X-Files   Return to Index
Log in to check your private messages
8x21 : Existence
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Believe to Understand - Sezon 8
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aztec

PostPosted: Fri Nov 24, 2006 6:31 am    Post subject: Reply with quote
ramtur wrote:
Hastalýklarý bir dokunuþla iyileþtirmek ýsa Peygambere atfedilen bir mucizedir ve Katolik Hristiyanlar için bu olay kutsaldýr. Müslümanlar Hristiyanlýk inancýnýn artýk geçerliliðini yitirdiðine ve kutsal kitaplarýnýn da zaten bozulmuþ olduðuna inandýklarý için, bu konulara burun kývýrmaktan öte bir ilgi sergilemiyorlar. Ancak Mulder'ýn deyiþiyle "bu bir gizli dosya!" ve de Hristiyan mezheplerinin kavgalarý, Ortadoðudaki müslüman mezheplerin kavgalarýndan daha aþaðý kalýr deðil.

Yahuda'nýn ýncili'nde ýsa Peygamberin bilerek kendini ispiyonlattýrdýðý anlatýlýr. ýsa çarmýha gerilmeyi kendisi planlamýþtý. "Çile'nin" kutsallaþtýrýlacaðýný ve bu sayede ölümsüz bir kahraman olacaðýný hesaplamýþ ve bunun için ölümü göze almýþtý. Döneceðim diyerek ölmüþ ve bir gecede ünlü olmayý baþarmýþtý. Tarihte böyle kumar oynayan binlerce insan var, ýsa bu kumarý kazananlardan biriydi. Ancak Absolom kumarý kazanamadý. "Bir gecede ünlü olacaðým" diyerek Nüfus ýstatistik Merkezinde çýkardýðý olay tamamen fiyaskoydu çünkü ne uzaylýlarýn kayýtlarý vardý ne de Doggett bir kurþunla öldürülebilecek bir adam deðildi. Ama Mulder'ýn oynadýðý kumar tuttu. Göðe çekildiðine herkesi inandýrdý ve tüm inananlar Mulder'ýn dönüþünü sabýrsýzlýkla beklemeye baþladý. Mulder öldü, gömüldü ve sonra dirildi.

Mulder vücudunu ölüm derecesinde tutmayý nasýl baþardý? Hükümetin süper asker yaratma projelerini mi ele geçirmiþti? Uzaylý tarikatýndaki müritler ona geniþ bir að mý saðlýyorlardý, FBI yýllarý boyunca tüm bilgi birikimini bu tarikatý için mi kullanmýþtý? Bu iddialarýn hiçbiri ispatlanamadý. Ortada bir tarikat vardý yalnýzca ve de Mulder öldükten sonra tekrar dirilmeyi baþarmýþtý.

Mulder'ýn bu tarikatýnýn adý Hristiyanlýktýr tabi ki... CC'nin ikibin yýllýk Katolik inancýný nasýl eleþtirdiðinin tarihidir bu anlatýlan gizli dosya. Ayný tarihi anlatan bir dizi daha var: the 4400... Hastalarý iyileþtiren 4400 kiþinin lideri Shawn, mucize dokunuþa sahip birisi ve de tüm insanlýðýn günahlarý için kendini feda eden ýsa Peygamber'le ayný ikilemi yaþýyor: ýnsanlýðý kurtarmak için ýsabelle ile evlenerek kendini feda etmeli mi, etmemeli mi?!

Senaryolarda kullanýlan bu tür temalarý senarist'lerin bilerek kullandýðýný sanmýyorum. Biraz düþününce dinle ilgili bir sürü baðlantý bulabilrsiniz star wars'ta bile... bence bunlar senaristlerin bilinç altýndan gelen temalar.. Ve insanýn hayal ettiði en önemli þeylerden biridir üstün olma olgusu...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
netevin
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Fri Nov 24, 2006 9:48 am    Post subject: Reply with quote
Arkadaþýmýz ramtur kýsaca ifade özgürlüðüne dem vurmuþ. Yazdýðýnýz yorumlara yapýlan her türlü yorumda ayný özgürlük kapsamýnda .... 04.00 a kadar bekleyeceðim Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ramtur
Guest

