« Önceki konu :: Sonraki konu » |
Yazar |
Mesaj |
emremektup Çaylak

|
Tarih: Pts Nis 16, 2007 5:07 am İleti konusu: |
|
|
arkadaşlar
bu mesajı bu başlığın altına yazıyorum fakat bu başlıktaki diğer mesajların hiçbirini okumadım.
çünkü son iki bölüm tek başlıkta birleştirilmiş.
tamam. film abd'de tek bölüm olarak verildi ama bizde farklı. final1 ve final 2 diye ikiye bölemez miyiz şu konuyu. spoiler korkusuyla hiçbir yazıyı okuyamayacağım büyük ihtimalle. _________________ Hey Scully, ?u ?ey bir UFO mu yoksa yine frizbi mi oynuyorlar? |
|
Başa dön |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Tarih: Pts Nis 16, 2007 5:18 am İleti konusu: |
|
|
emremektup yazdı: | arkadaşlar
bu mesajı bu başlığın altına yazıyorum fakat bu başlıktaki diğer mesajların hiçbirini okumadım.
tamam. film abd'de tek bölüm olarak verildi ama bizde farklı. final1 ve final 2 diye ikiye bölemez miyiz şu konuyu. spoiler korkusuyla hiçbir yazıyı okuyamayacağım büyük ihtimalle. |
Hayır bölemeyiz çünkü ne izlendiyse bugün, o tartışılacak..
Bölümü daha önceden izleyen insanlar Türkiye'de ikiye bölündüğünü kaç haftadır biliyor zaten... |
|
Başa dön |
|
 |
layaki Çaylak

|
Tarih: Pts Nis 16, 2007 6:35 pm İleti konusu: |
|
|
Bölüm iyi güzeldi ama korkutucu bir detayı atlamamak gerek bence. Oliver denen adam bir katil yahu. Sırf perili ev efsanesine "yeni bir boyut katmak istedikleri için" evine giren iki çocuğu "kafasına nasıl estiyse" öyle saf dışı bırakıyor adam. Her ne kadar karikatürize de olsa, çocukları havaya fırlatıp yere çakıyor! Sonra da Oliver'a dramatik bir anlam kattıkları bir karakter yüklüyorlar... Gücünü kullanmamasını istiyorlar filan. Peki günün birinde bu adamla birileri dalga geçerse, ya da Oliver kazara Türkiye'ye gelip te araba kiralamaya kalkarsa ne olacak Yollarda bizim adam dövme dürtülerimizi sonuna kadar zorlayan trafik magandalarımızdan kaçını havaya uçurabileceğini siz düşünün
Her şey bir yana hakkaten giderayak iyi hikayeler izliyoruz. Benim asıl beklentim dizinin yeniden yayına girmesi. Terkarı yapılmayan nadir CNBC-E dizilerinden. Mitoloji bölümlerini bir kez daha severek zileyeceğimden eminim...
Selamlar
Lami |
|
Başa dön |
|
 |
emremektup Çaylak

|
Tarih: Sal Nis 17, 2007 10:01 am İleti konusu: |
|
|
emremektup yazdı: | arkadaşlar
tamam. film abd'de tek bölüm olarak verildi ama bizde farklı. final1 ve final 2 diye ikiye bölemez miyiz şu konuyu. spoiler korkusuyla hiçbir yazıyı okuyamayacağım büyük ihtimalle. |
ben bu mesajı final bölümünün oraya yazmıştım diye hatırlıyorum. ya yanlışlıkla buraya yazmışım ya da buraya taşınmış.
neyse. benim merak ettiğim birşey var bu bölümle ilgili. şu oliver var ya. bu adam daha önce de bir bölümde oynamıştı diye hatırlıyorum. hani şu insanların ölüm anlarını gören bir adamın hikayesi anlatılıyordu ya (Clyde_Druckman_s_Final_Repose 3. sezon 4. bölüm sanırım). oradaki katili oynuyordu galiba. yoksa çok mu birbirlerine benziyorlar? _________________ Hey Scully, ?u ?ey bir UFO mu yoksa yine frizbi mi oynuyorlar? |
|
Başa dön |
|
 |
beatlefan Muhbir

|
Tarih: Sal Nis 17, 2007 6:41 pm İleti konusu: |
|
|
layaki yazdı: | Bölüm iyi güzeldi ama korkutucu bir detayı atlamamak gerek bence. Oliver denen adam bir katil yahu. Sırf perili ev efsanesine "yeni bir boyut katmak istedikleri için" evine giren iki çocuğu "kafasına nasıl estiyse" öyle saf dışı bırakıyor adam. Her ne kadar karikatürize de olsa, çocukları havaya fırlatıp yere çakıyor! Sonra da Oliver'a dramatik bir anlam kattıkları bir karakter yüklüyorlar... Gücünü kullanmamasını istiyorlar filan. |
Bu da işte bölümün bana manasız gelen bir kısmıydı. Adamın gücünü paranormalin kanıtı olarak dünyaya göstermeye o kadar takılmış ki ajanlar, adamın katil olduğunu ve iki gencin ölmüş olduğunu(hatta Doggett'ın da neredeyse öleceğini) unutuyorlar. Hatta Doggett'ın kendisi bile unutuyor. Reyes "sana onun saldırdığına emin misin ki" gibilerden inanmaz bir tavır sergiliyor. Yani kısacası katil olduğu unutulmuş oluyor ve bu da mantıksız. Sonuçta adam beyin gücüyle öldürdüğüne göre iki çocuğu, hapse falan atılması gerekmez mi? En azından bence gerekmeliydi. Yeniden yapamayacağının kesinliği yok sonuçta. _________________
Forwardly On LOST |
|
Başa dön |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Tarih: Çar Nis 18, 2007 8:32 pm İleti konusu: |
|
|
emremektup yazdı: | neyse. benim merak ettiğim birşey var bu bölümle ilgili. şu oliver var ya. bu adam daha önce de bir bölümde oynamıştı diye hatırlıyorum. hani şu insanların ölüm anlarını gören bir adamın hikayesi anlatılıyordu ya (Clyde_Druckman_s_Final_Repose 3. sezon 4. bölüm sanırım). oradaki katili oynuyordu galiba. yoksa çok mu birbirlerine benziyorlar? |
Hayır o bölümde oynayan oyuncu farklı biri.. |
|
Başa dön |
|
 |
emremektup Çaylak

