View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
margikleinjan Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Jan 06, 2010 10:37 pm Post subject: Glee! |
|
|
Ryan Murpy'den beklemeyeceðiniz kadar neþeli (!) bir lise dizisi glee.
Müzikal formatýnda, ama izlemeye tenezzül etmediðim high school musical ayarýnda hiç deðil... ilk 13'ü bitecek diye korka korka izledim. þimdi dört gözle nisaný bekliyorum...
Niptaký sevdiyseniz bunu sevebilirsiniz.Niptaký sevmediyseniz de sevebilirsiniz. kara mizahý bkunu çýkarmadan lise ortamýna adapte etmiþler. Benim gibi cover manyaðý bünyelere de müzikal bir þölen sunuyor... |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Wed Jan 06, 2010 11:23 pm Post subject: |
|
|
Nip Tuck'ýn ilk iki sezonu pek bir sevilesidir.
Ama soracaðým bir iki soru var, high school musical derken, high school kýsmý bir Boston Public tadýnda mý acep?
Ve de müzikal kýsmýnda Moulin Rouge'da olduðu gibi pop parçalarýnýn coverlanmasý mý yoksa West Side Story'deki gibi özgün parçalarýn yer almasý mý söz konusu acaba.
Ýlgimi cezbetti açýkçasý  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Jan 07, 2010 12:09 am Post subject: |
|
|
Quote: | hepsinden bir parça diyebilirim. rehab'ýn bir coverýný gördüm mesela dibim düþtü, keza mercy var bi de duffy'den... müzikal kültürüm de yok fazla ama batý yakasý hikayesi için bi ara bi gümbürtü kopmuþtu, rachel yüzünden....rachel demiþken karakterler sevilesi ayný zamanda nefret edilesi karakterlerin baþýnda geliyor kendisi... bir diðeri de ponpon kýzlarýn efendisi sue sylvester... onu da pek çok diziden tanýyacaksýnýz... sanki müzikal anlamda her kliþeyi koymuþlar ama batmamýþ... |
asýl bu sezon neleri coverlayacaklar çok merak ediyorum. madonna diziye hayran olmuþ tüm kataloðunu kullanýmýna sunmuþ... |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Thu Jan 07, 2010 1:29 am Post subject: |
|
|
X-Files bitince bir bakim Teþekkürler _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 11:04 am Post subject: |
|
|
Dün ilk sezon finalini bitirdim.. Çok baþarýlý bir komedi diyemem, oyuncular da süper oynuyo diyemem, ama o kadar eðlenceli ki, sýkýlmadan izledim iþte
Bu eðlencelik bi dizi, hani mesela Pushing Daisies diyim size anlayýn, bi þekilde izleyip bitirince böyle kendinizi iyi hissediyosunuz, hatta kalkýp þarký söyleyip dans edesiniz geliyor
Hafiften mesaj verme kaygýsý var ama genelde bir ti'ye alma havasý hakim... Bilmiyorum yaa, eðlenceli iþte, bi bakýlmasý lazým, müzikal kültürü olmayan insanlar günümüz þarkýlarýnýn cover'larý ile eðlenebilir, yine de eski müzikallere gönderme de yapýyor, merak edip, neymiþ bu þarký, hangi müzikalinmiþ diyerekten kendinizi internette aranýrken bulabiliyosunuz.
Tek negatif yönü, Will denen þirin þeyin zenciler gibi dans etmesinin çok sýrýtýmasý.. Yani bana sýrýtýyor. Onun dýþýnda harika bir adam kendisi, eheh
Finaliyle fark ettim ki, 33 yaþýma merdiven dayadým, yine de hala en basit romantik sahneye çocuklar gibi sevinebiliyorum Tam bir romantik komedi insanýyým ben evet  |
|
Back to top |
|
 |
amor fati Özel Ajan

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 7:58 pm Post subject: |
|
|
Bence bu dizinin olay örgüsü zayýf kalýyor. Sanki biraz daha potansiyeli var gibi bilmiyorum. Hani 42 dakkalýk dizi kývamýnda deðil olay örgüsü. 13 bölümün ilk 4 bölümünde olaylar karýþýyor ama sonraki 6 bölüm boyunca yerinde sayýyor. O biraz canýmý sýkmadý deðil.
Damardan eleþtiri ile girdim zira hislerim biraz sonra görüþlerimin nesnelliðini bayaðý bir etkileyecek. Çünkü sanýrým Glee'ye aþýk oldum :)Bayaðýdýr bir diziyi bu kadar çok sevip baðrýma basmamýþtým. 13 bölümü teker teker bitirirken her yeni bölüme geçtiðimde korkunç ikilemler içinde kalmaktan nefret ettim. Bir bölüm daha izlicem, muhteþem biþi ama bir bölüm daha biticek. Fena ikilemler bunlar
Ya böyle bi tane baþlýk olunca nereden girsem bilemedim. Hayýr bir kere coverlar mükemmel. Müzikçalarda repeat'e al kendinden geç... Quote: | r&b sevmeyen bir bünye olarak mercedes ablanýn o bust your windows'unu kaç kere dinledim bilmiyorum. Ama esaaaaas finalde Rachel'in "Don't rain on my parade" performansý yok muuuuuuuu. aaaarghhhhh!!! barbra'dan daha iyi olduðunu düþünüyorum gerçekten. lea michele'in sesi içime iþliyor resmen, ayný durumu "maybe this time"da da yaþýyorum. Glee takýmýnýn o performansý izledikten sonraki bi halleri var, ilk izlediðimde ben de aynen o haldeydim: Aðýz 5 karýþ açýk, akýlda "hayýr ben ne iþe yarýyorum bu dünyada, böyle þarký söyleyen insanlar varken?" düþüncesi...
Kristin Chenoweth'e de bu vesile ile aþýk olmuþ olabilirim. Bir de Quinn'in "keep me hanging on" performansý ile de ayrýca bir alýp veremediðim var. Cheerleader fantezisinden baðýmsýz bir durum yanlýþ anlaþýlma olmasýn olaðanüstü deðil ama o þarkýya güzel giden bir sesi var.
Ve Sue Sylvester!!!! Allahým o günlüðüne ve televizyonda yaptýðý programa bitiyorum. Ýlk programýndaki "yes we cane" esprisine ne kadar güldüðümü bilmiyorum bir de son bölümdeki will ile olan son dialoglarý mükemmel! "you're about to board sue sylvester express. destination: Horror!" ehehehe.
Bir de Will'in karýsýna gýcýðým zaten. Çok iyi oldu. Oh canýma deðsin! Emma ile Will kavuþsalar çok mutlu olacam
Bunu deyince dizi ile ilgili Will'in Emma'ya asla tam olarak hayýr dememesi geldi. Bu vesile ile, karakterlerin beyaz ve siyahtansa gri olmasýný da dizinin en baþarýlý yönlerinden biri olduðunu düþünüyorum. Bu arada kalmýþlýk halini de oldukça gerçekçi buluyorum. Özellikle de Kurt'ün babasýnda "çocuðunu reddeden baba" ya da " ne olursa olsun hep yanýnda olan baba"dan kaçýnýp, gerçekten normal insan gibi tepkiler veren babayý çizmiþ olmalarýný ayrýca takdir ettim. Bunu da belirtmeden geçmeyeyim. |
Þimdi bir daha düþündüm de zaten dizi müzikal dizi, olay örgüsü de biraz zayýf olsun yaa, ben Glee'yi öyle sevdim
O bu deðil de nisan ayý gelse çok iyi olacak. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Feb 16, 2010 3:50 pm Post subject: |
|
|
nisan en zalim ay! bi türlü gelmek bilmiyor :/ ama o da bitecek bölümün biri bitip diðerine geçtiðimde yaþadýðým engellenmiþliðin aynýsýný mert'de yaþamýþ!!! eleþtirilerine katýlmýyor deðilim. ilk bölümlerdeki orijinalliði bulamadýk tabi sezon ilerledikçe ama aradýðým þey bu bölümde neyi coverlamýþlar acaba olunca pek bir þey fark etmedi.
favorilerime gelecek olursak;
Quote: | 1. rehab:voice adrenalin'in performansý karþýsýnda bizimkilerin aðzý açýk kalmýþ olabilir ama benim tüylerim diken diken oldu gözlerim faltaþý gibi açýldý; yan komþu duysa noluyo lan diyeceði türden sesler çýkardým. amy winehouse hastasý olmadým hiç bi zaman ama öylesi bir coverý hakediyordu. sonrasýnda günlerce sabah uyanýþ alarmým oldu baþlangýcýndaki ohio ohiolarla beraber....
2.say a little prayer for you: itiraf ediyorum my best friends wedding'i en az 10 kere izledim. soundtrackini ne hale getirdiðimi hatýrlamýyorum bile. bizim cheerleader'larýn kýsaltýlmýþ versiyonu çok uçlarda deðildi belki ama tanýdýklýk artý eli yüzü düzgünlük büyük rol oynadý. pj hogan'ý da severim ona da selam çakmak sayýlýrdý koreografý...
3.mercy: vocal adrenalin. tuçeeee duffy severdin sen sýrf bunun için izlemen lazým beni okuyorsan! aslýnda vocal adrenalin (bizimkilerin ezeli rakibi) biraz "hairografi" yapýyor ama ne yapýyorlarsa güzel yapýyorlar (bu arada hairography ses ve yetenek anlamýnda ortalama olup kafa/ saç sallayarak göz boyama anlamýna geliyor glee'ce de)
4.maybe this time: hiç bi zaman müzikal meraklýsý olmadým. chicago'nun filmi acayip bayýk gelmiþti misal. ancak bu þarký "beni anlatýyor" diyebileceðim türden. müzikallerin yapmasý gereken þeyi yapýyor, umut veriyor.yüzüne ufak bir gülümseme (demiþken 5'e geçelim)
5.-6 smile (charlie chaplin / lily allen) "eski smile'ý söylemeden rachel birþey diyor þarký hakkýnda; hani þu kötü hissettiðinde kendini iyi hissettiren þarký hangisiydi... bu þarkýnýn sözlerini charlie chaplin yazmýþ. üzgünken bile gülümsememi saðlayamýyor her zaman itiraf ediyorum ama en azýndan denemeye deðiyor. müzikaller bunlardan yapýlýr ve bu iþe yarar zaten (bu arada les demoiselles de rochefort/rochefort kýzlarý aynen aðzýnýzda glee-vari bir tat býrakacak müzikallerden biri. aklýnýzda bulunsun)
lily'nin ki ise çok göze çarpmasa bile içimizdeki popüler þarkýnýn coverlanmasý ve bir takým baþka þeytani arzulara su döküyor.
7imagine. yalnýz soundtrack'teki versiyonu deðil; saðýrlar okulu öðrencileriyle baþlayýp bizim gleecilerin devam ettirdiðini diyorum. burdan oya'ya da selam çakýyorum
8 and i'm telling you: burda amber bacýmýzýn sesinin ne derece kuvvetli olduðunu görüyoruz. yine sahiplenici bir tema. çok diva ama haspaya yakýþýyor. bundaki performansý görene kadar rachel tmm egomanyak ama senin neyin var ki diyodum ama bi aretha bir diana ross olabilirmiþ!
9.golddigger: zenci dansýný beðenmemiþsiniz ama ben zýtlýklarý seviyorum. kanye'den de biraz hoþlanýyo olabilirim bu da tüylerimi diken diken eden coverlardan biriydi (evet iyi bir cover beni herzaman için heyecanlandýrýr)
10. you're the one that i want: soundtracklerinde göremedim ama cory ile lea'nýn kimyasý müthiþ. genç bir john travolta gördüm cory'nin geliþ gidiþlerinde.... |
olmamýþlar için
Quote: | 1. my life would suck without you: çalamamýþsýnýz lan! aceleye mi geldi. 3 senedir gitarým bi köþede duruyo ama ben bile daha iyi bi giriþ yapardým.
2.jump: yatak reklamýndaki þarkýlarý tamam neþeli falan ama sarmadý beni...
bu kadar þimdilik |
peçeteye yazýp yollayacaðým istek parçalar
1. kings of leon'dan birþeyler (use somebody olmasýn da )
2. cardigans'tan lovefool
3.placebodan ne olursa  |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Feb 16, 2010 8:39 pm Post subject: |
|
|
Pazar gününden beri "Don't rain on my parade" sahnesini player'ýmda çalýp duruyorum desem, sanýrým sizin kervana katýlmýþ olurum. ehe.. ya ben sadece þarkýlardan bahsedeceðim, spoiler uyarýsý eklememe gerek yok bence.. hani belki bikaç kiþiyi daha izleme hevesine sokarým kimbilir
Ama ondan daha çok Defying Gravity cover'ýný sevdim. Daha doðrusu ilk defa dinledim bu þarkýyý ve orijinalinden daha çok beðendim.
Bon Jovi'nin "It's my life"ý ile Confessions mashup'ý vardý bi de (iki þarkýyý birbirine yedirmeye bu adý veriyolarmýþ onu da ilk defa duydum sanýrsam ) onu da çok sevdim. (Tuçe'mciimi dürterim burdan )
Ama kesinlikle ikinci kere izlenmeyi hakediyo bölümler, o kadar þarký var ki, ikinci izleyiþimde kesin favori listemde oynamalar olacaktýr
Quote: |
Bi de Kurt'ten rica etsem "Single ladies" ile dans etmeyi öðretse bana.. daha ne isterim :DDD hastasýyým o þirinlik muskasýnýn
|
|
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Mon Apr 26, 2010 10:43 am Post subject: |
|
|
Son bölüm... The Power of Madonna! Acayip güzel þarkýlar, acayip güzel danslar felan.. Mest oldum.. Sue Sylvester'a kopmayan ölsün  |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Sun Aug 01, 2010 7:04 pm Post subject: |
|
|
Süper über bir dizi, uzun soluklu müzikal izlemeyi özlemiþim gerçekten. Yukarýda da deðinildiði gibi aman aman bir hikaye örgüsü yok ama müzikler anlamýnda doyuruyor fazlasýyla ve soundtracklerini de dinliyorum sýkça, fazlaca eðlenceliler ve daha da önemlisi kendilerini dinlettiriyorlar. Mesela þu dandirik lame parçalar bölümünde (ice ice baby in olduðu bölümde) Run Joey Run parçasý, allahým ne komik ve eðlenceli bi klipti o, albümden dinleyince de o geliyor paso aklýma. Bu arada Finn lead man vocal ama Puck'ýn sesi de hiç ama hiç fena deðil bence.
Mash up bölümü de süperdi, her bölüm mash up yapsalar sýkýlmam heralde Aslýnda kaybettiklerine üzüldüm dersem yalan olur, çünkü seneye daha da eðlenceli olabilir, kesin yeni çocuklar da katýlacaktýr Club'a, bu da daha fazla etkinlik saðlar bence.
Neyse þimdilik favorilerim Defying Gravity (Kurt), We want to funk, run Joey run, Papa don't preach.... ve kesin daha birþeyleri atlýyorumdur.
Eylülü Glee ve Dexter için sabýrsýzlýkla bekliyorum  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
364 SaD SaM Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Tue Dec 13, 2011 9:55 pm Post subject: |
|
|
Her mashuplý bölümde kendimden geçiyorum desem yeridir. Hele Adele'in Rumour Has It-Someone Like You'su þahaneydi geçenlerde. Son bölümde TroubleTones'un "survive" aðýrlýklýsý da pek güzeldi. Allaam Glee her hafta 5-10 bölüm çýkarsa da hayatýmýz þenlense.  |
|
Back to top |
|
 |
the 8th endless Sendika Üyesi

Joined: 11 Apr 2005 Posts: 1460 Location: Gebze/Istanbul & Izmir.
|
Posted: Wed Dec 14, 2011 10:12 pm Post subject: |
|
|
evet community þu aralar en muhteþem dizilerden biri.  |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Dec 20, 2011 6:04 pm Post subject: |