PostPosted: Fri Nov 24, 2006 1:26 pm    Post subject: Reply with quote
Düþünce ve ifade özgürlüðünün sýnýrý nedir? Yazdýðým yazýlarla bu forumdaki demokratik ortamý ve ifade özgürlüðünü suistimal mi ediyorum? Forum yöneticilerinin demokrasiye ve ifade özgürlüðüne olan inançlarýný beni atmamýþ olmalarýyla açýklamalarý ne kadar doðrudur?

Bu sorular Battlestar Galactica adlý dizinin iki ayrý bölümünde iþlendi. Bu hafta izlediðimiz bölümde Sturbuck, gemiye, 12 saat sonra patlayacak bir bomba koyduðunu söyleyen bir Saylon'un iþkence ile ifadesini alýyordu. Ancak sonuç alamadýðý gibi, aksine Saylon'un "tanrýsal planýn bir parçasý olmakla" ilgili düþünceleri Sturbuck'ý da etkilemeye baþlamýþtý. Nihayetinde Baþkan, Saylon'a bombanýn yerini söylemesi karþýlýðýnda özgürlük va'detti ve saylon, bomba koymadýðýný sadece zaman kazanmak için bu yalana baþvurduðunu söyledi. Ancak Saylon, Baþkan'ýn kulaðýna eðilip Adamo'nun da bir saylon olduðunu söyleyince, Baþkan yargýsýz infazla saylonu uzaya uçurup öldürdü. Öldürme gerekçesi çok basit: Fitne sokmak.

Baþkan, çok ilginç bir þekilde, bomba koyduðunu söyleyen Saylon'u eyleminden vazgeçmesi ve piþmanlýðýný açýklamasý karþýlýðýnda serbest býrakmayý va'dediyor. Patlamayan bir bomba ve eyleminden piþmanlýk duyan bir eylemci, suç unsuru oluþturmuyor Baþkan'a göre. Ancak Adamo'nun da bir saylon olduðunu ifade eden Saylon'u hiç düþünmeden öldürüyor. Saylon'un bir baþka kiþi hakkýnda düþüncesini ifade etmesi ölüm cezasýný gerektirir miydi? Düþünceleriyle fitne sokan saylon, bomba koyan bir saylondan daha mý tehlikelidir? Hangisi ölüm cezasýný hak eder? ýfade özgürlüðü, bir bombadan daha tehlikeli olabilir mi?

Battlestar Galactica'nýn önceki bölümlerinden birinde ise su kýtlýðý baþgöstermiþti ve bir gezegenin aðýr þartlarý içinden gemiye buz taþýmak için mahkumlarý kullanmayý düþünmüþlerdi. Ancak mahkumlarýn lideri yasaklý bir siyasiydi ve tüm mahkumlarý örgütlemiþti. Bu mahkumlar arabuluculuk için içeri gelen Adamo'yu esir alarak gemi yönetimini ele geçirdiler. Yasaklý liderin istediði, yönetimi esir tutmak deðildi; düþünce ve ifade özgürlüðü istiyordu. Adamo sürpriz bir kararla, baþkanlýk seçimleri için aday olma hakkýný yasaklý lidere tanýdý ve demokratik seçimlere katýlmalarý karþýlýðýnda mahkumlarýn, eylemlerinden vazgeçip buz çýkarmalarýnda anlaþtý.

Özgürlük iddiasýnda bulunan yasadýþý terör gruplarý, eylemlerinden vazgeçmeleri karþýlýðýnda demokrasiye katýlabilir mi? PKK'nýn silah býrakmasý karþýlýðýnda parti kurmalarý ve seçimlere katýlmalarý demokrasinin gereði midir? Ya da islamcý gruplar nakþiler, nurcular, din çatýsý altýnda meclise girebilir mi?