|
Tarih: Per Nis 19, 2007 7:43 am İleti konusu: |
|
|
beatlefan yazdı: | Sonuçta adam beyin gücüyle öldürdüğüne göre iki çocuğu, hapse falan atılması gerekmez mi? En azından bence gerekmeliydi. Yeniden yapamayacağının kesinliği yok sonuçta. |
adamın o iki genci öldürdüğü için yargılanması imkansız. çünkü adamın böyle bir güce sahip olduğu ispatlanamadı. önemli olan bilimadamlarıca onaylanmasıydı. bu gerçekleşmediği için de serbest kaldı.
hem yargılasa da kimse birşey diyemezdi sonuçta kontrol onda değildi o sırada. hem böylesi bir gücü varken muhtemelen işlediği bu suçlara ya bir kılıf bulurlardı ya da görmezden gelirlerdi. sonuçta kendisi büyük bir bilimsel keşifti.
ama gücünü bir daha kullanmayacağı için olay kapandı. _________________ Hey Scully, ?u ?ey bir UFO mu yoksa yine frizbi mi oynuyorlar? |
|
Başa dön |
|
 |
isatay Müdür Yardımcısı

|
Tarih: Per Nis 19, 2007 8:20 am İleti konusu: |
|
|
emremektup yazdı: | beatlefan yazdı: | Sonuçta adam beyin gücüyle öldürdüğüne göre iki çocuğu, hapse falan atılması gerekmez mi? En azından bence gerekmeliydi. Yeniden yapamayacağının kesinliği yok sonuçta. |
adamın o iki genci öldürdüğü için yargılanması imkansız. çünkü adamın böyle bir güce sahip olduğu ispatlanamadı. önemli olan bilimadamlarıca onaylanmasıydı. bu gerçekleşmediği için de serbest kaldı.
hem yargılasa da kimse birşey diyemezdi sonuçta kontrol onda değildi o sırada. hem böylesi bir gücü varken muhtemelen işlediği bu suçlara ya bir kılıf bulurlardı ya da görmezden gelirlerdi. sonuçta kendisi büyük bir bilimsel keşifti.
ama gücünü bir daha kullanmayacağı için olay kapandı. |
ayrıca şunu da eklemek lazım ki Amerikada biri evinize izinsiz girer ve çık demenize rağmen çıkmazsa kendinizi savunma hakkınız vardır. Doggett zarar görmediğine göre gücü ispatlansa bile mahkemede öbür iki kişinin ölümünden büyük ihtiamlle ceza almazdı. |
|
Başa dön |
|
 |
derebeyi17_44 Saha Ajanı

Kayıt: 11.02.2009 İletiler: 253 Konum: BiGa(ÇaNaKkAlE)&MaLaTyA
|
Tarih: Pts Ağu 10, 2009 7:22 pm İleti konusu: |
|
|
Scully'nin bakışları ve gülümsemeleri beni bitirdi resmen.Kalite olarak kötü olsa da çok renkli ve keyifli bir bölümdü. |
|
Başa dön |
|
 |
Anoren
|
Tarih: Pzr Eyl 20, 2009 6:52 pm İleti konusu: |
|
|
Güzel ve de komik bir bölümdü. Genelde çoğu kişi Bud Bundy'ye takılmış, ama Oliver'ın da Lost'taki meşhur Benjamin Linus olduğunu da atlamayalım . |
|
Başa dön |
|
 |
Space Jellyfish Çaylak

|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2014 5:17 pm İleti konusu: |
|
|
Final bölümlerine bir adım kala değişik bir stand alone bölümle karşılaştık. Külliyattaki soru işaretlerinden biri daha giderilir diye düşünürken farklı bir sürpriz oldu Oliver'ın kendini tüketen paranormal bir enerjiye sahip olduğunu öğrenmek.
İnsanları çatılardan fırlatan cisimleri hayava kaldıran bir çeşit elektrokinetik güce sahip bir çocuk olarak bakımevlerinde büyümüş Oliver'ın özellikle Skinner üzerindeki deneyi süperdi.
Scully haliyle üzüldü tam somut bir paranormal kanıt elde etmişken Oliver'ı yitirmek.
Dogget ve Monica Reyes de iyice yakınlaştılar. Hayırlara vesile olsun. _________________ We all want to believe... |
|
Başa dön |
|
 |
|