View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Tigh Çaylak

|
Posted: Sun Jan 31, 2010 4:28 pm Post subject: |
|
|
Caprica - 1x01 - Rebirth
Quote: | Öncelikle, her ne kadar indirme sitelerinde vs. de 1x02 olarak geçse de bana göre bu bölüm 1x01'dir, banane banane
Bir kere süper bir jenerik yapmýþlar, ben hem jenerik müziðini hem de jeneriði görsel olarak çok beðendim, çok zengindi, BSG'den de çok daha iyiydi. Öte yandan Caprica ve BSG' nin bir Star Wars Prequel ve Original trilogy tadýnda olacaðý açýk. Yani bundan kastým Caprica'nýn SW Prequel üçlemesi gibi kötü olacaðý deðil, sadece BSG'nin öncesini ve koloni hayatýný zengin bir þekilde göreceðimiz durumu ki zaten bunu biliyorduk ve bu bilgimizi daha ilk bölümden görmüþ olduk; piramit oyunlarý, caprica city (daha geniþ) vs vs. Ayrýca "So Say We All" mottosunun da kolonilerin milli marþýndan geldiðini öðrenmiþ olduk, ben de diyorumd nerden geliyor bu, devamlý söylüyorlar. Tamam gaz ama, kökeni neresi, öðreniverdik
Bir de yukarýda Zoe'nin resmini koyup "amaan da hatuna bak" moduna girdiniz ama ben öyle aman aman biþi göremedim kýzda yani, teenager yahu iþte :S Ama dizi ilerledikçe hem Cylon prototip robotu hali hem de Zoe halinin yedirilmesi güzeldi. Duygusal Graystone çalýþaný da oldukça ilginçti ve onun arkadaþý olan anti-robotist (parmaðý kopan) iþlenmesi de garipti. Tabi bu fazla bir genelleme olur ama tüm Cylon'larýn insan ýrkýna kýl olmasýnýn sebebi bu gibi insanlardýr denilebilir mi, tabi bunun için erken.
Biraz kafam ve fikirlerim karýþtý aslýnda. Biraz izlemek lazým ama ben giriþi ve olayýn geliþmesini pilottan daha çok beðendim. Bekliyoruz bakalým. |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Sat Feb 27, 2010 1:10 pm Post subject: |
|
|
Caprica'cýlara ne oldu yaw :S _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Sun Feb 28, 2010 12:31 am Post subject: |
|
|
Burdayýz Hatta þu an 5.bölüm There is Another Sky'ý yüklüyorum.
Ben kendi adýma daha karakterleri genel havayý tanýdýðýmýz erken bölümler olduðu için uzun yorumlara girmek istemedim lakin söyleyebileceðim Caprica gayet iyi gidiyor bence. Bilimkurgu türü içinde bir kaç kuaþk süren aile dramasýný ancak R.D.M. çekebilir batýrmadan ya da türü sevenleri soðutmadan ve altýndan kalkacak gibi duruyor bu iþin. Özellikle Adama ailesi ve genç William'ýn "A Bronx Tale" veya "Goodfelleas" tadýndaki çocukluðunu izlemek hoþuma gidiyor.
Lakin reytingler biraz düþükmüþ galiba, umarým baþýna bir iþ gelmez bu güzel dizinin.  |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Mon Mar 01, 2010 11:49 am Post subject: |
|
|
Merak etmeyesin, SciFiChannell dizinin "tamamen arkasýndayýz" diyor. Benim o yönden korkum yok.
Tez zamanda izleyeceðimdir, acýk biriktirmek istedim  |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Mon Mar 01, 2010 9:52 pm Post subject: |
|
|
Son iki bölümü ben de izleyemiyorum aslýnda, size çatýyorum ama...  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
the 8th endless Sendika Üyesi

Joined: 11 Apr 2005 Posts: 1460 Location: Gebze/Istanbul & Izmir.
|
Posted: Tue Mar 02, 2010 11:08 pm Post subject: |
|
|
scyfy "tamamen arkasýndayýz" diyor ama bu, takýmý kötü oynatan hocanýn arkasýnda olduðunu söyleyen yönetim tutumundan farksýz da olabilir (7 maç kazanamayan daum'un arkasýnda duran fenerbahçe yönetimi gibi). baya yoðunum son üç bölümü ben de izleyemedim ama sanýrým dizinin adý "battlastar galactica saga: caprica" olarak deðiþtirilmiþ, bu da eleþtirmenlerce pek iyiye iþaret olarak yorumlanmamýþ. yine de rdm ve bsg syfy için altýn yumurtlayan tavuk olduðundan sabrederler gibime geliyor. ama 1 sezon ama 2, orasý tartýþýlýr... |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Wed Mar 03, 2010 12:22 am Post subject: |
|
|
Yabancý santrafor...ay pardon konuk oyuncu olarak James Marsters'ý transfer etmiþler diziye...  |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Mar 03, 2010 4:22 pm Post subject: |
|
|
RDM'nin kötü biþi yapabileceðine inanmadýðýmýza göre, sorun yok.. RDM söz konusu oldu mu ý-ýhh aksini düþünmüyorum bile
James MArsters bu Cumartesi günü yayýnlanacak bölüm ile giriþini yapacakmýþ diziye.. Bölüm adý: Know The Enemy.. amanýn amanýn..
bunu bekliyormuþum demek ki, hehe acýk daa bekliyim sora 6 bölümü bi çýrpýda izliyim evet  |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Mon Mar 22, 2010 1:35 pm Post subject: |
|
|
Pilot bölümünü izledim ben de.Diðer bölümlerini birikince izlemeyi düþünüyorum
Yalnýz aklýma takýlan bir þey var,
Quote: | Dizide final five gözükecek mi? Yani Adama'yý 11 yaþýnda görüyoruz.Tigh ile aþaðý yukarý ayný yaþlarda deðiller miydi?
Yine de Bsg'nin 4.sezonda Sam'in flashbacklerle anlattýðý þu bölümünü tekrar izlemem gerek.Çoðunu hatýrlamýyorum çünkü Plan'i de özellikle erteleyince iyice karýþtý saylon muhabbeti bende.
Neyse ilk bölümü gerçekten de beðendim.Tereddüt ediyordum,izleyip izlememe konusunda.
Þu ana kadar yayýnlanan bölümleri de iyidir umarým...
Bu arada William B.Davis keþke daha fazla gözükseymiþ.(adamcaðýza verdikleri gözlükler ne tuhaftý) CSM'in öyle "Baba" filmindeki gibi birden öldürülmesini görmek hoþ olmadý.O sýrada arka planda çalan müzik de harikaydý,McCreary ben de buradayým demiþ |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Mon Mar 22, 2010 3:29 pm Post subject: |
|
|
Adama Tigh ile Saylon savaþýndan sonraki dönemde tanýþýp arkadaþ oldu; Caprica'da ise henüz daha çocuk; dizi yetiþkinliðine kadar sürerse (umarým sürer) o zaman balki görebiliriz Tigh'ý da  |
|
Back to top |
|
 |
2shy Muhbir

|
Posted: Thu Apr 08, 2010 10:08 pm Post subject: |
|
|
Ben yine bir þeyleri karýþtýrýyorum kesin,
Quote: | Daniel Graystone ile þu 12 saylondan biri olan Daniel arasýnda bir baðlantý olamaz galiba? Onu piyano çalarken görünce 2.bölümde öyle... |
|
 |
Tigh Çaylak

|
|
Back to top |
|
 |
theredandtheblack Özel Ajan

Joined: 01 Oct 2006 Posts: 485 Location: Caprica City, Before The Fall
|
Posted: Fri Oct 29, 2010 3:03 pm Post subject: |
|
|
Ikinci haber icin umutlanmakla beraber ilki icin bir ohh cekebildim cunku Caprica hicbir sekilde beklentilerimi karsilayamadi.Demek ki bir ben degilmisim.Hem o kadar ara ver beklet,hem de donuste hala bu kadar agir ilerlet diziyi..Sasirdigimi soyleyemem. _________________ To absent friends, lost loves, old gods, and the "season of mists"; and may each and every one of us always give the devil his due.... |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Fri Oct 29, 2010 3:25 pm Post subject: |
|
|
Yani, evet. Çok bekledik burda birþeyler ama olamadý bir türlü. Bir de dizi baþlamadan önce auroriel'in "BSG Black Hawk Down ise Caprica American Beauty olacak" diye RDM'den aldýðý gazlara denk geldik iyicene þiþtik
Kadrosunu beðenmeme raðmen oturamadý dizi rayýna, saðlýk olsun ne diyim. Ama ben de çok üzülmedim açýkçasý, daha dvdye de yazmamýþtým bölümleri silip rahatlýycam  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Tue Nov 02, 2010 12:53 pm Post subject: |
|
|
Vallahi Ekþi Sözlük'te yeni seri ile ilgili baþlýkta bir mesaja kafam takýlmýþtý zaten. Özet olarak yeni serinin Caprica'nýn gidiþine önayak olacaðýna dair bir entry vardý, sevincimden pek konduramadým ama öyle oldu maalesef.
Açýkçasý Caprica'nýn ilk bölümlerinden sonra bir türlü devamý gelmedi bende de. Gerçi hiçbir diziyi düzenli izleyemiyorum aylardýr ya neyse.. Gene de RDM'nin gazý hala var, yani BSG gibi biþi beklemiyodum zaten de American Beauty benzetmesi, farklý bir konsept olacaðýný belirtiyordu.. Hani o farklý konsept nasý biþi olcak diye meraklanmýþtým, o merakla baþtan alacaðým diziyi zaten..
Ýzleyince "yazýk, anlaþýlmamýþ dizi" demekten korkuyorum.. onun dýþýnda yeni seri William Adama ile ilgili yani sevinmemek mümkün deðil  |
|
Back to top |
|
 |
|