Forum yöneticilerini zor bir karar bekliyor. ýki ayrý iddia, iki ayrý yanýt. Ramtur Tanrýsal planlardan bahseden ve insanlarýn aklýný çelen bir fitnebaz mýdýr, yoksa silah tutup adam öldürmediðine göre suç unsuru oluþturmayan bir demokratik katýlýmcý mýdýr? Ramtur uzaya mý uçurulsun, yoksa iade-i itibar mý yapýlsýn? Çözülmesi zor bir gizli dosya... Heleki Türkiye'de yetiþen insanlar için bu konunun aðýrlýðý katlanarak artýyor çünkü demokrasi kültürü ülkemizde ýsrarla oluþturulamýyor.

Türkiye 1923 yýlýnda Osmanlý mirasýný reddederek ve halka raðmen yapýlan devrimlerle kurulan bir ülke. 1945 yýlýna kadar tek partili yönetilen ülkemiz çok partiye geçtiðinin ertesi haftasýnda cumhuriyet ve demokrasi aleyhtarý kiþilerin partileþerek ülke rejimini tehlikeye soktuðunu gördü. Sonrasý malum: Menderes'in idamý, 1961ihtilali, 1971ihtilali, 1982 darbesi, Özallý yýllar ve sürekli kesintiye uðrayan demokrasi ile birlikte nihayetinde günümüze miras kalan "cumhuriyet elden gidiyor" diyen laiklerle, özgürlüklerinin kýsýtlandýðýný iddia eden türbanlýlarýn bitmek bilmeyen kavgasý.

Ayný yýllar boyunca devam eden kentleþme ve batýlýlaþma süreci içinde kente göç eden köylü insanýn þehire tutunabilmesinin en güzel yolu imam hatip okullarý oldu. Çocuklarýný imam hatip okullarýna yazdýran köylüler vicdanlarý müsterih bir þekilde kentleþirken, köyde býraktýðý sosyal iliþkilerini tarikatlara yönelmek süretiyle giderdiler. Köylü için masum sayýlan tüm bu hareketlilik 12 Eylül darbesinden sonra tarikatlarýn radikalleþmesiyle boyutunu deðiþtirdi. Nakþibendi tarikatýnýn oylarý ve diðer partilerin seçim yasaklýsý olmasý sayesinde darbeden sonra baþbakanlýða geçen takunyacý ve takiyyeci Turgut Özal, gerçekte bir meslek okulu olmasý gereken ýmam Hatip okullarýný süratli bir þekilde artýrdý. Topluma dinsel deðerleri aþýlamak ve muhafazakarlýðý pekiþtirmek maksadýyla imam hatip okullarýný eðitim sisteminin ana parçalarýndan biri haline getirdi. Özal döneminde Moliere, Camus gibi yazarlar Milli Eðitim Bakanlýðýnca yasaklandý. Fransýz Aydýnlanmasýnýn öncü isimlerinden "düþüncenize katýlmýyorum ama savunabilmeniz için canýmý veririm" diyen Voltaire dahi yasaklýydý.

Ayný yýllar Sovyetler Birliðinin komünist ekonomisinin, Amerikan kapitalizmiyle kutuplaþtýðý yýllardý. ýmam Hatip okullarý komünizmi din düþmanlýðý ilan ederek Türkiye'de Amerikan Kapitalizminin yerleþmesini garanti altýna aldýlar.

Ülke ve dünya siyasetine alet edilen eðitim sistemimizin aksaklýklarý günümüzde haberlerin manþeti olmaya devam ediyor. Bu eðitim sistemi içerisinde öðrenciler pasif dinleyici konumuna sokuldular, kýþla disiplini içinde ezberciliðe yönlendirildiler. Sosyoloji ve tarih dersleri milliyetçilik ve manevi deðerler aþýlamak için bir vesile sayýldý. Felsefe derslerine hiç önem verilmezken din dersleri zorunlu hale getirildi. Oysa din, sorgulanmayan inançla temellenir. Felsefeyi belirleyen þey ise en temel inançlarý bile sorgulamasýdýr. Felsefe eðitimin en büyük yararý baðnazlýðý ve fanatizmi önlemesidir. Birçok genç insanýn iyi bir felsefe eðitimi görmeyiþi, önlerine konan düþünceleri ve verileri, sorgulamadan, baðnazca benimseyip, onlarýn fanatik bekçileri olmalarýna yol açabiliyor.

Buraya kadar sabredip okuyanlar CC'nin Scully'yi niçin baðnaz ve yobaz biri olarak tanýmladýðýný tahmin etmiþlerdir. Onun Katolik Kýz Lisesinden mezun olmasýný eleþtiren CC, yoðun din eðitimini yobazlýk ve baðnazlýk olarak ilintilendiriyor, ki bir bilim kadýný olan Scully'nin Mulder'ýn uzaylý teorilerine artýk inanýyor olmasý da bu baðlantýnýn sonucudur.

Türkiye'de imam hatip mezunlarý üniversitelere alýnsýn- alýnmasýn tartýþmalarý yapýlýyor ancak Amerika'da böyle bir laiklik anlayýþý yok. Katolik kýz lisesinden mezun olan Scully ordan týp fakültesine ve ordan da mesleki kura ile istihbarat ajanlýðýna geçebiliyor. Amerika toplumda din kurumunu ve dinsel faaliyetleri denetim altýnda tutmaz, bir baþka deyiþle o ülkede "Diyanet ýþleri Baþkanlýðý" gibi bir bakanlýk bulunmaz. Dini eðitim veren meslek üniversiteler açýlabildiði gibi, ikiyüzün üzerinde dinin faaliyetine ABD resmen izin vermiþtir. Uzaylý tarikatlarý bile dini faaliyet sürdürebilmektedir Amerika'da. Bu anlamda Amerika din kurumunun devletten baðýmzsýz olarak sürdürülmesine izin veren bir laikliði benimsemiþ görünmektedir ancak suç unsuru tespit ettiði oluþumlarda devletin gücünü göstermektedir. FBI 1996 yýlýnda elli kiþilik bir uzaylý tarikatýný mabetlerinde yakarak öldürmüþtü. Türkiye'de uygulanan laiklik ise "ýslam dininin devleti egemenliði altýna alma" iddiasýyla baþ etmek durumundadýr.

Uzaya uçurulan saylonun endiþesini hatýrlýyor musunuz? "Ölmekten korkmuyorum, ruhumun Tanrý'ya ulaþamamasýndan korkuyorum"

(Türk siyaset tarihi, Özallý yýllar ve imam hatip okullarýna iliþkin yazdýklarým gazeteci-yazar Hasan Cemal'in kitaplarýndan edindiðim notlardýr.)
Back to top
patient x
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Nov 24, 2006 6:06 pm    Post subject: Reply with quote
Baþlýðýmýz, forumdaki fikir özgürlüðü deðil, xfiles sezon finalidir. Fikir özgürlüðünü tartýþmak isteyenler "x-files dýþýnda konular" bölümünü kullanabilirler..
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Fri Nov 24, 2006 7:10 pm    Post subject: Reply with quote
vala arkadaþlar son mesajlar pek hararetli ama patient x in dediði gibi yeri bura diil sanýrým

konuyu deðiþtirim mi bea?skinner nasý vurdu krycek i ööööle tam alnýnýn ortasýndan Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
aky125
Müdür Yardýmcýsý
Müdür Yardýmcýsý

PostPosted: Fri Nov 24, 2006 7:40 pm    Post subject: Reply with quote
Daha önce çok bahsi geçti ama,bir tekrar edelim...
Skinner ateþ ettiðinde merminin havada süzülmesi,bence gereksiz bir detaydý,yani mermiyi görsek ne olur,görmesek ne olur?..Krycek vurulduktan sonra dönüp Mulder'a baktý,sanki bir þey diyecekti,ama þartlar el vermedi Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
darkness
Sendika Üyesi
Sendika Üyesi

PostPosted: Fri Nov 24, 2006 8:28 pm    Post subject: Reply with quote
Evet forumda bugüne kadar kalmýþ olmaný kesin olarak bizim demokratik olma çabamýza baðlýyorum.

Bu forum kimsenin sanal mastürbasyon yaparak kendini önemli görme fýrsatý saðlayabileceði tarlasý deðildir. Eðer X Files baþlýðýnda X Files konuþamýyorsanýz, devamlý baþka film/dizi yorumlarý yapýyorsanýz baþkalarýnýn hakkýný gasp ediyorsunuz demektir. Bu son uyarýn. X Files hakkýnda yazacaksan bekleriz, kendini üstün görme telaþý içinde siyaset ve din demogojisi yapmaya devam edeceksen yollarýmýzý ayýrmamýz yakýndýr.

Asýl kim baðnaz ve yobazdýr biliyor musun? Her þeye din gözlüðüyle bakan.

Live long and prosper
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ramtur
Guest

PostPosted: Sat Nov 25, 2006 10:27 am    Post subject: Reply with quote
Scully'nin ve Mulder'ýn baðnazlýklarý bu forumun konusudur. Scully'nin Katolik kýz lisesinden mezun olmasýnýn konuþulmamýþ olmasý bu forumun bir eksiðiydi. Bu eksiðide dizilerden hareketle sürükleyici ve güzel baðlantýlar kurarak uzun ve keyifli bir yazýyla aktardým. Bunun masturbasyon olarak tanýmlanmasý çok doðru çünkü ben bu yazýdan cidden keyif aldým. Bu yazýya emek vermiþ olmamýn karþýlýðý baþkalarýndan göreceðim saygý, sevgi deðil; sadece kiþisel tatmindir. Beni masturbasyon yaptýðým için forumdan atmanýz gerçekten çok enteresan bir gerekçe olacak!
Back to top
tithonus
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Sun Nov 26, 2006 8:03 pm    Post subject: Reply with quote
çok beðendiðim bi bölüm hakkýnda yorum yazmýyorum,yazamýyorum. çünkü içimde böle bi istek kalmadý maalesef.

ya bu nedir allahaþkýna ya. www.thexfiles-tr.net/forum the x files ýn official türkiye forum sayfasý mýdýr yoksa insanlarýn aklýna her eseni yazabildiði bi forum mudur? çok rica ediorum existence ýn tüm sayfalarýna bakýn ve bana kaç sayfanýn bölüme ait olduðunu söyleyin. eðer foruma yeni üye olan biri olsaydým sizi temin ederim ki forumun ciddiyetinden þüphe ederdim. neden ramtur un hala forumdan atýlmadýðýný, onu da geçtim geçici olarak engellenmediðini anlayabilmiþ deðilim.

buarada ramtur ifade özgürlüðünden dem vurmuþ ancak ben onun özgürlük kelimesinin sözlük anlamýný bildiðinden bile þüpheliyim. eðer onun bu yaptýðý benim bu forumdan keyif alma özgürlüðümü engelliyorsa bunun adý ramtur un özgürlüðü deðil baþka biþidir.

ve evet sen bi fitnecisin. yukarýda yazdýklarýnýn tek amacý forum üyelerini moderatörlere karþý kýþkýrtmaksa,senin için gerçekten üzgünüm. forum üyelerinin özgürlüklerini elllerinden alan moderatörler diil sensin! ayrýca her neyin sempatizanýysan git onunla ilgili bi foruma üye ol olur mu.emin ol orda kabul görürsün.

son olarak moderatörlerden isteðim, Ramtur nick li kullanýcýn üyeliðinin kaldýrýlmasý ve tüm mesajlarýnýn silinmesidir. bu siteyi ve diziyi gerçekten ciddiye alan insanlarýn yorumlarýný okurken araya saçmalýklarýn girmesini istemiyorum! LÜTFEN!!!
Back to top
View user's profile Send private message
ramtur
Guest

PostPosted: Tue Nov 28, 2006 1:24 pm    Post subject: Reply with quote
tithonus wrote:
ya bu nedir allahaþkýna ya. www.thexfiles-tr.net/forum the x files ýn official türkiye forum sayfasý mýdýr yoksa insanlarýn aklýna her eseni yazabildiði bi forum mudur?
burdaki yazýlarým birikince fox'un x files resmi forumuna ekleyeceðim hepsini. Maalesef ingilizce bilmediðim için sadece bu forumda yazýyorum yazýlarýmý.

Tithonus fitnebaz olduðumu söylemiþ, yazýnýn çok dramatik bir etkisi var, hakkýný vermek lazým. Sekiz yüz küsür üye var bu forumda, herkesten yorum bekliyorum arkadaþlar.
Back to top
theredandtheblack
Özel Ajan
Özel Ajan

PostPosted: Tue Nov 28, 2006 4:08 pm    Post subject: Reply with quote
9.sezondayýz...
bu forum da 8.sezonun existence bölümüne ait.
bence artýk yeter..burada amaç gerçeðe uygun, Xfiles hakkýnda bilgi alýþveriþidir.ben bu forumu existence hakkýnda yeni bir yorum vardýr diye açýyorum ve karþýma çýkan da ramtur adlý üyenin saptýrýlmýþ,artýk x files hakkýnda olmaktan çoktan çýkmýþ cümleleleri oluyor..ben okumak zorunda deðilim evet kimse de deðil doðru.ama dikkate alýnmaya deðer bir þey buluruz umudu filan da kalmadý yani.yetmedi mi ramtur?amacýnýn ne olduðu da umrumda deðil ama sadece olumsuz etkide bulunduðunu söyleyip susuyorum
canan
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Thu Feb 14, 2008 3:27 am    Post subject: Reply with quote
-ikimizde olasýlýklardan korkuyorduk...
iþte özet. ben tabi o cümleyi "bu bebeðin ikimizin olmasý olasýlýðýndan" diye anlýyorum, neden?? çünkü epey bir süredir bu bebek uzaylý mý, uzaylý dnasýyla mý üretildi, mulder aslýnda babasý deðil mi þeklinde þüpheler yarattýlar hep- ki scully bile bi uzaylý doðuracaðýný düþündü. sonunda onlar erdi muradýna Laughing
krycek'in hiç deðiþmemiþ olarak ölmesi, en azýndan kendinden taviz vermemiþ olduðunu bilmek içimi rahatlattý. kendi kendini satan bir kötü adamdan hiç kimse hazzetmez herhalde!!! sonunda öldü ama amacýndan vazgeçmeden, gerçi bu kadar basit bir þekilde öleceðini düþünmemiþtim, þansýný fazla zorladý.
doggett ve mulder'ýn, scully'i koruduklarýný sanýp da koca bir komplonun içine düþmeleri de etkileyiciydi.
bebeði kaçýrmamalarýnýn sýrrýný 9. sezona saklamýþlar galiba, bi þekilde hikayenin uzatýlmasý gerekiyordu dizinin yapýmcýlarý için, iþte size bir konu:scully'nin bebeði!!
ben þu fbi'daki uzaylý adamý merak ettim, çünkü without bölümünde de avcýyý en son onun kýlýðýna bürünmüþ görmüþtük. adam eðer o zamandan uzaylýlarla iþbirliði yapýyor olsaydý, avcý baþka kýlýða girse de olurdu ya da olan o zaman mý oldu!!?
mulder-scully-bebek. olabilecek en mutlu sonla bitti 8. sezon, daha ne olsun Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
derebeyi17_44
Saha Ajaný
Saha Ajaný

PostPosted: Wed Aug 05, 2009 5:59 pm    Post subject: Reply with quote
Maybe there is hope wrote:
EXISTENCE
Ne güzel bir anlamý var bölümün.Yeni bir hayat geldi gelen þey aslýnda yeni sýrlar ve yeni miitolojiler. Ben bir shipper ým ama önce MSR deðil mitolojiyi konuþmalýyým çünkü xfiles MSR dan deðil Mitolojiden baþlar.sonra shipper yönlerim coþacaktýr zaten..
Knowle Rohrer; Krycek kadar pislik biri.krycek?i severdim ama kiþiliðnden deðil bir tarzý olduðundan onu izlemek heyecan katýyordu.Rohrer ise ayrý bir olay Doggett?a gelerek onun kafasýný karýþtýmaya yetecek kadar basit bir planý uygulamaya koydu.Kabul edelim Doggett çok da uyanýk deðil zira Mulder bu tufalara pek gelmezdi Trust no one durumlarý vardýr hep.ama Dogget bu kadar tecrübeli deðil.Rohrer herzaman atýlan yalaný attý.”Bu bir askeri projeydi bla bla.Scully de bir proje hepimiz bir projeyiz.”
Crane,Rohrer,Miles çok çok korkunç tiplerdi ya.Asla ölmeyecekler o kesin.
Müzikler herzmankinden daha güzeldi.Scully herzmankinden daha güzeldi.Xfiles herzmankinden daha heyecanlýydý.
Bu bebek sonunda doðdu doðumu izleyen uzaylýlar onu almadýlar.çok þaþýrmýþtým ama sanýrým uzaylýlar bu bebeði deðil uzaylý bir bebði bekliyorlardý.doðan bebði normal olarak görünce önemli olmadýðýný düþündüler.sonuç olarak kanýtlanan þey iseMUCýZE denilen þeyi aslýnda kýsýr olan bir kadýnýn çocuðu olmasýndan öteye biþey olmadýðýydý.bu çocuðun normal þartlarda ise bir babsý olmalýydý, bu çocuk herhengi bir dýþ güç tarafýndan yaratýlmadýysa ki öyle olduðu söylendi.ozman baba sadece tek kiþi olabilir.Bunu Scully de Mulder?da biliyorlardý.Ama emin olamadýklarý þey mucizenin hangisi olduðuydu.

Democrat hot springs?teki o tepedeki ýþýk neyin nesiydi ya bir dini gönderme falan mý? Scully nin tek baþýna doðum için bir yerlere yollanmasý ve korunmasý zaten bir hristiyanlýk göndermesi biliyoruz.

Son sahne:x files tarihinde çok geç kalmýþ bir sahne midir? Evet biraz ama güzel sahnedir.Scully ve Mulder?ýn süre gelen iliþkilerini bilmeyi ama bunu çok da göstermemelerini tercih ederdim herzman -þöyle ki tamam Amor fati deki Touchstone sahnelerinden daha fazla olsun isterdim-ama hani bir iliþkileri olduðunu bilmeyi ama bu iliþkiyi benim önümde yani ekranda göstermemelerini tercih ederdim.zira bu olmadýðý gibi çok çok geç kalmýþ bir nihayete erdiler.Ne oldu yani sonuçta bu son sahneye kadar kim bu çocuðun babasý MS yattý mý ,iliþkileri varmýydý diye düþünmekten kendilerini alamadýlar.Yani çoðunluk. Laughing

en çok güldüðüm sahnelerden biri de mulder'in william'a skinner benzetmesiydi.Harbiden de benziyordu ya Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Space Jellyfish
Çaylak
Çaylak

PostPosted: Sun Aug 31, 2014 4:47 pm    Post subject: Reply with quote
Merakla beklenen 8.sezon finali Existence ile geldi.

Bol koþturmaca bol aksiyon... Scully'nin Democtrat Hot Springs'teki uzaylý istilasý altýndaki zorlu doðumu.. Bebeðinin saðlýklý olmasý (þimdilik) ve finalde Mulder ile öpüþmesi (Gerçi Millenium bölümünde de denenmiþti) Buna bir de Alex Krycek'in baþýndan Skinner tarafýndan vurulmasý eklenince oldukça önemli bir sezon finali izledik diyebiliriz.

9. ve final sezonunda bakalým neler bekliyor bizi...
Post new topic   Reply to topic    THE X-FILES Türkiye Forum Index :: Believe to Understand - Sezon 8 All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Page 8 of 8

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum