X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
MLM Analým

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: This Is Who We Are - Millenium
View previous topic :: View next topic  
Author Message
elisa day
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Dec 30, 2005 9:34 am    Post subject: MLM Analým Reply with quote
From: Our genesis is alien (okatmer) 2/20/2004 11:55 am
To: ALL (1 of 8)

Arkadaþlar forumdaki MLM postunu unutuldu,kurutuldu,kurutulmuþ güller gibi..
Bu muhteþem diziyi unutmayalým yeniden hatýrlayalým. Ben ilk bölümü hatýrlýyorum nefesim kesilmiþti. O aðzý dikilen,gömülen insanlar. Birde ilk aklýma gelen þu þeytanlarla ilgili light bölümdü :)

Oðuzhan

From: 4 8 15 16 23 42 (TRARAGORN) 2/20/2004 12:29 pm
To: Our genesis is alien (okatmer) (2 of 8)

ben daha yeni basladým izlemeye evet ilk bolum gercekten tuyler urperticiydi,gerilim filmleri seven arkadasým bile seyredememisti.ýnsanlarý fýrýnda yaktýklarý bolumde insaný diken ustunde tutuyor.Yavas yavas vakit buldukca seyrediyorum.Su Frank'a gonderilen fotolar nereye varacak merak ediyorum.

From: Our genesis is alien (okatmer) 2/20/2004 12:43 pm
To: 4 8 15 16 23 42 (TRARAGORN) (3 of 8)

Nerde ara ara izliyosun?
Oðuzhan

From: 4 8 15 16 23 42 (TRARAGORN) 2/20/2004 2:30 pm
To: Our genesis is alien (okatmer) (4 of 8)

bilgisayarýmda :)

From: Every day above ground is a good one. (trustno13) 2/20/2004 2:53 pm
To: 4 8 15 16 23 42 (TRARAGORN) (5 of 8)

ne güzel dizimizdin sen MillenniuM...tam 3 sezon hönce her çarþamba-perþembe, sonra da her cumartesi-pazar bizi dumurdan dumura sürükledin, muhteþem bölümlerle gönülleri fethettin, teknik yönünle tv sektöründe çýtayý yükseltip sadece dizi deðil bir sanat eseri olduðunu ispat ettin...kafayý yemiþ psikopat seri katillerden gizli örgütlere, hristiyan mitolojosinden her karakterin iç dünyasýna akýlalmaz, büyüleyici yolculuklar yapmamýzý saðladýn. saygýmýzý sevgimizi sonsuza dek kazandýn.
kimi denyolar çeþitli medya kollarýnda çýkýp senin hakkýnda bilmeden etmeden bik bik konuþtular, var gücümüzle savunduk seni onlara karþý. ve türkiye'de tam bir kült dizi statüsü kazandýn.
sonra ne olacak? x-files'ýn 7. sezonunda seninle ilgili bir bölüm olacak, ana avrat düz gideceðiz muhtemelen? neden? çünkü sana hiç hak etmediðin þekilde davrandýklarýný göreceðiz, kabullenemeyeceðiz sana, eþsiz frank'e ("eþ"siz?hmm..) ve babasýnýn kýzý sevimli jordan'a yaptýklarýný...ýþte böyle baþarýlý bir diziydin sen, ilk göz aðrýmýz x-files'ý bile senin için, senin uðruna karalamaktan çekinmeyen hayranlar yaptýn bizi. eline saðlýk. hiç piþman olma. ben deðilim.

Murat
From: black_witch 2/20/2004 7:36 pm
To: Every day above ground is a good one. (trustno13) (6 of 8)

offffff be! hiç aklýmdan çýkmýyo ki! forumda hatýrlansýn tabi ama ne diyebiliriz ki! bitiþi serin sulardan kýzgýn kumlara atlamýþ etkisi yaratmýþ bu diziyi bölüm bölüm anlatmaya kalksam...eee...çok þey yazýlýr tabi ama detaylardan oluþan ve ana tema üstünde hakimiyet kuran bu detaylarýn didik didik edildii þeyler yazýlmalý,e genç olduum için(!) de çok öyle kare kare aklýmda kalmýyo.
heheheeee! dayýya çýkþmamýz ise gayet baþarýlý ve zevkliydi.

her ne kadar 'aman abi sezdirmeyelim,kimseler,duymasýn,bilmesin' tavrýyla yayýnlasalar da saolsunlar;dedikleri saatte çýktý mý?çýktý(sabah izleyince daha bi zevkli olurdu,sabahýn köründe soðuk bira içmek gibiydi ama daha mükemmel bi þiydi)dedikleri günde çýktý mý?çýktý,'hadi sezon atlýyalým,bunun da son 2 bölümünü göstermeyelim ve/ya bu sahne çok baþarýsýz abi atalým bunu,burda lara güzel görünmüyo,bunu yayýnlarsam varsayýmda kalan þansýmý da yemiþ olurum' dediler mi? evet,belki dediler ama yapmadýlar.bu tür konularda amaca diil de görüntüye önem veren biz sevgili seyirciler de en azýndan millennium umuz adam gibi yayýnlanýyo diye gönül rahatlýðýyla izledik........mi? hayýr,içimiz rahat diildi tabe ama 3.sezonu kazasýz,belasýz atlattýk iþte!

1.sezon daha çok fbi ajanlarýnýn etrafta fink attýýý macera filmleri gibiydi biraz,ben daha çok frank için izliyodum ama 2.sezon patladý ve üçlemenin en iyi sezonuydu,daha daha frank için izlemeye baþladým o ayrý.3.sezon ise 2. den sonra -haliyle- biraz hayalkýrýklýðýydý,yine de son 5 veya 6 bölüm memnun ediciydi,üzücüydü...

bi dakka ya bazý detaylara giricektim ama izleyen veya izleyenler varsa spoil etmiym.

sonu ise çok çok etkileyici diildi-ne görmeyi umduysam-yine de en olabileceði gibi bitti.

iþte ya,iþte millennium konusu açýlýrsa böyle alýr baþýmý giderim,þimdilik frenliyorum kendimi.

From: Every day above ground is a good one. (trustno13) 2/21/2004 3:21 am
To: black_witch (7 of 8)

mlm-100 pilot
mlm-101 gehenna
mlm-102 dead letters
mlm-104 the judge
mlm-105 522666
mlm-103 kingdom come
mlm-106 blood relatives
mlm-107 the well worn lock
mlm-108 wide open
mlm-110 the wild and the innocent
mlm-109 weeds
mlm-111 loin like a hunting flame
mlm-112 force majeure
mlm-113 the thin white line
mlm-114 sacrament
mlm-115 walkabout
mlm-116 covenant
mlm-117 lamentation
mlm-118 powers principalities thrones and dominions
mlm-119 broken world
mlm-120 maranatha
mlm-121 paper dove
ikinci sezon (09/19/97-05/15/98)
mlm-201 the beginning and the end
mlm-202 beware of the dog
mlm-203 sense and antisense
mlm-204 monster
mlm-205 a single blade of grass
mlm-206 the curse of frank black
mlm-207 19 19
mlm-208 the hand of saint sebastian
mlm-209 jose chungs doomsday defense
mlm-211 midnight of the century
mlm-210 goodbye charlie
mlm-212 luminary
mlm-213 the mikado
mlm-215 the pest house
mlm-214 owls
mlm-216 roosters
mlm-217 siren
mlm-218 in arcadia ego
mlm-219 anamnesis
mlm-220 a room with no view
mlm-221 somehow satan got behind me
mlm-222 the fourth horseman
mlm-223 the time is now

üçüncü sezon (10/02/98-05/21/99)
mlm-301 the innocents
mlm-302 exegesis
mlm-303 teotwawki
mlm-304 closure
mlm-305 thirteen years later
mlm-306 skull and bones
mlm-307 through a glass darkly
mlm-308 human essence
mlm-309 omerta
mlm-310 borrowed time
mlm-311 collateral damage
mlm-312 the sound of snow
mlm-313 antipas
mlm-314 matryoshka
mlm-315 forcing the end
mlm-316 saturn dreaming of mercury
mlm-318 darwins eye
mlm-317 bardo thodol
mlm-319 seven and one
mlm-320 nostalgia
mlm-321 via dolorosa
mlm-322 goodbye to all that

seçmece bunlar...hepsi birbirinden kusursuz..teyy tey. (liste için nigara teþkürler)

Murat
From: Uroboros4 2/21/2004 3:45 pm
To: Every day above ground is a good one. (trustno13) (8 of 8)

tv'yi çok nadir seyreden biri olarak forumdaki çoðu konuya katýlamýyorum zaten ama Millennium hem beni tv'ye kilitledi hemde bu forumda çokca(sayýsý çok azda olsa) yazý yazmama vesile oldu,
hayalimde kurduðum dizinin gerçekleþmiþ olmasýný kavramam uzun sürmedi ilk sezon cidden dehþetti gerçi ilk bölümler tam kavrayamadým diziyi ancak gün geçtikçe iþler deðiþmiþti
okuduðum kitaplarýn içeriði ile ortak noktalar birbir çýkdýðý gibi bilmediðim bi çok konuyuda araþtýrmaya itti beni, incil hiç bir sinema/dizi filminde olmadýðý gibi ustaca bi kaynak edilmiþdi ancak her yönü ile XF'ý kesinlikle sollamýþtý gözümde, tv karþýsýnda hiç bu kadar gerildiðimi hiç bu kadar keyif aldýðýmý hatýrlamýyorum heryönü ile mükemmel bir dizi, 2. sezon gerçektende tavan yaptý 3. sezon ise tempo biraz düþtü iþe duygusallýk karýþtý ancak kesinlikle tadýnda bir bozulma olmadý hiç bi zaman(bikaç kötü bölüme raðmen),
Jordan'dan Frank'a kadar saðlam bir kadro hepsi çok profosyonel oyunculuk konusunda...
Lucy'nin kasveti, Frank'in dehasý & kafasýndan geçen görüntüler, Jordan'ýn masumiyeti, Lara'nýn güzelliði anýlardan pek silinecek gibi durmuyor
Back to top
View user's profile Send private message
emremektup
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Wed Jun 06, 2007 8:39 am    Post subject: Reply with quote
milenniumu pek sevemedim. bir iki kez izledim fakat zorlama bir dizi gibi geldi. belki de yeterli þansý vermedim.
the 8th endless
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Wed Jun 06, 2007 8:51 am    Post subject: Reply with quote
70 bölümlük dizide bir iki bölüm izleyip zorlama diyebiliyosan o senin yeteneðin valla, dizinin baþarýsýzlýðý deðil.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
emremektup
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Wed Jun 06, 2007 9:38 pm    Post subject: Reply with quote
yeterli þansý vermediðimi yazdým zaten. belki biraz daha izlesem sevebilirdim.
isatay
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Thu Jun 07, 2007 12:53 am    Post subject: Reply with quote
her ne kadar X-Files faný olsam da soðukkanlý olarak baktýðýmda Millenium'u genel olarak X-Files'tan daha baþarýlý bulduðumu her zaman söylemiþimdir. çok sevdiðim X-Files içinde birçok sevmediðim bölüm, karakter ve olay söyleyebilecekken Millenium'da düþününce böyle birþey bulamýyorum. daha özenli ve daha rafinedir. bunu CC'ýn ustalýk devrinin eseri olmasýna baðlýyorum. ayrýca finali de mükemmel baðlanmýþtýr. (ki bu mükemmel finalin tadý daha sonra X-files'ýn Millenium bölümü yüzünden biraz kaçmýþtýr)
olsa da izlesek Smile
Back to top
Sheva_Emre
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Tue Sep 15, 2015 4:28 pm    Post subject: Reply with quote
Biraz hortlatmýþ olacaðým ama buna deðer. Kesinlikle þans verilmesi gereken harika bir yapým, keþke X-Files gibi ekranlara dönmenin bir yolunu bulabilse bir þekilde. Frank ve Jordan'ý günümüzde görmek epey hoþ olurdu.
fxmldr75
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Fri Sep 18, 2015 4:45 pm    Post subject: Reply with quote
Hortlatmaya ben devam edeyim Very Happy
Bu dizinin bir de Mark Snow usta tarafýndan yapýlan bir jenerik müziði vardýr ki dinlerken insaný uçurur.
Back to top
kutay3437
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Fri Sep 18, 2015 5:34 pm    Post subject: Reply with quote
hiç izlemedim x files 10.defa baþtan izleyiþim kasým gibi bitiyor yeni sezona kadar bakýcam güzel diziye benziyor chris carterda benim kafadan aklýmdan ne geçiyorsa zamanýnda dizi yapmýþ Very Happy
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: This Is Who We Are - Millenium All times are GMT + 3 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum