovanlara týkýp onlarla beslenmiyorlar mý iyice karanlýk bir yapým oluyor gerçekten. Yanlýz Wraith'lere karþý biraz sempatim de yok deðil. Sonuçta beslenebilecekleri tek kaynak insanlar yoksa açlýktan ölüyor garipler. Yanlýz SG-1'ý izlemeden Atlantis'e baþlanýrsa ilk baþta insan zorlanabilir ve birþey de anlayamayabilir ( lost city mi o da ne ? , nereden çýktý , þimdi bu Ancientlar kimdi neydi ?, Asgard da ne kim ? ZPM ne oluyordu þimdi , Iris nedir ? Razz ) bu sorularý Atlantis'in ilk bölümü benimle izleyen ama SG-1'ý hiç izlememiþ bir arkadaþ sorup durmuþtu da.

Last edited by desertfo6 on Tue Aug 22, 2006 10:23 pm; edited 2 times in total
Back to top
patient x
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Sat Apr 07, 2007 5:09 pm    Post subject: Reply with quote
Gemini wrote:
patient x wrote:
Ne zaman bu postta mesaj görsem nedense "hah dizi cnbce'de baþlýyor" haberi geldi herhalde diye heyecanlanýyorum :)

Orada baþlamýyor ama TRT1'de bu geceden itibaren baþlamakta.

Aman ne diyorsun..22:35'teymiþ :)
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Sat Apr 07, 2007 6:12 pm    Post subject: Reply with quote
televizyondan uzaðým alakasýz olacak ama sormalýyým CSI'ýn yerine mi baþlýyor yani bitti mi CSI Rolling Eyes
Back to top
2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Sat Apr 07, 2007 6:20 pm    Post subject: Reply with quote
margikleinjan wrote:
televizyondan uzaðým alakasýz olacak ama sormalýyým CSI'ýn yerine mi baþlýyor yani bitti mi CSI Rolling Eyes

Evet CSI biteli birkaç hafta oluyor,onun saatinde veriyorlar.

"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
auroriel
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 12:07 am    Post subject: Reply with quote
SG1 yerine FARSCAPE verseler kesinlikle daha makbule geçerdi Sad

Neyse orijinal sesi olmadan John Crichton, John Crichton deðildir. Umut baþka baharlara..
Back to top
2shy
Muhbir
Muhbir

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 7:25 am    Post subject: Reply with quote
Hepsini izleyemedim bölümün ama XF'den iki oyuncu vardý Scully'nin babasýný canlandýran oyuncu-ki ana kadroda sanýrým- ve de Pusher Razz

"I'm having trouble coming to terms with the fact that Fox Mulder is a fictional character"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Telemanyaklar All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum