View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Nov 12, 2008 5:42 am Post subject: |
|
|
Oy oy oyyy.. 10. bölüm itibariylen Michelle Forbes (Helena Cain - BSG)'u bikaç saniyeliðine görüp mest olmuþumdur. Sürekli karakter olmasý olasýlýðý varmýþ. Offf, o surat ifadesini görünce iyi biþi olmayacaðý kesin bu kadýnýn. ama ne çýkacakk. offf
Quote: | Sam'in kurtadam deðil shapeshifter olduðunu anlamýþ bulunduk bölüm itibariyle, ardýndan geçmiþi felan derken, Sam de bayaðý bir derinleþti, daha bir güzel oldu. Ama vampirimiz Bill'imize yetiþemez, imka yok, yok yok  |
Harika gidiyor, karakterler daha da derinleþtikçe daha da güzelleþiyor herþey. Umarým vamprilerle ilgili kýsýmlar daha da artar, zira bu 10. bölüme ayrý bir sempati besledim sýrf bu yüzden..
Quote: | Bi kere vampirler arasýndaki hiyerarþi çok güzel iþlenmiþ. Burada Bill''in aslýnda þu *bölge þerifi* midir nedir sarý kafalý kuzeyliyi çok uzun zaman önce geride býrakmýþ olmasýný beklerdim. Ama oralara pek hakim olamadým. Sanýrým ast-üst iliþkisi, vampirlik yaþýndan ileri geliyor. o zaman yapýlabilecek biþi yok tabi Bill açýsýndan. Ama nedense Interview With The Vampire filminde, Brad Pitt'in oynadýðý Louis karakterine benzetiyorum. Ýnsansý yönleri aðýr basan bir vampir yani, eðer öyleyse, hiyerarþide þuralara çýkayým, þunu yapayým hýrsýnda olmamýþ, ona buna dokunmadan sürdürmüþ hayatýný.. O zaman neden üst mevkilerde olmadýðý anlaþýlabilir. Duygusal bir vampir olmalý ki geçmiþinde hiçkimsenin sire'ý olmamýþ. Buna böyle deniyodu dimi, hiçbir insaný vampire dönüþtürmemiþ yani. Louis gibi damarýna basýlýrsa, vampir ýrkýný kökünü kurutabilirmiþ gibime geliyor açýkçasý.. Bilemiyorum, Bill'de cevher mükemmel ama bir telinin atmasý gerekiyor heralde. Umarým Sookie'nin baþýna geebilecek kötü biþi tetiklemez böyle bi durumu. Ama bekliyorum. Çok fena bekliyorum  |
Bir de neyse ki arka arkaya bikaç bölüm izlemiþim, zira bölüm sonlarý öyle bir bitiyor ki, insaný öyle kalakaldýrýyor. Beklerken kafayý yedirtir bu bölüm sonlarý insana.. Sezon finalinde ayvayý yedik diye düþünüyorum. |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Wed Nov 12, 2008 11:01 am Post subject: |
|
|
hakikaten bu son bölümde çok nefis açýlýmlar oldu. dizi daha geniþ bir olasýlýklar evrenine doðru evriliyor zannýmca. ama Sookie'ye bu bölüm çok gýcýk olduðumu da ifade etmeliyim doðrusu. nasýl ikiyüzlü bir insan olduðunu iyi gösterdi bu bölüm. Doðrusu drama kraliçesi Buffy misali bir karakter olma yoluna giderse büyük hayalkýrýklýðý olur.
Quote: | sen farklý olunca, erkek arkadaþýn farklý olunca iyi, herkes saygý göstermek, açýkfikirli olmak mecburiyetinde ama sana geldi mi nanay öyle mi? bir de kendini haklý görüyor, hesap soruyor, baðýrýp çaðýrýyor, öfkeleniyor utanmadan. ben Sam'ine yerinde olsam aslan kaplan filan kýlýðýna girer oracýkta paraça pinçik ederdim terbiyesizi.
katil hakkýnda doðru çýkmamasýný umduðum teorim þerifin kardeþi asker çocuk olduðu yönünde. Travma sonrasý stres filan derken uygun bir aday. hem lokantayý süslerken Sookie'ye verdiði " beni çok iyi tanýmýyorsun da ondan" cevabý da kuþku verici doðrusu.
|
|
|
Back to top |
|
 |
auroriel Sendika Üyesi

|
Posted: Wed Nov 12, 2008 3:47 pm Post subject: |
|
|
Haha.. Sookie konusunda haklýsýn. Daha bayaa bi büyümesi lazým bence onun Katil konusunda da kitaplarýn konularýna bakarken spoil ettim kendimi gene Ama bu son bölüm itibariyle aklýma gelen biri olduðundan çok ta problem etmiyorum  |
|
Back to top |
|
 |
isatay Müdür Yardýmcýsý

|
Posted: Tue Nov 25, 2008 7:04 am Post subject: |
|
|
Tru Blood 12.bölümüyle sezonu bitirdi. Yaza baþlayacakmýþ yeni sezon.
Bölüme gelince:
Quote: |
þöyle bol süprizli bizi ters köþeye yatýracak birþey bekliyordum doðrusu. katilden tatmin olmadýðýmý söylemeliyim. bölüm de pek sezon finali havasýnda deðildi. þöyle aðzýmýza bir kaþýk bal çalýp "hayda nasýl bekleyeceðim þimdi yaza kadar" dedirten bir son olmadý. herhangi bir bölüm gibi geçti bitti. Lafayette'in öldüðünü pek sanmýyorum. Bill öldürmüþ gibi bir hava yaratýldý ama zannýmca V ticareti yaptýðýndan ölen vampirin hesabý sorulmak amacýyla götürüldü. Onu bir sonraki sezonda vampir olarak görürsek de þaþýrmam doðrusu.
|
neyse bu dizi gittikçe daha iyi olacak diye tahmin ediyorum. Uzun soluklu bir dizi olacak gibi duruyor. gelecek sezon daha çok ve daha iyi bölümler bekliyorum.  |
|
Back to top |
|
 |
Tigh Çaylak

|
Posted: Tue Aug 31, 2010 3:44 pm Post subject: |
|
|
Artýk izlemiyormusunuz yoksa ilgisiz mi býraktýnýz bu diziyi merak içindeyim açýkçasý
Uzun zamandýr kaliteli bir Vampir ve buna eþlik eden doðaüstü canlýlarý da ele alan bir dizi ya da yapým izlememiþtim. Panter kýzýmýz bile oldu yahu, ahahaha  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
the 8th endless Sendika Üyesi

Joined: 11 Apr 2005 Posts: 1460 Location: Gebze/Istanbul & Izmir.
|
Posted: Tue Aug 31, 2010 7:28 pm Post subject: |
|
|
3. sezonu efsane olma yolunda ilerliyor, gerçek bir vampir hikayesi, artý ezeli düþmanlar kurtadamlarýn da katýlýmýyla mükemmel bir iktidar mücadelesi. hastasýyýz kýsaca. (jessica'nýn da, ama zaten beni tanýyanlar bunu çoktan tahmin etmiþti sdfkjsljdf) |
|
Back to top |
|
 |
|